Nasilje

Teme iz psihologije
biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Re: Nasilje

Unread post by biljka »

Bella wrote:
Sat Feb 15, 2025 11:56 pm
naleti mi ovaj tekst .. i slika. zrtve. lijepa zena... ne djeluje da je imala problema sa novcem... kao i da muz ne ide uz nju..
Bili su u postupku razvoda, pa i nije misterija :-?
Per aspera ad astra :fiju

Duh
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Duh »

vjerovatno joj se najvise javljaju ozenjeni, koji takodjer 'razmisljaju' o razvodu.
a znamo svo da su ozenjeni romanticniji i bolje pisu pjesme.
ah, svaka utjeha dobro dodje. lijepa rijec podrske frisko razvedenoj zlata vrijedi.
da je niko nece za prijatelja, pala bi u depresiju i pitala se-jel mi nesto fali.

ali ok...razvod nije jednostavna stvar. tu se vidi i ko je ko. na muci se poznaju jauci.

ja izbjegavam razvedenice koje se svadjaju sa muzem preko djece. ono...zabrani mu djecu, provociraj itd...
nemam u drustvu muskaraca koji ne placaju alimente, jer su misljenja da ce zena trositi na sebe i ebace.
te dvije grupe z i m su lose osobe, jer ne gledaju kako ce biti njihovoj djeci...pa sta da ja od njih ocekujem.

puno bi bilo mirnije, da su svi ko ja...moraju se etiketirati.

digne se prasina kad neko nekog ubije i onda opet sve po starom.
istinu cesto znaju samo dvoje . ostali nagadjaju i po obicaju-kme kme...ili mirni prosvjed.
prosetaju malo i izvedu se na kolace ili sladoled, dogovore rostilj i naravno-gdje ce za prvi maj.

zene mogu biti takodjer kriminalne i da im svijet kriminala i nasilja bude jako privlacan. nekada i jedina sudba.

a i nakon tih razvoda mnoge zene ostanu narusene egzistencije. rodile djecu, malo radile...vrijeme prodje.
ostane crkavica od penzije, jer nisu radile puno...kuhaj peglaj itd.
razvod dobrododje drzavi. osim sto se plati, poslije nema da zena nasljedi penziju...itd.

kako god-ovaj svijet je muski svijet. zenama je jedino prednost jaca intuicija. ako je naravno postuju.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

biljka wrote:
Sun Feb 16, 2025 3:35 am
Bella wrote:
naleti mi ovaj tekst .. i slika. zrtve. lijepa zena... ne djeluje da je imala problema sa novcem... kao i da muz ne ide uz nju..
hm . puno je razvoda.... rijetka ovakva situacija..
.............................................................................................Image

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Bella wrote:
Sun Feb 16, 2025 2:14 pm
biljka wrote:
Bella wrote:
Pa dešava se da žena hoće da napusti muškarca, a on joj ne da. Pogotovo ako je i tom napuštanju prethodilo nasilje

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

biljka wrote:
Sun Feb 16, 2025 2:23 pm
Bella wrote:
Sun Feb 16, 2025 2:14 pm
biljka wrote:

Pa dešava se da žena hoće da napusti muškarca, a on joj ne da. Pogotovo ako je i tom napuštanju prethodilo nasilje
. o ovom sluchaju. se nishta ne zna..osim da je dijete i zena .ubijeni..i ko bi to mogao uraditi je naravno muz. kojeg ne mogu da nadju.. :-?
..cudno jeste..ako se par razvodi.. da jedno mora izachi iz stana... ako je bilo nasilja..... i to jedan od glavnih razloga.. :-?
.............................................................................................Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Duh wrote:
Sun Feb 16, 2025 8:47 am

kako god-ovaj svijet je muski svijet. zenama je jedino prednost jaca intuicija. ako je naravno postuju.
:hm
. ovakotozigleda :D/
Image

Duh
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Duh »

cemu onda briga?

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:_)
koja briga/?

Duh
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Duh »

za heroje.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-?
gdje ti vidish tu brigu

Duh
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Duh »

ma nidje. ni za cedu, ni za nasilje.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:D/
a .dobro. njega je ubila izgleda ovisnost.. nije glup tip.... ali, ovo samo baca maglu.za stvarno stanje ... srecha i njegova zena pobjegla. ziva.. :-?

Duh
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Duh »

Bella wrote:
Sun Feb 16, 2025 4:00 pm
a .dobro. njega je ubila izgleda ovisnost.. nije glup tip.... ali, ovo samo baca maglu.za stvarno stanje ... srecha i njegova zena pobjegla. ziva.. :-?
evo ti muskog sveta iz drugog sveta
srpskog sveta

https://x.com/i/status/1890800118120558826

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Duh wrote:
Sun Feb 16, 2025 4:46 pm
Bella wrote:
Sun Feb 16, 2025 4:00 pm
evo ti muskog sveta iz drugog sveta
srpskog sveta

https://x.com/i/status/1890800118120558826
:jbg . to moze biti neko i iz drugog sveta.. nishta to ne pokazuje.. svkome je phone u rukama.. mozemo samo reagovati na 'zvanichne osobe'

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Skitnica »

Monstruma Emira Selimovića uhapsili su pripadnici MUP-a RS pet dana nakon što je raspisana potraga za njim da je usmrtio suprugu Inelu i njihovog maloljetnog sina (13).

On je njih zadavio golim rukama, potvrdio je nalaz obdukcije.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-? . uz njega jedan policajac. u Sarajevu. bi ga trojica .savijenog unijela u zgradu.. :hahah

https://x.com/tv_k3/status/1891438637541118093

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Nije se odupirao, bez oružja .. šta će više policije.. :??

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:8x

Image
GRAĐANI Bosne i Hercegovine potreseni su sinoćnjim ubojstvom u Visokom, kada je Din Bahtović (24) u stanu usmrtio poznanika P.E. (24). Ubrzo nakon toga je uhićen, a slučaj je prijavila treća osoba.

Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Samir Valentić izjavio je da je jučer u 18:35 sati Policijska postaja Visoko zaprimila dojavu o beživotnom tijelu muškarca u stanu u naselju Luke.
:-?
Raskomadao žrtvu

Policija je došla do saznanja da je ubojstvo počinio Din Bahtović iz Visokog, a zatim je, prema prvim informacijama, tijelo žrtve raskomadao. Prema neslužbenim informacijama, njih dvojica bila su dobri prijatelji, a zajedno su radili u inozemstvu. Kako piše Avaz.ba, navodno su se posvađali zbog djevojke, nakon čega je Bahtović ubio mladića.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/ovo ... 49903.aspx

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Čuj raskomadao ga :-?
E na čemu je taj bio...

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Mirsada Goletić iz Živinica žrtva je teškog nasilja koje je nad njom provodio suprug Husein zbog čega je spas morala potražiti u Sigurnoj kući. Ova 65-godišnjakinja je od prvog dana bila u lošem braku trpeći povremeno nasilje svoga supruga.

Bilo ju je stid da svoj slučaj iznosi u javnost zbog djece, unuka i druge rodbine, ali kako kaže poslije 9. avgusta 2024. godine, kada je jedva izvukla živu glavu, odlučila je da o svemu javno govori i da se više nikada ne vrati suprugu.

Nema mjesta gdje nije udario
Pred Općinskim sudom u Živinicama u toku je i brakorazvodna parnica, a nasilnik se nastavio bahato ponašati prema svojoj supruzi s kojom je u braku bio 50 godina.

- Bila je danas rasprava u sudu u Živinicama zbog razvoda braka. Ne da on ništa, kaže "mogu ti dati 100 KM alimentacije" - kazala je na početku svoje ispovijesti za „Avaz“ Mirsada Goletić, koja je čitav život bila domaćica.

- Tog 9. avgusta tukao me je gdje je stigao. Dao mi Bog šansu pa sam uspjela da pobjegnem. Bosa sam istrčala iz kuće, zvala brata, on me odveo u bolnicu. Ustanovljen mi je bio potres mozga, lezija na jednoj strani, bokserom (zatvorenom šakom, op, a) me tukao. Dva mjeseca sam bila u bolnici, da vidite fotografije to je samo u čaršav zaviti i u grob nositi. Svaku drugu noć u bolnici na Gradini krv su mi ispumpavali, baloni krvi bili oko očiju, sva sam crna bila, nema mjesta gdje nije udario. Samo moram naprijed ići, nije me stid više, neka zna svako - navodi Mirsada Goletić za "Avaz".

Pravio joj je probleme kako kaže još od 22. maja 1976. kada se udala za njega.

- Imam troje djece, sin koji je rođen 1984. godine umro je od korone. Iza njega je ostalo dvoje male djece. Do sada nisam imala nikakva prava. Problem je pravio kad pije, dođe i udara. Do sad nikakva prava nisam imala ni na podjelu, ni da dođem do svojih stvari - navodi Mirsada za "Avaz".

Bio je njen suprug, kako navodi, kratko u policiji i dobio je šest mjeseci zabrane prilaska Mirsadi, a što je isteklo u februaru ove godine.

Agresivan je čovjek kad popije

- Tražila sam da ode po stvari ja sam gola i bosa izletjela, sestre mi kupuju stvari i braća daju. Poslije on viče nek dođe i uzme šta hoće ja ću njoj dati 100 KM i drugi sprat, a u njemu nema ništa ni kupatila, a drugo, ja se nikad više ne bih smjela vratiti, nema te sile, to je tako agresivan čovjek kad popije. Šta misli da ću doći da me opet lupa i pretuče nasmrt. Neću kad bih prosila, neću. Trebao je biti u zatvoru odmah, jednu večer ga pritvorili i vratili kući, nije pokušavao ni da mi se javi, da pita je li živa ta žena za 50 godina što smo živjeli, kakav je to mozak, kakav je to život, nikakav - kazala je Mirsada za "Avaz".

Još jednom ga je prijavila 2019. godine, slučaj je došao i do Tužilaštva.

- Vraćali smo se sa koride, on je mene u autu tukao. Bio je pijan, rasjekao mi gornju usnu, oštetio tri zuba. Tada sam imala emboliju pluća i on me je tako bolesnu tukao. Bilo je došlo i do Tužilaštva. Ja nisam imala posla, nisam radila, nije mi nikad davao para, pa sam povukla tužbu. Šta si uradila pita, odgovorila mu "povukla tužbu, oprala tebe, nemoj više da bi mi to radio", ali jest đavola. Poslije opet počeo udarati, ovo sada nema pomirenja. Treba ga objaviti nek svako vidi. Sve je zakazalo, sudija je do sada morao donijeti odluku. Huseinu ostane 500 KM, a neće da dadne ni 250 KM. Neka se sve podijeli, bar će djeci nešto ostati - navodi MIrsada i dodaje:

- Izvukla sam se nekako, preživljavam ko mi šta dadne, predala sam sve papire i nalaze. Pred njima je. Sudija šuti, neće da kaže, trebalo je to rješavati danas - zaključuje Mirsada za "Avaz".

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Sliku lica nisam kopirala jer je strasno za vidjeti... :fpalm

Ne znam stvarno moze li se tom nasilju stati na kraj... svaki dan, citamo slicne vijesti... :((

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-? . zashto djeca nisu reagovala..

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

..kako je doshao do nje. roditelji?? :fpalm

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Viši sud u Beogradu
Roditelji dječaka ubice porodicama žrtava moraju isplatiti kazne do 110.000 eura
Porodica maloljetnog učenika koji je u maju 2023. počinio masovno ubistvo u beogradskoj Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar dužna je porodicama žrtava, solidarno sa spomenutom školom, isplatiti pojedinačnu odštetu od 68.000 do 110.000 eura, saopćio je u srijedu Viši sud u Beogradu poslije provedenog parničnog postupka.

Učenik OŠ “Vladislav Ribnikar” 3. maja 2023. ubio je očevim pištoljem devetero školskih kolega i zaštitara škole, a ranio još petero učenika i nastavnicu istorije, u tragediji nezapamćenoj u novijoj povijesti Srbije.

Nepravomoćnom presudom tuženi učenik K.K, njegovi roditelji Miljana i Vladimir Kecmanović, te OŠ “Vladislav Ribnikar” obvezni su tužiteljima solidarno na ime naknade nematerijalne štete za duševnu bol i pretrpljeni strah isplatiti i svote od 4000 do 15.000 eura.
Prethodno je Viši sud u Beogradu 30. decembra 2024. izrekao prvostepenu presudu roditeljima proglasivši ih krivima i osudivši na kazne zatvora od tri do 14,5 godina.

Otac Vladimir Kecmanović osuđen je na jedinstvenu kaznu od 14,5 godina zatvora, a njegova supruga Miljana na tri godine zatvora.

Vladimir Kecmanović je osuđen za krivična djela zanemarivanja djeteta i teško djelo protiv opće sigurnosti, dok je Miljani kazna izrečena zbog zanemarivanja djeteta, te za nedopušteno držanje streljiva.
.. :/* losh zakon..

https://www.fokus.ba/vijesti/globus/rod ... a/3436208/

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Bella wrote:
Thu Mar 20, 2025 3:07 am
Viši sud u Beogradu
Roditelji dječaka ubice porodicama žrtava moraju isplatiti kazne do 110.000 eura
Porodica maloljetnog učenika koji je u maju 2023. počinio masovno ubistvo u beogradskoj Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar dužna je porodicama žrtava, solidarno sa spomenutom školom, isplatiti pojedinačnu odštetu od 68.000 do 110.000 eura, saopćio je u srijedu Viši sud u Beogradu poslije provedenog parničnog postupka.

Učenik OŠ “Vladislav Ribnikar” 3. maja 2023. ubio je očevim pištoljem devetero školskih kolega i zaštitara škole, a ranio još petero učenika i nastavnicu istorije, u tragediji nezapamćenoj u novijoj povijesti Srbije.

Nepravomoćnom presudom tuženi učenik K.K, njegovi roditelji Miljana i Vladimir Kecmanović, te OŠ “Vladislav Ribnikar” obvezni su tužiteljima solidarno na ime naknade nematerijalne štete za duševnu bol i pretrpljeni strah isplatiti i svote od 4000 do 15.000 eura.
Prethodno je Viši sud u Beogradu 30. decembra 2024. izrekao prvostepenu presudu roditeljima proglasivši ih krivima i osudivši na kazne zatvora od tri do 14,5 godina.

Otac Vladimir Kecmanović osuđen je na jedinstvenu kaznu od 14,5 godina zatvora, a njegova supruga Miljana na tri godine zatvora.

Vladimir Kecmanović je osuđen za krivična djela zanemarivanja djeteta i teško djelo protiv opće sigurnosti, dok je Miljani kazna izrečena zbog zanemarivanja djeteta, te za nedopušteno držanje streljiva.
.. :/* losh zakon..

https://www.fokus.ba/vijesti/globus/rod ... a/3436208/
Ne mogu samo da zamislim kako je djevojčici, sestri, u tome svemu... Ni kriva ni dužna, a tako mala snosi posljedice svoje porodice :((

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Vršnjačko nasilje
    by Skitnica » » in Vijesti
    20 Replies
    1980 Views
    Last post by Kamilica
  • forumsko nasilje
    by fjaka » » in Psihologija