Milorad Dodik
Re: Milorad Dodik
Ljudi za ukradenih metar drva dobiju vise zatvora … 
Nije to poenta. Ode s političke scene ako ovo prođe i žalbe
osuđen na godinu dana zatvora, to će prema važećem zakonu moći otkupiti za otprilike 36.000 KM.
.............................................................................................
. nadala sam se i za trumpa.. tako
.............................................................................................
Pa nisu ga ni teretili za krađu, korupciju i slično. Bitna je ova nemogućnost političkig djelovanja, a bilo je očekivano da neće u zatvoru završiti zbog nepoštivanja odluka OHR-a. Ovo mu je kraj političke karijere i to je ono što je važno, a kaznu zatvora će svakako otkupiti, 100 KM po danu
Per aspera ad astra 
Ma trebali su za sve suditi … kad su već počeli …biljka wrote: ↑Wed Feb 26, 2025 1:27 pmPa nisu ga ni teretili za krađu, korupciju i slično. Bitna je ova nemogućnost političkig djelovanja, a bilo je očekivano da neće u zatvoru završiti zbog nepoštivanja odluka OHR-a. Ovo mu je kraj političke karijere i to je ono što je važno, a kaznu zatvora će svakako otkupiti, 100 KM po danu![]()
Ma samo nek se skloni vise dosadio je svakom živom …
stranci dodju i po svojoj volji mijenjaju ''zakon''.i to je ok..Narodna skupština RS-a je 2023. godine usvojila zakon prema kojem se odluke visokog predstavnika u BiH neće objavljivati u Službenom listu RS-a niti će se provoditi u tom entitetu. Ubrzo nakon toga visoki predstavnik je poništio taj zakon, ali se Milorad Dodik oglušio i potpisao ukaz o proglašenju tog zakona.
U međuvremenu je visoki predstavnik izmijenio i Krivični zakon BiH prema čemu neprovođenje odluka visokog predstavnika predstavlja krivično djelo. A s obzirom da se Dodik oglušio o sve to, Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv Dodika i direktora Službenog lista RS-a Miloša Lukića.
.. dakle.. istim mjerama i sa drugim politicharima.. to zna Fadil i par njih
chuj da ga sklone. samo narod koji ga bira .moze da ga skloni . demokracija. 
Eto . Mislili su mnogi, da mu niko ništa ne može … pa eto … pridružit će se i Nesicu …Kako si njega mogla zaboraviti … 
i shta time zelish rechi
znaci ako te narod izabrao, mozes raditi sta zelis i zakon je iznad tebe?
i shta si se nashao porediti ga sa tim navedenim. jos samo da si ubacio stare i nemoche dede. i neuhranjenu djecu . u RS..itd.
koji zakon
polupala si loncice...nemam nista protiv deda iz rs, ali imam protiv svakog ko krsi zakon...nije izvrsio genocid ko rašo ali je prekrsio zakon, jbg
Ne mijenja "stranac" zakon. "Stranac" tumači Ustav i nadgleda njegovu primjenu. Ako uoči kršenje Ustava može da poduzme određene mjere, što je i radio
Šta ćemo npr. sa EU? Zakoni EU su obavezujući za države članice EU, a u EU Parlamentu isto tako sjede "stranci", različiti ljudi. Pa tako imaš 96 Njemaca i 6 Luksemburžana koji donose zakone. I jednom Luksemburžanu ili Hrvatu će 96 Njemaca "mijenjati i krojiti" domaće zakone
Per aspera ad astra 
nisi ti shvatio .joker wrote: ↑Wed Feb 26, 2025 1:55 pmpolupala si loncice...nemam nista protiv deda iz rs, ali imam protiv svakog ko krsi zakon...nije izvrsio genocid ko rašo ali je prekrsio zakon, jbg
problem je ovo
tolikoU međuvremenu je visoki predstavnik izmijenio i Krivični zakon BiH prema čemu neprovođenje odluka visokog predstavnika predstavlja krivično djelo.
. i nije potrebno .svrstavati genocid u svakoj moguchoj situaciji.....kad se govori o RS..
Last edited by Bella on Wed Feb 26, 2025 2:04 pm, edited 1 time in total.
biljka ti je odgovorila...endeBella wrote: ↑Wed Feb 26, 2025 2:02 pmnisi ti shvatio .metaforu 'deda i djece'
problem je ovo
tolikoU međuvremenu je visoki predstavnik izmijenio i Krivični zakon BiH prema čemu neprovođenje odluka visokog predstavnika predstavlja krivično djelo.![]()
ne odgovaram ni tebi. razmjenjujemo stavove, valjda..
Pa kad je stav preispitivanje današnje presude protiv negatora genocida, omraženog političara, ne samo u FBiH, već i kod dobrog dijela ljudi u RS-u, onda je već "odgovaranje".
Nije baš samo iznošenje mišljenja kad neko kaže da Dodika samo narod koji ga je izabrao može smijeniti. Postoji nešto što se zove načelo ravnoteže, "checks and balances". U prijevodu: neće doći do revolucije da bi neko bio smijenjen, civilizacijski bi trebali da smo prevazišli ustanke. Postoji podjela vlasti na sudsku, izvršnu i zakonodavnu koje trebaju da se međusobno nadgledaju. Tako da sudska vlast nadgleda izvršnu i u ovom slučaju je sankcioniše. To da nijedan funkcioner nema apsolutnu moć i da nije na narodu da mu sudi je zapravo dobra stvar. Postoji sud ipak
Per aspera ad astra 
Uskoro će Dodin narod ostati bez hljeba a i R.S. a… u tom smjeru ih je vodio… 
Kada vidite Šmita, javite policiji da ga uhapsimo i nogiramo ovdje. Taj ne zaslužuje da prođe srpskom zemljom, taj zaslužuje da ga kamenjem ispratite, šta god mi rekli, ali on je izvršio prvo nasilje, ja imam pravo da se branim. A branit ćemo se na svakom koraku. Nikoga za to neće proganjati. Mi ćemo danas našom policijom i našim pravosuđem braniti i štititi naš ustav. Ovo je pravo Republike Srpske.” kazao je Dodik.
“Zato ova borba jeste na političkom nivou. Nijedan musliman u Republici Srpskoj ne smije da ima nijedan problem. Nijedan Srbin koji učini bilo kakav pokret prema muslimanima nema moju podršku, neće imati podršku ni Republike Srpske.” rekao je Dodik.
Dodik je zatim govorio o sutkinji Suda BiH Seni Uzunović.
“Iz njene porodice, od sudinice, tražili su kontakt s našim ljudima. I to ću prvi put reći. Prvi put ću reći. Dakle, tražila je kontakt s našim ljudima. I došao je njen blizak rođak. A o tom ću kasnije, ne danas. Snimljen je. Tražio je nekoliko miliona za oslobađajuću presudu. Pa pošto nisu dobili nekoliko miliona, onda sam kriv, jel? A to je vaša pravda. To je pravda u kojoj ja treba da kažem.” iznio je Dodik teške optužbe.
Kometarisao je i raniji rad sutkinje Uzunović optužujući da je oslobađala zločince koji su ubijali Srbe.
Dodik je komentarisao i političke protivnike kao i prisustvo svog najglasnijeg obožavatelja Zmaja od Šipova.
“Potrebna mi je podrška naroda i ja idem do kraja” kazao je Dodik.
Rekao je da je imao dva poziva, prvi je od Aleksandra Vučića drugi od Orbana.
“Neka Vučić sutra dođe u Banjaluku da se dogovrimo šta ćemo i kako ćemo. Od danas nema više Bosne i Hercegovine. Nudimo vam ustavnu BiH. Još kratko. Skupština će donijeti odluku da se odbija presuda. Donijećemo zakon o zabrani Tužilaštva i Suda na prostoru BiH, zakon o zabrani VSTV na nivou BiH, četvrti zakon koji ćemo donijeti je zakon o zabrani SIPA-e i OSA-e” kazao je Dodik.
“Zato ova borba jeste na političkom nivou. Nijedan musliman u Republici Srpskoj ne smije da ima nijedan problem. Nijedan Srbin koji učini bilo kakav pokret prema muslimanima nema moju podršku, neće imati podršku ni Republike Srpske.” rekao je Dodik.
Dodik je zatim govorio o sutkinji Suda BiH Seni Uzunović.
“Iz njene porodice, od sudinice, tražili su kontakt s našim ljudima. I to ću prvi put reći. Prvi put ću reći. Dakle, tražila je kontakt s našim ljudima. I došao je njen blizak rođak. A o tom ću kasnije, ne danas. Snimljen je. Tražio je nekoliko miliona za oslobađajuću presudu. Pa pošto nisu dobili nekoliko miliona, onda sam kriv, jel? A to je vaša pravda. To je pravda u kojoj ja treba da kažem.” iznio je Dodik teške optužbe.
Kometarisao je i raniji rad sutkinje Uzunović optužujući da je oslobađala zločince koji su ubijali Srbe.
Dodik je komentarisao i političke protivnike kao i prisustvo svog najglasnijeg obožavatelja Zmaja od Šipova.
“Potrebna mi je podrška naroda i ja idem do kraja” kazao je Dodik.
Rekao je da je imao dva poziva, prvi je od Aleksandra Vučića drugi od Orbana.
“Neka Vučić sutra dođe u Banjaluku da se dogovrimo šta ćemo i kako ćemo. Od danas nema više Bosne i Hercegovine. Nudimo vam ustavnu BiH. Još kratko. Skupština će donijeti odluku da se odbija presuda. Donijećemo zakon o zabrani Tužilaštva i Suda na prostoru BiH, zakon o zabrani VSTV na nivou BiH, četvrti zakon koji ćemo donijeti je zakon o zabrani SIPA-e i OSA-e” kazao je Dodik.
Koji vokabular …

ako izmishlja. evo mu nove tuzbe ..Dodik je zatim govorio o sutkinji Suda BiH Seni Uzunović.