Milorad Dodik

Lokalna i svjetska politička dešavanja, stranke i politički predstavnici.
Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Re: Milorad Dodik

Unread post by Vjetar »

Ovo pozivanje napuštanja državnih institucija i proglašavanje ih izdajnicima, svima koji su iz Republike Srpske, je možda najveći skok samom sebi u stomak do sada :doh

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-?
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović prisustvovao je zajedničkom iftaru u organizaciji Gradskog odbora SDA Zenica.

On se u obraćanju prisutnima osvrnuo na aktuelnu situaciju u Bosni i Hercegovini (BiH) u kontekstu udara vlasti entiteta Republika Srpska (RS) na ustavnopravni poredak.
. eto. o kome on i u koje vrijeme.. :jbg ' mali ljudi'

Image
.............................................................................................Image

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Skitnica »

Rujecnik “velikog čovjeka “

https://www.facebook.com/share/v/1A3G1N ... tid=wwXIfr

Šta reci .. i ima još aplauze … :DD doduše navikli su na šatore…

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hm
Why are the Balkans so underdeveloped compared to the rest of Europe?

In the Balkans people don't seem to understand what greater good means. Instead of taking care of their countries and being active citizens working together to develop their governments, they care about their personal fulfillment. Instead of trying to immitate someone greater than them and learn, they try to take those down, without questioning their own worth. I really don't know why that is happening, but as a Balkan citizen I can assure you this is true. There is no trust and the greater problem is that they are not willing to do something about that.
.. takvi smo... zavist/ pohlepa. ..u nedogled..
.............................................................................................Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

na konstitutivnoj sjednici NSRS kada se poslanica SNSD-a Nataša Radulović, predsjedvajuće te sjednice, obratila opozicionom poslaniku Nebojši Vukanoviću riječima: „Nemoj ođe da se obadaš, sad ću te izbaciti napolje!“.
:DD

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez nije dao odobrenje za slijetanje mađarskog vojnog aviona u BiH, kojim je u posjetu Miloradu Dodiku navodno trebao stići zamjenik ministra vanjskih poslova Mađarske Levent Mađar. Ipak, Mađar je danas stigao u Banja Luku, odakle je uputio poruke podrške Miloradu Dodiku i optužio zapad da je organizirao "političku hajku" protiv Dodika.

- Kada putujem bilo gdje, idem redovnim linijama. Da dolazite vojnim avionom kod Milorada Dodika, čovjeka koji je najavio secesiju, usvaja protuustavne zakone, pa dolazite kod policije u koju se on uzda i kaže da ih opremaju mađarski specijalci ... nakon svega toga prst u oko meni, da ja pustim vojni avion, a ne znam ni šta je u njemu. Naravno da nisam dao. Imao sam strašan pritisak zbog toga, bukvalno ostao usamljen. Kad sam objasnio o čemu se radi i kad su vidjeli da sam uporan, onda mi ovi domaći čestitaju. Meni ne treba ničija podrška, ja radim u korist moje države – kaže Helez za "Avaz".
ne mislim,da je ovo dobra odluka, a ne pogotovo hvalisanje. trenutnog na toj poziciji..
.. nije vrijeme nije mjesto.. :hm

.

Kuduz
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Kuduz »

Bella wrote:
Mon Mar 03, 2025 3:34 pm
Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez nije dao odobrenje za slijetanje mađarskog vojnog aviona u BiH, kojim je u posjetu Miloradu Dodiku navodno trebao stići zamjenik ministra vanjskih poslova Mađarske Levent Mađar. Ipak, Mađar je danas stigao u Banja Luku, odakle je uputio poruke podrške Miloradu Dodiku i optužio zapad da je organizirao "političku hajku" protiv Dodika.

- Kada putujem bilo gdje, idem redovnim linijama. Da dolazite vojnim avionom kod Milorada Dodika, čovjeka koji je najavio secesiju, usvaja protuustavne zakone, pa dolazite kod policije u koju se on uzda i kaže da ih opremaju mađarski specijalci ... nakon svega toga prst u oko meni, da ja pustim vojni avion, a ne znam ni šta je u njemu. Naravno da nisam dao. Imao sam strašan pritisak zbog toga, bukvalno ostao usamljen. Kad sam objasnio o čemu se radi i kad su vidjeli da sam uporan, onda mi ovi domaći čestitaju. Meni ne treba ničija podrška, ja radim u korist moje države – kaže Helez za "Avaz".
ne mislim,da je ovo dobra odluka, a ne pogotovo hvalisanje. trenutnog na toj poziciji..

.
Bella Bela sto se ibretis :hahah
Dobra odluka !A sto madjarski?Kako bi gledala da sleti turski borbeni avion u Sarajevo ??Ili pet ih
Ili smeta samo sto se ovaj Helez kao hvalio?Hvalili bi se i iz BL da su zabranili turske avione ...ili smeta sto im nisu dali da slete ?Kazes nije dobra odluka...Zanima me sta je? :D

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Kuduz wrote:
Mon Mar 03, 2025 9:14 pm
Bella wrote:
Mon Mar 03, 2025 3:34 pm

.
Bella Bela sto se ibretis :hahah
Dobra odluka !A sto madjarski?Kako bi gledala da sleti turski borbeni avion u Sarajevo ??Ili pet ih
Ili smeta samo sto se ovaj Helez kao hvalio?Hvalili bi se i iz BL da su zabranili turske avione ...ili smeta sto im nisu dali da slete ?Kazes nije dobra odluka...Zanima me sta je? :D
.ma Turci i ne pitaju .. mogu misliti ..koliko ih slijeche. :jbg . po svim okolnostima...i odnosima izmedju zemalja
..ma osoba je narcis.. neshto kao blijeda kopija trumpa...
..nachin kako je to izveo.. dakle bilo ih je i protiv za tu odliku.. govori dovoljno.. chega se on plashi. ako sleti vojni avion.. ili ako preleti helikopter iz Srbije da pomogne gashenju pozara na teritoriji BiH.. :hm

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

NAKON ZATRAŽENJA RUSIJE
Konaković: U Vijeću sigurnosti ćemo obavijestiti sve članice da je toku udar na ustavni poredak BiH

Na toj sjednici Vijeća sigurnosti ljudi će čuti sve ono što mi u BiH već znamo, navodi Konaković
.. koji ljudi :DE

...

Kuduz
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Kuduz »

Bella wrote:
Tue Mar 04, 2025 6:36 pm
NAKON ZATRAŽENJA RUSIJE
Konaković: U Vijeću sigurnosti ćemo obavijestiti sve članice da je toku udar na ustavni poredak BiH

Na toj sjednici Vijeća sigurnosti ljudi će čuti sve ono što mi u BiH već znamo, navodi Konaković

...
A koji ljudi ce cuti ruse kako pricaju o napadu drzave na Dodika ? :maad

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Kuduz wrote:
Tue Mar 04, 2025 7:08 pm
Bella wrote:
Tue Mar 04, 2025 6:36 pm
NAKON ZATRAŽENJA RUSIJE

...
A koji ljudi ce cuti ruse kako pricaju o napadu drzave na Dodika ? :maad
:hahah
. drzava ga nije zashtitila, od napada.. stranca.. zbog lichne osvete..

Kuduz
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Kuduz »

Jadan :)Sad ce ga rusija zastiti :hahah

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

ne znamo to..
chovjek je u 'politici'(ako je to sve politika na tom malom prostoru) tolike godine. nauchio je neshto.. shta moze /i dokle...
..

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Naučio je obecavati.. :D/

U frci je.. treba sad pronaći 8000 radnih mjesta za sve radnike u Federaciji iz RS… :D/

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

STRAŠNE IZJAVE
Dodik: Ako nam pošalju predstavnike Suda i Tužilaštva BiH, to će biti rušenje ustavnog poretka RS, policija će nas štititi
:fpalm ovo hushkanje . i sceniranje situacije/ treba zaustaviti.

. jedan po jedan tkz politichar ..izlazi sa bomabastichnom izjavom. a nemochan...
.. :m.
prichajte..

ima li iko sa strane. da nije taj . npr Dino Merlin ..da spoji te lude glave, pokushati nachi atmosferu ka normalnoj konverzaciji

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Predstavnici RS-a dostavili mišljenje Vijeću sigurnosti UN-a: Bosna i Hercegovina je na rubu kolapsa, Schmidt mora odmah biti uklonjen s pozicije
U dokumentu koju su predstavnici RS-a dostavili Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija koje će održati neformalne konslutacije o situaciji u Bosni i Hercegovini navodi se da je visoki predstavnik Christian Schmidt odgovoran za trenutnu krizu u zemlji i poziva se na njegovo uklanjanje s funkcije, saznaje Istraga.ba.

Na početku se navodi da je trenutna kriza i prijetnja miru i sigurnosti u Bosni i Hercegovini direktan rezultat presude koju je donijela sutkinja Suda BiH Sena Uzunović u predmetu protiv predsjednika RS-a Milorada Dodika, za koju tvrde da je bivši oficir Armije Republike BiH. Ističu da je osuđen demokratski izabrani predsjednik RS i da presuda kao takva predstavlja direktno krđenje Dejtonskog sporazuma, međunarodnog prava, Ustava BiH i Ustava RS-a.

Ponavljaju raniji iznijeti stav da Schmidt nije visoki predstavnik, da djeluje nezakonito i izvan bilo kakvog legitimnog mandata gurajući Bosnu i Hercegovinu na rub kolapsa.

“Gospodin Schmidt je iskoristio svaku priliku da potkopa demokratiju u BiH i očuva svoju poziciju, izazivajući krizu za krizom svojim nepromišljenim dekretima, prijetnjama i drugim nezakonitim miješanjima. Najdrastičniji i najneodgovorniji potez gospodina Schmidta bio je jednostrano nametanje krivičnog zakona dekretom u julu 2023. godine, čime je zaprijetio zatvaranjem svih zvaničnika BiH koji odbiju da njegove odluke tretiraju kao da su zakonito usvojene od strane zakonodavnog tijela BiH. U stvari, njemački birokrata, kojeg nije potvrdilo Vijeće sigurnosti UN-a, nezakonito je nametnuo zakon kojim je nepoštovanje njegovih neustavnih i nezakonitih naredbi postalo krivično djelo”, navodi se.

Dodaju da su demokratski izabrane institucije RS-a s pravom odbile da se povinuju, kako ističu neokolonijlno praksi.

“Ovo prkošenje rezultiralo je politički motivisanim suđenjem i kasnijom osudom gospodina Milorada Dodika, predsjednika RS i jedne od najistaknutijih političkih figura u regionu. Suđenje predstavlja potencijalno neviđeni destabilizirajući događaj u BiH od rata 1992-1995”, navodi se.

U nastavku objašnjavaju da je Dodik osuđen u politički vođenom procesu, dok je ispunjavao svoje zakonske i ustavne dužnosti potpisujući zakone usvojene od NSRS.

“Optužnice i presuda predstavljaju šokantan napad na demokratiju i vladavinu prava, gomilajući nezakonitost na nezakonitost, u tiranskom pokušaju da se onesposobe demokratski izabrani i zakonski imenovani javni službenici RS”, tvrde predstavnici RS-a.

Dalje se navodi da su Tižilaštvo i Sud BiH nezakonito formirani dekretima bivših visokih predstavnika, za što tvrde da je očigledno kršenje Ustava BiH.

“Ovo je pravni rat osmišljen da ukloni s dužnosti izabranog predsjednika, kojeg u potpunosti podržava njegov narod, kako bi se na vlast dovele one snage koje bi potpuno uništile Dejtonski sporazum i njegovu zaštitu Srba i Hrvata, radi stvaranja centralizovane države kojom bi dominirali Bošnjaci. To je također implicitna prijetnja svim srpskim, pa čak i hrvatskim izabranim liderima, zvaničnicima i predstavnicima da će, ukoliko se u potpunosti ne pokore naredbama ovog Nijemca, također biti suočeni s krivičnim gonjenjem”, piše u dokumentu.

Smatraju da je presuda, koju nazivaju djelom Schmidta, nanijela duboku nestabilnost, nepravdu i nemire RS-u, kao i Bosni i Hercegovini u cjelini.

Ističu da Schmidt razara vladavinu prava u BiH kršeći ustavni poredak, koji, kako tvrde, zahtijeva da zakoni budu usvojeni kroz specifične demokratske procedure od strane demokratski izabranih institucija, odnosno državni i entitetske parlamente.

“Nijedna osoba – čak ni legitiman visoki predstavnik – nema ovlaštenje da donosi zakone u BiH dekretom, čak ni putem takozvanih potpuno nedemokratskih ‘Bonnske ovlasti'”, navodi se,

Presudu Dodiku nazivaju zloupotrebom moći koja proističe iz dugogodišnje pogrešne interpretacije mandata visokog predstavnika.

“Dejtonski sporazum jeste uspostavio poziciju visokog predstavnika, ali je njegov mandat strogo ograničen i ne uključuje nikakva ovlaštenja da donosi obavezujuće odluke za bilo koga, a kamoli da donosi zakone umjesto domaćih parlamenata”, navodi se.

Dodaju da su Kancelarija visokog predstavnika i njeni saveznici pokrenuli niz sudskih procesa u BiH koji prijete da dovedu zemlju u stanje potpunog raspada.

“Potpuno je neprihvatljivo da tužilaštvo BiH poziva i istražuje članove Narodne skupštine Republike Srpske zbog njihovih parlamentarnih rasprava i glasova. Jednako je neprihvatljiv zahtjev tužilaštva BiH da političke partije dostave interne zapise i zapisnike sa svojih sastanaka. Ove akcije podsjećaju na autoritarno vladanje, a ne na funkcionalno demokratsko društvo”, stoji u dokumentu.

Ponavljaju ranije iznijeti stav da je RS glavni branilac Dejtonskog mirovnog sporazuma, Ustava BiH, kao i mira i stabilnosti u zemlji.

“RS ostaje posvećena pronalaženju mirnog i demokratskog rješenja za ovu nadolazeću katastrofu, ali je jednako odlučna u odbrani svojih institucija i njihovih ustavnih prava svim potrebnim sredstvima. RS ostaje posvećena pronalaženju mirnog i demokratskog rješenja za ovu nadolazeću katastrofu, ali je jednako odlučna u odbrani svojih institucija i njihovih ustavnih prava svim potrebnim sredstvima”, piše u dokumentu.

Na kraju naglađavaju da bi se riješila kriza u BiH imperativ je da Schmidt bude odmah ukloljen s pozicije koju, kako tvrde, nezakonito drži.

“Te da sve akcije proizašle iz njegovog nezakonitog ponašanja – prvenstveno izmjene zakonodavstva – budu poništene. Zakonodavna vlast mora biti isključivo u rukama parlamenata, u potpunom skladu s Ustavom Bosne i Hercegovine, koji čini sastavni dio Dejtonskog mirovnog sporazuma”, zaključuje se u mišljenju koje su o trenutnoj situaciji u BiH Vijeću sigurnosti UN-a dostavili predstavnici RS-a.

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

SAD jasne na sjednici OSCE-a: Podržavamo korištenje bonskih ovlasti, Dodik podriva Dejtonski mirovni sporazum
SAD su u svom stavu ponovile svoju podršku OHR-u i visokom predstavniku u BiH kao i njegovo pravo da koristi Bonske ovlasti

Stalno vijeće OSCE-a održalo je u Beču sjednicu na kojoj su raspravljali o situaciji u BiH. Stav SAD je bio vrlo jasan, iako se Dodik često poziva na američku administraciju od dolaska Trampa.

Ipak, stav ambasadora SAD na sjednici OSCE-a je bio da stoje uz Dejtonski mirovni sporazum i to da je zemlja sastavljena od dva entiteta i Brčko distrikta te su osporavali posljednje poteze RS.

Oni su direktno prozivali Milorada Dodika i pokušaje potkopavanja institucija BiH.

- Odlučno odbijamo bilo koje poteze koji podrivaju sigurnost i stabilnost BiH, a posebno se to odnosi na retoriku predsjednika RS-a Milorada Dodika i odluke koje podrivaju državne institucije i prijete sigurnosti i stabilnosti BiH - kazali su.

Posebni su naglasili značaj Ustavnog suda BiH, koji nazivaju ključnom državnom institucijom koja se mora poštivati. Naglasili su da su potezi NSRS antidejtonski te da podrivaju Dejtonski sporazum i pravosudni sistem BiH.

- Ustavni sud je krucijalna državna institucija i očekujemo od svih građana i lokalnih institucija da poštuju njene odluke. Zakoni vlasti u RS-u stavljaju u pitanje autoritet državnih institucija i pokušavaju da ih spriječe da rade svoj posao na teritoriji entiteta RS. Ovi zakoni su prijetnja sigurnosti i stabilnosti u BiH i regionu - naglašeno je.

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Aleksandar Trifunović:

"Milorad Dodik prvi put je gostovao u mojoj emisiji neposredno nakon što je izgubio premijersku poziciju nakon svog prvog mandata na čelu Vlade Republike Srpske. Došao je pravo sa sjednice Narodne skupštine RS na snimanje emisije BUKA, koju sam tada u saradnji s Alternativnom televizijom snimao u Dječijem pozorištu Republike Srpske. Toliko mu je bilo stalo do gostovanja, jer su se u to vrijeme – dok je bio opozicionar – njegova medijska pojavljivanja prorijedila i bila rezervisana, kako bi on to rekao, za "sarajevske medije".
Tema emisije bila je: Ima li Bosne i Hercegovine?
Uz Dodika, gost je bio i Josip Pejaković, čija je monodrama "On meni nema Bosne" bila jedan od ključnih motiva zašto sam se u tom periodu bavio tom temom i kasnije pokrenuo čitav ciklus intervjua pod istim pitanjem – Ima li Bosne?
Pitanje nije bilo slučajno. Svima sam ga postavljao kao prvo, jer niko od mojih sagovornika nije mogao na njega dati direktan odgovor. Svako bi se širio u argumentaciji, objašnjavajući, tražeći riječi, nesiguran u trajnost vlastitih stavova.
Ali o tome neki drugi put.

Razlog zbog kojeg jutros pišem je ono što je Dodik objavio zorom.
Milorad Dodik nas je jutros počastio literarnim radom na temu "Bosne i Hercegovine ima, pa kakva god da je". Stilom pisanja podsjetio je dijelom na svoje reformističke dane iz devedesetih, kada je kao poslanik u Parlamentu BiH govorio da rata neće biti, da se treba okrenuti razumijevanju, radu, Evropi i svijetu. Taj reformski duh držao ga je sve dok prije gotovo dvadeset godina nije osvojio plebiscitarnu podršku u Republici Srpskoj.
Od tada, Dodik tu podršku koristi kao štit i izgovor, pozivajući se na volju naroda kao opravdanje za sve svoje poteze.

S tim da u njegovim "najavama novih činjenja", zaštićenih izbornom većinom, već dugo nema ni Evrope, ni svijeta, ni napretka.Dodik je danas daleko od nasmijanog reformiste, koga se ni sam rado ne sjeća. Danas je Milorad prebogat, ljut, bijesan, ne bira riječi. Njegove vulgarne eskapade i uvrede postale su banalne, nepristojne – uveseljavaju još samo Zmaja od Šipova.
Ostali ga se boje.

Baš kao što se ljudi, po prirodi, boje nasilnika.

U svom jutrošnjem pisanju Dodik poručuje da niko ne treba da se boji rata i Republike Srpske, da smo ovdje oduvijek, da se volimo i mrzimo, ali da razumijemo jedni druge i treba da ostanemo i prihvatimo različitosti i nastavimo.
Nada se, kako kaže, ne preko nišana…
Ovo što jutros piše potpuno je kontradiktorno onome što je sinoć potpisao. Suprotno načinu na koji svoje odluke prijeteći objašnjava i pojašnjava. Suprotno djelima koja čini.
Jer jedan dan povratnike optužuje za zavjeru, već naredni sat im nudi zaštitu, opoziciju zove izdajničkom, pa ih zove na sastanak. Najvljuje svoj dolazak na dijalog u Sarajevo, da bi poručio da ovdje niko iz Sarajeva ne dolazi.
Tako i u ovom njegovom jutrošnjem pisanju život u miru u Bosni i Hercegovini izgleda moguć.
Ali u njegovim govorima, prijetnjama i političkim potezima – tog mira i suživota nema, nije moguć.
I to je suština.
Milorad Dodik može i dalje govoriti jedno, a misliti drugo.
Može narodu glumiti baju, a u miru napucanih restorana praviti dilove sa sebi sličnima s "druge strane", od kojih nas navodno brani
Može jutrom pisati o miru, ali nad tim hoće li ga biti ili ne – on više nema nikakav uticaj.

I to je ono što ovu situaciju čini opasnijom nego ikad od potpisivanja mira u Dejtonu.

Mir u BiH više ne zavisi ni od sistema, ni od države, ni od parlamenta, ni od međunarodnih sila, ni od UN-a, ni od EU-a, a posebno ne od Amerike.
Milorad Dodik je prešao tu liniju.
Liniju nakon koje je možda još uvijek postojala mogućnost da se stvari završe po starom dobrom običaju – nekim političkim ustupkom ili tenderom zalivenim Đedovom rakijom.
Sada mir zavisi od pukog slučaja.
Od okolnosti.
Od toga hoće li većina koja decenijama ćuti i saučestvuje shvatiti da ovoga puta ne smije biti saučesnik u okolnostima koje bi nas ponovo uvele u sukob – jer još nismo zacijelili ni od prethodnog.

Rat je užas, poniženje i smrt.

A sada je dovoljan samo jedan mali incident da, poput domina, sruši i ovo malo mira i života što nam je preostalo.
I ne treba vam niko to posebno govoriti – ništa nije dragocjenije od mira i ovo malo života. Zato se za mir i život uvijek vrijedi boriti, a posebno onda kada borba izgleda beznadežno.
Upravo tada – najviše."
Per aspera ad astra :fiju

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Mađarski medij navodi kako su “mađarske specijalne snage raspoređene u RS s prikrivenim ciljem – da olakšaju brzo izvlačenje lidera bosanskih Srba Milorada Dodika u Mađarsku u slučaju da Sud BIH naredi njegovo hapšenje zbog separatističkih poteza”, navelo je za VSquare više izvora upoznatih s ovom operacijom.

Plan nije realizovan jer Dodik nije pravomoćno osuđen, ali i zbog toga što su za ovaj plan saznale i mnoge druge vlade koje prate regiju Zapadnog Balkana.

Svoj plan planirali su sakriti navodnom zajedničkom vježbom mađarskih specijalaca sa MUP-om RS.

Ministar odbrane BiH Zukan Helez, podsjeća list, tvrdio je da je bio obaviješten o Dodikovom planu da pobjegne u Mađarsku ako mu presuda bude pravosnažna. U međuvremenu, ljuti zbog ovog poteza Mađara, američke kolege izdale su upozorenje mađarskim specijalcnim policijskim snagama, naveo je izvor blizak vladi Viktora Orbana.

“Dodik je posjetio Viktora Orbana u Budimpešti 17. februara 2025. godine, zajedno s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Nakon ove posjete, TEK kojeg predvodi bivši glavni tjelohranitelj i pouzdani pomoćnik mađarskog premijera Janos Hajdu dobili su jasan zadatak – da pripreme i izvedu misiju izvlačenja ako je potrebno. Nejasno na osnovu čije ideje ili inicijative je kreiran ovaj plan. U slučaju najgoreg scenarija, kreirani su planovi da mađarske snage olakšaju Dodiku bijeg iz Banjaluke preko Hrvatske u Mađarsku, najkraćim putem. Iako se u BiH vjerovalo da Dodik neće biti poslat u zatvor, mađarske vlasti su iz nepoznatih razloga razmatrale mogućnost da bi moglo doći do skorog hapšenja ako ga sud proglasi krivim”, navodi medij.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

..kad se optuzeni .osudi da je kriv.... on je kriv i proces ide dalje.. zalba .. pa tek nakom... mogucha kazna ...'pravomochna' presuda

:hahah ko djeca.. :fpalm a preshli smo se ..aaa nije josh vrijeme za bjezaniju

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:D

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Bella wrote:
Fri Mar 07, 2025 12:15 am
..kad se optuzeni .osudi da je kriv.... on je kriv i proces ide dalje.. zalba .. pa tek nakom... mogucha kazna ...'pravomochna' presuda
Pa što ne čeka drugostepenu presudu već uništava državu?
Per aspera ad astra :fiju

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

On je došao u situaciju da vise ne zna šta da kaže / radi… :DD

Lagano se gubi …mora da uci novu pesmicu za sljedeći skup pod šatorom … :hahah

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-? jel uhichen

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

biljka wrote:
Fri Mar 07, 2025 9:25 am
Bella wrote:
Fri Mar 07, 2025 12:15 am
Pa što ne čeka drugostepenu presudu već uništava državu?
.. madjari se zeznuli ..ochito.. :hahah :hm sknto ih zukan :hahah