Video nadzori u privatnim kućama
Video nadzori u privatnim kućama
Video nadzor u privatnim kućama postaje sve popularniji, bilo radi zaštite imovine, sigurnosti porodice ili praćenja događaja u odsustvu vlasnika.
Razmišljam da postavim ali mi ta ideja pokreće brojna pitanja: Da li je to zaista potrebno? Kako će se osjećaju ukućani i gosti znajući da su snimani?
Da li imate video nadzor kod kuće? Koji su vas razlozi motivisali da ga postavite?
Je li smatrate da je video nadzor koristan ili narušava privatnost?
Hajmo malo o prednostima i manama video nadzora u privatnim kućama..
Razmišljam da postavim ali mi ta ideja pokreće brojna pitanja: Da li je to zaista potrebno? Kako će se osjećaju ukućani i gosti znajući da su snimani?
Da li imate video nadzor kod kuće? Koji su vas razlozi motivisali da ga postavite?
Je li smatrate da je video nadzor koristan ili narušava privatnost?
Hajmo malo o prednostima i manama video nadzora u privatnim kućama..
Re: Video nadzori u privatnim kućama
Sve to ide u korist agendasima koji zele da je sve pokriveno kamerama kao u Kini. Pogledaj kratak film "Utopija" i bice ti jasno kuda sve te stvari vode. Pocevsi od ukidanja kesa do postavljanje kamera. Inace bukvalno sto se kamera tice, ok je pokriti spolja,mislim na kapiju,dvoriste i ulaze jer su obijanja kuca ne cesta ali se desavaju. I ja sam takve kamere postavio i mogu iz Nemacke gledati sta se tamo dogadja. Inace da snimam ukucane mi je van svake pameti.
Tvoja referenca na film “Utopija” i poređenje s praksama masovnog nadzora u Kini pruža širi kontekst za diskusiju…
Ukidanje keša, svugdje prisutne kamere i napredne tehnologije prepoznavanja lica zaista mogu izazvati zabrinutost o tome kuda idemo kao društvo.
U ovom slučaju, granica između sigurnosti i kontrole postaje tanka…
A sa kamerama koje pokrivaju samo kapiju i dvorište, ali ne narušavaju privatnost ukućana, / gostiju / komšija pokazuje kako se tehnologija može koristiti odgovorno…
Ukidanje keša, svugdje prisutne kamere i napredne tehnologije prepoznavanja lica zaista mogu izazvati zabrinutost o tome kuda idemo kao društvo.
A sa kamerama koje pokrivaju samo kapiju i dvorište, ali ne narušavaju privatnost ukućana, / gostiju / komšija pokazuje kako se tehnologija može koristiti odgovorno…
Jos uvek ne izaziva zabrinutost jer 95% ljudi i ne shvata kuda kao drustvo idemo niti razmislja glavom. To je ono o cemu govorim. Narod prihvata jer gleda samo dobre stvari a losewrx5e ni ne trudi da pronadje. Sva ta skeniranja,placanja karticom,narucivanje online su im super jer ide brze. Dok se ne upadne u zamku.Skitnica wrote: ↑Mon Jan 06, 2025 7:19 pmTvoja referenca na film “Utopija” i poređenje s praksama masovnog nadzora u Kini pruža širi kontekst za diskusiju…
A sa kamerama koje pokrivaju samo kapiju i dvorište, ali ne narušavaju privatnost ukućana, / gostiju / komšija pokazuje kako se tehnologija može koristiti odgovorno…![]()
Ja kamere samo spolja koristim i iskljucivo zbog lopova,narkomana itd. Inace nikada ne bih snimao. Svi smo u inostransvu pa zato.
Tehnološke inovacije, koje se na prvi pogled čine praktičnim i korisnim, mogu postepeno postati sredstvo za kontrolu i ograničavanje slobode..NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Mon Jan 06, 2025 7:55 pmJos uvek ne izaziva zabrinutost jer 95% ljudi i ne shvata kuda kao drustvo idemo niti razmislja glavom. To je ono o cemu govorim. Narod prihvata jer gleda samo dobre stvari a losewrx5e ni ne trudi da pronadje. Sva ta skeniranja,placanja karticom,narucivanje online su im super jer ide brze. Dok se ne upadne u zamku.Skitnica wrote: ↑Mon Jan 06, 2025 7:19 pmTvoja referenca na film “Utopija” i poređenje s praksama masovnog nadzora u Kini pruža širi kontekst za diskusiju…
A sa kamerama koje pokrivaju samo kapiju i dvorište, ali ne narušavaju privatnost ukućana, / gostiju / komšija pokazuje kako se tehnologija može koristiti odgovorno…![]()
Ja kamere samo spolja koristim i iskljucivo zbog lopova,narkomana itd. Inace nikada ne bih snimao. Svi smo u inostransvu pa zato.
Kao što kažeš većina ljudi gleda samo pozitivne strane ovih promjena, kao što su brzina, komfor i sigurnost, a rjetko se zapita o potencijalnim posljedicama…
Nadzor sa spoljnjim kamerama je racionalan – zaštita imovine i prevencija provala su razumljivi razlozi, pogotovo kada se kuća ostavi prazna zbog boravka u inostranstvu.
Ali, kako ističeš mnogi ljudi ne razmišljaju o širem kontekstu, sve veća zavisnost od tehnologije i digitalnih tragova može nas dovesti u situaciju gde gubimo kontrolu nad sopstvenim podacima i slobodom…
Mada smo je izgubili one minute kada smo se konektovali na internet mrežu ..
Radi mene, sutra da ukinu internet ja bih mogao da funkcionisem. Ni sekunde se ne bih lose osecao zbog toga. Bas naprotiv, nasa detinjstva su bila prelepa u odnosu na danasnja.Skitnica wrote: ↑Mon Jan 06, 2025 8:26 pmTehnološke inovacije, koje se na prvi pogled čine praktičnim i korisnim, mogu postepeno postati sredstvo za kontrolu i ograničavanje slobode..NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Mon Jan 06, 2025 7:55 pmJos uvek ne izaziva zabrinutost jer 95% ljudi i ne shvata kuda kao drustvo idemo niti razmislja glavom. To je ono o cemu govorim. Narod prihvata jer gleda samo dobre stvari a losewrx5e ni ne trudi da pronadje. Sva ta skeniranja,placanja karticom,narucivanje online su im super jer ide brze. Dok se ne upadne u zamku.Skitnica wrote: ↑Mon Jan 06, 2025 7:19 pmTvoja referenca na film “Utopija” i poređenje s praksama masovnog nadzora u Kini pruža širi kontekst za diskusiju…
Kao što kažeš većina ljudi gleda samo pozitivne strane ovih promjena, kao što su brzina, komfor i sigurnost, a rjetko se zapita o potencijalnim posljedicama…
Nadzor sa spoljnjim kamerama je racionalan – zaštita imovine i prevencija provala su razumljivi razlozi, pogotovo kada se kuća ostavi prazna zbog boravka u inostranstvu.
Ali, kako ističeš mnogi ljudi ne razmišljaju o širem kontekstu, sve veća zavisnost od tehnologije i digitalnih tragova može nas dovesti u situaciju gde gubimo kontrolu nad sopstvenim podacima i slobodom…![]()
Mada smo je izgubili one minute kada smo se konektovali na internet mrežu ..![]()
Ne slazem se da smo izgubili slobodu samim konektovanjem na internet. Jer da je tako ti poremeceni likovi ne bi terali dalje i navlacili ljude. Internet je samo jedan mali korak ka ukidanju slobode. Sledece su kamere,skeniranja koja vec sve vise imamo,zatim ukidanje kesa i podmetanje bitcoina ili nekakvih tokena gde trenutno ide propaganda kako svi prebacuju pare tu i dobijaju. Dosta njih znam ulaze u bitcoine. I da dobiju milijardu nista im nece znaciti ako pristanu na ukidanje kesa. Ukidanjem kesa ti je medju poslednjim stanicama ukidanja slobode. Ako se to ukine ostaje samo digitalni novac koji mogu da ukinu ljudima kada god zele. Mogu recimo da te ocenjuju kao u Kini pa na osnovu toga da ti odrede koliko smes potrositi na nedeljnom nivou. Iz ovog ugla to deluje besmisleno ali veruj da nismo daleko od toga kada pogledas sva desavanja. Jednim klikom na dugme ti blokira digitalni racun i cao si.
NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Mon Jan 06, 2025 8:46 pmRadi mene, sutra da ukinu internet ja bih mogao da funkcionisem. Ni sekunde se ne bih lose osecao zbog toga. Bas naprotiv, nasa detinjstva su bila prelepa u odnosu na danasnja.Skitnica wrote: ↑Mon Jan 06, 2025 8:26 pmTehnološke inovacije, koje se na prvi pogled čine praktičnim i korisnim, mogu postepeno postati sredstvo za kontrolu i ograničavanje slobode..NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Mon Jan 06, 2025 7:55 pm
Jos uvek ne izaziva zabrinutost jer 95% ljudi i ne shvata kuda kao drustvo idemo niti razmislja glavom. To je ono o cemu govorim. Narod prihvata jer gleda samo dobre stvari a losewrx5e ni ne trudi da pronadje. Sva ta skeniranja,placanja karticom,narucivanje online su im super jer ide brze. Dok se ne upadne u zamku.
Ali, kako ističeš mnogi ljudi ne razmišljaju o širem kontekstu, sve veća zavisnost od tehnologije i digitalnih tragova može nas dovesti u situaciju gde gubimo kontrolu nad sopstvenim podacima i slobodom…![]()
Mada smo je izgubili one minute kada smo se konektovali na internet mrežu ..![]()
Ne slazem se da smo izgubili slobodu samim konektovanjem na internet. Jer da je tako ti poremeceni likovi ne bi terali dalje i navlacili ljude. Internet je samo jedan mali korak ka ukidanju slobode. Sledece su kamere,skeniranja koja vec sve vise imamo,zatim ukidanje kesa i podmetanje bitcoina ili nekakvih tokena gde trenutno ide propaganda kako svi prebacuju pare tu i dobijaju. Dosta njih znam ulaze u bitcoine. I da dobiju milijardu nista im nece znaciti ako pristanu na ukidanje kesa. Ukidanjem kesa ti je medju poslednjim stanicama ukidanja slobode. Ako se to ukine ostaje samo digitalni novac koji mogu da ukinu ljudima kada god zele. Mogu recimo da te ocenjuju kao u Kini pa na osnovu toga da ti odrede koliko smes potrositi na nedeljnom nivou. Iz ovog ugla to deluje besmisleno ali veruj da nismo daleko od toga kada pogledas sva desavanja. Jednim klikom na dugme ti blokira digitalni racun i cao si.
Internet je zaista transformisao naš način života. Sa jedne strane, pružio je ogromne mogućnosti za informisanje, povezivanje i slobodno izražavanje a sa druge strane, istovremeno je otvorio vrata za centralizovanu kontrolu podataka i nadzor.
Priključivanjem na internet postajemo dio globalnog informacionog sistema, ali svaki naš korak, pretraga i interakcija je na neki način je praćena.
To nije isto kao fizički gubitak slobode, ali stvara osnovu za buduće oblike kontrole.Jedan od problema je što su mnogi ljudi postali zavisni od interneta, aplikacija i društvenih mreža, što im smanjuje sposobnost da funkcionišu van tih okvira. Zivot bez interneta bi nam puno toga otezao..
u Bosni, kod roditelja sam na spavanju, vruce mi je, prevrcem se, ustanem i otvorim vrata. sigurno je do kraja, na selu, uglavnom ostali samo penzioneri...Mama ustala da sjedi pored vrata. Pitam sto sjedis tu? Kaze mi da ne bi unisla kakva zivotinja...u Travniku je tako zeni uniso mis u kucu, a u Busovaci zmija. Wow. Nazovem covjeka da im ugradi klimu.
Kakve veze ima s camerama, pitat ce se neko. Zastarsivanje. Ljudi jedne druge zastrasuju s pricama koje su se desila negdje.
Pa eto, da se fol zastitis. a fact je, da, sto je vise nadzora, to je vise i nepostenja. Jer postoji ono 'pismeno" kojeg smo opet vrlo svjesni svi i vrlo svjesno potpisujemo.
Imam cameru u kuci, ukljucena je samo kad sam na putu - da prati da li moja maca ulazi u kucu.
u Bosni, ni na jednom objektu nemamo cameru.
A desava se, da cim neko postavi, nazovu me da me posavjetuju kako bi i mi trebali.
Ali sta da stitim? Nemam u kuci ni novca, ni zlata, ni dragulja. Da se odnesu televizori, kauci i kreveti, treba doci s kamionom, i treba vrijeme. To se ne moze odraditi neopazeno, pogotovo ako kuca nije na osami.
Imamo objekte koji jesu i na osomi, ali nije se desila nikada pljacka. Nestajanje stvari se jeste desavalo, ali nije se desila pljacka. Stvari su odnosili oni koji su imali kljuceve. Da se posluzu, pa uniste, izgube, ili jednostavno ne vrate, kontajuci da je bolje da oni koriste nego da kod nas bezveze stoji, sto i ima logike.
Skoro se desilo da je usred jednog nevremena vjetar otvorio prozor na vikendici.
u roku od 2-3 sata vijest je stigla do nas u Ameriku, pa smo sprijecili stetu koje je mogla nastati zbog snijega i kise.
Znaci nije nikome palo na pamet da ulazi, vec su ljudi javili.
Ove pozitvni primjeri na 'vriste' s portala koje pratimo. Vec sve crnjaci. A svaki crnjak se prenosi i spominje jos mnogo, mnogo puta... pa se ne treba ni cuditi sto ljudi stavljaju camere. Utjeran je ljudima strah od svega i svakoga. Tu vise nama pomoci.
Kakve veze ima s camerama, pitat ce se neko. Zastarsivanje. Ljudi jedne druge zastrasuju s pricama koje su se desila negdje.
Pa eto, da se fol zastitis. a fact je, da, sto je vise nadzora, to je vise i nepostenja. Jer postoji ono 'pismeno" kojeg smo opet vrlo svjesni svi i vrlo svjesno potpisujemo.
Imam cameru u kuci, ukljucena je samo kad sam na putu - da prati da li moja maca ulazi u kucu.
u Bosni, ni na jednom objektu nemamo cameru.
A desava se, da cim neko postavi, nazovu me da me posavjetuju kako bi i mi trebali.
Ali sta da stitim? Nemam u kuci ni novca, ni zlata, ni dragulja. Da se odnesu televizori, kauci i kreveti, treba doci s kamionom, i treba vrijeme. To se ne moze odraditi neopazeno, pogotovo ako kuca nije na osami.
Imamo objekte koji jesu i na osomi, ali nije se desila nikada pljacka. Nestajanje stvari se jeste desavalo, ali nije se desila pljacka. Stvari su odnosili oni koji su imali kljuceve. Da se posluzu, pa uniste, izgube, ili jednostavno ne vrate, kontajuci da je bolje da oni koriste nego da kod nas bezveze stoji, sto i ima logike.
Skoro se desilo da je usred jednog nevremena vjetar otvorio prozor na vikendici.
u roku od 2-3 sata vijest je stigla do nas u Ameriku, pa smo sprijecili stetu koje je mogla nastati zbog snijega i kise.
Znaci nije nikome palo na pamet da ulazi, vec su ljudi javili.
Ove pozitvni primjeri na 'vriste' s portala koje pratimo. Vec sve crnjaci. A svaki crnjak se prenosi i spominje jos mnogo, mnogo puta... pa se ne treba ni cuditi sto ljudi stavljaju camere. Utjeran je ljudima strah od svega i svakoga. Tu vise nama pomoci.
Bravo Peace. To ja i govorim.
Ljudi preplaseni na sve nacine te kurona cirkusom,te ratom kako ce Putin da baci atomsku bombu, te izbeglice siluju, te lopovi pljackaju,pa ti malo ubace nekakve klimatske promene i ostala sranja pa poplave itd. Sve isto vrte u krug a narod veruje pa seruje po mrezama. Ali pre toga ih zatucaju zadrugama,parovima i ostalim dziberskim programima pa kada im je mozak ispran u sve veruju. Cuj to,da uvedem kamere u kucu. Ma i u toalet bre.
Koji debilizam. Nervira me koliko je narod naivan.
Ljudi preplaseni na sve nacine te kurona cirkusom,te ratom kako ce Putin da baci atomsku bombu, te izbeglice siluju, te lopovi pljackaju,pa ti malo ubace nekakve klimatske promene i ostala sranja pa poplave itd. Sve isto vrte u krug a narod veruje pa seruje po mrezama. Ali pre toga ih zatucaju zadrugama,parovima i ostalim dziberskim programima pa kada im je mozak ispran u sve veruju. Cuj to,da uvedem kamere u kucu. Ma i u toalet bre.
Jos kada se setim kurona cirkusa, mati draga. Te perite ruke,te nosite maske,dezinfikujte se,dajte test,bezi ovaj kaslje
. Koje dresiranje ljudi je bilo.
Kada god mi je neko od kolega bio pozitivan na taj glupavi test ja ga zagrlim,ne udaljavam se da im pokazem da je budalastina to sto beze cim se neko nakaslje ili kine. A testovi smehoteka, ja sipao koka kolu na tri testa, jedan pokazao pozitivno a dva negativno
I sta smo dobili u firmi nakon vakcinisanja? Nas petoro koji smo to odbili radimo konstantno, ostalih 60+ ljudi konstantno bolesni,na bolovanju, smenjuju se svaki cas. I sada se kaju. Ja im kazem sada ce opet neka kurona, kazu neka bude sta hoce ne uzimamo vise nista.
Ali i kurona im je povezana sa nadzorom kao u filmu "epidemija" sto su prikazali. Nadzor da li je bolesnik u karantinu i ostale budalastine
Kada god mi je neko od kolega bio pozitivan na taj glupavi test ja ga zagrlim,ne udaljavam se da im pokazem da je budalastina to sto beze cim se neko nakaslje ili kine. A testovi smehoteka, ja sipao koka kolu na tri testa, jedan pokazao pozitivno a dva negativno
I sta smo dobili u firmi nakon vakcinisanja? Nas petoro koji smo to odbili radimo konstantno, ostalih 60+ ljudi konstantno bolesni,na bolovanju, smenjuju se svaki cas. I sada se kaju. Ja im kazem sada ce opet neka kurona, kazu neka bude sta hoce ne uzimamo vise nista.
Ali i kurona im je povezana sa nadzorom kao u filmu "epidemija" sto su prikazali. Nadzor da li je bolesnik u karantinu i ostale budalastine
Sve shto si napisao do rechenice./podebljane/ nema nikakave veze sa nadzorom u kuchi..NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Tue Jan 07, 2025 4:41 pm
Dok ti se neshto ne desi.. mozesh cirkusati..
Ako postoji moguchnosr a sada postoji.. da se bar malo osjechamo sigurnije. mozda samo u nadi, i to je neshto, ima puno razloga zashto treba imati kamereu u kuchi,sa snimalnjem do 7 dana , i onda se to brihe i tako u krug.
Na poslu imam, i meni jako pomaze... nekad jeste bolje da ne vidish sve...
Razmishljam o kameri u autu... u kuchi imam. ali nije aktivna.. jer zivim u prilichno sigurnom komshiluku.
U Bosni,imam strariju osobu. i bile su 2 kamere. jedna je 'crkla. , koja je imala pogled na dnevni boravak i kuhinju.
jako dobro, ko ima stariju osobu.koja zivi sama. da neko ima uvida .shta radi. da li je pala itd... mada jeste teshko nekada za tog koji to prati. da vidi da osoba spava , duze nego treba i tako te okolnosti. \
.na drugoj se samo pricha . kao video call
.. dakle.. za kamere sam.... i u wc. ako ima razlog u familiji...
.............................................................................................
Testovi cak ni za trudnocu ne pokazu uvijek tacne rezultate, dok labaratorijska analiza da, tako da ne moze se reci da su testovi na covida bili sigurno 100%..NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Tue Jan 07, 2025 4:47 pmJos kada se setim kurona cirkusa, mati draga. Te perite ruke,te nosite maske,dezinfikujte se,dajte test,bezi ovaj kaslje. Koje dresiranje ljudi je bilo.
Kada god mi je neko od kolega bio pozitivan na taj glupavi test ja ga zagrlim,ne udaljavam se da im pokazem da je budalastina to sto beze cim se neko nakaslje ili kine. A testovi smehoteka, ja sipao koka kolu na tri testa, jedan pokazao pozitivno a dva negativno![]()
Opominjanje na pranje ruku je ok, ne vidim nista lose u tome koliko ih samo ima sa izadu iz toaleta a ruke ne operu, meni to nije ok.. ili prije / nakon jela ne prati ruke mi je uzas...
Maske takoder, njima stitimo druge ako smo mi zarazeni, ja bi se osjecala lose, ako bi zarazila nekog ko je sa ozbiljnim hronicnim bolestima i posljedice jos ozbiljnije da ima, zbog mene..Odgovrni smo svi uvijek za sve sto nam se desava u drustvu..
Ne pazeci na druge, ne pazimo ni na sami sebe..Malo mi je to egoisticno, " ma sta me biga,necu da nosim masku".. Dezinformacije su se sirile kroz medije i drustvene mreze, ukljucujuci teorije zavjere i umanjivanje ozbiljnosti virusa. To je dodatno otezalo brzo uskladivanje odgovora na globalnom nivou.
Ljudi imaju prirodnu tendenciju da podcjenjuju prijetnje koje su nepoznate ili koje ne vide neposredne posljedice. Pandemija je isprva izgledala apstraktno i udaljeno....nazalost.
I sto moramo o Covidu na (skoro)svakoj temi ?
Ne moramo o kuroni na svakoj temi ali je ona povezana sa svime. To je bio test poslusnosti. A i sa video nadzorom je naravno povezana. Sve je deo agendeSkitnica wrote: ↑Tue Jan 07, 2025 5:55 pmTestovi cak ni za trudnocu ne pokazu uvijek tacne rezultate, dok labaratorijska analiza da, tako da ne moze se reci da su testovi na covida bili sigurno 100%..NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Tue Jan 07, 2025 4:47 pmJos kada se setim kurona cirkusa, mati draga. Te perite ruke,te nosite maske,dezinfikujte se,dajte test,bezi ovaj kaslje. Koje dresiranje ljudi je bilo.
Kada god mi je neko od kolega bio pozitivan na taj glupavi test ja ga zagrlim,ne udaljavam se da im pokazem da je budalastina to sto beze cim se neko nakaslje ili kine. A testovi smehoteka, ja sipao koka kolu na tri testa, jedan pokazao pozitivno a dva negativno![]()
Opominjanje na pranje ruku je ok, ne vidim nista lose u tome koliko ih samo ima sa izadu iz toaleta a ruke ne operu, meni to nije ok.. ili prije / nakon jela ne prati ruke mi je uzas...![]()
Maske takoder, njima stitimo druge ako smo mi zarazeni, ja bi se osjecala lose, ako bi zarazila nekog ko je sa ozbiljnim hronicnim bolestima i posljedice jos ozbiljnije da ima, zbog mene..Odgovrni smo svi uvijek za sve sto nam se desava u drustvu..
Ne pazeci na druge, ne pazimo ni na sami sebe..Malo mi je to egoisticno, " ma sta me biga,necu da nosim masku".. Dezinformacije su se sirile kroz medije i drustvene mreze, ukljucujuci teorije zavjere i umanjivanje ozbiljnosti virusa. To je dodatno otezalo brzo uskladivanje odgovora na globalnom nivou.
Ljudi imaju prirodnu tendenciju da podcjenjuju prijetnje koje su nepoznate ili koje ne vide neposredne posljedice. Pandemija je isprva izgledala apstraktno i udaljeno....nazalost.
I sto moramo o Covidu na (skoro)svakoj temi ?![]()
Video nadzor u privatnoj kuci je privatna stvar, i ovisi o licnom izboru, a ne izboru SZO, ili bilo koga drugog...NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Tue Jan 07, 2025 7:16 pmNe moramo o kuroni na svakoj temi ali je ona povezana sa svime. To je bio test poslusnosti. A i sa video nadzorom je naravno povezana. Sve je deo agendeSkitnica wrote: ↑Tue Jan 07, 2025 5:55 pmTestovi cak ni za trudnocu ne pokazu uvijek tacne rezultate, dok labaratorijska analiza da, tako da ne moze se reci da su testovi na covida bili sigurno 100%..NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Tue Jan 07, 2025 4:47 pmJos kada se setim kurona cirkusa, mati draga. Te perite ruke,te nosite maske,dezinfikujte se,dajte test,bezi ovaj kaslje. Koje dresiranje ljudi je bilo.
Opominjanje na pranje ruku je ok, ne vidim nista lose u tome koliko ih samo ima sa izadu iz toaleta a ruke ne operu, meni to nije ok.. ili prije / nakon jela ne prati ruke mi je uzas...![]()
I sto moramo o Covidu na (skoro)svakoj temi ?![]()
Nisi me razumela. Virus kao virus zavisi od tih prevaranata ali sirenjem panike medju ljudima poput brzog prenosenja zaraze itd.dovodi do toga da ukljucis policiju i bezbednost pa i nadzor. Hocu reci, stvaraju problem pa ti nude resenje. Policija te je i sada maltretirala zarad glupave maske i branila ti da se kreces. Pa kao neki karantin, ne mozes posle 20h napolje ili mozes od 12 do 16h kao da virus ima radno vreme. I na kraju ce sve to dovesti do njihove ponude nadzora,ugradjivanje kamera. Tako ti je isto i sa stalnim sirenjem straha od rata itd. Njima je vazno da te drze u strahu a krajnji cilj su nadzor i cip pretpostavljam kao sto izokola spominju
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 29 Replies
- 5608 Views
-
Last post by Kamilica
-
- 10 Replies