Previse razmazena djeca ?
Previse razmazena djeca ?
Mnogi misle da su danasnja djeca previse razmazena jer imaju sve na dohvat ruke..tehnologiju, roditelje koji im ispunjavaju zelje i manje obaveza nego prijasnje generacije. S druge strane, neki tvrde da djeca nisu razmazena, vec su jednostavno odrasla u drugacijem vremenu, sa vise mogucnosti i drugacijim izazovima...
Vecina roditelja ne kazu djeci ne, iz samo jednog razloga a to je da ne bi doslo du verbalnog sukoba...
Djeluje im jednostavnije..
Mi kao djeca smo imali vise kucnih obaveza a i vise odgovornosti, starija djeca su brinula o mladoj pa i zajedno se igrali..Danas nema te igre izmedu brace i sestara, vecinom su svako u svojoj sobi sa svojim smartphonom ili tablet..
Nekada su djeca morala "slusati i sutjeti", djeca su bila vise strpljiva, i nije se puno trebalo pricati bio dovoljan jedan pogled i znalo se sta se treba...
Danas djeca imaju pravo da biraju, odluce..Ako nisu raspolozena za ici u skolu i ne odu itd..
Jucer vidjeh jedan video mama odvela djevojcicu ne sjecam se od koliko godina da joj srede obrve...
A djevojcica se ne zna sama ni cestiti ocesljati sama..Umiti... I trebaju joj obrve...
Mislite li i vi da su danasnja djeca previse razmazena, ili ih mi odgajamo na drugaciji nacin od nasih roditelja.. ?
Kakve ce postati odrasle osobe ta danasnja razmazena djeca ?
Vecina roditelja ne kazu djeci ne, iz samo jednog razloga a to je da ne bi doslo du verbalnog sukoba...
Mi kao djeca smo imali vise kucnih obaveza a i vise odgovornosti, starija djeca su brinula o mladoj pa i zajedno se igrali..Danas nema te igre izmedu brace i sestara, vecinom su svako u svojoj sobi sa svojim smartphonom ili tablet..
Nekada su djeca morala "slusati i sutjeti", djeca su bila vise strpljiva, i nije se puno trebalo pricati bio dovoljan jedan pogled i znalo se sta se treba...
Jucer vidjeh jedan video mama odvela djevojcicu ne sjecam se od koliko godina da joj srede obrve...
Mislite li i vi da su danasnja djeca previse razmazena, ili ih mi odgajamo na drugaciji nacin od nasih roditelja.. ?
Kakve ce postati odrasle osobe ta danasnja razmazena djeca ?
Re: Previse razmazena djeca ?
uglavnom se mnogi sa 15 ili 16 vec vise sexaju od roditelja.
probaju drogu itd...
probaju drogu itd...
Ja sam mislila na djecu manjeg uzrasta od adolesanata..
aha.
manja djecica-oni su manje razmazeni, ali vise kmece .ovi stariji ne kmece-nego insistiraju
manja djecica-oni su manje razmazeni, ali vise kmece .ovi stariji ne kmece-nego insistiraju
A opet je djecija kmeka podnošljivija od kmeke odraslih.. 
Pa da...
Onda kmece mama i tata-sve smo ti dali.
Imas tako domaćinstava gdje uvijek neko kmeci.
Onda kmece mama i tata-sve smo ti dali.
Imas tako domaćinstava gdje uvijek neko kmeci.
. kad prochitam naslov. pojavi se slika. iz aviona i dijete koji sjedi iza....i nogama udara u naslonach .. a mama do njega to ne primjechuje..ili primjechuje ali ne smije sputavati djete u svojim namjerama
.. dakle previshe 'raspushtena'... jer ih odgajaju osobe .koje su bile disciplinovane...
i sad drugi treba da ispashtaju.. 
.. dakle previshe 'raspushtena'... jer ih odgajaju osobe .koje su bile disciplinovane...
.............................................................................................
Bas na javnim mjestima bi se trebalo povesti računa o djecijem ponašanju - nije nikome do djecije cike / vrsike..
Ako im dozvoljavaju kod kuce da rade sto žele … ne znaci da bi to trebali svugdje vani.. U gostima i sl.
Ako im dozvoljavaju kod kuce da rade sto žele … ne znaci da bi to trebali svugdje vani.. U gostima i sl.
Za razliku od djece, odrasli ljudi su opremljeni (ili bi trebali biti) širim pogledom na svijet, racionalnošću, iskustvom itd i opet upadaju/mo u razmaženost. Stvarima, osobama, hranom, sitacijama.
Više puta čujem kako se previše kritiziraju djeca.
I ono: u njihovim godinama smo ovo ili ono.
"Mi" smo (bili) kao bolji
I neka malo i razmaženosti.. ja volim razmaziti
ponekad sve drage osobe..
Više puta čujem kako se previše kritiziraju djeca.
I ono: u njihovim godinama smo ovo ili ono.
"Mi" smo (bili) kao bolji
I neka malo i razmaženosti.. ja volim razmaziti
.............................................................................................
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 14 Replies
- 1511 Views
-
Last post by Bella
-
- 20 Replies