Amerika
Re: Amerika
. komshije ne otvaraju garaze...
..da se nisu pokajali..
.............................................................................................
Zavrseno i to. Smorili su ovdje sa tim izborima, bas kao da ce nama biti od koristi. Ja mislim da ni jedan od kandidata ne zna ni da postojimo 
tipichno za 'balkan' mentalitet.. znamo mi vishe i bolje od samih amera..
..
.............................................................................................
. nisu ni jevreji glasali.. i oni su razocarani .. porukama /ne porukama.. Kamale...nebitni suNeosnovani napadi
Muslimani i Arapi su pod udarom na društvenim mrežama, krive ih za poraz Kamale Harris
..i da su svi glasali za nju. opet ne bi odluchili..
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/musl ... /241107038
Mozes misliti kako je tek nama bilo,
Ni o cemu se drugom nije skoro ni pricalo.
I mi smo tako u jednom momentu rekli - oh samo da zavrsi.
. ovaj je sigurno glasao za njega..Dan predsjedničkih izbora u Sjedinjenim Američkim Državama nije bio dobar samo za republikanskog kandidata Donalda Trumpa, već i za 10 najbogatijih ljudi na svijetu s liste poslovnog medija Bloomberg. Naime, zajedno su bogatiji za čak 64 milijarde dolara.

..
.."Kampanja koju je vodila Harris, a koja je trajala samo 107 dana, bila je besprijekorna. Bidenov tim je mislio da će biti suprotno od toga", rekao je jedan saradnik potpredsjednice SAD-a za Axios.
S druge strane, Bidenovi saradnici kažu da je krivica i odgovornost u potpunosti na njenom timu, citirajući činjenicu da je na kampanju Harris potrošeno čak milijarda dolara.
Također, unutar njegovog tima smatraju da je "velika greška" kampanje Harris bila što nije dovoljno "koristila" predsjednika u predizbornoj kampanji, bez obzira na njegovu nepopularnost i sklonost gafovima. Smatraju da je njena kampanja promašila poentu.
Kamalu je vodio navodno Obamin tim. koji ga je doveo do presjednika. (2009-2017)(I tada je i Senat i House bio demokratski, ) i to vrlo uspjesnog, jer je i sam bio kapacitet. no. veliki dio(bijele Amerike) im to nije oprostio....
Počeli sarađivati 2016.![]()
Muškarac iz Sarajeva bio je vozač Donalda Trumpa: Oduševilo ga je to što se ponaša kao običan čovjek
https://www.klix.ba/magazin/showbiz/mus ... /241109061"Najčešće ga možete vidjeti u hotelima koji su u njegovom vlasništvu. Sve on to redovno obilazi. Ima sve u životu, a ponaša se kao običan čovjek. Tako je jednostavan i normalan. Zato ga moj suprug veoma cijeni", dodala je. Vojin je otkrio kako predsjedniku treba čak 12 limuzina.
..ko nas Brajlovic od Ilidze
Op op pobedi Trump 
Sta cemo sada Bella

Sta cemo sada Bella
.. che da pratimo.. kako che sva obecanja da odradi. pogotovo, osveta tuziocima...
Ma nista, pakuj se ti polako i pravac Nemacka...

:cc.
nikad... i losha Amerika je bolja od njemachku
nikad... i losha Amerika je bolja od njemachku
..

..
dobro je da je Trump u narednim godinama tu.. raja mu je preeezaduzena..
rekord do sada

biche, kad presednik poshalje kuci latinose.. avionima..
..danas jedan od njih pricha.. u 80 im .je advokat. i kako se penzionisao .radio je u sudu kao mediator..i bio mozda jednom sedmichno na tom zadatku..
kako su republikanci prezuzeli pozicije. a i veliki dio Jevreja.. otishli na onaj svijet.. svi ti programi se gase.. pomagali su siromashnima.... koja ironija. ti isti glasali sada za njih....,
Sta god da je imao ili nemao, ja bih tamoBella wrote: ↑Fri Nov 15, 2024 1:08 am. moj grad je imao znachajan broj Jevreja.. vrlo aktivni na svim poljima.... dosta galerija bilo, pomagali beskuchnicima .. raznim volonterskim programima
..danas jedan od njih pricha.. u 80 im .je advokat. i kako se penzionisao .radio je u sudu kao mediator..i bio mozda jednom sedmichno na tom zadatku..
kako su republikanci prezuzeli pozicije. a i veliki dio Jevreja.. otishli na onaj svijet.. svi ti programi se gase.. pomagali su siromashnima.... koja ironija. ti isti glasali sada za njih....,. interesuje me .. njihova pricha, za koji mjesec..
![]()
Ako ti šta znači, sUosjeČam s tobom zbog pobjede mrskog Trumpa, valja ti sad se ponovo privikavati na nižu inflaciju i niže cijene namirnica, goriva, etc. Neće ti biti lahko, znam! Kao ni većini Bošnja(ka) i Jevreja koji mahom glasaše za Ćamilu Harrisov'cu.Bella wrote: ↑Fri Nov 15, 2024 1:08 am. moj grad je imao znachajan broj Jevreja.. vrlo aktivni na svim poljima.... dosta galerija bilo, pomagali beskuchnicima .. raznim volonterskim programima
kako su republikanci prezuzeli pozicije. a i veliki dio Jevreja.. otishli na onaj svijet.. svi ti programi se gase.. pomagali su siromashnima.... koja ironija. ti isti glasali sada za njih....,. interesuje me .. njihova pricha, za koji mjesec..
![]()
..znachi. kako ne
..
..
. dakle.. trazili i dobili veche minimalce/ kao icijene usluga koje nude ..a taj isti narod .hoche nize cijene /hrane /goriva/ nekretnina..itd..
on je posebna pricha.. .ako vech pratish. i koje ljude bira oko sebe..
.. ne znam tachno. koliko je Bosanaca i Jevreja glasalo za Kamalu... mogu nagadjati..(iz moje okoline)da su Bosanci/ nizih kvalifikacija i obrazovanja. glasali za Truma a Jevreji su uglavnom glasali za demokrate.. oni su uvijek imali 'sluha' za manjine.. dobrobit okoline itd..
Pa nishta ondak, fala vami (pretpostavljam i tebi, ako grijeshim isprichavam se) obrazovanijima tojest pismenijima i shodno tome, jelte pametnijima, shto glasaste za Chamalu, a posebno jedno veliko FALA na didu Bidenu, koji nam donese mir i prosperitet u vascelom svijetu s posebnom pazhnjom ilitiga 'sluhom' za manjine te dobrobit okoline...narochito za palestinsku manjinu u "okolini" Ghaze. Bit che da Jevreji zbog thog uglavnom glasayu za demokrate...
I da ne zaboravim zafalit shto demokrate ne zaboravishe ni nas u Bosni te nama dodushe vechini nametnushe vlast izbornih gobitnika zvanu The trojka, redom obrezovanu i kvalitetnu fgr ekipu the struchnjaka s diplomama DIF-a (fakultet za nastavnike fizichkog) ili "Vishe shkole za usluzni biznis" na Sokocu (ministar saobrachaja u Srajevu, Shteta), i sl. Mlogo fala svjema vami shkolovanima su vishim kvalifikaciama shto glasaste za demokrate a protivu mrskoga fashiste.
Smrt fashizmu-sloboda narodu Izralea!

I da ne zaboravim zafalit shto demokrate ne zaboravishe ni nas u Bosni te nama dodushe vechini nametnushe vlast izbornih gobitnika zvanu The trojka, redom obrezovanu i kvalitetnu fgr ekipu the struchnjaka s diplomama DIF-a (fakultet za nastavnike fizichkog) ili "Vishe shkole za usluzni biznis" na Sokocu (ministar saobrachaja u Srajevu, Shteta), i sl. Mlogo fala svjema vami shkolovanima su vishim kvalifikaciama shto glasaste za demokrate a protivu mrskoga fashiste.
Smrt fashizmu-sloboda narodu Izralea!
1995. novembra 21.og.. Warren Christopher/ Richard Holbrooke / incijativa, Bill Clintona/.demokratska partija / .uruchishe mir Bosni..
.. nisu morali prihvatiti.
da su sachekali Busha.. 2001... mozda...?!

.. nisu morali prihvatiti.

Daytonski (ne)sporazum iliti "ludjacka koshulja" za BiH demonkrate su nametnule bash nekako kad je ARBiH pochela pobjedjivati na ratishtu, oslobadjati zemlju (chak su priprijetile demonkrate da bi mogle izvrshiti vazdushne udare ako Alija ne zaustavi napredovanje prema Banjoj Luci u kojoj vladashe haos i mnogi se bili spakovali)
Nametnuli "ludjacku koshulju", nametnuli embargo za oruzje/odbranu, nametnuli metiljavu Trojku.
Fala josh jednom, dje chuli dje ne chuli.
Nametnuli "ludjacku koshulju", nametnuli embargo za oruzje/odbranu, nametnuli metiljavu Trojku.
Fala josh jednom, dje chuli dje ne chuli.