Tišina!
Re: Tišina!
... da nam dozvoljavaju iznajmljivanje... mozda bi
.............................................................................................
gdje zivim . mislim kompleks kucha. ne mozemo
.............................................................................................
Šteta ako ti se dopada naselje/ da ne možeš kupiti još jednu kuću i iznajmiti je … 
. u redu je naselje.. mirno. i svidja mi se shto ima takve uslove..al eto..
. komshija par kuca od mene. je jako glasan. kad pricha . mogu misliti kako je njegovim komshijama..
. komshija par kuca od mene. je jako glasan. kad pricha . mogu misliti kako je njegovim komshijama..
To je bas nezgodno …
Vjerovatno ima problema sa sluhom..
Mene i dalje iznenađuje sto ne možete kupiti više kuća ..
Vjerovatno ima problema sa sluhom..
Mene i dalje iznenađuje sto ne možete kupiti više kuća ..
..gradjanin moze kupiti kucha/stanova koliko moze. ali gdje su organizovane komune kucha ili zgrada ..imaju pravila.. koliko auta mozesh imati/ da li je dozvoljeno izdavanje/ i na koji period . kao shto ima dijelova grada .gdje nema pravila.. vlasnik farba kuchu kako hoche i uredjuje oko nje kako hoche.. ali svi npr moraju shishati travu .. itd
vjerujem da je slichno i kod vas
vjerujem da je slichno i kod vas
Nije mi poznato da je kod nas ograničeno posjedovanje kuća / auta… kupuj koliko ti mogućnosti dozvoljavaju …
Održavanje kuća i okućnica je pod moranjem - sisanje trave, drveća zabranjeno nedjeljom…
I u stanovima neki radovi do 20h radnim danom trebaju biti završeni i ne početi prije 8:00 radnim danom.
Održavanje kuća i okućnica je pod moranjem - sisanje trave, drveća zabranjeno nedjeljom…
I u stanovima neki radovi do 20h radnim danom trebaju biti završeni i ne početi prije 8:00 radnim danom.
.ako je zgrada npr. mozesh imati max 2 parking mjesta.. ili ne smije se parkirati .biznis auto/kamion/ da se vidi logo .. to ima u mojoj komuni. pa je komshija koji se dere.( inache majstor za 'baje')
prekrivao taj logo .preko nochi.
. trenutno se pricha o novom zakonu gdje se trazi dozvola da se i takvi pickupi mogu parkirati. dakle. republikanska vlast. ... radi shta hochesh
itd..
.. mogu kupiti kuchu do mene ali je ne mogu izdavati.... dakle, nije ogranichen br kucha za kupovinu
. trenutno se pricha o novom zakonu gdje se trazi dozvola da se i takvi pickupi mogu parkirati. dakle. republikanska vlast. ... radi shta hochesh
.. mogu kupiti kuchu do mene ali je ne mogu izdavati.... dakle, nije ogranichen br kucha za kupovinu
Pa i to je bez veze imati dvije kuce jednu da živiš u njoj a druga da bude prazna…
Koji smisao kupovine, ako se ne može iznajmiti ?
Renovirati i preprodati…
Koji smisao kupovine, ako se ne može iznajmiti ?
Renovirati i preprodati…
kao u Bosni. mishljenje.. :m. shta che ti kucha /stan ako dodjesh jednom godisnje u nju... zjapi prazna ..
..moze biti i 'investicija' drzish neko vrijeme i prodash ako je povoljna klima. .. pravi troshak odrzavanja..ali mozda jeste bolje . nego uloziti novac u market
Na tu gdje živiš mislila sam bespotrebno …Bella wrote: ↑Sun Feb 23, 2025 2:06 pm![]()
kao u Bosni. mishljenje.. :m. shta che ti kucha /stan ako dodjesh jednom godisnje u nju... zjapi prazna ... treba svima zabraniti vishe stanova itd ..
..moze biti i 'investicija' drzish neko vrijeme i prodash ako je povoljna klima. .. pravi troshak odrzavanja..ali mozda jeste bolje . nego uloziti novac u market
Cemu imati dvije a ne imati mogućnost iznajmiti je…
Onda bi radije uložila u nešto drugo …zlato ..