Vijesti danas

Aktuelnosti iz zemlje i svijeta.
Bella
Senior
Senior
Reactions:

Re: Vijesti danas

Unread post by Bella »

Ambasador BiH u Kataru Semir Halilović od aprila ne dolazi na posao, košta nas više od 13.000 KM mjesečno
:fpalm sin nekog heroja Sefera.....Image(
Semir Halilović - bahati sin Srbijanca Sefera
:hahah
Halilović je na mjesto ambasadora u Kataru stupio na dužnost u septembru 2023. godine. Od tada do danas vrlo malo je radio svoj posao.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ambasad ... /241119097
.............................................................................................Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Bella wrote:
Tue Nov 19, 2024 5:07 pm
Ambasador BiH u Kataru Semir Halilović od aprila ne dolazi na posao, košta nas više od 13.000 KM mjesečno

:DD nakon sat vremena . povechali se troshkovi
Diplomatski javašluk
Ambasador BiH u Kataru Semir Halilović od aprila ne dolazi na posao, košta nas više od 14.000 KM mjesečno
:jee. klix .......... chekamo nove brojeve
.............................................................................................Image

Bjelka
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Bjelka »

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Bella wrote:
Tue Nov 19, 2024 5:07 pm

....Image(
Semir Halilović - bahati sin Srbijanca Sefera

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ambasad ... /241119097
javiose :hahah
Moj mandat ambasadora Bosne i Hercegovine obilježen je samim uspjesima. Ličnom inicijativom i predanim radom osigurao sam da se upravo preko Katara, i uz moj lični rad, u Bosnu i Hercegovinu vrate 42 naša državljanina koja su se nalazila u grotlu Gaze. Takav podvig - kakav naša diplomatija nikada do danas nije učinila -
:fpalm

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Pod kojim uslovima
SAD pita "ko kupuje dug RS-a": Zadužili su se 1,38 milijardi KM od 2023., a nisu otplatili ni pola
:hahah eto .ko se nashao da pita.. najvechi duznik

i njegovo :"" je odzvonilo..
Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

ŠOKANTNO
Liječila se kod istog stomatologa, Harisa Mekića: Sestra preminule Džejle u teškom stanju zbog zuba

Ovo je nevjerovatno, da mi i drugo dijete ima problem zbog istog zubara, govori ogorčeno Muamer Drapić
..https://avaz.ba/vijesti/bih/941064/lije ... -zbog-zuba

:-? ovi. odluchili da dohakaju zubaru..

.. zubarima ..nije im ugodno ichi u posjetu.... ali ako se zubi 'zapuste'. :jbg nema pomochi...

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hm Nema nam @Revizora... kako li on devera s ovakvim pacijentima..

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Semir Halilović podnio ostavku na mjesto ambasadora BiH u Kataru: Vraćao sam ljude iz Gaze dok su me nelegalno pratili i prisluškivali
:inlv eto. dohakali mu. haj sad kod Senada,,

https://avaz.ba/vijesti/bih/941554/semi ... sluskivali

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Ambasada SAD o reakciji ruske ambasade: Ovo nije prvi put da prijete, historija će suditi onima koji interese Rusije stave iznad interesa građana BiH

Saopćenje Ambasade Rusije ne bi trebalo biti iznenađenje jer dolazi od zemlje koja je pokrenula nezakonit i ničim izazvan napad na Ukrajinu
:hahah :fpalm . aj i kad to kaze amerikanac.. treba mu vjerovati .... a gdje Bosna trenutno.. historija ce pokazati. ko je upropasti
. https://avaz.ba/vijesti/bih/943540/amba ... adjana-bih

..

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović izrazila je negodovanje nakon današnje posjete premijera Kosova Albina Kurtija Predsjedništvu BiH.

Kako je rekla, preostala dva člana Predsjedništva Željko Komšić i Denis Bećirović su zloupotrijebili ovu zgradu za privatnu posjetu Kurtija.

Cvijanović je naglasila da zvanično niko od službi u Predsjedništvu nije znao za ovu posjetu, niti je bio uključen u organizaciju.

"BiH ne priznaje samoproglašeno 'Kosovo' i ako su željeli da se druže trebali su otići u neku od sarajevskih kafana, a ne u zgradu zajedničkih institucija", istakla je Cvijanović za Srnu.

Ona je poručila da privatnoj posjeti nije mjesto u zvaničnim institucijama.

:-? ovaj bechirevich samo ..podbada, vrijedja, dijeli lekcije..

zena mu kandidat za ..............https://www.klix.ba/biznis/uskoro-osmo- ... /241115055
..
Doprinos međunarodnim odnosima i promociji zemlje

Mirela Bećirović
-- :D/ koji doprinos.. :-?

Ina
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Ina »

Nisam za fašističke pokrete. A ni za komunističke. Niti za kapitalizam.. što opet ne znači ne priznati neke valjale niti, na bilo kakvoj strani su. Ili uviditi i šuplje...

I kontam danas nešto o reformi Meloni...
Ima žena koje (bi da) uspiju morajući pratiti vjekovima diktiranje muškog nauma, potreba i želja.. uvjeravajuću sebe da su zajedničke... i za opšte dobro..

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Trojica policajaca kod Zaprešića napali i opljačkali ilegalne migrante, uhićeni su i udaljeni iz službe
:hahah zar je doshlo do grla..

https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-kr ... %2bprometa

Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

velika vijest.

iznenada.. ode Asad.u Rusiju
Dobio azil
Ruski državni mediji: Assad je u Moskvi s porodicom
Image
Podsjetimo, Assad je otišao iz Sirije u nedjelju ujutru nakon što su pobunjenici preuzeli vlast.

Pobunjeničke snage ušle su u glavni grad tokom noći, nešto više od sedmicu dana nakon što su započele ofanzivu koja je munjevito prošla kroz najveće gradove Sirije.

Vlada je preživjela više od deceniju građanskog rata i ekonomsku krizu, ali su njene snage popustile pod pritiskom brzog napredovanja različitih pobunjeničkih grupa koje su dolazile sa sjevera, juga i istoka.
..Asma(vjerovatno Asima, nashe ime) :D/ .supruga . je vodila biznis //
kontrolirajući, bankarstvo, telekomunikacije, nekretnine itd . neshto kao nasha Sebija. kontrolisala. zdravstvo. trendove mode. domachica,, pored svega toga. :D/

.. :hm da che narod Sirije dahnuti. hoche koji mejsec. dok ovi 'Allahu Akbar' zauzmu pozcije i pljachku svega.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

"HVALA DRAGOM BOGU" :-?
Nakon što je Bakir Izetbegović završio u bolnici: Oglasila se Sebija

Moje divne kolege i medicinske sestre znaju svoj posao. Vrhunski majstori svoga posla, kaže Izetbegović
hm. pa ko je pomogap.Bog ili 'drage' sestre dr .. :fp

https://avaz.ba/vijesti/bih/944253/nako ... -se-sebija
evo ga i na Bakira doshao red.. :jbg to je i za ochekivat... godine. zivot, boravak u trezoru.. :/*

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Skitnica »

Kako su izvijestili njemački mediji, 15 osoba je povrijeđeno u Minhenu nakon što je automobil uletio u grupu štrajkača u centru grada.

Svi detalji ovog događaja nisu do kraja poznati, a dio grada u kojem se sve dogodilo trenutno je blokiran, a na terenu su policija i hitna pomoć.

Sve se dogodilo ispred zgrade Generalnog konzulata BiH, čije osoblje je, kako saznaje “Avaz”, dobro i na sigurnom.

Zabrinutost raste i zbog činjenice da sutra u Minhenu počinje i sigurnosna konferencija, kojoj bi trebali prisustvovati i potpredsjednik SAD-a Džej Di Vens, predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski i drugi visoki zvaničnici.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Ministar odbrane BiH Zukan Helez burno reagovao: “Policijskim i pravosudnim institucijama ću prijaviti najnovije napade i širenje laži u vezi mene”
Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez obratio se danas javnosti nakon što su se, kako kaže, na društvenim mrežama pojavile lažne informacije u vezi njega. Saopštenje Heleza u nastavku prenosimo u cijelosti.

“Tokom dana u određenim medijima, uglavnom onima koji žude za senzacionalnošću, pojavile su se lažne objave kojima me pokušavaju diskreditirati i dovesti u vezi sa dopisivanjem na društvenim mrežama.

U današnjem svijetu bilo ko može preuzeti moju sliku, napraviti profil na društvenim mrežama te pisati šta hoće predstavljajući se u moje ime.

Prošle godine, u vrijeme izborne kampanje za Lokalne izbore sam bio meta organiziranih napada na društvenim mrežama od lažnih profila.
Lažne profile su tada vodili najviše rangirani članovi SDA Bugojno i ljudi bliski njima, koji su tada započeli i još uvijek pišu najgnusnije laži i predvode najbrutalnije napade na mene i moju porodici.

Ove napade sam prijavio OSA-i, FUP, SIPA i Tužilaštvu SBK prije 5 mjeseci i još uvijek čekam konkretne rezultate njihovih istraga.

Da li ti isti ljudi stoje iza najnovijih laži i napada na mene i moju porodicu, u ovom trenutku je teško znati, ali sa znam da preko lažnih profila i dalje učestvuju u širenju laži, podvala i manipulacija.

Obnašajući poziciju Ministra odbrane BiH i Zamjenika predsjedavajuće Vijeća ministara BiH u ovom turbulentnom političkom vremenu stavio sam se na prvu crtu odbrane naše domovine.

U toj borbi za Bosnu i Hercegovinu stekao sam i veliko broj neprijatelja kako u Bosni i Hercegovini tako i izvan nje.

Sigurno sam im pokvario planove da dodatno razgrade i oslabe našu državu i njene institucije. Vjerujem da je ovo njihov način na mi se osvete.

Ja sam porodičan čovjek, u sretnom braku, otac troje prekrasne djece. Stvari za koje me optužuju mi nisu ni na kraj pameti.

Kad ste na značajnoj javnoj funkciji onda i vremenom prihvatite da ste meta napada, laži, manipulacija i podvala.

Kad se to odnosi samo na mene, onda se puno i ne obazirem. Ne mogu šutjeti i ne učiniti ništa kada moja porodica postane meta napadi i širenje laži.

Nadležnim policijskim i pravosudnim institucijama ću prijaviti najnovije napade i širenje laži te zahtijevati hitnu istragu i što skorije rezultate istrage.
. :hm chudno ponasanje Ministra.. . on che prijaviti. zar policija nije, prvo mjesto na listi .. prijave..

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Pravobranilaštvo RS tužilo Kajganića, Ćosića, Kanačevu, Golijanovu i Bosiljčićevu
BANJALUKA - Pravobranilaštvo Republike Srpske podnijelo je krivičnu prijavu protiv tužilaca i sudija u Sudu i Tužilaštvu BiH koji su postupali na osnovu nametnute odluke Kristijana Šmita, a ne na osnovu zakona koji je usvojila Parlamentarna skupština BiH.

Prema saznanjima Srne, krivična prijava je podnesena protiv glavnog tužioca u Tužilaštvu BiH Milenka Kajganića, tužioca Nedima Ćosića, Nives Kanačev, Biljane Golijanin i Gordane Bosiljčić.

Krivična prijava je podnesena Republičkom javnom tužilaštvu Republike Srpske na osnovu zaključka Narodne skupštine Republike Srpske, a zbog osnovane sumnje da su navedeni tužioci i sudije Suda i Tužilaštva BiH počinili krivično djelo napad na ustavno uređenjen iz Člana 278 Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Narodna skupština Republike Srpske je na posebnoj sjednici održanoj 26. februara ove godine donijela Zaključak u vezi sa Informacijom o rušenju Ustava BiH u kojem je, između ostalog, konstatovano da je odluka Suda BiH da presuđuje na osnovu odluke koja je nametnuta od pojedinca suprotna Ustavu BiH i da je takvim postupanjem Sud BiH srušio ustavni poredak BiH.
:hm

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Britanski avion nadlijeće Doboj i Modriču, isti je ranije kružio nebom iznad Banje Luke
Avion Beech 90 King Air je u vlasništvu DEA Aviation. DEA Group je vodeći svjetski proizvođač usluga za prikupljanje podataka iz zraka

Specijalizirani avion za nadzor i kontrolu Beech 90 King Air nadlijeće iznad teritorije Doboja i Modriče.

Prema podacima "Flight Radar 24", kretnja britanskog izviđačkog aviona zabilježena je na visini od oko 1.875 metara i napravio je nekoliko krugova iznad Doboja i Modriče.

Avion Beech 90 King Air je u vlasništvu DEA Aviation. DEA Group je vodeći svjetski proizvođač usluga za prikupljanje podataka iz zraka.

Ovaj avion je ranije nadlijetao Banju Luku tokom obilježavanja neustavnog dana RS, te uoči izricanja presude predsjedniku manjeg bh. entiteta Miloradu Dodiku i v.d. direktoru "Službenog glasnika RS" Milošu Lukiću.

Mina
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Mina »

Bella wrote:
Wed Jan 31, 2024 4:28 am
Šta se krije iza monstruoznog ubistva muškarca u Doboju, ljubavni problemi ili novac?
Muškarac koji je večeras pronađen svirepo ubijen i zavezan za drvo u Doboju je Saša Kulišić. Za njegovo ubistvo su osumnjičeni supruga i još jedan muškarac, pa se postavlja pitanje da li su u pitanju ljubavni problemi ili novac kojim je raspolagao ubijeni.
Način na koji je ubijen te ostavljen u šumi zavezan za drvo sa trakom preko usta, govori da se radi očigledno o unaprijed isplaniranom događaju, a šta bi mogao biti uzrok svi se pitaju.
... :-?
..
Image
Osnovni sud u Doboju potvrdio je optužnicu protiv Tamare Kulišić (23), najstarije kćerke svirepo ubijenog Saše Kulišića iz Doboja, i Nenada Radulovića (27) kojom se terete za neovlaštenu proizvodnju i promet drogom.
Prema optužnici Tamara Kulišić je radi prodaje nabavila i u kući ubijenog oca držala devet vakumiranih paketa sa 806 grama speeda, manju količinu marihuane, sedam tableta ekstazija i preciznu digitalnu vagu, javlja ATV.
Droga je pronađena prilikom pretresa njene kuće, a bila je skrivena u posebno izgrađenom dijelu šanka.

Drugom tačkom optužnice Kulišićevoj je na teret stavljeno da je Raduloviću predala paketić sa 53,2 grama speeda.

Podsjetimo, Tamara Kulišić je najstarija kćerka Saše Kulišića koji je brutalno ubijen 30. januara 2024. godine u Doboju, a za taj zločin optuženi su Sašina supruga Andrea Kajganić i Dražen Lazarević.

Klix
I'm waking up to ash and dust I wipe my brow and I sweat my rust

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Image

:-?
Zukan Helez, ministar odbrane Bosne i Hercegovine, posjetio je danas fabriku namjenske industrije Igman Konjic.
Hamdiji Abdiću Tigru, nekadašnjem komadantu ARBiH i članu SDA, se nije svidjela Helezova posjeta i objava fotografija.

Abdić je Helezu poručio da samopromocijom samo nanosi štetu državi, te da ministar odbrane nije glavnokomandujući oružanih snaga.

Njegovo obraćanje prenosimo u cjelosti.

“Zamolio bih Zukana Heleza ministra odbrane da prestane sa glupostima poput samopromocije preko namjenske industrije.

Smatram da slikanje sa nekakvim puškama, pričama o uspjehu namjenske industrije, dronovima, upotrebi vojske samo nanosi štetu državi.

Aktuelna situacija zahtjeva promišljene, mudre i usaglašene izjave visoko pozicionirani dužnosnika. Ima ona narodna tri puta mjeri jednom reži.

Niti je ministar odbrane glavno komandujući oružanih snaga niti je ministar unutarnjih poslova taj koji može upotrijebiti policiju?

Gospodo niste nadležni, nezloupotrebljavajte poziciju koju momentalno obnašate.

Svojim nepromišljenim izjavama u kontinuitetu po mom skromnom mišljenju nesvjesno nanosite štetu državi”
. :jbg nije prvi put da se seljak slika sa oruzjem.. Cevljanovichi su za njega..

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Prisustvo rezervnih snaga EUFOR-a pozdravio je i šef Delegacije EU u BiH Luigi Soreca.

"EUFOR Althea ima ključnu ulogu u podršci Bosni i Hercegovini na njenom evropskom putu, kroz saradnju s domaćim vlastima na očuvanju sigurnog i stabilnog okruženja. Stabilnost i sigurnost su od suštinskog značaja za dalji napredak Bosne i Hercegovine ka članstvu u Evropskoj uniji i NATO-u", naglasio je ambasador Soreca.
Image
EUFOR nastavlja jačanje prisustva: Vozila rezervnih snaga i dalje pristižu u BiH
:-? :hm

.. vidjeti vojsku na ulicama.... nimalo optimistichki :hm

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Darko Ćulum potvrdio je za ATV da je podnio ostavku na mjesto direktora Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) te da se vraća u Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS).
https://www.nezavisne.com/novosti/bih/C ... IPA/893732
:hm pametno..

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Šta li je ubrljao? :hm :D/

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:jbg

..neće da radi..shta mu stranci u zemlji, nameću

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Pozitivne i lijepe vijesti
    by Vanilla » » in Bosna i Hercegovina
    19 Replies
    4313 Views
    Last post by Skitnica
  • Vijesti vezane za klimatske promjene
    by Peace » » in Ekologija
    75 Replies