Gdje odose cijene?

Teme koje ne pripadaju ni jednom drugom podforumu
Bella
Senior
Senior
Reactions:

Re: Gdje odose cijene?

Unread post by Bella »

:rlys san svakog gazde je. da mu je radnik opterechen 'kreditom' bio to /stan. alimentacija/.. taj mora raditi.. :hahah
.............................................................................................Image

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

NecuZvakuHocuKusur wrote:
Thu Jan 30, 2025 5:39 pm
Bella wrote:
Thu Jan 30, 2025 5:33 pm
:jbg koliko ko vrijedi .toliko i povechanje dobije..

:hahah
Pa necemo sada uvek da trazimo opravdanje za drzavu...Drzava je lopov koji krade, tacnije ljudi koji vode drzavu...a kradu da bi sebi zahvatali...Da iko iole brine za narod ne bi se to tako dogadjalo..I svi bi mogli biti zadovoljni samo kada bi neko zeleo da uspostavi red...
Mozda je u pitanju neznanje..

Ova zena je to lijepo objasnila

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... ium=Uvod_2

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Peace wrote:
Fri Jan 31, 2025 1:54 am
Thu Jan 30, 2025 5:39 pm
Bella wrote:
Thu Jan 30, 2025 5:33 pm
:jbg koliko ko vrijedi .toliko i povechanje dobije..

Pa necemo sada uvek da trazimo opravdanje za drzavu...Drzava je lopov koji krade, tacnije ljudi koji vode drzavu...a kradu da bi sebi zahvatali...Da iko iole brine za narod ne bi se to tako dogadjalo..I svi bi mogli biti zadovoljni samo kada bi neko zeleo da uspostavi red...
Mozda je u pitanju neznanje..

Ova zena je to lijepo objasnila

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... ium=Uvod_2
Pa da. Ja upravo to govorim Bella-i. Drzava,tacnije vlada kroji cene. Oni kradu na gradjanima. Recimo,jedna plazma koja se proizvodi u Srbiji skuplja je u Srbiji nego u Bosni.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:_)

ta Plazma od 300gr . u Srbiji..269.99 dinara// Bosna ..4,00-5,00KM //Hrvatska 2.99 Eura
.............................................................................................Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Thu Jan 30, 2025 6:17 pm

Ja kada pocnem raditi ja radim...Cutim i radim...Uvek sam fer prema poslodavcu ali zato mora i on biti fer prema meni... Sve je ok,zezamo se,smejemo se itd. ali ja zaista ne dozvoljavam nikome da me pravi budalom...I kada sef vidi to,onda te vise ceni...Svako ko cuti,smatraju ga budalom ili korisnim idiotom...Znaci ja sam bio pomocnik imao sam jednu platu,zatim su mi govorili da sam najbolji pomocnik,da sam vredan,stalno t,najmanje izostajem...povecali su mi satnicu i primao sam vise nego drugi pomocnici...Onda sam brzo savladao masinu i vozio,tu su mi opet povecali platu...da bi mi na kraju,po odlasku jednog sefa smene u penziju sef ponudio to mesto...svi su se cudili kako to da meni nudi,da ja tako brzo napredujem a u firmi imaju ljudi koji rade vise od 25 godina...Sef je sam obrazlozio da mu ja delujem najozbiljnije i da smatra da cu mu ja najbolje obavljati tu funkciju...Usotalom,ti sa po 25 i vise godina staza su uglavnom stariji i pred penzijom a neki su i pomocni radnici...a sa pomocnika na sefa smene se ne moze...Hocu reci,da kada si posten i kada se trudis a ujedno umes i da otvoris usta,ozbiljno razgovaras sve ti dodje na svoje...E zato ja ne volim da idem na bolovanja,izbegavam jer me u firmi cene i postuju pa samim tim zelim uzvratiti istom merom sto i cinim... Kod nas gomila radnika malo se nakaslje, odah jao bolestan sam,daj lek,moram kod doktora...i sutradan ne dodje na posao...Rade 2-3 nedelje pa opet nedelju dana bolesni i tako u krug...Poseku malo prst,kao da se ogrebu, jao daj flaster,zavoj..uh,ah,jao...moram da odmaram... :hahah

dzaba se hvalish ne chita ti ovo tvoj poslodavac.. koji mora da bude fer prema tebi :fpalm
. kihnuo jednom .. i na bolovanje.. :DD a inache ne, ne ne voli on to.. Image to radi bre . gomila radnika.ochu rechi neradnika.. tachno mi se povracha

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Fri Jan 31, 2025 5:22 am
Thu Jan 30, 2025 6:17 pm

Ja kada pocnem raditi ja radim...Cutim i radim...Uvek sam fer prema poslodavcu ali zato mora i on biti fer prema meni... Sve je ok,zezamo se,smejemo se itd. ali ja zaista ne dozvoljavam nikome da me pravi budalom...I kada sef vidi to,onda te vise ceni...Svako ko cuti,smatraju ga budalom ili korisnim idiotom...Znaci ja sam bio pomocnik imao sam jednu platu,zatim su mi govorili da sam najbolji pomocnik,da sam vredan,stalno t,najmanje izostajem...povecali su mi satnicu i primao sam vise nego drugi pomocnici...Onda sam brzo savladao masinu i vozio,tu su mi opet povecali platu...da bi mi na kraju,po odlasku jednog sefa smene u penziju sef ponudio to mesto...svi su se cudili kako to da meni nudi,da ja tako brzo napredujem a u firmi imaju ljudi koji rade vise od 25 godina...Sef je sam obrazlozio da mu ja delujem najozbiljnije i da smatra da cu mu ja najbolje obavljati tu funkciju...Usotalom,ti sa po 25 i vise godina staza su uglavnom stariji i pred penzijom a neki su i pomocni radnici...a sa pomocnika na sefa smene se ne moze...Hocu reci,da kada si posten i kada se trudis a ujedno umes i da otvoris usta,ozbiljno razgovaras sve ti dodje na svoje...E zato ja ne volim da idem na bolovanja,izbegavam jer me u firmi cene i postuju pa samim tim zelim uzvratiti istom merom sto i cinim... Kod nas gomila radnika malo se nakaslje, odah jao bolestan sam,daj lek,moram kod doktora...i sutradan ne dodje na posao...Rade 2-3 nedelje pa opet nedelju dana bolesni i tako u krug...Poseku malo prst,kao da se ogrebu, jao daj flaster,zavoj..uh,ah,jao...moram da odmaram... :hahah

dzaba se hvalish ne chita ti ovo tvoj poslodavac.. koji mora da bude fer prema tebi :fpalm
. kihnuo jednom .. i na bolovanje.. :DD a inache ne, ne ne voli on to.. Image to radi bre . gomila radnika.ochu rechi neradnika.. tachno mi se povracha
Ne hvalim se kraljice,govorim kako je zaista bilo. I verujem da je u vecini slucajeva tako. Za bolovanje,veruj mi. Cim malo nesto fali, odmah kod doktora po bolovanje. Zato sto ovde maltene telefonom uzimas bolovanje. Nazoves svog kucnog doktora, kazes mu podatke i da ti treba bolovanje nedelju dana recimo jer kasljes,kijas i boli te stomak. Nema nikakav pregled,do nedelju dve dobijas tako. Tvoje je samo da odes,malo sacekas i preuzmes. Hocu reci, jako lako se uzima bolovanje na nedelju ili dve nedelje.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Fri Jan 31, 2025 6:55 am

Ne hvalim se kraljice,govorim kako je zaista bilo. I verujem da je u vecini slucajeva tako. Za bolovanje,veruj mi. Cim malo nesto fali, odmah kod doktora po bolovanje. Zato sto ovde maltene telefonom uzimas bolovanje. Nazoves svog kucnog doktora, kazes mu podatke i da ti treba bolovanje nedelju dana recimo jer kasljes,kijas i boli te stomak. Nema nikakav pregled,do nedelju dve dobijas tako. Tvoje je samo da odes,malo sacekas i preuzmes. Hocu reci, jako lako se uzima bolovanje na nedelju ili dve nedelje.
Dakle,odmah se zove dr. a poslodavac koji mora da pe poshtuje.. treba biti sretan.. shto nechesh dochi 7 dana na posao..i josh ti za to plati.sate lezanja kuchi i tipkanja po DM.. :fpalm :hahah

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Fri Jan 31, 2025 1:06 pm

Dakle,odmah se zove dr. a poslodavac koji mora da pe poshtuje.. treba biti sretan.. shto nechesh dochi 7 dana na posao..i josh ti za to plati.sate lezanja kuchi i tipkanja po DM.. :fpalm :hahah
Neko to koristi a neko ide na bolovanje samo kada zatreba. Inace ako si prehladjen nisi nepokretan bre :D

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Bojkotujete li danas?
Per aspera ad astra :fiju

Mina
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Mina »

Da!
Nadam se da će ovo zaživjeti masovnije i češće, jer ne postoji drugi način da ih se efikasno primora da zaustave ovo divljanje sa cijenama.
I'm waking up to ash and dust I wipe my brow and I sweat my rust

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Mina,jesi li u Srbiji?

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Fri Jan 31, 2025 3:24 pm
Bella wrote:

Neko to koristi a neko ide na bolovanje samo kada zatreba. Inace ako si prehladjen nisi nepokretan bre :D
:jbg i jesi li ozdravio. tvojih famoznih 24 sata.. :hahah

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-? i ko che namiriti gubitak trznim centrima.. gradjani/ potroshachi... moraju jesti. :DE
opet che 'sendvich' pobijediti na izborima.. :hahah

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Fri Jan 31, 2025 11:19 pm
Fri Jan 31, 2025 3:24 pm
Bella wrote:

:jbg i jesi li ozdravio. tvojih famoznih 24 sata.. :hahah
Ja sam ti kao nov :) . Od nedelje uvece se vracam na posao. Nocna sam smena :)

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Da sam u Bosni vjerovatno bi bojkotovala s narodom, sve i ako nemam nadu da to moze nesto promijeniti.

Radim u firni koja se bavi s vise vrsta usluznih djelatnosti. I imamo neke ugovore s najvecim corporacijama na kontinentu, poznatim u cijelom svijetu.
Ovo je moje iskustvo - oni se nikad nece odreci necega da bi potrosacima bilo lakse.
Nudit ce vam popuste, imat ce neke promocije, ali to nije nikad izazvano zeljom da bude potrosacu lakse, nikada. Vec da dovuku sebi nove ljude/nove potrosace.
Oni spustaju i cijene na jedan period necemu, no dok se na jednoj stvari popusti, na tri se digne cijena.
Razradi se neki plan, uzimaju se ljudi, neko se uvijk uzima. To moze na koncu biti i radnik.
Vlasnik uvijek namjeruje sebi.
Marketing trikovi…Ljudi imaju viziju da su nesto napravili, ali ne.

Ja im tako i ne zamjeram.
Trebalo bi se mozda nekada upitati i ovo - kakve ja sam-a ustupke cinim da je nekom drugom u zivotu lakse i bolje?

Procitah negdje da je neki trgovacki lanac u Hrvatskoj javio da ce spustiti cijene nekih 270 artikli, ako se ne varam.
Ali koliko oni mogu da spuste cijenu?
Necemu 10 feninga (ili sta vec trose u Hrvatskoj) necemu 20, necemu 30. Mozda nekim stvarima i cijelu jednu marku. To ako se desi to ce biti na skupljim artiklima.
Izmedju tih 270 artikli, jedno domavinstvo mozda da koristi 10-20. Usteda je i dalje posve mizerna, ne moze se s tim nista, bas nista.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:DE
teshko je pratiti . jedna cijena u Eurima druga u Dinarima.. itd.
mada sve je to 'manipulacija'

.kao i od toga. da li se uporedjuje isti shop kao Lidl . u obe zemlje..

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Lidl u Srbiji gotovo duplo skuplji od lidla u Nemackoj. A plate u lidlu u Srbiji im srpske,dakle nikakve

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:rlys
..a shta mislish .kako bi trebalo biti ? :D/

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ako su vec dosli trebali bi dati barem 50-60% od plate koje daju u Nemackoj. A oni su dosli,dobili sve zivo,otvorili prodavnicu,daju 300-400 eura platu a namirnice prodaju skuplje nego ovde. Ne verujem ni da placaju uvoz. Ovaj nas im svima daje beneficije samo da dodju, nema veze sto drzava ide u minus vazno mu da proda maglu

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

jel Lidl .prodaje proizvode uzgajane i proizvedene u Srbiji
. i jel to znachi da prodavach/ trgovci u Srbiji imaju platu 300-400eura

:DE

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Lidl prodaje svoje proizvode,jedino voce i povrce uzima dole uglavnom. A plate su male. Oni daju plate po srpskom standardu a prodaju namirnice po vecem standardu od nemackog

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Pa to je pohvalno...bitan je proizvod za narod..kvalitetan.. sve ostalo je lokalna odgovornost.. vjerujem da su uslovi rada .zadovoljavajuchi.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Da li se to zajebavas ili mislis?

Rade sest dana nedeljno. Cuj to, zadovoljavajuci uslovi ...

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:jbg . radim i ja. shta je problem raditi 6 dana. :hahah :fpalm :-?

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Cijene voća i povrća u BiH
    by Skitnica » » in Bosna i Hercegovina
    39 Replies
    279 Views
    Last post by fjaka
  • Odakle ste..gdje živite i radite...
    by laganini » » in Upoznajmo se
    29 Replies
    4412 Views
    Last post by Revizor
  • Mašta može svašta! - Gdje biste voljeli biti trenutno?
    by Ptica bijela » » in Brbljaonica
    11 Replies
    1032 Views
    Last post by Jouri