Ulizice

Teme koje ne pripadaju ni jednom drugom podforumu
Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Ulizice

Unread post by Skitnica »

Svi smo bili svjedoci ulizicama ..možda smo mi također i nekome tako djelovali .. :D/

Da li to rade iz želje da se pokažu da su “dobre osobe “ili straha od šefe ili sasvim nekog drugog razloga možda želja za napredovanjem… :?? :D/

Takve osobe vrlo često dolaze u konflikte sa ostalim kolegama, ili time i smanje povjerenje ostale ekipe.. :hm
:=
Možda te osobe (ulizice )se i ne znaju drugačije ponašati smatraju da je to prirodno i da je to ok..

Svi smo imali radne kolege koji uvijek znaju šta šef voli čuti ..Bas uvijek su složni sa njim, pa i kad nisu u pravu 100%.. :%$ Uvijek ga hvale,čak i kad je to nepotrebno … :D/

Kakva su vaša iskustva sa ulizicama, ima li ih među vašim kolegama?

Ja sam imala jednu svako jutro kuhala kafu šefici i usput kupiti joj i doručak … :D/ sve info od ekipe je prenosila sms porukama, čak je slikala jednu kolegicu kako puši u autu i poslala… Auto bilo parkirano, vrata otvorena i usudila se to uraditi … :/* Pepeljara u autu nije bila korištena ..
Jedne prilike sam je pitala zašto je to uradila.

Odgovorila je :” Zabranjeno nije dozvoljeno”…
Nas kontakt je ostao samo na pozdrav..
Malo sa kim na pauzama je osim sa šeficom .. :DE

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Re: Ulizice

Toga sam primjetila i na forumima da ima :DD

joker
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by joker »

Skitnica wrote:
Mon Mar 10, 2025 3:31 pm
Toga sam primjetila i na forumima da ima :DD
priznaj @Vjetar ko ti kuha kafu

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

@joker de nam ti malo o svojim iskustvima, ima li ulizica kod tebe ?
Kako ih doživljavaš ? :/*

joker
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by joker »

ma toga je uvijek bilo i bice....mislim da je manje u pitanju strah, a vise da se izvuce neka korist za "malo" truda i obraza...e sad do sefa je kako ce takvo ponasanje prihvatiti, ali problem nastaje kada takva osoba radi svoje koristi pocne praviti stetu drugim ljudima, kao sa tom tvojom kolegicom...
u mojoj bivsoj firmi je bilo dosta toga, i tacno skontas profil ljudi koji to radi...a jos ako je sef kvaran onda je to ozbiljan problem i zadnja faza je da takvi ljudi postaju njegovi vjerni psi i megafoni i najbolje se udaljiti iz takve sredine

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Oni vrlo brzo izgube poštovanje kolega…

I da ih pitas poslednju rečenicu šefa, nisu u stanju ponoviti je, a bitno je da su se složili sa njegovom izjavom… :mrgreen:

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

joker wrote:
Mon Mar 10, 2025 3:46 pm
ma toga je uvijek bilo i bice....mislim da je manje u pitanju strah, a vise da se izvuce neka korist za "malo" truda i obraza...e sad do sefa je kako ce takvo ponasanje prihvatiti, ali problem nastaje kada takva osoba radi svoje koristi pocne praviti stetu drugim ljudima, kao sa tom tvojom kolegicom...
u mojoj bivsoj firmi je bilo dosta toga, i tacno skontas profil ljudi koji to radi...a jos ako je sef kvaran onda je to ozbiljan problem i zadnja faza je da takvi ljudi postaju njegovi vjerni psi i megafoni i najbolje se udaljiti iz takve sredine
Ovisi od osobe do osobe, ali mislim da su svi oni kojima se neko ulizuje svjesni ulizništva tih, ali koliko primjetim, dobro im dođu da imaju jedno, dvoje ili više njih koji su poslušnici i preko kojih grade sebi potporu za sprovođenje svojih planova. Plus vjerovatno idu tu i poklončići i slične uslugice...

A ulizicama bace koju povlasticu ili povlastičicu i svi sretni u tom krugu. Ali je odvratno za svjedočiti tome :D/

Ina
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Ina »

Ne mogu reći da se nije desilo i da se ne dešava, ali meni se ljudi inače većinom ne ulizuju. A ako to poneki rade, mislim da i skontam.
I kad je uliz usmjeren nekome drugom.
Što znaju biti pogotovo prilike na poslu primjer.
Neprljavi obziri, validacije i nepretjerani komplimenti su jedno.. pa najčešće prepoznam hipokrite, u bilo kakvom polju, zahvaljujući i onim koji to nisu.

A i apsorbila s vremenom i šta i kako i s njima.

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

:D/

Image

fjaka
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by fjaka »

mogao bi se ulizati vjetru da mi riješi status forumaša miseca ili čak i godine ili mi da neku funkciju administratora tako nešto

fjaka
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by fjaka »

inače koliko ulizica u stvarnom životu ima to je gadljivo

Skitnica
Senior
Senior
Reactions: