Kada smo prestali vjerovati u nauku?
Kada smo prestali vjerovati u nauku?
I zbog cega?
Kako mozemo raspoznati danas sta je istina a sta nije?
I sta mislite da bi nauka trebala da uradi da povrati povjerenje svih ljudi, i da li je to uopce moguce?
Kako mozemo raspoznati danas sta je istina a sta nije?
I sta mislite da bi nauka trebala da uradi da povrati povjerenje svih ljudi, i da li je to uopce moguce?
Re: Kada smo prestali vjerovati u nauku?
Ja sam prestao da verujem u nauku jer sam se svacega nagledao. Cak ponekada pomislim da se ta rec "nauka" koristi samo da bi smo nesto lakse prihvatili a da se iza te nauke kriju ljudi koji to nesto propagiraju. I sada za vreme ove korone sam samo jos vise izgubio poverenje jer sam video na sta su sve spremni samo da bi se covek vakcinisao. Takodje, kada pogledas face tim ljudima koji sve te epidemije vode, kao da im na celu pise da su olos. Ne znam, takav neki osecaj imam. Ne samo ja, vec mnogi. Nekada su u Srbiji svi verovali u BATUT koji je bio zatvoren a skoro je opet otvoren ali je prodat strancima pa ljudi bas i ne veruju vise. Isti slucaj je ovde u Nemackoj. Bayer je nekada vazio za nekoga u koga si imao poverenja, danas je ta kompanija prodata Monsantu americkom ili cijem vec i automatski se mnogo ljudi razocaralo i izgubilo poverenje. Govorim o ljudima koji to prate, koji ne veruju televiziji na rec.
O povratku poverenja u nauku zelim reci da bih mozda ponovo verovao ako bi se ugasila svetska zdravstvena organizacija i svetski ekonomski forum i ako bi se zdravstvo vratilo drzavama a drzave dale lekarima da ga vode.
Nisam najpametniji,nisam posisao svo znanje ovoga sveta, ovo je samo moje razmisljanje i ne mora znaciti da je ispravno.
O povratku poverenja u nauku zelim reci da bih mozda ponovo verovao ako bi se ugasila svetska zdravstvena organizacija i svetski ekonomski forum i ako bi se zdravstvo vratilo drzavama a drzave dale lekarima da ga vode.
Nisam najpametniji,nisam posisao svo znanje ovoga sveta, ovo je samo moje razmisljanje i ne mora znaciti da je ispravno.
Hoces reci kad bi se vratila drzavama kakve su nekada bila. Ne bi danas vjerovali ni da je sve u vlasti drzave, jer ni drzavnici, ko ni drzave, a ko ni mi uostalom, nisu isto.
Ja vjerujem da je corona postajala. Toliko je poznatog mi svijta umrlo u isto vrijeme, od istih simptoma…Toliko ih se mnogo razbolilo, s njima i mama moja, tesko je prezivjela.
Imam mnogo ljudi koji rade u bolnicama, ovdje i u Bosni, imam toliko prica iz prve ruke.
Kako bi sad mogla negirati postaojanje tog virusa
Ali vjerujem da ja nastao nasom tj ljudskom greskom, zbog cinjenice da je poceo iz grada s najvecom labarotorijom na svijetu za viruse.
A da je u tome svemu bilo prenapuhanosti, da, bilo je, ali ne moze se sve to svaliti na nauku. Mediji su odradili svoj dio. Mediji tu dodaju, oduzmu, zacine, i ne treba se cuditi da su ljudi zbunjeni u ovolikoj mjeri.
Da je bilo i gresaka nastalih u bolnicama, da. Kako ne bi bilo u tolikoj guzvi. Podjimo od svog posla, kad je najzauzetije, najvise se i gresaka napravi.
Ljudi su, kad je corona u pitanju, od tih greski pravili price, sto je na koncu rezultiralo da stvori masa koja vjeruje da to sve nista nije ni bilo, da je sve bila laz
Ja vjerujem da je corona postajala. Toliko je poznatog mi svijta umrlo u isto vrijeme, od istih simptoma…Toliko ih se mnogo razbolilo, s njima i mama moja, tesko je prezivjela.
Imam mnogo ljudi koji rade u bolnicama, ovdje i u Bosni, imam toliko prica iz prve ruke.
Kako bi sad mogla negirati postaojanje tog virusa
Ali vjerujem da ja nastao nasom tj ljudskom greskom, zbog cinjenice da je poceo iz grada s najvecom labarotorijom na svijetu za viruse.
A da je u tome svemu bilo prenapuhanosti, da, bilo je, ali ne moze se sve to svaliti na nauku. Mediji su odradili svoj dio. Mediji tu dodaju, oduzmu, zacine, i ne treba se cuditi da su ljudi zbunjeni u ovolikoj mjeri.
Da je bilo i gresaka nastalih u bolnicama, da. Kako ne bi bilo u tolikoj guzvi. Podjimo od svog posla, kad je najzauzetije, najvise se i gresaka napravi.
Ljudi su, kad je corona u pitanju, od tih greski pravili price, sto je na koncu rezultiralo da stvori masa koja vjeruje da to sve nista nije ni bilo, da je sve bila laz
Ne moramo se samo drzati corone.
Skoro naletim na video, neki doktor se satro pricajuci kako paradajz nije dobar za nas, pravi nam stetu organizmu.
Pa neki dan negdje add kako borovnice nisu dobro za nas i stete nam, ovaj nisam otvarala.
Zbilja je sve zbunjujuce.
Toliko je studija koje govore kako je paradajz dobar za nas, kako su borovnica, i sad ti odjednom neki doktor na netu govori da nije.
Ja se orijetisem prema prirodi i prema svetim knjigama.
Vjerujem da nama ne moze stetiti ono sto dolazi iz prirode, ono sto su ljudi vjekovima jeli, pogotovo ako dolazi posve prirodnim uzgojom.
U tome vidim i lijek i hranu.
Skoro naletim na video, neki doktor se satro pricajuci kako paradajz nije dobar za nas, pravi nam stetu organizmu.
Pa neki dan negdje add kako borovnice nisu dobro za nas i stete nam, ovaj nisam otvarala.
Zbilja je sve zbunjujuce.
Toliko je studija koje govore kako je paradajz dobar za nas, kako su borovnica, i sad ti odjednom neki doktor na netu govori da nije.
Ja se orijetisem prema prirodi i prema svetim knjigama.
Vjerujem da nama ne moze stetiti ono sto dolazi iz prirode, ono sto su ljudi vjekovima jeli, pogotovo ako dolazi posve prirodnim uzgojom.
U tome vidim i lijek i hranu.
Sve te razumem Peace.
Nisam rekao da korona ne postoji vec da je moje misljenje da je kao i svaki drugi grip koji je vrlo moguce lose uticao na starije i bolesne ljude sa veoma slabim imunim sistemom. Virus je namerno pusten jer zele da sprovedu taj svoj great reset kako i sami najavljuju. Isprepadali su ljude i sada rade sta hoce. Moje misljenje je da vakcina (bilo koja koju su nudili ) nije bila resenje . To sto oni kazu da je neko umro od korone da bi dizali brojeve a umro je ko zna od cega. Ne kazem da nisu umirali od tog virusa ali oni su ko god da umre pisali da je umro od korone i samo su budzili brojeve. To je kada je sve uvezano i podmiceno. Nisi imao na koga da se oslonis,kome da verujes. Pa kada su ovde u Nemackoj lagali,mozes misliti sta su radili dole kod nas. U Srbiji su branili da pacijent ima telefon, da ne snima sta se desava. Mnogo je toga sumnjivog bilo. Opet kazem,ne znaci da sam u pravu ali ja im ne verujem nista. Tako i po pitanju svega,ne samo korone.
Inace da, mislim da drzave trebaju biti kao pre, da se smene svi ovi politicari,ministri,ma svi..
Nisam rekao da korona ne postoji vec da je moje misljenje da je kao i svaki drugi grip koji je vrlo moguce lose uticao na starije i bolesne ljude sa veoma slabim imunim sistemom. Virus je namerno pusten jer zele da sprovedu taj svoj great reset kako i sami najavljuju. Isprepadali su ljude i sada rade sta hoce. Moje misljenje je da vakcina (bilo koja koju su nudili ) nije bila resenje . To sto oni kazu da je neko umro od korone da bi dizali brojeve a umro je ko zna od cega. Ne kazem da nisu umirali od tog virusa ali oni su ko god da umre pisali da je umro od korone i samo su budzili brojeve. To je kada je sve uvezano i podmiceno. Nisi imao na koga da se oslonis,kome da verujes. Pa kada su ovde u Nemackoj lagali,mozes misliti sta su radili dole kod nas. U Srbiji su branili da pacijent ima telefon, da ne snima sta se desava. Mnogo je toga sumnjivog bilo. Opet kazem,ne znaci da sam u pravu ali ja im ne verujem nista. Tako i po pitanju svega,ne samo korone.
Inace da, mislim da drzave trebaju biti kao pre, da se smene svi ovi politicari,ministri,ma svi..
U Americi. preko 80 % stanovnishtva , vjeruje u rad i doprinos nacnika ... prednjache demokrate..
.............................................................................................
Pad nivoa poverenja u naučnike i medicinske naučnike posebno je izražen među republikancima i nezavisnim republikancima naklonjenim u poslednjih nekoliko godina. U stvari, skoro četiri od deset republikanaca (38%) sada kaže da nemaju previše ili uopšte nemaju poverenja u naučnike da deluju u najboljem interesu javnosti. Ovaj udeo je drastično porastao u odnosu na 14% republikanaca koji su imali ovakav stav u aprilu 2020. Veliki deo ove promene dogodio se tokom prve dve godine pandemije i opstao je u novijim istraživanjima.
Poverenje u naučnike je takođe smanjeno među demokratama. Udio demokrata i nezavisnih demokrata s velikim povjerenjem u naučnike – koji je u početku porastao u prvoj godini pandemije – sada iznosi 37%, što je pad s visokih 55% u novembru 2020. Ali za razliku od republikanaca, veliki većina demokrata (86%) i dalje izražava barem priličnu dozu povjerenja u naučnike da djeluju na najbolji mogući način interese. Sveukupne razlike u stranačkim stavovima i danas su mnogo izraženije nego što su bile prije izbijanja korona virusa.
Jedna od najjasnijih ilustracija polarizacije u pogledima na nauku je pad udjela republikanaca koji pozitivno gledaju na društveni utjecaj nauke.
Manje od polovine republikanaca (47%) sada kaže da je nauka imala uglavnom pozitivan efekat na društvo. U 2019., 70% republikanaca je reklo da je nauka imala uglavnom pozitivan efekat.
Većina demokrata (69%) i dalje kaže da je nauka imala uglavnom pozitivan učinak na društvo, iako je taj udio 8 bodova manji nego 2019.
Kako je povjerenje u naučnike opalo, nepovjerenje je raslo: otprilike četvrtina Amerikanaca (27%) sada kaže da nemaju previše ili nimalo povjerenja u naučnike da bi djelovali u najboljem interesu javnosti, u odnosu na 12% u aprilu 2020.
Znaci pad i kod jednih i drugih, kod demokrata blazi.
Vijest je iz 2023 god.
Poverenje u naučnike je takođe smanjeno među demokratama. Udio demokrata i nezavisnih demokrata s velikim povjerenjem u naučnike – koji je u početku porastao u prvoj godini pandemije – sada iznosi 37%, što je pad s visokih 55% u novembru 2020. Ali za razliku od republikanaca, veliki većina demokrata (86%) i dalje izražava barem priličnu dozu povjerenja u naučnike da djeluju na najbolji mogući način interese. Sveukupne razlike u stranačkim stavovima i danas su mnogo izraženije nego što su bile prije izbijanja korona virusa.
Jedna od najjasnijih ilustracija polarizacije u pogledima na nauku je pad udjela republikanaca koji pozitivno gledaju na društveni utjecaj nauke.
Manje od polovine republikanaca (47%) sada kaže da je nauka imala uglavnom pozitivan efekat na društvo. U 2019., 70% republikanaca je reklo da je nauka imala uglavnom pozitivan efekat.
Većina demokrata (69%) i dalje kaže da je nauka imala uglavnom pozitivan učinak na društvo, iako je taj udio 8 bodova manji nego 2019.
Kako je povjerenje u naučnike opalo, nepovjerenje je raslo: otprilike četvrtina Amerikanaca (27%) sada kaže da nemaju previše ili nimalo povjerenja u naučnike da bi djelovali u najboljem interesu javnosti, u odnosu na 12% u aprilu 2020.
Znaci pad i kod jednih i drugih, kod demokrata blazi.
Vijest je iz 2023 god.
I sada bi branili da pacijent snima sta se desava. Bila je to guzva i frka, sigurno je bilo svasta, ja to i razumijem.NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Mon Jan 13, 2025 8:29 pmSve te razumem Peace.
Zamislim da sam ja morala raditi taj posao tada. Netko se provodi na zabavama tvrdeci da nema corone, a ti moras brinuti o njemu ako se razboli tako izlazuci sebe opasnosti.
Tko je imao vremena i snage da vodi racuna da li su bash svi tada umirali od corone? Da bi se sve to utvrdilo, doveli bi se novi zivoti riziku.
Ti si vodis logikom, ja tebe razumijem. I ja se vodim logikom. Ali ipak moja logika vazi samo za mene.
Ja se nisam vakcinisala. Ali drugima necu govoriti da je ona stetna.
Vidi, sada dosta mladog svijeta umire, i ljudi to pripisuju vakcini.
To je pretpostavka. Mi nemamo dokaze za to. Mislim kakva je razlika izmedju ljudi koji sire svoje pretposatvke i ljudi koji sire narucena istrazivanja
Svijet je zbog toga zbunjen, ne zna u sta da vjeruje.
Vakcina je, ako bi mene neko pitao, kap u casi pune vode.
Ljudi su izlozeni, svojevoljno, raznim stetnim stvarima, sav stil zivota je ubitacan, i onda upremo prst u vakcinu - e bash to nas ubi.
Sta je s onim sto jedes svaki dan, sta dises u tom prostoru u kojem si zatvoren 40-60 sati sedmicno, sta stavljas na sebe (da mirises), sta i kako mislis, spavas li koliko je predvidjeno i kad je priroda za tebe predvidjela…Toliko, toliko mnogo stvari nas potiho ubija.
Nauka se samo prilagodila nama, kakvi jesmo.
I drzava, na kraju krajeva.
Ja nikoga ne bi smjenjivala, jer i nema boljih od njih.
A ako i ima, oni se ne bi prihvatili, svjesni da ne mogu svima valjati.
A s obzirom da svako ima pravo glasa, a uz pomoc interneta bas moze da se razglasa, ti kojima ne valjas ocrnit ce te i pred onima kojima valjas. Tako ja sa svakim pozicioniranim covjekom. Nema ni jedan da sav svijet o njemu prica lijepo.
Svako ima neku svoju logiku kojom se vodi pa tako i nas dvoje. To sto mnogi misle da je vakcina razlog sto mnogo mladih umire je upravo to sto pre vakcinisanja nije bilo toliko iznenadnih smrti kao nakon toga.Pogotovu ne kod mladih ljudi. Ali naravno da nemamo dokaze niti je to moguce dokazati. Ja se takodje nisam vakcinisao i takodje nisam nikoga ubedjivaoPeace wrote: ↑Tue Jan 14, 2025 4:19 amI sada bi branili da pacijent snima sta se desava. Bila je to guzva i frka, sigurno je bilo svasta, ja to i razumijem.NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Mon Jan 13, 2025 8:29 pmSve te razumem Peace.
Zamislim da sam ja morala raditi taj posao tada. Netko se provodi na zabavama tvrdeci da nema corone, a ti moras brinuti o njemu ako se razboli tako izlazuci sebe opasnosti.
Tko je imao vremena i snage da vodi racuna da li su bash svi tada umirali od corone? Da bi se sve to utvrdilo, doveli bi se novi zivoti riziku.
Ti si vodis logikom, ja tebe razumijem. I ja se vodim logikom. Ali ipak moja logika vazi samo za mene.
Ja se nisam vakcinisala. Ali drugima necu govoriti da je ona stetna.
Vidi, sada dosta mladog svijeta umire, i ljudi to pripisuju vakcini.
To je pretpostavka. Mi nemamo dokaze za to. Mislim kakva je razlika izmedju ljudi koji sire svoje pretposatvke i ljudi koji sire narucena istrazivanja![]()
Svijet je zbog toga zbunjen, ne zna u sta da vjeruje.
Vakcina je, ako bi mene neko pitao, kap u casi pune vode.
Ljudi su izlozeni, svojevoljno, raznim stetnim stvarima, sav stil zivota je ubitacan, i onda upremo prst u vakcinu - e bash to nas ubi.
Sta je s onim sto jedes svaki dan, sta dises u tom prostoru u kojem si zatvoren 40-60 sati sedmicno, sta stavljas na sebe (da mirises), sta i kako mislis, spavas li koliko je predvidjeno i kad je priroda za tebe predvidjela…Toliko, toliko mnogo stvari nas potiho ubija.
Nauka se samo prilagodila nama, kakvi jesmo.
I drzava, na kraju krajeva.
Ja nikoga ne bi smjenjivala, jer i nema boljih od njih.
A ako i ima, oni se ne bi prihvatili, svjesni da ne mogu svima valjati.
A s obzirom da svako ima pravo glasa, a uz pomoc interneta bas moze da se razglasa, ti kojima ne valjas ocrnit ce te i pred onima kojima valjas. Tako ja sa svakim pozicioniranim covjekom. Nema ni jedan da sav svijet o njemu prica lijepo.
da sam ja u pravu. Mojima u familiji sam predlagao da to ne rade ali je vecina pristala da se vakcinise. Njihovo pravo. Svako ima prava na izbor iako tu i nismo imali slobodu,sva prava su nam bila narusena.
Tacno je i da svasta jedemo,svasta pijemo ali to samo potvrdjuje cinjenicu da drzave ne brinu o ljudima. Da brinu, ne bi recimo dozvoljavali tolika prskanja i spricanja voca i povrca, tolika spricanja mesa i cega sve jos nego su bas naprotiv to odobrili. Sada ovde po Evropi su poceli da unistavaju seljake, da umrtve domacu proizvodnju kako bi jeli nekakav lom. Jos uvek mozemo sami nesto napraviti,zasaditi itd.ali pitanje je kada ce i to ukinuti. Dakle drzava koju treba voditi normalan i posten covek,da postavi skolovane i pametne ljude na mesta koja zasluzuju da bi im se moglo verovati a ovako, svedoci smo da oni sve sto rade,rade protiv coveka. Takodje smo svedoci da svaki put kada dodje kao neko nov na vlast on bude jos gori jer ih sve postavljaju jedni te isti ljudi a izbori su samo lazan privid koji sluzi da ubedi narod da se i on kao nesto pita.
Sve u svemu, delim vecinu tvog misljenja. Jako si inteligentna devojka,da se to primetiti u svakoj tvojoj poruci...
Ljudi se ni sami o sebi ne brinu.
Na poslu, kada vidim da neko ne mari zbog onoga sto je dosao zavrsiti, tada ne marim ni ja.
Sto da ja marim, kad ti sam ne maris.
Drzave, to smi mi. Mi smo svi zajedno stvarali to sto imamo.
Ja se odlucim za uredski posao, jer mislim da je lakse, cisto, klimatizovano, i jos hiljadu drugih.. Jedan nama proizvodi krompir. Ne moze on metlom sve zlatice ukloniti s tolikog krompira, ne bi stigo, odluci se za hemiju.
Sa svim uzgojem je tako. Jedan prizvodi za hiljade drugih.. Jedino tako je moguce.Ili cemo jesti hemiju, pa umirat od bolesti koje ona donosi, ili umirati gladni. Mislim sa ovim stilom zivota koji hocemo.
Ja imam momente kad sam ljuta na drzavu zbog onog sto jedemo ( vjeruj niko toliko hemije ne koristi ko USA)
Ispravno bi bilo da se samo na sebe ljutim, jer to mogu promijeniti, nisam drvo, mogu se pomjeriti.
Kod sina neki dan vidim u torbi vitaminske tablete, dusa me boli.
Stalo mi je do moje porodice, posavjetujem ga - molim te sine jedi pravu hranu, jedi pravo voce i povrce, tablete nisu adekvatna zamjena. Nemam dokaza, samo najcistiju logiku.
Ti zivis u nekom proslom vremenu mama, doktori nam savjetuju tablete.
Sta mogu
Prijateljica imala neki bol u ledjima i ramenu, stavili je na tablete.
Govorila sam - nemoj da ih pijes svaki dan, neki bol prodje i sam od sebe, potrebno je vremena.
Isto ko i moj sin je reagirala - pa doktor je rekao.
Dvije godine nakon toga doslo je do nekih ostecenja zbog upotrebe tableta, pa su je stavili na druge, da lijeci to sto je ostetila prvim. I tako se upada u krug iz kojeg nema izlaza.
Iz kojeg se mi zapravo plasimo izaci.
Na poslu, kada vidim da neko ne mari zbog onoga sto je dosao zavrsiti, tada ne marim ni ja.
Ja se odlucim za uredski posao, jer mislim da je lakse, cisto, klimatizovano, i jos hiljadu drugih.. Jedan nama proizvodi krompir. Ne moze on metlom sve zlatice ukloniti s tolikog krompira, ne bi stigo, odluci se za hemiju.
Sa svim uzgojem je tako. Jedan prizvodi za hiljade drugih.. Jedino tako je moguce.Ili cemo jesti hemiju, pa umirat od bolesti koje ona donosi, ili umirati gladni. Mislim sa ovim stilom zivota koji hocemo.
Ja imam momente kad sam ljuta na drzavu zbog onog sto jedemo ( vjeruj niko toliko hemije ne koristi ko USA)
Ispravno bi bilo da se samo na sebe ljutim, jer to mogu promijeniti, nisam drvo, mogu se pomjeriti.
Stalo mi je do moje porodice, posavjetujem ga - molim te sine jedi pravu hranu, jedi pravo voce i povrce, tablete nisu adekvatna zamjena. Nemam dokaza, samo najcistiju logiku.
Sta mogu
Govorila sam - nemoj da ih pijes svaki dan, neki bol prodje i sam od sebe, potrebno je vremena.
Dvije godine nakon toga doslo je do nekih ostecenja zbog upotrebe tableta, pa su je stavili na druge, da lijeci to sto je ostetila prvim. I tako se upada u krug iz kojeg nema izlaza.
paeca ti si baš skeptik
Potpisujem od reci do reci. Takvo je danasnje vreme nazalost. Hrana gotova sva plasticna.Peace wrote: ↑Tue Jan 14, 2025 2:37 pmLjudi se ni sami o sebi ne brinu.
Sta mogu![]()
Jesi li se bas morao sloziti do kraja?
Kako cemo sad dalje filozofirati?
Kako cemo sad dalje filozofirati?
Od samog dolaska na ovaj forum meni se tvoje razmisljanje dopalo po pitanju svega
.
Vidi se da si normalnog shvatanja,nacitana...Pravo je uzivanje citati te (znam,vise puta napisah to
).
Ovo za lekove se pogotovu slazem. Ja licno izbegavam da ih uzimam. Bas,bas,bas ako nekada imam bolove da ne mogu da izdrzim. I znas sta mi je zanimljivo, ja se prehladim i ne koristim lekove za manje od 24 sata me prodje. Dok na primer neko u familiji koristi lekove, traje im po par dana. Prost primer sam naveo.
Vidi se da si normalnog shvatanja,nacitana...Pravo je uzivanje citati te (znam,vise puta napisah to
Ovo za lekove se pogotovu slazem. Ja licno izbegavam da ih uzimam. Bas,bas,bas ako nekada imam bolove da ne mogu da izdrzim. I znas sta mi je zanimljivo, ja se prehladim i ne koristim lekove za manje od 24 sata me prodje. Dok na primer neko u familiji koristi lekove, traje im po par dana. Prost primer sam naveo.
Mogu navesti primjer/ prehlada.. i kad se osoba sama lijechi tj . neche bilo kakvu nauchnu pomoch. tj tablete /saplemente. itd.. to je ok.. ako je u svojoj kuchi. ne kreche se... dakle izolacija..
no. ima osoba.. koje to ne poshtuju. imala sam poznanicu. . znala je cijelu noch. tj tokom leta aviona. kashljucati/// a da nije to htjela umanjiti... chak i muz pored nje . poludio.., a i ona na kraju. iscrpilo je kashljanje. / s tim ide glavobolja i bolovi u stomaku.. itd.. jednako i majke s djecom.. radije che pustiti da drechi , nego ga smiriti s ' 'bobom'..
.. srecha. nemam takvih u neposrenoj blizi

no. ima osoba.. koje to ne poshtuju. imala sam poznanicu. . znala je cijelu noch. tj tokom leta aviona. kashljucati/// a da nije to htjela umanjiti... chak i muz pored nje . poludio.., a i ona na kraju. iscrpilo je kashljanje. / s tim ide glavobolja i bolovi u stomaku.. itd.. jednako i majke s djecom.. radije che pustiti da drechi , nego ga smiriti s ' 'bobom'..
.. srecha. nemam takvih u neposrenoj blizi
.............................................................................................
Ja govorim o duzini trajanja prehlade i tome slicno. Ja ne uzimam nikakav lek i oporavim se za manje od 24 sata a moji koji uzimaju lekove,kod njih traje par dana,ponekada cak i 7-10 dana
Amerikanci nikada ne koriste izraz lijekovi.
Koriste izraz drugs.
Nesto sto te umiri dok se organizam sam ne izbori, ili ne izgubi.
Tablete se razvrstavaju po klasama, u klasi #1 je heroin.
Koriste izraz drugs.
Nesto sto te umiri dok se organizam sam ne izbori, ili ne izgubi.
Tablete se razvrstavaju po klasama, u klasi #1 je heroin.
A ukucaj na prevodiocu da ti sa
Latinskog prevede na nas ili na engleski,mada na svaki jezik prevede isto
Ukucaj: me dikament pa posle me dika ment
Latinskog prevede na nas ili na engleski,mada na svaki jezik prevede isto
Ukucaj: me dikament pa posle me dika ment
. i ti mislish da je to bila prehlada..NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Tue Jan 14, 2025 8:29 pmJa govorim o duzini trajanja prehlade i tome slicno. Ja ne uzimam nikakav lek i oporavim se za manje od 24 sata a moji koji uzimaju lekove,kod njih traje par dana,ponekada cak i 7-10 dana
Pa kako da je nazovem? Svi moji je imaju, svima zapusen nos,kaslju,boli ih grlo. Meni to sve za dan prodje bez konzumacije lekova.Bella wrote: ↑Tue Jan 14, 2025 11:39 pm. i ti mislish da je to bila prehlada..NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Tue Jan 14, 2025 8:29 pmJa govorim o duzini trajanja prehlade i tome slicno. Ja ne uzimam nikakav lek i oporavim se za manje od 24 sata a moji koji uzimaju lekove,kod njih traje par dana,ponekada cak i 7-10 dana![]()
![]()
. ako traje do 7 dana. biche da je prehlada/ gripa. .i teshko se moze zaustaviti.. ali se mogu ublaziti simptomi, antihistaminicima/ sirupima. shta je tebi taj jedan dan da sve .progurash. je za izuchavanje.. treba ti neki nauchnik..NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Tue Jan 14, 2025 11:45 pmPa kako da je nazovem? Svi moji je imaju, svima zapusen nos,kaslju,boli ih grlo. Meni to sve za dan prodje bez konzumacije lekova.Bella wrote: ↑Tue Jan 14, 2025 11:39 pm. i ti mislish da je to bila prehlada..NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Tue Jan 14, 2025 8:29 pmJa govorim o duzini trajanja prehlade i tome slicno. Ja ne uzimam nikakav lek i oporavim se za manje od 24 sata a moji koji uzimaju lekove,kod njih traje par dana,ponekada cak i 7-10 dana![]()
![]()
Sto se manje lekovi koriste organizam je sve otpornijiBella wrote: ↑Tue Jan 14, 2025 11:52 pm. ako traje do 7 dana. biche da je prehlada/ gripa. .i teshko se moze zaustaviti.. ali se mogu ublaziti simptomi, antihistaminicima/ sirupima. shta je tebi taj jedan dan da sve .progurash. je za izuchavanje.. treba ti neki nauchnik..NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Tue Jan 14, 2025 11:45 pmPa kako da je nazovem? Svi moji je imaju, svima zapusen nos,kaslju,boli ih grlo. Meni to sve za dan prodje bez konzumacije lekova.da te ispita
Sta je sa globalnim zagrijavanjem?
Vjerujete? Ne vjerujete? Zasto?
Vjerujete? Ne vjerujete? Zasto?
Ja ne verujem. Ja mislim da su svi ovi pozari bas kao i poplave ljudskih ruku delo.
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 66 Replies
- 4606 Views
-
Last post by Coolio
-
- 39 Replies