Velika razlika u godinama
Re: Velika razlika u godinama
.............................................................................................
. sta se deshava.. kad je razlika 30 godina...
dok su mladji.. njemu 60/ njoj 30.. .roditelji im josh uvijek.. ako ih imaju.. u dobroj kondiciji ali.. dodje vrijeme kao ovaj sluchaj
brinesh se o 92 .njacima... dva zambia...
ko to moze izdrazati...
dok su mladji.. njemu 60/ njoj 30.. .roditelji im josh uvijek.. ako ih imaju.. u dobroj kondiciji ali.. dodje vrijeme kao ovaj sluchaj
brinesh se o 92 .njacima... dva zambia...
Danijelov i Barbarin sin Aron (Aaron) naglasio je kako je Arakava, koja je bila 30 godina mlađa od Hekmena, brinula o slavnom oskarovcu.
- Betsi je pokušavala održati ga aktivnim i angažiranim. Ponašala se vrlo zaštitnički prema njemu tokom pandemije koronavirusa, pa je uvijek nosila masku na licu kad bismo je vidjeli - rekao je Aron i dodao kako je Hekmen održavao aktivnost uma rješavajući zagonetke i vježbajući jogu putem Zooma.
Međutim, ove tvrdnje o sve lošijem Hekmanovom zdravstvenom stanju u suprotnosti su s onim što je jedna od njegovih kćerki rekla novinarima nakon što je pronađeno njegovo tijelo.
Lesli An Hekmen (Leslie Ann) rekla je da "nije bilo nikakvih naznaka da je bilo problema sa zdravljem njenog oca oca" prije njegove smrti.
Prestali redovni pozivi
- Uprkos njegovoj dobi, bio je u vrlo dobrom fizičkom stanju - rekla je ona za "Daily Mail".
Ona je, baš kao i njena braća i sestre, bila uvjerena da je curenje plina uzrokovalo smrt njezina oca i njegove supruge, ali je policija isključila tu mogućnost nakon istrage.
Lesli An također je otkrila da nekoliko mjeseci nije razgovarala sa svojim ocem, a to se razdoblje poklapa s razdobljem u kojem Arakava nije razgovarala sa svojom 91-godišnjom majkom, Joši Fister (Yoshie Feaster).
Prema riječima domaćice koja se brine o starici koja boluje od demencije, njihovi inače redovni pozivi prestali su u oktobru prošle godine.
.............................................................................................
Ljubav nema graniceBella wrote: ↑Wed Mar 05, 2025 5:15 pm. sta se deshava.. kad je razlika 30 godina...
brinesh se o 92 .njacima... dva zambia...ko to moze izdrazati...
Danijelov i Barbarin sin Aron (Aaron) naglasio je kako je Arakava, koja je bila 30 godina mlađa od Hekmena, brinula o slavnom oskarovcu.
- Betsi je pokušavala održati ga aktivnim i angažiranim. Ponašala se vrlo zaštitnički prema njemu tokom pandemije koronavirusa, pa je uvijek nosila masku na licu kad bismo je vidjeli - rekao je Aron i dodao kako je Hekmen održavao aktivnost uma rješavajući zagonetke i vježbajući jogu putem Zooma.
Međutim, ove tvrdnje o sve lošijem Hekmanovom zdravstvenom stanju u suprotnosti su s onim što je jedna od njegovih kćerki rekla novinarima nakon što je pronađeno njegovo tijelo.
Lesli An Hekmen (Leslie Ann) rekla je da "nije bilo nikakvih naznaka da je bilo problema sa zdravljem njenog oca oca" prije njegove smrti.
Prestali redovni pozivi
- Uprkos njegovoj dobi, bio je u vrlo dobrom fizičkom stanju - rekla je ona za "Daily Mail".
Ona je, baš kao i njena braća i sestre, bila uvjerena da je curenje plina uzrokovalo smrt njezina oca i njegove supruge, ali je policija isključila tu mogućnost nakon istrage.
Lesli An također je otkrila da nekoliko mjeseci nije razgovarala sa svojim ocem, a to se razdoblje poklapa s razdobljem u kojem Arakava nije razgovarala sa svojom 91-godišnjom majkom, Joši Fister (Yoshie Feaster).
Prema riječima domaćice koja se brine o starici koja boluje od demencije, njihovi inače redovni pozivi prestali su u oktobru prošle godine.
A desi se i da su istih godina, pa se jedan partner razboli i drugi mora brinuti. Uvijek to ide tako. U slučaju velike razlike u godinama je to izvjesnije, odnosno puno veća je šansa da će mlađi morati brinuti o starijem, ali valjda kad se odlučiš na život s nekim onda to ide "i u zdravlju, i u bolesti"
Per aspera ad astra 
. ljubav traje u pochetku... brzo to prelazi u naviku.biljka wrote: ↑Wed Mar 05, 2025 5:36 pmLjubav nema graniceBella wrote: ↑Wed Mar 05, 2025 5:15 pm. sta se deshava.. kad je razlika 30 godina...
brinesh se o 92 .njacima... dva zambia...ko to moze izdrazati...
Prestali redovni pozivi
Prema riječima domaćice koja se brine o starici koja boluje od demencije, njihovi inače redovni pozivi prestali su u oktobru prošle godine.![]()
A desi se i da su istih godina, pa se jedan partner razboli i drugi mora brinuti. Uvijek to ide tako. U slučaju velike razlike u godinama je to izvjesnije, odnosno puno veća je šansa da će mlađi morati brinuti o starijem, ali valjda kad se odlučiš na život s nekim onda to ide "i u zdravlju, i u bolesti"
..znala sam takav par. mislila sam da mu je kcherka. .tako joj rekoh u prichi... ushutala je. no. on mi objasni. kad je ona otishla od stola.. da joj nije otac..
Pisala sam čini mi se da kod moje rodice muž stariji od njenog oca .. 
bozesachuvaj
kako se druze..
Fino …
I otac i muž penzioneri …

I otac i muž penzioneri …
Ja sam isto imala iskustava iz okoline i pozitivna su. U 80-im je velika vjerovatnoća da dođe do bolesti i nemoći, ali isto kako bi se brinuo o nekom ko se razboli u 60-im tako ide i u 80-im. Mislim da ako se odlučiš na život s nekim unaprijed moraš biti spreman na to da ćeš se u nekom trenutku morati brinuti o njemu ili on o tebi, bez obzira kolika je razlikaBella wrote: ↑Wed Mar 05, 2025 5:44 pm
. ljubav traje u pochetku... brzo to prelazi u naviku.kasnije obaveza....
..znala sam takav par. mislila sam da mu je kcherka. .tako joj rekoh u prichi... ushutala je. no. on mi objasni. kad je ona otishla od stola.. da joj nije otac..bilo je simpatichno svi se smijali . ali kad oj on dozivio 80 i neshto. primjetaila sam da je nervira. on se shali kao dechko. misli da ga to podmladjuje.. ali iz dana u dan. takvo ponashanje .. predje u frustraciju..
![]()
Per aspera ad astra 
Čujem se sa njom često, i primjetila sam da joj je muž vrlo cesti kući … ne izlazi često ..
Kad želi usisati kuću - nervira ga, mikser u kuhinji također…. TV program ne gledaju ništa zajedno..Djeci ona pomaze oko zadaća … skoro pa sve sama radi…
Sve vise primjedbi ima…
Kad želi usisati kuću - nervira ga, mikser u kuhinji također…. TV program ne gledaju ništa zajedno..Djeci ona pomaze oko zadaća … skoro pa sve sama radi…
Sve vise primjedbi ima…
Bolest ne pita za godine… Neko uvijek bude da brine o drugom … problem dođe kad su oboje istovremeno bolesni…
Pođimo od muškaraca samo kada su u gripnom stanju… - sa dušom se rastaju…
Pođimo od muškaraca samo kada su u gripnom stanju… - sa dušom se rastaju…
To i ja govorim. A druga je stvar što te neko iritira. Vjerovatno bi iritirao i sa razlikom i bez
Per aspera ad astra 
briga je jedno.... naravno koliko se moze fizichki, boriti ...biljka wrote: ↑Wed Mar 05, 2025 5:58 pmJa sam isto imala iskustava iz okoline i pozitivna su. U 80-im je velika vjerovatnoća da dođe do bolesti i nemoći, ali isto kako bi se brinuo o nekom ko se razboli u 60-im tako ide i u 80-im. Mislim da ako se odlučiš na život s nekim unaprijed moraš biti spreman na to da ćeš se u nekom trenutku morati brinuti o njemu ili on o tebi, bez obzira kolika je razlikaBella wrote: ↑Wed Mar 05, 2025 5:44 pm
. ljubav traje u pochetku... brzo to prelazi u naviku.kasnije obaveza....
..znala sam takav par. mislila sam da mu je kcherka. .tako joj rekoh u prichi... ushutala je. no. on mi objasni. kad je ona otishla od stola.. da joj nije otac..bilo je simpatichno svi se smijali . ali kad oj on dozivio 80 i neshto. primjetaila sam da je nervira. on se shali kao dechko. misli da ga to podmladjuje.. ali iz dana u dan. takvo ponashanje .. predje u frustraciju..
![]()
ali kad su tu i godine.. prihvatanje je drugachije ,zahtjevnije.. jer u 80 im.. mozak reaguje panichno/ sebichno...
dakle, iritiranje nije u ustom obliku..
.izgube osjchaj.... strah od smrti / mozda i bolesti. se pojacha
.. jednostavno, postaju bebe, da morash biti dostupan non stop... ali tu su i zahtjevi.. u svemu. od hrane/ dnevnih aktivnosti do razgovora...
..
Pa da, ali nije partnerstvo uvijek 50-50. U različitim fazama života neko daje manje i više. Nekad bude i 90-10, a nekad 10-90Bella wrote: ↑Wed Mar 05, 2025 6:53 pm.izgube osjchaj.... strah od smrti / mozda i bolesti. se pojacha
.. jednostavno, postaju bebe, da morash biti dostupan non stop... ali tu su i zahtjevi.. u svemu. od hrane/ dnevnih aktivnosti do razgovora...
..pishem post pola sata. ustani. nastavi..
treba svima, oduzeti phone na poslu
Per aspera ad astra 
. nije u pitanju davanje. ne treba to pratiti... ako neko ne voli neshto da obavlja.. a drugoj osobi to i nije tako teshko.. neka preuzme to..i tako se napravi lista. nepisanih pravila..biljka wrote: ↑Wed Mar 05, 2025 6:57 pmPa da, ali nije partnerstvo uvijek 50-50. U različitim fazama života neko daje manje i više. Nekad bude i 90-10, a nekad 10-90Bella wrote: ↑Wed Mar 05, 2025 6:53 pm.izgube osjchaj.... strah od smrti / mozda i bolesti. se pojacha
![]()
. nikad nije, niti treba ochekivati 50/50..
Pa da, ali tako je i u starostiBella wrote: ↑Wed Mar 05, 2025 7:03 pm. nije u pitanju davanje. ne treba to pratiti... ako neko ne voli neshto da obavlja.. a drugoj osobi to i nije tako teshko.. neka preuzme to..i tako se napravi lista. nepisanih pravila..biljka wrote: ↑Wed Mar 05, 2025 6:57 pmPa da, ali nije partnerstvo uvijek 50-50. U različitim fazama života neko daje manje i više. Nekad bude i 90-10, a nekad 10-90Bella wrote: ↑Wed Mar 05, 2025 6:53 pm
.izgube osjchaj.... strah od smrti / mozda i bolesti. se pojacha
![]()
![]()
. nikad nije, niti treba ochekivati 50/50..
Per aspera ad astra 
Ja sam protiv toga
#chegaba

80/34g.
Haha, a ima i ova tema
A Biljko sta si zapela za starije, nadji sebi ravnog 
Čista, iskrena, prava ljubav
On joj je zgodan, lijep, privlačan, sexy

On joj je zgodan, lijep, privlačan, sexy
Ja sam samo vječni romantik i vjerujem da ljubav nema graniceeee
Per aspera ad astra 
Pa ako je tako onda navali
Sta je za tebe ljubav?
Jao pitanja
A ima različitih vrsta ljubavi, nema univerzalnog odgovora. Logično u srži je voljeti, ali nije tako jednostavno osjećaj voljenja i voljenosti nazvati ljubavi
Per aspera ad astra 
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 4 Replies
- 248 Views
-
Last post by biljka