Šta mislite o djevojkama/ženama kojima se dopadaju druge djevojke/žene?
Šta mislite o djevojkama/ženama kojima se dopadaju druge djevojke/žene?
Pozdrav svima, zamolila bih vas da napišete šta mislite o djevojkama/ženama kojima se dopada isti spol?
Da li osuđujete i zašto?
Ja sam recimo djevojka koju privlači isti spol, ali se nikad nisam "outovala" iz straha od odbacivanja okoline, prijatelja, porodice i kolega....
Bila bih zahvalna da napišete nešto na temu, hvala.
Da li osuđujete i zašto?
Ja sam recimo djevojka koju privlači isti spol, ali se nikad nisam "outovala" iz straha od odbacivanja okoline, prijatelja, porodice i kolega....
Bila bih zahvalna da napišete nešto na temu, hvala.
Re: Šta mislite o djevojkama/ženama kojima se dopadaju druge djevojke/žene?
Ne osuđujem. Volim ljubav i ne smeta mi u bilo kojem obliku sve dok nikome ne šteti. Tako i sa istospolnim vezama, dala bih tim vezama apsolutno ista prava koja imaju i muško-ženske veze, i da vezu mogu krunisati brakom i usvojiti dijete, živjeti jedan normalan i lijep porodični život.
I znam da je teško outati se, ali isto tako ne trebaš "živjeti u ormaru" cijeli svoj život. Ima mladih ljudi koje znam, a biseksualci ili homoseksualci su i uvijek će imati nekoga da im da podršku i razumijevanje. Nažalost sredina je generalno takva kakva jeste, ali među mlađim generacijama se stvarno razvija svijest o tim pitanjima

I znam da je teško outati se, ali isto tako ne trebaš "živjeti u ormaru" cijeli svoj život. Ima mladih ljudi koje znam, a biseksualci ili homoseksualci su i uvijek će imati nekoga da im da podršku i razumijevanje. Nažalost sredina je generalno takva kakva jeste, ali među mlađim generacijama se stvarno razvija svijest o tim pitanjima
Per aspera ad astra 
Djevojke koje vole druge djevojke / zene nisu nista manje validne ili vrjedne od bilo koga drugog, i njihova ljubav zasluzuje isto postovanje i razumjevanje kao i svaka druga.
Takve osobe mogu biti u vezama koje su ispunjene , emocionalno bogate i pune ljubavi, bas kao i bilo koji drugi par.
Ljubav je univerzalna.... Bilo da je između zena, muskaraca, ili bilo kojih drugih kombinacija, najvazniji su postovanje, medusobna paznja i sigurnost..... I bez obzira na to s kim je djeljena, trebala bi biti slobodna od osude i biti zasnovana na medusobnom postovanju..
Svi ljudi, bez obzira na to koga vole, zasluzuju da budu prihvaceni i postovani...u porodici, prijateljima, poslovnim kolegama itd..

Takve osobe mogu biti u vezama koje su ispunjene , emocionalno bogate i pune ljubavi, bas kao i bilo koji drugi par.
Ljubav je univerzalna.... Bilo da je između zena, muskaraca, ili bilo kojih drugih kombinacija, najvazniji su postovanje, medusobna paznja i sigurnost..... I bez obzira na to s kim je djeljena, trebala bi biti slobodna od osude i biti zasnovana na medusobnom postovanju..
Svi ljudi, bez obzira na to koga vole, zasluzuju da budu prihvaceni i postovani...u porodici, prijateljima, poslovnim kolegama itd..
slazem se sa Zvakom
.............................................................................................
Sta kaze @NecuZvakuHocuKusur ?
Heh, hoću mir i spokoj, normalnu djevojku i da se ne bojim, ako izađem iz ormara da će me svi osuditi i okrenuti leđa, jer nisam na "pravom putu"...
Da li mislis da bi se odnosi promjenili ako neko od navedenih sazna za tvoju sexualnu orjentaciju ?Ona za nju wrote: ↑Mon Mar 10, 2025 10:11 pmPozdrav svima, zamolila bih vas da napišete šta mislite o djevojkama/ženama kojima se dopada isti spol?
Da li osuđujete i zašto?
Bila bih zahvalna da napišete nešto na temu, hvala.![]()
Moras jednom im reci.. jer nije ti to jednostavno nositi u sebi..
Sto prije se odlucis na taj korak, bolje za tebe...Mozda dobijes i podrsku .. Ne osuduju svi sexualnu opredjeljenost..
Prestani razmisljati o osudama, misli na svoj zivot i sta te cini zadovoljnom / sretnom.. Pravi put si ti izabrala, i neka te prihvate takvu kakva jesi.. Ti njih prihvatas.. I ok je..Ona za nju wrote: ↑Mon Mar 10, 2025 10:35 pmHeh, hoću mir i spokoj, normalnu djevojku i da se ne bojim, ako izađem iz ormara da će me svi osuditi i okrenuti leđa, jer nisam na "pravom putu"...
e jeste. mozemo se rasipati.. podrshkom.. 'draga saveta'.. sve iste rechenice./
budi shto jesi. budi jaka. bla bla..
. nije tako... josh uvijek je to 'bauk'. nije normalno. ali.. dok ne pishe parole. morash me prihvatiti kakva jesam ' je ok
mogu zamisliti familiju i reakcije..
.............................................................................................
Niko ne ocekuje veselje, ocekuje da je prihvate takvu kava jeste i njen izbor..
Pravi prijatelji nas prihvataju kakvi jesmo,Roditelji takoder, kad tad prihvate rjec je o svom djetetu ne tudem..I ako se ljute ta ljutnja ce proci nece trajati vjecno..
Koliko kolega imamo a i ne znamo sa kim se sexaju u svoja 4 zida...
pa i da znamo da li bi to promjenilo nas onos na poslu..Ne.
Pravi prijatelji nas prihvataju kakvi jesmo,Roditelji takoder, kad tad prihvate rjec je o svom djetetu ne tudem..I ako se ljute ta ljutnja ce proci nece trajati vjecno..
Koliko kolega imamo a i ne znamo sa kim se sexaju u svoja 4 zida...
a zashto se ne ochekuje veselje? 
Ti kazes ne vjerujes da ce biti veselje... sto si ga spomenula?
Kad su se veselja pravila kada se saopstavalo sa kim smo u vezi
Kad su se veselja pravila kada se saopstavalo sa kim smo u vezi
for the record... ovaj forumash. je mushkarac / nabacio je temu za raspravu .
aj neka bude
idem da vecheram
Zvaka nece nista lose reci za takve osobe. Ja i nemam nista protiv. Vise puta sam napisao da je meni problem ako nesto tako pocnu da namecu,narocito deci. A ako se devojka oseca tako da joj je potreban partner istog pola, ona ima prava na to. Slobodna je da sama svoj put izabere. Ima prava da radi sta hoce i sa kim hoce. Mislim da ne treba kriti od svoje familije to jer dokle god se krije znaci da ne zivi slobodno. Ja u firmi imam koleginicu koja zivi sa svojom devojkom,super se slazemo kao kolege jer seksualnu orijentaciju i ne spominjemo. Svako zivi svoj zivot. A zna se da ja vas zene volim
.
naravno da je veselje.. zashto ga ne bi bilo.. kad se neshto saopashtava. ima tezinu.. neshto shto je vrijedno/ shto traje..
momak ili djevojka .'od danas do sutra'. se ne predstavlja roditeljima/ familiji..
de sine/ kad to bude ozbiljno. onda je dovedi
Saopstiti svoju opredjeljenost nema veze sa prezentiranjem partnera...
Ne poznajem nikoga ko je pravio veselje nakon upoznavanja momka/ djevojke sa roditeljima...
Ne poznajem nikoga ko je pravio veselje nakon upoznavanja momka/ djevojke sa roditeljima...
a jesi se uhvatila veselja.. pa zar ne shvatash da je u pitanju metafora....
..dakle.. kome god se tako shto saopshti.. bilo m/z . je shok...
..pokretach teme je .novi nick. i nije nam neshto posebno
ali da je neko od forumasha . koji su ovdje par mjeseci ili godina. tako shto objavio. zar ne bi bio..
priznaj da si ti.. ona za ono
Kolegica otvoreno živi u zajednici sa svojom djevojkom. Na poslu, osim (stvarno rijetkog) komentara, ne vidim da ima ikakvih posljedica zbog te svoje javnosti u opredjeljenju.Ona za nju wrote: ↑Mon Mar 10, 2025 10:11 pmPozdrav svima, zamolila bih vas da napišete šta mislite o djevojkama/ženama kojima se dopada isti spol?
Da li osuđujete i zašto?
Bila bih zahvalna da napišete nešto na temu, hvala.![]()
Puno je i do toga što je takva osoba, otvorena, stalno sprdnja, nimalo to ne potencira ali nimalo ni ne krije. Doslovno imam osjećaj da je niko ne gleda nimalo drugačijom zbog toga u svakodnevici našoj na poslu.
Ne znam kakva joj je situacija u porodici i kakvi su tu odnosi. Hoću reći, sumnjam da će to glatko proći uvijek i svugdje i ovisi o krugu ljudi i njihovim nazorima, (ne)tolerantnosti. Isto tako, ne pristupaju tome isto kolege, poznanici ili prijatelji i rodbina, roditelji...
Ako su svi u tvom okruženju dovoljno otvoreni i tolerantni, ne vjerujem da će biti problem
Ovisi i o tebi i tvom samopouzdanju, tipu osobnosti i brizi za mišljenja drugih. Obično su drugi onakvi kakva se ti postaviš prema njima.
Tako da, sretno sa tim
'sretno sa tim'.. izgleda da si zakljucio da je ona u tim kombinacijama 'ona' ..
..pojasnim. jedna, ne uvijek.. izgleda 'mushkobanjasto' onako / namrgodjena/ ozbiljnija.

..pojasnim. jedna, ne uvijek.. izgleda 'mushkobanjasto' onako / namrgodjena/ ozbiljnija.
To je i meni nejasno. Neka devojka ne zeli muskarca a onda nadje sebi muskobanjastu devojku koja maltene izgleda i ponasa se kao muskarac
Ne kontam ti ja bona sveBella wrote: ↑Tue Mar 11, 2025 12:00 am![]()
a jesi se uhvatila veselja.. pa zar ne shvatash da je u pitanju metafora....
..dakle.. kome god se tako shto saopshti.. bilo m/z . je shok...
..pokretach teme je .novi nick. i nije nam neshto posebno
ali da je neko od forumasha . koji su ovdje par mjeseci ili godina. tako shto objavio. zar ne bi bio..![]()
![]()
Ja se uhvatila “veselja” ko i ti tvrdnje da je ona - muško ..
I da je neko od starih forumašica ne bi me šokiralo .. niti iznenadilo ..
Mene vise šokiraju druge stvari..
U LGBT populaciji postoje butch-femme..ali nije obavezna . Ima žena heteroseksualaca takvog stila.NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Tue Mar 11, 2025 4:29 amTo je i meni nejasno. Neka devojka ne zeli muskarca a onda nadje sebi muskobanjastu devojku koja maltene izgleda i ponasa se kao muskarac
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 39 Replies
- 3671 Views
-
Last post by Peace
-
- 19 Replies