Gdje odose cijene?
Re: Gdje odose cijene?
NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Sun Feb 02, 2025 10:13 amRadim i ja ali sam placen po svakom odradjenom satu. A tamo radis sest dana a plata ti je ista kao kada radis pet. Ja ne znam da li neki posao ima a da placaju prekovremeni rad.
Kako bi podržala novozaposlene koji se tek priključuju Lidl timu, kompanija je osigurala finansijske podsticaje i za prodavce u svojoj prvoj godini rada u kompaniji. Nakon prvih 6 meseci rada, oni će uz osnovnu zaradu primiti i još 50% ugovorene plate, a dodatnih 50% od zarade očekuje ih po navršenoj punoj godini zaposlenja. Tako će novozaposlenim prodavcima u Lidlu praktično biti isplaćeno 13 plata tokom prve godine rada.
Svi zaposleni u Lidlu, bilo da rade u sektoru prodaje, logistike ili u direkciji, imaju besplatno privatno zdravstveno osiguranje sa uključenim godišnjim sistematskim pregledima.
itdLidl je svojim zaposlenima u prodaji ove godine obezbedio i avgustovski bonus koji je iznosio 50.000 dinara. Sa ciljem da obezbedi zaposlenima najbolje uslove rada i željeni balans između poslovnog i privatnog života, kompanija je osigurala i dodatak za godišnji odmor u iznosu od 24.000 dinara u junu za zaposlene na operativnim pozicijama.
Svi Lidlovi zaposleni takođe imaju i uplate sredstava na Lidl kartice za zaposlene u iznosu do čak 50.000 dinara na godišnjem nivou.
https://kompanija.lidl.rs/press-centar/ ... ce-u-lidlu
..
.............................................................................................
A da li znas zasto su uveli taj bonus? Zato sto ljudi nisu hteli da se zaposle u istom. I to ga imas samo prve godine i vise ne. Wow, dace im 400 eura za godinu dana rada, 35 eura mesecno. A zauzvrat kada ides na bolovanje ides kod odredjenog doktora na pregled i ostala maltretiranja. Ne znas Bella situaciju u Srbiji. Nije sve bajno kao sto procitas u novinama.Bella wrote: ↑Sun Feb 02, 2025 1:54 pmNecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Sun Feb 02, 2025 10:13 amRadim i ja ali sam placen po svakom odradjenom satu. A tamo radis sest dana a plata ti je ista kao kada radis pet. Ja ne znam da li neki posao ima a da placaju prekovremeni rad.![]()
Kako bi podržala novozaposlene koji se tek priključuju Lidl timu, kompanija je osigurala finansijske podsticaje i za prodavce u svojoj prvoj godini rada u kompaniji. Nakon prvih 6 meseci rada, oni će uz osnovnu zaradu primiti i još 50% ugovorene plate, a dodatnih 50% od zarade očekuje ih po navršenoj punoj godini zaposlenja. Tako će novozaposlenim prodavcima u Lidlu praktično biti isplaćeno 13 plata tokom prve godine rada.Svi zaposleni u Lidlu, bilo da rade u sektoru prodaje, logistike ili u direkciji, imaju besplatno privatno zdravstveno osiguranje sa uključenim godišnjim sistematskim pregledima.itdLidl je svojim zaposlenima u prodaji ove godine obezbedio i avgustovski bonus koji je iznosio 50.000 dinara. Sa ciljem da obezbedi zaposlenima najbolje uslove rada i željeni balans između poslovnog i privatnog života, kompanija je osigurala i dodatak za godišnji odmor u iznosu od 24.000 dinara u junu za zaposlene na operativnim pozicijama.
Svi Lidlovi zaposleni takođe imaju i uplate sredstava na Lidl kartice za zaposlene u iznosu do čak 50.000 dinara na godišnjem nivou.
https://kompanija.lidl.rs/press-centar/ ... ce-u-lidlu
..sache Zvaka napisati . lazuuuuuuuuuu. vidio sam na tikatoku. kako rade djaba sesti dan u sedmici
NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Sun Feb 02, 2025 3:45 pm
A da li znas zasto su uveli taj bonus? Zato sto ljudi nisu hteli da se zaposle u istom. I to ga imas samo prve godine i vise ne. Wow, dace im 400 eura za godinu dana rada, 35 eura mesecno. A zauzvrat kada ides na bolovanje ides kod odredjenog doktora na pregled i ostala maltretiranja. Ne znas Bella situaciju u Srbiji. Nije sve bajno kao sto procitas u novinama.
. svugdje u svijetu se 'ide kod odredjenog dr'. koji te upuchuje dalje, specijalistima,ako ima potrebe..
znam je ..onoliko koliko i ti..
a znam je i kada si ti imao 10 godina. trebao bi se i ti sjechati tih dana i godina.
.............................................................................................
Halo, inspektore: Idemo u novi totalni bojkot. Od subote bojkot jednog lanca
https://www.index.hr/vijesti/clanak/vid ... 39516.aspx
preksutra ulazimo u treći tjedan bojkota
https://www.index.hr/vijesti/clanak/vid ... 39516.aspx
preksutra ulazimo u treći tjedan bojkota
Azra Hadžiahmetović: Bojkotovala sam trgovine, bilo bi interesantno da kažu šta stoji iza cijene kifle od 1,50 KM
stoji cijeli spisak:recept : namirnica/ vreme pravljena/ vrijeme pechenja/ .itd..
.. treba da koshta koliko ko misi da moze dobiti. sloboda trzishta..
Pa da. Ako ima musterije.
Kome je skupo neka mijesi sebi kifle.
Sto nas vise bude mijesilo svoje kifle to ce potraznja za njihovim padati, i to ce voditi do pada cijena.
U pekari koju drze bosanci ovdje niko ne bi smio reci skup je hljeb, ili bilo sta od njihovog peciva.
Mislim smio bi reci, al vise ne bi smio doci.
Kome je skupo neka mijesi sebi kifle.
Sto nas vise bude mijesilo svoje kifle to ce potraznja za njihovim padati, i to ce voditi do pada cijena.
U pekari koju drze bosanci ovdje niko ne bi smio reci skup je hljeb, ili bilo sta od njihovog peciva.
Mislim smio bi reci, al vise ne bi smio doci.
Sta ste poduzeli u vesem svakodnevnom stilu zivotu zbog visokih cijena?
bojkotiramo
zahtjevamo odgovore zašto je naš proizvod vani jeftinij nego u nas
kurvetina martina dalić kaže da je to zbog regulatornih rupa, a regulatorne rupe su????
lidl i kaufland iste proizvode drže jeftinije u njemačkoj nego u nas, jesu i tu regulatorne rupe krive ma šta one bile??
sutra je opet totalni bojkot a lanac konzum od subote do sljedeće subote
zahtjevamo odgovore zašto je naš proizvod vani jeftinij nego u nas
lidl i kaufland iste proizvode drže jeftinije u njemačkoj nego u nas, jesu i tu regulatorne rupe krive ma šta one bile??
sutra je opet totalni bojkot a lanac konzum od subote do sljedeće subote
jao uputa.
...ako kazu iz Porezne .. nije uspio. nije...
..
Primjer rupadrle wrote: ↑Thu Feb 06, 2025 5:24 pmbojkotiramo![]()
zahtjevamo odgovore zašto je naš proizvod vani jeftinij nego u naskurvetina martina dalić kaže da je to zbog regulatornih rupa, a regulatorne rupe su????
sutra je opet totalni bojkot a lanac konzum od subote do sljedeće subote![]()
Imamo kamion, vozi ga neki covjek.
Da napravi razliku, muz mu daje 30% od sveukupne zarade. Inace su placeni izmedju 20-25%.
Na gorivo odlazi isto 30%.
Firma kod koje je registrovan, i koja trazi ture, uzima 12%.
Znaci nama ostaje 28%.
Registracija i porezi godisnji na kamion iznose oko $3.500.
Nama sedmicno ostaje nekih $500-600. Znaci oko $2000 mjesecno.
Ako jedna guma na putu pukne, to kosta oko $500.
Svaki kvar na putu izlazi u hiljadama. I bez kvara na putu, da se kamion odrzi u dobrom stanju, treba ulaganje.
I bez velikih kvarova, za to ce trebati odvojiti nekih $8000 na godinjem nivou.
Kamion, vozeci se, pravi miljazu, i samim tim gubi na vrijednosti. Izgubit ce na tome nekih $5000-$6000.
Jutros muz kaze - planiram da mu kazem da parkira. Prvo ce mu ponuditi platu ko i ostalim, ako ne pristane, mora ga ugasiti, jer nema nas nigdje, jos cemo na kraju biti u minusu.
Kod nas, prvo su prisilili trgovce da zatvore nedjeljom. Pa onda da podignu platu radnicima. Pa ih sad mi bojkotujemo.
Znaci trpamo zajedno ono sto ne moze zajedno.
I kad god sam nekoga pitala - sta ste uradili po pitanju inflacije, kakve ste promjene uveli u vas zivot…Uglavnom niko nista.
Namece mi se misao da mi cekamo da neko drugi napravi ustupke, a sve kako bi mi mogli zivit isto ko i do sad.
E pa i trgovac/poduzetnik hoce zivit ko i do sad.
Ne žive kao i do sad nego se enormno bogate, jer sada nemaju nikakve kontrole niti ih iko sputava. Ako svakodnevno podižu cijene bez ikakvog opravdanja, onda samo podižu svoju zaradu i mi treba da šutimo na to? Ne smeta meni njihovo bogaćenje, ali mi smeta što osiromašuju sve nas da bi se oni bogatili.Peace wrote: ↑Thu Feb 06, 2025 8:46 pmPrimjer rupadrle wrote: ↑Thu Feb 06, 2025 5:24 pmbojkotiramo![]()
zahtjevamo odgovore zašto je naš proizvod vani jeftinij nego u naskurvetina martina dalić kaže da je to zbog regulatornih rupa, a regulatorne rupe su????
sutra je opet totalni bojkot a lanac konzum od subote do sljedeće subote![]()
Imamo kamion, vozi ga neki covjek.
Da napravi razliku, muz mu daje 30% od sveukupne zarade. Inace su placeni izmedju 20-25%.
Na gorivo odlazi isto 30%.
Firma kod koje je registrovan, i koja trazi ture, uzima 12%.
Znaci nama ostaje 28%.
Registracija i porezi godisnji na kamion iznose oko $3.500.
Nama sedmicno ostaje nekih $500-600. Znaci oko $2000 mjesecno.
Ako jedna guma na putu pukne, to kosta oko $500.
Svaki kvar na putu izlazi u hiljadama. I bez kvara na putu, da se kamion odrzi u dobrom stanju, treba ulaganje.
I bez velikih kvarova, za to ce trebati odvojiti nekih $8000 na godinjem nivou.
Kamion, vozeci se, pravi miljazu, i samim tim gubi na vrijednosti. Izgubit ce na tome nekih $5000-$6000.
Jutros muz kaze - planiram da mu kazem da parkira. Prvo ce mu ponuditi platu ko i ostalim, ako ne pristane, mora ga ugasiti, jer nema nas nigdje, jos cemo na kraju biti u minusu.
Kod nas, prvo su prisilili trgovce da zatvore nedjeljom. Pa onda da podignu platu radnicima. Pa ih sad mi bojkotujemo.
Znaci trpamo zajedno ono sto ne moze zajedno.
I kad god sam nekoga pitala - sta ste uradili po pitanju inflacije, kakve ste promjene uveli u vas zivot…Uglavnom niko nista.
Namece mi se misao da mi cekamo da neko drugi napravi ustupke, a sve kako bi mi mogli zivit isto ko i do sad.
E pa i trgovac/poduzetnik hoce zivit ko i do sad.
I'm waking up to ash and dust I wipe my brow and I sweat my rust
. bio je tihi bojkot hrvatskih lanaca hrane. pa se narod pokrenuo. kupujmo domache. i godinama.. mnogi ti lanci su nestali.
sad svako ima svoje.
Mina, pa nije moguce da nemaju nikakve kontrole, pa nismo mi neka africka zemlja.
Oni imaju opravdanje zasto podizu cijene, samo mi to malo teze razumijemo. Da se to podizanje desilo samo kod vas, tada bismo mogli reci do njih je, ali desilo se u citavom svijetu, a to znaci da je uzrok nesto drugo. Uzroka je zapravo mnogo. I svi smo mi uzrok, trazili smo vece plate.
Ja nisam primijetila da narod osiromasuje, i kada bi me neko pitao - pa ja ne znam nikoga ko sada zivi losije nego unazad nekoliko godina
U isto vrijeme, kada bi me pitali - ko je sada, i kada ima vise, zadovoljniji? Morala bi reci - niko.
Neko nezadovoljstvo je nastalo.
Oni imaju opravdanje zasto podizu cijene, samo mi to malo teze razumijemo. Da se to podizanje desilo samo kod vas, tada bismo mogli reci do njih je, ali desilo se u citavom svijetu, a to znaci da je uzrok nesto drugo. Uzroka je zapravo mnogo. I svi smo mi uzrok, trazili smo vece plate.
Ja nisam primijetila da narod osiromasuje, i kada bi me neko pitao - pa ja ne znam nikoga ko sada zivi losije nego unazad nekoliko godina
U isto vrijeme, kada bi me pitali - ko je sada, i kada ima vise, zadovoljniji? Morala bi reci - niko.
konkretno hrvatska, zaribali su totalno, em jedna od najvećih inflacija u evropi a onda još neopravdano dizanje cijena, koliko god je sve tribalo poskupit trgovački kartel je još dodatno iskoristio da pod krinkom inflacije neopravdano digne cijene.Peace wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 3:16 amMina, pa nije moguce da nemaju nikakve kontrole, pa nismo mi neka africka zemlja.
sramota da je cijena istih proizvoda u njemačkoj manja ili ista nego u nas...nek si zabiju regulatorne rupe u guzicu. BOJKOT!!!
https://hrvatska-danas.com/2025/02/06/h ... sta-119-e/Da ilustriramo zašto smo nezadovoljni, zašto sumnjamo da se vi oko nas, od trgovaca do dobavljača, uvoznika, raznih mutikaša i lovaca u mutnom, dogovarate na našu štetu, zašto se osjećamo prevareno, oguljeno? Pa evo, na primjer: Lino Lada u KTC-u 3,29 € i Lino Lada u Konzumu isto 3,29 €. Slučajno? A ista ta naša domaća Lino Lada za njemačkog potrošača u trgovini EDEKA za 2,49 €. Ili vrećica Kiki bombona – naš proizvod na hrvatskim policama na akciji 1,29 €, a isto toliko redovna cijena na njemačkoj polici. I za kraj još jedan apsurd: „zaključana“ cijena za Vindijin Choco Loco, mliječni puding s čokoladom i vanilijom – 1,85 € eura, a isti taj proizvod u Sloveniji na policama austrijskog trgovačkog lanca Hofer košta 1,19 €. Izgubili ste povjerenje hrvatskog potrošača. I morat ga ponovno zaslužiti.
U PETAK, 7. veljače 2025. NE KUPUJEMO I NE TROŠIMO. OD SUBOTE NE IDEMO U JEDAN TRGOVAČKI LANAC KOJEG VI ODABERETE U ANKETI KOJA JE PONOVNO AKTIVNA!
Last edited by drle on Fri Feb 07, 2025 9:20 pm, edited 1 time in total.
VIDEO Halo inspektore: U dva tjedna milijun računa i 80 milijuna € manje. Pogledajte kako izgleda Konzum u Dubravi
https://hrvatska-danas.com/2025/02/07/v ... u-dubravi/
https://hrvatska-danas.com/2025/02/07/v ... u-dubravi/
neko bojkotuje. ne znam ko i zashto ....
ali neki i sa autom do shtanda..
. i to narodu normalno...

Djevojki koja radi sa mnom je bio bday jucer, pa danas stanem da joj kupim gift card.
Kontam uzet cu visu, moze s njim svugdje platit. Kad na njoj pise da sama aktivacija kartice kosta $4,95
.
Upoznadoh zenu, preslili se iz Floride, penzioneri
Kaze mi da im je osuguranje na kucu toliko poskupilo, da su morali otici.
Do sada su se penzioneru selili u Floridu.
Kontam uzet cu visu, moze s njim svugdje platit. Kad na njoj pise da sama aktivacija kartice kosta $4,95
Upoznadoh zenu, preslili se iz Floride, penzioneri
Kaze mi da im je osuguranje na kucu toliko poskupilo, da su morali otici.
Do sada su se penzioneru selili u Floridu.
Nevjerovatno koliko cijena osiguranju skace svakih pola god.
Do unazad 10ak god praksa je bila da vam podignu cijenu ako imate prekrsaje, sada vam dizu zato sto drugi prave prekrsaje.
Za cetiri auta me izlazi skoro $500 mjesecno
I to je cijena ako platim unapred za pola godine, ako cu placati mjesecno, izlazi skoro $600.
Moram nesto providjati
Do unazad 10ak god praksa je bila da vam podignu cijenu ako imate prekrsaje, sada vam dizu zato sto drugi prave prekrsaje.
Za cetiri auta me izlazi skoro $500 mjesecno
I to je cijena ako platim unapred za pola godine, ako cu placati mjesecno, izlazi skoro $600.
Moram nesto providjati
Treba bi toaletni papir, i vidim kafa koju pijemo na ponudi, tako odem maksuz po to dvoje. Pokupim jos par sitnica.
Iznesem stvari u jednoj vrecici, $82
Iznesem stvari u jednoj vrecici, $82
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 39 Replies
- 279 Views
-
Last post by fjaka