Dino Merlin
Re: Dino Merlin
I ova mi je predobra 
Na radost brojnih fanova, sarajevski muzički čarobnjak Dino Merlin konačno je objavio novu pjesmu i spot "Briga" kojom najavljuje izlazak svog dugoočekivanog 12. studijskog albuma.
.
.ima neshto da kaze. kako je to 'hinski' predstavio..

Efendija Velić o Dini Merlinu i saradnji sa Coca Colom: “Poslovni potez, koji ruku na srce i nije mu trebao”
Ali, prije nego što bi bilo ko od nas, Bošnjaka i ostalih – Bosanaca i Hercegovaca, vjernika, patriota i drugih, uputio pregršt nečastivih riječi na Merlinov račun, nek’ se sjeti koliki je doprinos Dine Merlina našoj kulturi i umjetosti i općenito kolika je njegova kontribucija bošnjačkoj i bosanskoj afirmaciji u cijelome svijetu.
Kad Dino Merlin postiže uspjehe u svijetu, svi ga vide i vagaju kao nekoga ko dolazi iz čaršije, gdje se ezani miješaju sa zvukovima zvona, kao nekoga ko je hadžija, čija majka je bula, čija žena je pokrivena, kao nekoga ko redovno klanja, posti i obilazi sarajevske mukabele.

.............................................................................................
Pjesma mi se nije svidjela uopšte.
A za poslove, svak za se travu pase
A za poslove, svak za se travu pase
Bez obzira koliko se trudite, nikada se ne možete sjetiti kako je vaš san počeo.
Nije haram raditi sa neprijateljem/ trgovati… 
.............................................................................................
CocaCola je američka kompanija, i brend nije srpski ako dolazi od lokalnih distributera… 
ko je neprijatelj..
Ne znam sta je uradio,niti sta je nekada izgovarao ali da je dobar pevac to jeste. I ne samo dobar vec vrhunski...
Cini mi se da je on dao Ceci pesmu '' Beograd '' . Negde sam cuo da je on trebao pevati tu pesmu ali da je njoj prepustio ili za nju napisao...Nesto tako... E sada koliko je to tacno, verovatno bolje znate od mene
Cini mi se da je on dao Ceci pesmu '' Beograd '' . Negde sam cuo da je on trebao pevati tu pesmu ali da je njoj prepustio ili za nju napisao...Nesto tako... E sada koliko je to tacno, verovatno bolje znate od mene
..ista i spozor. sff
Slušala sam djeliće albuma i jedino ova pjesma mi je fakat dobra
I izgleda mi kao da su neki kadrovi snimljeni u Despića kući
Per aspera ad astra 
U Sarajevu. Ima više tih starih porodičnih kuća koje su sad Muzeji. A u Despićevoj je nastalo prvo malo "pozorište" u Sarajevu. S tim da sad poredim slike i ima sličnosti, ali nije isto. Sad me više podsjeća na Saburinu kuću
Per aspera ad astra 
Hajd bar je u nekoj kući saznat će se čijoj …
A što mora igrati u svakom spotu
Meni je ovo sve nazor. Samo da se štanca. Doslovno nikad ne bih pustio
Meni je ovo sve nazor. Samo da se štanca. Doslovno nikad ne bih pustio
Izleti mi danas ovo na youtube 
Dobar pevac, sta god ko mislio o njemu. Dobre pesme ima. Jeste da ima muziku koju je kupio ili kopirao od stranih pevaca ali je genije.Doduse to u Srbiji svaki pevac radi pocevsi od Krmeljuse ako se ona uopste i moze pevacicom zvati,preko Sase Kovacevica,Seke Aleksic pa do Ace Lukasa. Inace jedna zanimljivost koju sam cuo je da je Merlin napisaö tekst za pesmu "Beograd" koju peva Ceca. Da li je to tacno @Bella ? Ti si moj google 
..jedinstven je.. po oblachenju/ ponashanju/ glasu/ itd... tako .da je za pohvalu...Coolio wrote: ↑Mon Jul 21, 2025 11:31 pmDobar pevac, sta god ko mislio o njemu. Dobre pesme ima. Jeste da ima muziku koju je kupio ili kopirao od stranih pevaca ali je genije.Doduse to u Srbiji svaki pevac radi pocevsi od Krmeljuse ako se ona uopste i moze pevacicom zvati,preko Sase Kovacevica,Seke Aleksic pa do Ace Lukasa. Inace jedna zanimljivost koju sam cuo je da je Merlin napisaö tekst za pesmu "Beograd" koju peva Ceca. Da li je to tacno @Bella ? Ti si moj google![]()
..i Ceca, ok.. mislim. pjeva/ nastupa.. ali je i suzdrzana/ne iskache na svaku moguchu kontraverznu situaciju. da da svoj glas..
..