Nasilje

Teme iz psihologije
Bella
Senior
Senior
Reactions:

Re: Nasilje

Unread post by Bella »

:-? prije svega. ti nasilnici su .bila djeca. .imaju roditelje . otac i majka.. ko, vechinu vremena odgaja djete. majka.. dakle. prije svega.. negdje u odgoju ili u genima se razvila agresivnost.... kad dijete dodje u tinejdzerske godine. vishe roditelj nema uticaja..
. kao odraslu osobu. institucija tad reaguje.. zatvor/ popravni dom ..itd..
.. naslja je uvijek bilo.. danas se to potencira/ u nekim valovima kao i sve ostale pojave..
.............................................................................................Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Vrhovni sud FBiH
Sarajevo: Eldinu Hodžiću smanjena kazna za 15 godina za ubistvo Alme Kadić,
Prethodno je pred Kantonalnim sudom Hodžić u dvije presude dobio po 35 godina, što znači da mu je Vrhovni sud Federacije kaznu smanjio za čak 15 godina.
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /241223141
.. :-? uzas... i kao da nemaju obavezu. navesti.zashto je smanjena kazna....
strashno....
a
Vođi 16 godina zatvora
Potvrđena presuda grupi koja je djecu prisiljavala na prosjačenje, dnevno im donosili i po 150 KM
. koliko vrijedi zivot zene.a koliko. /novac/ .. :fpalm :hm
.............................................................................................Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-?
Državljaninu Bosne i Hercegovine M. K. (46) određena je jedistvena kazna zatvora od 20 dana, jer je jutros tri i po sata iza ponoći prijetio u pekari na glavnom bulevaru u Budvi da će ubiti radnicu i radnika.
“Zovi gazdu, zvaću muriju, ima sve da vas rasturim da vas zapalim, ovo će sve da gori, hoćeš li djecu da mi otruješ jer je burek mnogo mastan, hoćeš mene da otruješ”, prijetio je on, a radnica ispričala policiji koja ga je privela.

Sat vremena kasnije, oko 4.20 časova državljanin BiH je prijetio i radniku upućujući mu riječi: “Hoćete da me otrujete, sve ću vas zapaliti, sve ću vas pobiti, biće sitno ono ubistvo na Cetinju”.
ovog je trebalo u ludnicu.. . zenu i djecu na sigurno.mjesto.. . :hm

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Tužilaštvo KS za napadača na vozača trolejbusa traži da mu se zabrani vožnja u svim vozilima GRAS-a
:up naravno .
.

. https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/95 ... ima-gras-a

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Skitnica »

Kao da nasilje ne moze izvrsiti na ulici, trznom centru, pijaci..itd.." jaka kazna".. :doh

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Drzava namerno tolerise nasilje. Jednostavno zele da narod zivi u strahu a onda ce kasnije da ponude resenje koje su unapred spremili. Da hoce, za par dana bi mogli da se rese takvih problematicnih slucajeva

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

..drzava nema dovoljno zatvora .za bagru. koliko je ima .. i tu bagru treba josh hraniti. bolji []menu].imaju nego li penzionerski domovi .koje ona izdrzava..
..u Bosni CG mozda Srbija. je i to.da je zena /druga klasa.. / religija je u tome domprinjela.. intrerpretacijom vechine. kao i sama familija. tj majke.. ne odgajaju isto m/z :-? budi poslushna. da te ne vrate..

..

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Wed Jan 29, 2025 1:05 am
..drzava nema dovoljno zatvora .za bagru. koliko je ima .. i tu bagru treba josh hraniti. bolji []menu].imaju nego li penzionerski domovi .koje ona izdrzava..
..u Bosni CG mozda Srbija. je i to.da je zena /druga klasa.. / religija je u tome domprinjela.. intrerpretacijom vechine. kao i sama familija. tj majke.. ne odgajaju isto m/z :-? budi poslushna. da te ne vrate..

..
A ko im je dao bolji meni? Pa drzava. Drzava kada bi bila strozija kada bi recimo za pokusaj ubistva davala automatski 20 godina zatvora a za ubistvo 40, ne bi im padalo na pamet da to rade. Isto vazi za silovanje ili bilo koji drugi zlocin. Kod silovanja,automatski spric u polni organ i robija 30 godina pa da vidis da li bi neko pomislio da spopadne zensko. E sada,tu ima i druga strana. Sta ako zensko slaze da je silovana, onda takva zena ide na robiju 20 godina. Pa da vidis kako bi bilo pravedno.Tada ti ne bi trebalo ni polovina od postojecih zatvora. Inace ovakvi glupi zakoni imas i u Nemackoj. Odes u zatvor imas teretanu, mozes da igras play station, xboy, da gledas tv, da jedes bolji rucak nego gomila porodica i da pritom mesecno zaradjujes po 300-400 eura. Dakle, drzava moze da se izbori sa tim ali nece. Njima odgovara ovo jer ce na kraju da ti ponudi resenje pracenja,nadzora,verovatno i cipovanja i ostale budalastine.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

mozda ti i nisu kriminalci/nasilnici. jednostavno.. 'bolji uslovi zivota'. ovo je zelja vechine penzionera.. :hm dakle. treba neki kriminal pochiniti u 80 im :D/
Odes u zatvor imas teretanu, mozes da igras play station, xboy, da gledas tv, da jedes bolji rucak nego gomila porodica i da pritom mesecno zaradjujes po 300-400 eura.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:fpalm
JEZIV SLUČAJ
Predložen pritvor monstrumima Aganoviću i Hajdareviću: Silovali djevojku na Ilidži i sve snimali
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/95 ... ve-snimali
jedan od njih ..

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

STRAVA I UŽAS
"Avaz" saznaje: Dvije djevojke prije mjesec prijavljivale Benjamina Aganovića za prijetnje silovanjem, niko nije reagirao

Aganović nije pozvan ni na informativni razgovor
..pitanje je koliko je pedofila/ sex manijaka..... medju radnicima policije i tuzilashtva :-?

kad je jedan TRump silovatelj. shta tek rade buranija od predsjednika u dr zamljama..

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Godišnjica tragično stradalog Denisa Mrnjavca obilježava se sutra, 6. februara 2025. godine, polaganjem cvijeća u 11 sati na Tramvajskom stajalištu kod Američke ambasade, a u 14 sati je planirana posjeta groblju u Lepenici.
Image
Strasan zlocin zbio se u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, Sarajevu. Maloljetni Denis Mrnjavac, ucenik KSC, zboden je nozem od strane trojice ucenika Srednje masinske skole u tramvaju, u sred bijela dana.

Razlog: pogledao je jednog od njih, koji mu je rekao ako me jos jednom pogledas, "Zboscu te!"

Strasna je cinjenica da je u tramvaju bilo oko 30-tak ljudi od kojih niko nije reagovao vec na prva koskanja. Jos strasnije je da prilikom hapsenja maloljetni Nermin Sikiric (17) izjavio: "Ne mozete mi nista. Uvijek sam bio dva dana u policiji, dva u tuzilastvu i onda pustan na slobodu!"
zbilja. ta mashinska shkola. je uvijek bila puna problematichnih uchenika.. nasilnika.. :-?
gdje su danas te ubice ? shta rade ?

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Dežurni tužilac i istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a TK obavili su sinoć uviđaj u porodičnom stanu u Kalesiji u kojem su u večernjim satima pronađena dva beživotna tijela, tridesetsedmogodišnje žene i njenog trinaestogodišnjeg sina.

Prema nezvaničnim informacijama, Emir Selimović je usmrtio svoju suprugu Inelu i njihovog maloljetnog sina (13) golim rukama.

Muškarac osumnjičen za dvostruko ubistvo je trenutno u bjekstvu i u toku je potraga za njim - navode iz Tužilaštva TK u saopćenju.

Žena i sin su najvjerovatnije usmrćeni davljenjem. Danas će biti izdata naredba za obdukciju tijela preminulih kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti.

U toku su sve potrebne istražne radnje koje po nalogu tužioca obavljaju istražitelji SKP MUP-a TK i Odjeljenja kriminalističke policije PU Kalesija, kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za dvostruko ubistvo, navode iz Tužilaštva TK.

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Moze li proci i jedan dan, sedmica da nema slicnih vijesti / dogadaja...

Koji monstrumi se krecu nasim ulicama...Strasno...Koji Bolesnik moras biti da slicno uradis...

I kad mi neko kaze, da je protivnik smrtne kazne.... :rlys

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

OSCE poziva političare u FBiH da usvoje zakon o borbi protiv nasilja koji su trebali davno izglasati
:-? neche protiv sebe... mogu misliti koliko je kabadahija medju politicharima..

Mina
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Mina »

Skitnica wrote:
Thu Feb 13, 2025 4:06 pm
Moze li proci i jedan dan, sedmica da nema slicnih vijesti / dogadaja...

Koji monstrumi se krecu nasim ulicama...Strasno...Koji Bolesnik moras biti da slicno uradis...

I kad mi neko kaze, da je protivnik smrtne kazne.... :rlys
Užasno zaista. Ovo nam je svakodnevica postala :((
I'm waking up to ash and dust I wipe my brow and I sweat my rust

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

. nedavno je zena osudjena mislim na 20 god . zatvora .. jer je ubila muza .koji je, maltretirao. godinama..
mushkarci za ubistvo nad zenom . par godina... :jbg jasno ..da je neshto u tradiciji.. odnosa zema/ mushkarac u kuchi. drushtvu/ javnom zivotu .
. odbrana . 'volio ju je jako'. nije mogao da podnese,da ga napusti.. .. :-?

.. bojkot :-? zashto je kifla poskupila na 1,5 KM :fpalm .. da, to je glavni problem ..sadashnjice..

Duh
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Duh »

kad nekom pukne film...gotovo je.
bilo da ga zena umlati sjekirom ili on nju udavi.

slazem se ja da su to psihopate.
najbolje nista ne provocirati...ni najmanju sitnicu.

ako se mozete zamisliti kao psihopata i da ste odlucili nekoga da ubijete-sta ili ko vas moze sprijeciti?

standardno-o posljedicama, a ne o uzrocima.

i na kraju toliko pitanja-ko ima pravo ubijati?

i sta mjenja kazna i dozivotna i smrtna?

kroz dalju pricu se o psihopatima zakljucuje, kao o sasvim normalnim osobama-koje ce razmisljati onda sta ce uraditi.

od vjesti pa do psihologije za mutave...

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

karakter se moze osjetiti, u vrijeme zabavljanja... mislim, par mjeseci je dovoljno..... da 'iskochi neka 'varnica' upozorenja.. :hm

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Bh. borac Amir Suljović stao javno u odbranu žena i djece: Ako država neće da ih zaštiti, mi ćemo

Ovim klošarima što tuku žene i djecu bih poručio: "Udari mene ako si mangup"
:hm znaju i takvi zene tuchi.. :-? ne znam shta salje poruke. :maad

..javi se nakon shto ga nadjes.. :fpalm

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Nikada ne bih mogao dici ruku na zensko. I sam imam sestru/majku. Kada bi neko digao ruku na njih bez iste te ruke bi ostao.

Duh
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Duh »

Bella wrote:
Fri Feb 14, 2025 6:31 pm
karakter se moze osjetiti, u vrijeme zabavljanja... mislim, par mjeseci je dovoljno..... da 'iskochi neka 'varnica' upozorenja.. :hm
zlo je mnogima privlacno sinko.

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Bella wrote:
Ne mora značiti. Nasilnik se ne mora roditi, može se i postati vremenom :jbg
Per aspera ad astra :fiju

Duh
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Duh »

biljka wrote:
Sat Feb 15, 2025 11:02 am
Bella wrote:
Ne mora značiti. Nasilnik se ne mora roditi, može se i postati vremenom :jbg
da.
zasto?

Mina
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Mina »

Nema neke stručne analize ovoga što se dešava u BiH zadnjih godina.
Vjerujem da ima ovakvih ubistava, femicida, i u drugim državama (vi koji ste vani šta kažete?) ali kod nas je epidemija zaista.

Toliko prijava bude za nasilje i skoro da se nikad ništa ne uradi po tom pitanju. Nisam čula da je iko od prijavljenih poslan na obaveznu psihoterapiju recimo. Neki anger management... Psihologa puno Sarajevo i BiH... Da, samo se sa posljedicama bavimo i uzroci ostaju neriješeni i ovoga će biti samo još više. Mediji i nevladine organizacije takođe samo o posljedicama.

Pričamo i ovdje o red flags, a većina ovih žrtava od starta zanemari narav svog izabranika, kratak fitilj, način kako reaguje, ne samo prema njima već generalno prema svima.
I'm waking up to ash and dust I wipe my brow and I sweat my rust

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Vršnjačko nasilje
    by Skitnica » » in Vijesti
    20 Replies
    1980 Views
    Last post by Kamilica
  • forumsko nasilje
    by fjaka » » in Psihologija