Godišnji odmor, ljetovanja, zimovanja
Re: Godišnji odmor, ljetovanja, zimovanja
Ma super je I meni, a vrijeme svakako leti... eto kraj februara je..proljeće na pragu..
Trazila sam neki fin smjestaj a koji prima i kucne ljubimce. Ove godine moram psa voditi sa nama. Mama je vec stara da brine o njemu. Jako malo ponuda, a da su pristojni apartmani, ima za goste sa ljubimcima. Nasla sam nesto i bas mi se dopada

Radujem se odmoru

Radujem se odmoru
Gdje ides?
Nikad i ne ocekivati previse od smjestaja, cesto to nije isto ko na slikama.
Ono ako ne ocekujes, tako se i ne razocaras.
Nikad i ne ocekivati previse od smjestaja, cesto to nije isto ko na slikama.
Ono ako ne ocekujes, tako se i ne razocaras.
Ja citam recenzije uvijek i tako biram, nikada nisam imala lose iskustvo. Nadam se da i necu 
Prošle godine bili na Korčuli, jedva čekam i opet 
Bez obzira koliko se trudite, nikada se ne možete sjetiti kako je vaš san počeo.
Ne znam kako je vama koji ste vani, ali ovdje se ispostavilo da je gotovo pa nemoguće negdje otići sam, u aranžmanu neke turističke agencije.
Prošlog ljeta sam imao planove sa nekim otići na ljetovanje, ali u međuvremenu su se promijenile okolnosti i otpala je ta opcija. Onda sam pokušavao sam naći nešto. Međutim, ispostavilo se da je to nemoguća misija
Mislim, moguće je bilo, ako platiš doslovno duplu cijenu. Ideš sam, a plaćaš kao da dvoje ide.
Turističke agencije jednostavno nemaju ponude za solo putnike, sve je na bazi dvije ili više osoba. I ako hoćeš sam, onda plaćaš kao da dvoje ide, dakle duplo.
Tako da sad planiram oženiti se do godišnjeg, da bih mogao na godišnji negdje
Prošlog ljeta sam imao planove sa nekim otići na ljetovanje, ali u međuvremenu su se promijenile okolnosti i otpala je ta opcija. Onda sam pokušavao sam naći nešto. Međutim, ispostavilo se da je to nemoguća misija
Mislim, moguće je bilo, ako platiš doslovno duplu cijenu. Ideš sam, a plaćaš kao da dvoje ide.
Turističke agencije jednostavno nemaju ponude za solo putnike, sve je na bazi dvije ili više osoba. I ako hoćeš sam, onda plaćaš kao da dvoje ide, dakle duplo.
Tako da sad planiram oženiti se do godišnjeg, da bih mogao na godišnji negdje
I moj drugar iz Srbrje ima/o isti problem. Da je isao u drustvu, Grcka/10 dana/pun pansion/autobuski prevoz/hotel cetri zvezdice bi ga iznela 420 eura. A kada je pitao da ide sam jer se ekipa predomisljala, 870 eura mu trazili
Zato bez agencija!!!
Ali nikad mi nije bilo jasno to što je skuplje. Kao trošiš svega manje jer si solo, a plaćaš više
Ali nikad mi nije bilo jasno to što je skuplje. Kao trošiš svega manje jer si solo, a plaćaš više
Per aspera ad astra 
Nema logičnog opravdanja, samo koriste priliku da naplate duplo. Svakako se sve rasproda, pa ako ti nećeš, nikoga nije briga
.putovanje preko agencija.. dakle. dvokrevetne sobe. dvoje spava.. je min shto nude.. shto je meni /uzas/
. i moja prijateljica je sama putovala.. ali je spavala s nekim u sobi.. i nije se zalila da duplo placha ..
.............................................................................................
Platila je duplo i opet bila sa nekim u sobi?
Spavala sa nepoznatom osobom u sobi ? 
Nekome nije a ima i onih kojima bi to bio problem …
Isto kao i u vozovima.. spavaci kupei…
Na rezervacijama pitaju želite li biti sa m ili z.. ili sami na rezervacijama..
Ma to je užas. Pa hajde da ideš na ekskurziju ili nešto ili imaš raju. Mada opet je jedna soba kritična, ok neki apartman pa kuhinja i wc skupa, ali u sobi... Još odmor... Užas
Per aspera ad astra 
Fojnica. i spavala s nekim u sobi.(zenska. njoj bilo to ok ) jer je jeftinije ali ima u ponudi i jednokrevetne
.. putovanje van zemlje/ odmor. vjerujem da je limitirano. jer su jednokrevetne .skuplje..
.............................................................................................
A štošta se radi da se dođe do jeftinijeg boravka …
Licno meni bi smetalo … nemaš svoju intimu … tuširanje … odlazak/ dolazak u sobu kad želiš … telefonski razgovori … bez veze mi to..
Ma meni je to okej ako si baš baš bliska s nekom prijateljicom. Ja imam jednu s kojom putujem pa mi je to i okej, ali sa random ljudima... Nikako
Per aspera ad astra 
Pa to. Ja s ovom prijateljicom bukvalno inače naveče poslije šetanja bukvalno svaka na svoju stranu, ne progovorimo ako nam se ne priča. Skrolam ako mi se skrola. Spavam ako mi se spava. Mijenjamo planove ako nam se mijenjaju. A to kad moraš da dijeliš s nekim ko ti ne leži za zajednički boravak... Katastrofa... (Kao neko ko je živio sa dvije cimerice par mjeseci i do dana današnjeg mi je najgore iskustvo takve vrste)Skitnica wrote: ↑Sun Feb 23, 2025 1:46 pmA štošta se radi da se dođe do jeftinijeg boravka …
Licno meni bi smetalo … nemaš svoju intimu … tuširanje … odlazak/ dolazak u sobu kad želiš … telefonski razgovori … bez veze mi to..
Per aspera ad astra 
. u banji ili bolnici. idesh uglavnom sam. tako. da je rijetkost da se dvoje poznatih nadju.... kad je 'nuzda' svasta mozemo trpiti.
..
A dobro kad je nužda. Sad da moram u bolnicu ne bi me niko pitao želim li dijeliti sobu s nekim ili biti samaBella wrote: ↑Sun Feb 23, 2025 1:52 pm. u banji ili bolnici. idesh uglavnom sam. tako. da je rijetkost da se dvoje poznatih nadju.... kad je 'nuzda' svasta mozemo trpiti.![]()
..
Per aspera ad astra 
Negdje se i to može birati ..biljka wrote: ↑Sun Feb 23, 2025 1:56 pmA dobro kad je nužda. Sad da moram u bolnicu ne bi me niko pitao želim li dijeliti sobu s nekim ili biti sama![]()
Želiš li bolničku sobu sama ili ne …
Ovisno od osiguranja koje te pokriva …
U tim slučajevima najbolje biti sam/a.
Ber meni.
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 14 Replies
- 2627 Views
-
Last post by Peace
-
- 252 Replies