"Neodreden spol"

Teme koje ne pripadaju ni jednom drugom podforumu
Bella
Senior
Senior
Reactions:

Re: "Neodreden spol"

Unread post by Bella »

:DD
jah hoche li Shime usvojiti jednog 'dalmatinera'
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Cekaj, pa jel po rodjenju ili u 20-im godinama?

Pitanje mi je na mestu. St11grucnjaci znaju da procene koje je dete homo a koje hetero. I sada kada homo iliti gej par hoce da usvoji dete,jedan od uslova treba biti da je dete homo a ne da usvoje dete koje to nije pa da ga oni prevaspitavaju. Mada opet kazem da oni to ne mogu da znaju,tacnije moje misljenje je takvo

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

a, ne. pishem o zapazanjima prije 20 godina... u danashnje vrijeme, gejevi. su normalniji.. kako su ih 'priznali' prihvatili. veliki br zbilja izgleda kao i svaki 'normalni' mushkarac.. :hahah
..u pitanju je sex orjentacija. to je urodjeno.. i u pubertetu'bukne' ne kod svakoga..naarvno..

..nekoga zbilja privlachi -isti pol.. da ih pitash da objasne .kako zashto. .. nisam se josh usudila ,tako shto pitati.. :DE
. shto se tiche usvajanja djece. nije to veliki br zainteresovanih.
poznati to rade sa surogat 'mamama' u laboratoriji... vech ih ima i odraslih. neki dan naletih na djecu Ricky Martina

Image

odrasli

Image
igledaju normalno. no, vidi lijevog momka. stisnuo shaku.. nije mu ugodno.. :hm
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ja mislim da te poznate licnosti moraju furati taj fazon,reklamirati to i vrsiti propagandu. Nevezano za ovoga, u Holivudu dosta njih cerke oblace kao musko a sinove kao zensko. Pogledaj cerku Denzela Vosingtona na primer

https://sandrarose.com/2024/12/denzel-w ... sn=scwspmo

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

NecuZvakuHocuKusur wrote:
Wed Jan 01, 2025 3:40 am
Ja mislim da te poznate licnosti moraju furati taj fazon,reklamirati to i vrsiti propagandu. Nevezano za ovoga, u Holivudu dosta njih cerke oblace kao musko a sinove kao zensko. Pogledaj cerku Denzela Vosingtona na primer

https://sandrarose.com/2024/12/denzel-w ... sn=scwspmo
, to je trenutno /popularno. mnogi izlaze kao iz 'ormara'. ponovo se 'radjaju.. u srechi. mada ne izgledaju tako svojim ponashanjem.. :-?

mnogi shto bi rekli' ganjaju oblake'.. tu sam i ja / tu sam i ja
.. kao shto je in. sluchajevi silovanja. nekad davno.. sad se osvijestili..i dobro je jedna komentatorka rekla.. sad je vrijeme da 'iznesete sluchaj'.. kao i svugdje. i insinuacija na nekoga. je kobna.. osudjen je iste sekunde. :jbg masa uziva da 'osudjuje'

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Wed Jan 01, 2025 3:46 am
A poslusaj ovo

https://www.facebook.com/share/r/jZ2XsWBwwc4s3aQS/
:hahah
ne znam.. dal da se smijesh ili plachesh..... tog uzrasta ih ima.. vidjam ih... zbilja ne znam shta su... ali djeluju ok , ne agresivni. dok im neshto ne 'uskratish'.. onda su jako glasni sa povredom 'diskriminacijom' :/*

mada. nije ni bitno.. . e da dijelimo javni wc. bilo bi interesantno :hahah

.. nadjoh i ove.. Image

Image
https://en.wikipedia.org/wiki/Two-spirit

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Wed Jan 01, 2025 3:14 pm
A poslusaj ovo

ne znam.. dal da se smijesh ili plachesh..... tog uzrasta ih ima.. vidjam ih... zbilja ne znam shta su... ali djeluju ok , ne agresivni. dok im neshto ne 'uskratish'.. onda su jako glasni sa povredom 'diskriminacijom' :/*

.. nadjoh i ove.. Image

Image
Kaze ja sam muskog pola i ponosan sam ali ne znam kako se osecam. Pa posle kaze da mu je svetska zdravstven organizacija rekla da ima vise od 40 razlicitih polova :D .

Inace ne deluju agresivno, cak sta vise kada pricaju zvuce kao visoko skolovani.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Wed Jan 01, 2025 4:45 pm

Kaze ja sam muskog pola i ponosan sam ali ne znam kako se osecam. Pa posle kaze da mu je svetska zdravstven organizacija rekla da ima vise od 40 razlicitih polova :D .

Inace ne deluju agresivno, cak sta vise kada pricaju zvuce kao visoko skolovani.
od njih sviju 40 + varijacija. gejevi su ok.. s njima se moze raditi/ biti kolega/ komshija itd.. ako ga striktno posmatrash kao pojavu.. svi ostali su, vrlo problematichni. pogotovo ovi kao u prilogu.. transdjenderi.. :jbg u nekom su transu/ koshmaru/ ni sami ne znaju.. tako. bolje ne ulaziti u diskusuju s njima.. :-?
. imala sam konfrontaciju s istim.. od normalnog se pretvore u zvijer.. :/* u jednu ruku ti ih zao. s druge strane, te uvuku u vrlo opasnu diskusiju..
. no dosta o njima.. :hahah :spavaa

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Wed Jan 01, 2025 7:48 pm

od njih sviju 40 + varijacija. gejevi su ok.. s njima se moze raditi/ biti kolega/ komshija itd.. ako ga striktno posmatrash kao pojavu.. svi ostali su, vrlo problematichni. pogotovo ovi kao u prilogu.. transdjenderi.. :jbg u nekom su transu/ koshmaru/ ni sami ne znaju.. tako. bolje ne ulaziti u diskusuju s njima.. :-?
. imala sam konfrontaciju s istim.. od normalnog se pretvore u zvijer.. :/* u jednu ruku ti ih zao. s druge strane, te uvuku u vrlo opasnu diskusiju..
. no dosta o njima.. :hahah :spavaa
Pa znaci lepo mu je rekao onaj covek gde su takve slali. I posle mi neko prica da je to normalno.

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Skitnica »

Bella wrote:
Wed Jan 01, 2025 3:14 pm
A poslusaj ovo

.. nadjoh i ove.. Image

Image

Svjetska zdravstvena organizacija i druge organizacije prepoznaju da rod nije samo binarna kategorija (muško-žensko), već spektrum koji obuhvata različite identitete….

Ovo je zasnovano na razumjevanju bioloških, psiholoških i društvenih aspekata. Važno je razumiti da ovo nije “nametanje”, već proširenje razumijevanja kako bi se svi ljudi osjećali prihvaćeno…

Svako zaslužuje da bude viđen i priznat onako kako oseća…

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Image

Mark Zuckerberg je jedno vrijeme bio postavio tampone i higijenske uloske u muske WC, koje je uklonio nedavno...
Ova odluka izazvala je nezadovoljstvo među LGBTQ zaposlenicima, a neki su izrazili namjeru napuštanja tvrtke zbog ovih promjena.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Sve prevarant do prevaranta. Kakvi likovi dobijaju prostora po medijima da laprdaju,prava cirkusijada. Cuj to, Mark Zuckemberg ili kako se vec zove taj pajtos robotizovani :DD

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

U nastojanju da se uskladi sa posvećenošću liberalne vlade „inkluzivnosti“, od kanadskih vojnih baza se traži da do 15. decembra obezbede menstrualne proizvode, uključujući tampone i uloške, u toaletima za muškarce.

Ova direktiva, koju je izdala Kanadasko ministarstvo za zapošljavanje i socijalni razvoj, proširuje se na sva radna mesta i vojna postrojenja regulisana savezom.

True North je nezavisno verifikovao primenu ove politike u najmanje jednoj vojnoj bazi kanadskih oružanih snaga (CAF), gde su kompleti za menstruaciju sada dostupni u toaletima za muškarce.

Major Soomin Kim iz Ministarstva za nacionalnu odbranu potvrdio je da je ova odluka usklađena sa direktivama savezne vlade, naglašavajući usklađenost sa Zakonom o radu Kanade.

„Počevši od 15. decembra 2023., prema Zakonu o radu Kanade, sve toalete kojima upravlja federalna jedinica biće obavezne da obezbede menstrualne proizvode svim zaposlenima“, rekao je major Kim za True North.

Savezna direktiva naglašava svoju posvećenost „boljoj zaštiti zaposlenih koji imaju menstruaciju“ tako što nalaže prisustvo proizvoda za menstruaciju u svim toaletima, bez obzira na njihov pol.

Prema nedavnom saveznom brifingu , CAF se suočava sa krizom regrutovanja jer se bori da pronađe voljni Kanađane da popune redove vojske.

Direktiva takođe navodi posebne zahteve za poslodavce, uključujući obezbeđivanje pokrivenih kontejnera za odlaganje menstrualnih proizvoda.

„Propisi preciziraju da proizvodi za menstruaciju moraju biti u svim toaletima, bez obzira na označeni pol. To znači da će svaka toaletna soba koju identifikuju žene, muškarci i sve polne toalete morati da ima proizvode za menstruaciju. Neograničen pristup menstrualnim proizvodima bolje štiti zaposlene sa menstruacijom i osigurava da se osećaju bezbedno da koriste toalet koji najbolje odražava njihov pol“, piše u direktivi.

„Poslodavci takođe moraju da obezbede pokriveni kontejner za odlaganje menstrualnih proizvoda. Kontejner za odlaganje mora se postaviti u svaku toaletnu prostoriju koja ima jedan toalet. U prostorijama sa više toaleta, kontejner za odlaganje mora biti u svakom toaletu.

Direktiva definiše menstrualne proizvode kao tampone „umetnute u vaginu tokom menstruacije, sa ili bez aplikatora” i jastučiće koji „apsorbuju menstrualne tečnosti lepljenjem na donji veš tokom menstruacije”.

Širom Kanade, drugi vladini entiteti čine korake ka proširenju pristupa menstrualnim proizvodima koje finansiraju poreski obveznici u svim toaletima.

Okrug Saanich, na primer, najavio je planove za obezbeđivanje besplatnih proizvoda za menstruaciju u svim javnim toaletima, uključujući i muške toalete.

Odbornici koji podržavaju ovu inicijativu tvrde da će ona koristiti „ljudima koji imaju menstruaciju“ i onima koji se suočavaju sa finansijskim ograničenjima.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Kanada i Australija su najporemecenije zemlje trenutno.Narocito su to bile u vreme kurone. Sve krece od njih...

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Oba društva imaju tradiciju snažnog oslanjanja na javne institucije i kolektivnu odgovornost, što se ogledalo u njihovom pristupu pandemiji... :hm

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ma kakav njihov pristup. Jos kada vidim onog Trudoa, mezimca ekonomskog foruma...Poremecen lik

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Političari koji donose odluke koje, prema mišljenju mnogih, ne idu u korist naroda, poput Trudoa mogu izazivaju različite reakcije, kako pozitivne tako i negativne, zbog politike koju vode ili zbog načina na koji se predstavljaju.... Mišljenja su podjeljena... :jbg

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

shta je ovo

klik face

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Zena u tijelu muskarca.. :D/

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-? malo je rechi .da je ' mushkarac'.. :hm a zahta sad .. :DD

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Po licnoj potrebi.. :DE Ovisno od trenutka i raspolozenja.. :D

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Image

:D

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Nije se, kaže, više osjećala ugodno u tijelu muškarca. Pala je u depresiju pa krenula u ponovnu transformaciju, natrag u ženu. Prestala je piti testosterone i sad čeka da poprimi ženstvenija obilježja

Issa Ismail (26) radi kao brijač u Detroitu u SAD-u i tu ništa ne bi bilo čudno da se u muškom tijelu ne krije žena. Sa 19 godina je prošla kroz transformaciju, objavila da je transrodna osoba i počela se uhodavati u ulogu muškarca.

Uzimala je pripravke hormona testosterona šest godina, što joj je promijenilo tijelo te je počela nalikovati muškarcu. Počele su joj rasti dlake po licu, glas je postao grublji, mišići izraženiji, masnoća s bokova je nestala kao i menstruacija. Grudi je uklonila kirurški 2016. godine.

Ali, u veljači lanjske godine crv sumnje se uvukao u nju - poželjela je ponovno biti žena, nije se više osjećala ugodno u tijelu muškarca. Pala je u depresiju pa krenula u ponovnu transformaciju, natrag u ženu. Prestala je piti testosterone i sad čeka da poprimi ženstvenija obilježja.

Živjela je kao normalna, pomalo muškobanjasta djevojčica se do 12 godina, a onda je tijekom puberteta 'procvjetala'. Postala je 'hiper-ženstvena' i do 19 godine je radila sve što su radile i njezine vršnjakinje - od zabavljanja s dečkima do šminkanja.

Tad je prestala biti zadovoljna ulogom žene pa je obitelji saopćila da je transrodna osoba i krenula sa tranzicijom u muškarca. Sreća je kratko trajala. Počele su joj se po glavi motati misli o tome kako će morati uzimati hormonsku terapiju do kraja života.

Nakon prvotnog šoka, osjetila sam olakšanje, iako nikad od sebe nisam očekivala da ću se vratiti na staro - rekla je.

Izašla je, kaže, sa svojom pričom u javnost kako bi potaknula druge ljude, koji se bore sa svojim rodnim identitetom, neka dobro razmisle prije promjene spola - je li to doista ono što žele.

- Samo zato što hormoni nisu bili životni put za mene, ne znači da nisu za neku drugu osobu. Najbolji savjet koji vam mogu dati o tranziciji ili detranziciji je istinski slušati sebe i slijediti svoju intuiciju, srce, onaj osjećaj u svojoj nutrini. To će vam uistinu pružiti sve znakove koji su vam potrebni. Želim pomoći transrodnim osobama da se osjećaju čvrstima u svojem identitetu i, također, želim im pomoći da se osjećaju ugodno i sa propitivanjem svojeg identiteta - rekla je, a prenosi Daily Mail.

Image

Image

Image

Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-? . mislim da je ovo dechko