Samo da kažem
Re: Samo da kažem
Bajram Serif Mubarek Olsun svima vama koji slavite Ramazan...Nemojte zameriti ako nisam pravilno napisao ili cestitao. U svakom slucaju vam zelim sve najbolje. Da ste mi zivi i zdravi

Poranio si..NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Wed Mar 05, 2025 9:51 amBajram Serif Mubarek Olsun svima vama koji slavite Ramazan...Nemojte zameriti ako nisam pravilno napisao ili cestitao. U svakom slucaju vam zelim sve najbolje. Da ste mi zivi i zdravi![]()
![]()
![]()
Ramazan tek počeo ..
Bajram je 31.03…
A bolje i ranije čestitati .. nego ne sjetiti se nikako…
Izvinjavam se u tom slucaju...Nadam se da mi ne zamerate...A kako se sada cestita?Skitnica wrote: ↑Wed Mar 05, 2025 9:55 amPoranio si..NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Wed Mar 05, 2025 9:51 amBajram Serif Mubarek Olsun svima vama koji slavite Ramazan...Nemojte zameriti ako nisam pravilno napisao ili cestitao. U svakom slucaju vam zelim sve najbolje. Da ste mi zivi i zdravi![]()
![]()
![]()
Ramazan tek počeo ..
Bajram je 31.03…
A bolje i ranije čestitati .. nego ne sjetiti se nikako…![]()
Ili se cestita samo 31.03.?
Ma nije problem..NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Wed Mar 05, 2025 9:57 amIzvinjavam se u tom slucaju...Nadam se da mi ne zamerate...A kako se sada cestita?Skitnica wrote: ↑Wed Mar 05, 2025 9:55 amPoranio si..NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Wed Mar 05, 2025 9:51 amBajram Serif Mubarek Olsun svima vama koji slavite Ramazan...Nemojte zameriti ako nisam pravilno napisao ili cestitao. U svakom slucaju vam zelim sve najbolje. Da ste mi zivi i zdravi![]()
![]()
![]()
Ramazan tek počeo ..
Bajram je 31.03…
A bolje i ranije čestitati .. nego ne sjetiti se nikako…![]()
Obično prije Ramazana a neki i tokom mjeseca čestitaju Ramazan Šerif Mubarek Olsun, a Bajram Šerif Mubarek Olsun 31.03 -do 02.4.
Traje 3 dana i sva tri čestitke se šalju ..
Aha..Znaci pravilno je da sada napisem Ramazan Šerif Mubarek Olsun?Skitnica wrote: ↑Wed Mar 05, 2025 10:00 amMa nije problem..NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Wed Mar 05, 2025 9:57 amIzvinjavam se u tom slucaju...Nadam se da mi ne zamerate...A kako se sada cestita?
Obično prije Ramazana a neki i tokom mjeseca čestitaju Ramazan Šerif Mubarek Olsun, a Bajram Šerif Mubarek Olsun 31.03 -do 02.4.
Moj otac je musliman ali ja sam odrastao sa bakom...Otac je davno dosao u Nemacku...a svoju familiju u Iraku sam jednom video...Jednog brata sam video vise puta jer je kao ambasador radio u Den Haag-u ( Holandija ). Sada je u Americi...Hocu reci, voleo bih da naucim sve o tome...Zao mi je sto ne znam sve to. Moracu malo vise sa ocem da razgovaram o tome
U svakom slucaju,cestitam Ramazan svima vama koji slavite. Svu srecu vam zelim i da ste mi zivi i zdravi
Cijeli mjesec Ramazana se posti - ne jede se i ne pije od izlaska do zalaska sunca, Bajram označava kraj meseca Ramazana i onda se slavi ta tri dana … ide se kod roditelja / rodbine / prijatelja,komsija, itd…NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Wed Mar 05, 2025 10:05 amAha..Znaci pravilno je da sada napisem Ramazan Šerif Mubarek Olsun?Skitnica wrote: ↑Wed Mar 05, 2025 10:00 amMa nije problem..NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Wed Mar 05, 2025 9:57 am
Izvinjavam se u tom slucaju...Nadam se da mi ne zamerate...A kako se sada cestita?
Moj otac je musliman ali ja sam odrastao sa bakom...Otac je davno dosao u Nemacku...a svoju familiju u Iraku sam jednom video...Jednog brata sam video vise puta jer je kao ambasador radio u Den Haag-u ( Holandija ). Sada je u Americi...Hocu reci, voleo bih da naucim sve o tome...Zao mi je sto ne znam sve to. Moracu malo vise sa ocem da razgovaram o tome![]()
U svakom slucaju,cestitam Ramazan svima vama koji slavite. Svu srecu vam zelim i da ste mi zivi i zdravi![]()
![]()
![]()
Hvala na objasnjenju skitnice dragaSkitnica wrote: ↑Wed Mar 05, 2025 10:14 amCijeli mjesec Ramazana se posti - ne jede se i ne pije od izlaska do zalaska sunca, Bajram označava kraj meseca Ramazana i onda se slavi ta tri dana … ide se kod roditelja / rodbine / prijatelja,komsija, itd…NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Wed Mar 05, 2025 10:05 amAha..Znaci pravilno je da sada napisem Ramazan Šerif Mubarek Olsun?
Moj otac je musliman ali ja sam odrastao sa bakom...Otac je davno dosao u Nemacku...a svoju familiju u Iraku sam jednom video...Jednog brata sam video vise puta jer je kao ambasador radio u Den Haag-u ( Holandija ). Sada je u Americi...Hocu reci, voleo bih da naucim sve o tome...Zao mi je sto ne znam sve to. Moracu malo vise sa ocem da razgovaram o tome![]()
U svakom slucaju,cestitam Ramazan svima vama koji slavite. Svu srecu vam zelim i da ste mi zivi i zdravi![]()
![]()
![]()
NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Wed Mar 05, 2025 10:05 am
Aha..Znaci pravilno je da sada napisem Ramazan Šerif Mubarek Olsun?
..imash 40 god... i nisi nishta saznao. niti te interesovalo. o religiji oca.
..a primjechujem, da si vrlo u religiji..
..
.............................................................................................
Hvala.NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Wed Mar 05, 2025 10:05 am
![]()
![]()
I bas mi bjese zanimljiva tvoja biografija.
Otac ti je s nasih prostora?
Lijep dan svima zelim 
Ciao, come state?
Oppure (ili) come va? (kako ide?)
Da me tutto bene, grazie. Kod mene sve dobro, hvala.
Kusur.. memoriši.. Jednog dana ću te iznenada ispitati, da vidim koliko si naučio..
Oppure (ili) come va? (kako ide?)
Da me tutto bene, grazie. Kod mene sve dobro, hvala.
Kusur.. memoriši.. Jednog dana ću te iznenada ispitati, da vidim koliko si naučio..
Allah raziolsun brate i za Ramazan i za Bajram.NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Wed Mar 05, 2025 9:51 amBajram Serif Mubarek Olsun svima vama koji slavite Ramazan...Nemojte zameriti ako nisam pravilno napisao ili cestitao. U svakom slucaju vam zelim sve najbolje. Da ste mi zivi i zdravi![]()
![]()
![]()
Hocel biti bajrambanke?
Vala da znas da hocu Ina
Obozavam italijanski jezik i voleo bih ga nauciti.
Hoces li mi davati casove
Nije. Otac mi je iz Iraka (Bagdada) ali je kao decak dosao u Beograd da studira rudarsko geoloski fakultet u nadi da ce raditi sa naftom u Iraku. Tada je rat bio tamo pa je dosao u Beograd. Medjutim rat se oduzio, nije mogao nazad. Upoznao je moju majku na studijama i kasnije sam se ja rodio u Beogradu. Imam ogromnu familiju u Iraku,mnogo brace i sestara koje sam tada prvi put upoznao. Kada sam hajde da kazem malo odrastao, moji su otisli za Nemacku a ja ostao sa bakom. Zato nisam uspeo nauciti arapski jezik i sve muslimanske obicaje iako sam zeleo. Oca sam retko vidjao dok nisam dosao ovde (Nemacka) da zivim. Obaveze ovde nam nisu dozvoljavale da se cesto vidjamo pa je i to bila prepreka ali cu se potruditi da se to promeni pa da naucim sve jer me zanima i jako su mi lepi vasi obicaji. Govorim o pravim vernicima. Moj pokojni ujak je promenio veru zbog mog oca. Nekoliko puta procitao kuran. Imao je tespih i onaj, kako se kaze, cilim na koji se klanja. Secam se da kada god prodjem i sta god ja da radim on ne obraca paznju na mene,klanja,okrece tespih...Imam i druga Adnana u Becu. Selidbe smo radili zajedno,on je vlasnik firme. Decko prva liga. Au koliko volim tog decka. Pravi vernik. Taj ne bi rec jednu slagao,casicu alkohola uzeo. Mi ispraznimo namestaj iz kamiona,on se zatvori u kamion i klanja. Koliko je meni to lepo kada vidim koliko veruje. Malo skrenuh sa teme ali toliko toga lepog imam reci za to. Lepo je i kada si u Srbiji vernik. Ne kada dizes tri prsta a ovamo lazes kada zines,nego kada postujes sve obicaje. Ja sam ti rodjen u Srbiji,odrastao uz sve te obicaje a po ocu sam musliman. Volim i jedno i drugo. A i te druge obicaje zelim da znam. A svakako ih postujem.Peace wrote: ↑Wed Mar 05, 2025 4:30 pmHvala.NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Wed Mar 05, 2025 10:05 am
![]()
![]()
I bas mi bjese zanimljiva tvoja biografija.
Otac ti je s nasih prostora?
Ah da, otac mi govori sedam jezika. Tako da se sa svakim sporazume
Iako sam nasmejan, uvek se salim, dobro raspolozen, moj zivot ti nije bio jednostavan. Samo nikada nisam zeleo o tome,niti bilo kome kvariti raspolozenje. Ovde sam da vam ulepsam a ne pokvarim dan.Bella wrote: ↑Wed Mar 05, 2025 1:36 pmNecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Wed Mar 05, 2025 10:05 am
ne mogu vjerovati shta chitam..
..imash 40 god... i nisi nishta saznao. niti te interesovalo. o religiji oca.![]()
..
Volim i postujem vasu (ocevu) religiju i uvek ce tako biti. A nikada nije kasno da se nauci sve o njoj.
NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Thu Mar 06, 2025 1:28 amIako sam nasmejan, uvek se salim, dobro raspolozen, moj zivot ti nije bio jednostavan. Samo nikada nisam zeleo o tome,niti bilo kome kvariti raspolozenje. Ovde sam da vam ulepsam a ne pokvarim dan.Bella wrote: ↑Wed Mar 05, 2025 1:36 pmNecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Wed Mar 05, 2025 10:05 am
ne mogu vjerovati shta chitam..
..imash 40 god... i nisi nishta saznao. niti te interesovalo. o religiji oca.![]()
..
Volim i postujem vasu (ocevu) religiju i uvek ce tako biti. A nikada nije kasno da se nauci sve o njoj.
.sad je dobar.. shto je bilo. neponovilo se
i vidi ti, kakve si sreche... okruzen zenama...
..nije to u pitanju.. nikako...samo malo. neobichno....
..osim toga.. nije neophodno sve znati..
.............................................................................................
Sabah hajrullah ili ti ga dobro jutro.
Za naučiti nove stvari nikad nije kasno.
Lijepo je znati o svemu i svačemu, mislim na životne i naučne stvari, ne na tračeve
Žvaka Allah razi olsun, pitaj na određenim temama šta god te interesuje dat ću sve od sebe da ti objasnim i približim najbolje što znam, vrlo rado.
Ne bježim čitati o drugim religijama i vrlo često čitam ono što me zanima, jer poptujem da bih bila poštovana.
Lijepo je znati o svemu i svačemu, mislim na životne i naučne stvari, ne na tračeve
Žvaka Allah razi olsun, pitaj na određenim temama šta god te interesuje dat ću sve od sebe da ti objasnim i približim najbolje što znam, vrlo rado.
Ne bježim čitati o drugim religijama i vrlo često čitam ono što me zanima, jer poptujem da bih bila poštovana.
Bez obzira koliko se trudite, nikada se ne možete sjetiti kako je vaš san počeo.
Zanimljiva biografija Zvaka. Meni su vise od svega zanimljivi obicni ljudski zivoti.
Hvala sto si to podijelio s nama.
Hvala sto si to podijelio s nama.
Kcerkica sam nocas stigla. Uvijek me brine ako je kisa i vjetar na dan njenog leta, danas je bilo oboje.
Puna nas kuca, sve odrasli ljudi
Puna nas kuca, sve odrasli ljudi
Zato sam i nasmejan jer ste sve zene oko meneBella wrote: ↑Thu Mar 06, 2025 2:41 amNecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Thu Mar 06, 2025 1:28 amIako sam nasmejan, uvek se salim, dobro raspolozen, moj zivot ti nije bio jednostavan. Samo nikada nisam zeleo o tome,niti bilo kome kvariti raspolozenje. Ovde sam da vam ulepsam a ne pokvarim dan.
Volim i postujem vasu (ocevu) religiju i uvek ce tako biti. A nikada nije kasno da se nauci sve o njoj.![]()
.sad je dobar.. shto je bilo. neponovilo se![]()
i vidi ti, kakve si sreche... okruzen zenama...tak nismo loshe..
..nije to u pitanju.. nikako...samo malo. neobichno....
..osim toga.. nije neophodno sve znati..![]()
Hvala puno Grofice. Prvenstveno na razumevanju a zatim i na svemu ostalom. Nisam ni sumnjao da si jako dobar likGrofica wrote: ↑Thu Mar 06, 2025 4:18 amSabah hajrullah ili ti ga dobro jutro.
Lijepo je znati o svemu i svačemu, mislim na životne i naučne stvari, ne na tračeve![]()
. kod mene danas narod.. izgubljen..
..Biti/ prihvatiti religiju i ponashati se u skladu s istom..,je prije svega, lichni izbor svakog pojedinca ..NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Thu Mar 06, 2025 1:28 am
.
.. smatram da je , duboko privatna stvar...tako,svako javno iznoshenje je i pitanje.. slushaoca ..zashto...
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 53 Replies
- 6640 Views
-
Last post by Vanilla
-
- 8 Replies