Prijateljstvo izmedu muskarca i zene ?

Teme iz psihologije
Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Prijateljstvo izmedu muskarca i zene ?

Unread post by Skitnica »

Mislite li da je moguce prijateljstvo izmedu muskaraca i zena, bez romanticnih osjecanja / emocija..??Svi imamo prijatelje i oni su nam jako bitni u svim situacijama..

U tuznim a i sretnim momentima.Ima onih koji misle da ta prijateljstva nisu moguca kao i onih koji smatraju da pol ne igra ulogu u prijateljstvu da su ti odnosi cisti prijateljski bez sexualnih i romanticnih privlacnosti..

Imate li bliskog prijatelja/prijateljicu suprotnog pola? Kako odrzavate to prijateljstvo?

Da li mislite da su ovakvi odnosi drugaciji u mladosti i u zrelijim godinama?

Ja imam jednog prrijatelja od djetinstva, cujemo se redovno, sa njegovom suprugom sam takoder ok, nikada nisam primjetila da je htijeo nesto vise od toga..Nikada mi nije palo na pamet da imam nesto vise od prijateljstva sa njim..Pricamo otvoreno o svemu, i uvijek je tu kada mi je potreban mogu racunati na njega kao i on na mene..I volim sto ga imam.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Re: Prijateljstvo izmedu muskarca i zene ?

Unread post by Coolio »

Svakom iole normalnom coveku pol ne igra ulogu kada je u pitanju prijateljstvo. Time sam dao odgovor na tvoje pitanje.

Ja takodje imam prijateljicu sa kojom mogu uvek i o svemu. Nikada mi na kraj pameti nije bilo razmisljanje o spavanju sa njom. Gledam je kao sestru. Mnogo puta smo jedno drugom pomogli. Doduse, imao sam jos jednu prijateljicu ali sa njom sam prekinuo svaki kontakt. Verovala je tadasnjem decku, mene izvredjala a kasnije je saznala da je debelo pogresila.

Sve u svemu,verujem u musko zenska prijateljstva...

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

NecuZvakuHocuKusur wrote:
Tue Jan 28, 2025 11:03 pm
Svakom iole normalnom coveku pol ne igra ulogu kada je u pitanju prijateljstvo. Time sam dao odgovor na tvoje pitanje.

Ja takodje imam prijateljicu sa kojom mogu uvek i o svemu. Nikada mi na kraj pameti nije bilo razmisljanje o spavanju sa njom. Gledam je kao sestru. Mnogo puta smo jedno drugom pomogli. Doduse, imao sam jos jednu prijateljicu ali sa njom sam prekinuo svaki kontakt. Verovala je tadasnjem decku, mene izvredjala a kasnije je saznala da je debelo pogresila.

Sve u svemu,verujem u musko zenska prijateljstva...
Steta za tu drugu prijateljicu, ali na kraju, prava prijateljstva opstaju i ne bi trebalo da budu poljuljana tudim uticajem. Mozda je i ona naucila lekciju iz toga... Drago mi je sto imas prijateljicu sa kojom mozez otvoreno razgovarati i osloniti se na nju...

Takvi odnosi su dragocjeni... :d.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-?
ovi ameri. vide te par puta. i eto ga prijatelji..

.. 'prijateljstva' nikad se ne zna.... poznajm nekoliko parova.. koji su se bash iz tih situacija( mozda su se samo poznavali, ne i intenzivno odrzavali kontakte) na kraju zivota.. srodili....
samci. pa kad smo samci. hajmo pokusati zajedno. i te veze budu ok.. kako sam primjetila...

.. kod mladjih . traju ta prijateljstva ali su traljava.. .zavisi kakva je njihova privatna situacija kao par.. :hm

.. ne volim to povezat sa 'pomoci'' kad mi zatreba . tu je.. :-? ne moze se to ocekivati... niti zbog toga .gajiti tu vezu...

. jednostavno. druzenje/ chaskanje.
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Thu Jan 30, 2025 2:40 am
ovi ameri. vide te par puta. i eto ga prijatelji..

.. 'prijateljstva' nikad se ne zna.... poznajm nekoliko parova.. koji su se bash iz tih situacija( mozda su se samo poznavali, ne i intenzivno odrzavali kontakte) na kraju zivota.. srodili....
samci. pa kad smo samci. hajmo pokusati zajedno. i te veze budu ok.. kako sam primjetila...

.. kod mladjih . traju ta prijateljstva ali su traljava.. .zavisi kakva je njihova privatna situacija kao par.. :hm

.. ne volim to povezat sa 'pomoci'' kad mi zatreba . tu je.. :-? ne moze se to ocekivati... niti zbog toga .gajiti tu vezu...

. jednostavno. druzenje/ chaskanje.
Niko i ne kaze da to trebas povezivati ali ako je neko tu kada si u problemu (ne mora ti on pomoci da resis problem ako ne moze )onda je ta osoba pravi prijatelj, nije ti okrenuo ledja.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hahah
kad si u problemu. prijatelj prvi 'nanjushi' i bjezanijaImage
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Zato se i kaze za neki problem da je sreca u nesreci. Rascistis te sto pobegnu.Ostane ti samo cista sorta ljudi.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

. eto. interes.
gajish prijateljstvo. da se prijatelj 'odere'.. ako zatreba. a nema tog, kome nije 'zatrebalo'.. :hahah

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Nisi me razumela. Nije poenta da ti neko pomogne da bi ti bio prijatelj vec da covek ne pobegne ako ti se pojavi neki problem u zivotu. Dovoljno je da ostane uz tebe. Inace pravi prijatelj pomogne ako moze a ako ne moze,da svoj maksimum da pokusa. Pa i ako ne uspe,pokazao je da je pravi prijatelj koji nije okrenuo ledja.

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Pravo prijateljstvo se ne mjeri samo djelima, vec i prisustvom, trudom... :up Poenta nije da prijatelj rijesi problem ,nego da ga saslusa ako ovaj drugi ima potrebu da ga podijeli...

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Uvek precizna moja skitnica :D :cv

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Bivša supruga Kevina Costnera zaručila se za njegovog nekadašnjeg prijatelja: "Oboje su sretni"
.. :inlv . eto ga.. #ramezaplakanje

🤫

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Ako je on bio prijatelj sa njim ne mora da znaci da je i ona... :D/ Hajd nek su svi sretni i zadovoljni = svima dobro.. :W

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Navikli tako po tom Holivudu. Gledam druga biram zenu :hahah . To je nista naspram budalastina koje promovisu :D .

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Mislim da je moguće. Iako sam zadnjih par mjeseci malo izgubila vjeru u muško-ženska prijateljstva jer mi se krug prijatelja baš smanjio zbog te njihove nemogućnosti da poštuju granice. Tužno je da npr. osoba koja mi je bio pojam za pravo muško-žensko prijateljstvo na kraju kaže da sam mu se na početku sviđala. Baš mi je to pokvarilo pogled na te stvari i dosta sam pažljivija po pitanju muških prijatelja sad. Kako god, postoji nekoliko bliskih prijatelja koji su prošli sa mnom i sito i rešeto i tu su, ali uvijek imam na umu i ove loše primjere
Per aspera ad astra :fiju

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Prijateljstvo
    by Vanilla » » in Roditelji i djeca
    17 Replies
    3896 Views
    Last post by Bella
  • Zene, zene...
    by Skitnica » » in Brbljaonica