Zbog koga se sredjuju zene?
Re: Zbog koga se sredjuju zene?
Vjetar wrote: ↑Thu Mar 13, 2025 9:32 pmTek sad priznaješ jer je činjenica, da to radiš i zbog drugih. Nevezano za bilo čiji komentar, do sada je bilo negirano i isključivo, isključivo je bilo bitno da si sebi lijepa, ne i drugima.
To ne razumijem. Zašto je ženama toliko stalo sve ubijediti da ne rade ništa da bi se svidjele drugima, ne do Bog muškarcima![]()
![]()
Napisala sam ti i ovdje gorebiljka wrote: ↑Thu Mar 13, 2025 9:00 pmOvdje se odnosilo na Džurijev komentar da je "zbog drugih". Naravno da ima i toga da želimo izgledati lijepo i drugima, ali ne radimo to "zbog tih drugih", niti je na jednakom nivou što si ti tvrdio. Prvo zbog sebe, a kad sam lijepa onda sam i raspoloženija i ljepše zračim i drugimaVjetar wrote: ↑Thu Mar 13, 2025 8:54 pmSad si jednostavno denialbiljka wrote: ↑Thu Mar 13, 2025 8:50 pm
Ja kad ne izađem iz kuće to je obično jer čistim tu istu kuću, a i kad ne izađem iz kuće onda sam samo depresivna jer sam cijeli dan kući. Ja i izađem iz kuće i imam obavezu zbog sebe, pa i da bih imala taj razlog da se našminkam. I to nema nikakve veze s tim da se šminkam ili izađem zbog nekog drugog![]()
Jasno je da je osnova sebi dobro izgledati, ali negirati da ima i želje da to drugi tako vide je jednostavno svjesno ili podsvjesno nepriznavanje činjenice![]()
Negiram da je zbog vas i uvijek ću. Postoji želja za tim da drugi vide, ali ste vi, prvenstveno Džuri, ti koji ste stavili to u isti koš/dali prvenstvo sređivanju za druge. Naravno da ću negirati.
A nemoj da te iznenađuje što nam je generalno problem priznati da ima želje jer su muškarci ti koji su uvjereni da je sve zbog vas. Ako ćete vi ekstremno i mi ćemo
Per aspera ad astra 
Doslovno nigdje to nisam rekao. Sve vrijeme govorim i zbog sebe i zbog drugih. Ti sve vrijeme govoriš samo zbog sebe... Do zadnjih postova, kada priznaješ da je i zbog drugih. Tako da ne znam šta ti braniš ovdje i koji stav 
Tvoje riječi:
Da. Ali isto tako, nećeš se nikad, ali nikad, srediti tako znajući da nećeš izaći iz kuće taj dan. Tako da, koliko god da je to zbog sebe, jednako je i zbog drugih.
Tako da jesi stavio u isti koš
Per aspera ad astra 
Gdje?Vjetar wrote: ↑Thu Mar 13, 2025 9:47 pmTi jesi rekla da nikada nikada nisi.![]()
Per aspera ad astra 
Ev. Isto tako kao ni ovdje, nigdje ne sporiš da se nikad u životu nisi, a doslovno nećeš reći istinu ako kažeš suprotno, našminkala se i sredila se znajući da nećeš nigdje izaći taj dan. Jer taj dan to nema ko vidjeti osim tebebiljka wrote: ↑Thu Mar 13, 2025 8:50 pmJa kad ne izađem iz kuće to je obično jer čistim tu istu kuću, a i kad ne izađem iz kuće onda sam samo depresivna jer sam cijeli dan kući. Ja i izađem iz kuće i imam obavezu zbog sebe, pa i da bih imala taj razlog da se našminkam. I to nema nikakve veze s tim da se šminkam ili izađem zbog nekog drugogVjetar wrote: ↑Thu Mar 13, 2025 8:47 pmDa. Ali isto tako, nećeš se nikad, ali nikad, srediti tako znajući da nećeš izaći iz kuće taj dan. Tako da, koliko god da je to zbog sebe, jednako je i zbog drugih.biljka wrote: ↑Thu Mar 13, 2025 8:42 pm
Mislim da je to generalizacija. Ja sam u 20im i sređujem se zbog sebe. Cijeli dan mi je bolji kad se našminkam fino jer odradim nešto lijepo odmah ujutro za sebe. S druge strane ima dana poput današnjeg gdje sam cijeli dan na poslu bez šminke u najbezveznijem outfitu ikad jer jednostavno nisam imala volje i snage jutros da učinim to nešto lijepo za sebe i to se desi često, bar jednom sedmično. I nemam problem s tim da me neko drugi vidi tako ili da me neko doživi kao nesređenu, ali kad znam da ne izgledam sebi lijepo onda se ni ne osjećam toliko lijepo kao kad se pogledam ujutro i vidim da sam lijepa nakon što se našminkam i sredim jer istaknem ono najljepše na sebi i sredim ono ne baš tako lijepo poput podočnjaka
Prvo, nisam ni spomenula neku riječ "nikad" koju spominješ za nešto, ne znam baš za šta iskreno. Ali ne radi se o tome da to nema ko vidjeti osim mene. Postoje mjesta na kojima se šminkamo, postoje mjesta na kojima se ne šminkamo. Na moru se ne šminkam, kući se ne šminkam. Na mjestima za odmor se ne šminkam generalno. Kao što sam i rekla, stojim iza toga, taj dio vezan za kuću nema veze s tim da se (ne)šminkam zbog nekog drugog ili sebe, nego zbog situacije/prostora/postojanja obaveze ili neVjetar wrote: ↑Thu Mar 13, 2025 9:52 pmEv. Isto tako kao ni ovdje, nigdje ne sporiš da se nikad u životu nisi, a doslovno nećeš reći istinu ako kažeš suprotno, našminkala se i sredila se znajući da nećeš nigdje izaći taj dan. Jer taj dan to nema ko vidjeti osim tebebiljka wrote: ↑Thu Mar 13, 2025 8:50 pmJa kad ne izađem iz kuće to je obično jer čistim tu istu kuću, a i kad ne izađem iz kuće onda sam samo depresivna jer sam cijeli dan kući. Ja i izađem iz kuće i imam obavezu zbog sebe, pa i da bih imala taj razlog da se našminkam. I to nema nikakve veze s tim da se šminkam ili izađem zbog nekog drugog![]()
Per aspera ad astra 
Okej. Ostaje činjenica da ne postoji situacija kada si sama, da će te ponukati da poželiš da se središ za sebe. Takve situacije su isključivo, kako i sama kažeš, vezane za okolnosti koje uključuju i druge ljude da to vide.
Sad ti pokušaj sebi objasniti zašto nikada sama sebi nisi poželjela se srediti, ako ti je primarna motivacija da se sebi središ
Sad ti pokušaj sebi objasniti zašto nikada sama sebi nisi poželjela se srediti, ako ti je primarna motivacija da se sebi središ
A što stavimo nekad masku na lice? Napravimo sebi spa night? Obučemo lijepu pidžamu? Ja veoma volim svoje lijepe pidžame iako me niko ne vidi u njima. Kad sam bila loše jedno vrijeme prošle godine znala sam ufrćkat kosu iako sam kući kako bih uradila za sebe nešto lijepo. Malo bi mi popravilo raspoloženje, a ufrćkam je i provedem cijeli dan sjedeći kućiVjetar wrote: ↑Thu Mar 13, 2025 10:02 pmOkej. Ostaje činjenica da ne postoji situacija kada si sama, da će te ponukati da poželiš da se središ za sebe. Takve situacije su isključivo, kako i sama kažeš, vezane za okolnosti koje uključuju i druge ljude da to vide.![]()
Sad ti pokušaj sebi objasniti zašto nikada sama sebi nisi poželjela se srediti, ako ti je primarna motivacija da se sebi središ![]()
To što ne obučem haljinu i ne našminkam se kući ne znači da ne dajem sebi neke znake pažnje
Per aspera ad astra 
I opalila stotinu selfija koje si postavila na Instagram ili koju vec platformu koristis.
Zapravo ne. Ne objavljujem baš selfije na storije ako nisu sa prijateljima npr. ili sa mačkom na close friends. Ali i da objavljujem ne znači da primarno želim neku validaciju
Per aspera ad astra 
Ne mora značiti. Govorim ti iz svog iskustva da ne moram uviti kosu da neko vidi, gdje god, uživo ili na storiju. Postoje i žene koje je uviju i objave, pa ne mora značiti da traže validaciju. Postoje i one koje vjerovatno traže validaciju. Što je tebi to bitno?Jouri wrote: ↑Thu Mar 13, 2025 10:17 pmNaravno da zelis pa makar kratko na storiju. Ne bi ti dzaba uvijala kosu.
Per aspera ad astra 
Sama sebi uskaces u stomak.
Joj kako ste krenili sa ovim,prestacemo da se sredjujemo 
Sebi skačem u stomak jer ti kažem da nismo sve mi onakve kako vi u trenutku odlučite da smo? Generalizuješ, a generalizacija je veeeeoma opasna. To je put ka ekstremizmu
Per aspera ad astra 
Sta je ekstemno u mojoj izjavi?
Generalizacija. Jer generalizacija dovede i do toga da mene sutra muškarac prevari pa ja kažem da ste svi ženskaroši i zamrzim muški rod. "Žene u 20-im se sređuju zbog muškaraca", jeste. Žene su željne samo vaše pažnje i to je to. Isključuješ bilo kakvu opciju da mi želimo da izgledamo lijepo zbog sebe
Per aspera ad astra 
Zbog ljubavi a najvise zbog njega. Da on bude ponosan i odvazan.
Meni je najbitnije sta on misli. I zato mi je krivo sto je ispalo kako je ispalo.
Koliko vam treba da se spremite ujutru ne računajući tuširanje i doručak …?
Znaci šminkanje / oblačenje ?
Meni 20-25 min?
Je li to puno ? Malo?
Znaci šminkanje / oblačenje ?
Meni 20-25 min?
Je li to puno ? Malo?
Jutros sam za 5, oprala zube i svezala rep, a kad se sređujem i šminkam onda isto 20-25. Mislim da je to normala. Dok nađem šta ću obući 5-10 i onda još 10-15 na šminku, 10 ako ne šminkam oči, 15 ako ih šminkam. Imam prijateljicu koju sam uvijek morala čekati po pola sata dodatno jer je spora u tome i uvijek je još peglala kosu. I to je okej, ali lično se ne bih mogla na dnevnoj bazi toliko dugo spremati
Per aspera ad astra 
Imam i ja jednu takvu u koliko god da mi kaže da odem po nju uvijek je moram čekati… Ne znam zaista šta toliko rade pa im treba toliko vremena …biljka wrote: ↑Thu Mar 13, 2025 11:48 pmJutros sam za 5, oprala zube i svezala rep, a kad se sređujem i šminkam onda isto 20-25. Mislim da je to normala. Dok nađem šta ću obući 5-10 i onda još 10-15 na šminku, 10 ako ne šminkam oči, 15 ako ih šminkam. Imam prijateljicu koju sam uvijek morala čekati po pola sata dodatno jer je spora u tome i uvijek je još peglala kosu. I to je okej, ali lično se ne bih mogla na dnevnoj bazi toliko dugo spremati![]()
To je taman mjera.
S godinama to vrijeme smanjujemo, kontam.
Kcerka bila kod nas, i gledam, jedan dan s frendicama dogovorila nesto, spremala se dva sata
Ja to ne bih mogla. Ne bi radije nigdje ni isla.
Kad bas hocu na nesto posebno, potrosim 20ak minuta.
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 237 Replies
- 31694 Views
-
Last post by Coolio
-
- 835 Replies