Njega kože - kreme, ulja, serumi
Re: Njega koze - kremice, ulja, serumi
Zgrada gdje sada radim je povelika, ima dosta bisnisa tu. Na spratu iznad nas rade facial treatment.
Vlasnica svraca kod nas po neke usluge.
Jucer nam kaze da imaju popust 50%, sto znaci da je usluga trenutno $50. Pored lica, izmasiraju ti i vrat i ramena, ma sve do grudi
Nisam nikada isla, pa sinoc pitam kcerkicu, ona je isla jednom. Rade ti steaming, ciste dubinski lice, akne ako ih imate, umasiraju kremice, i nekoliko dana poslije osjecate to na licu.
Meni je koza savrsena. Nije do mene, ne hvalim se. Vjerovatno je do genetike, i onog sto unosim u organizam, i onog sto stavljam na kozu, a to je opet sve Bogom dano.
Ali ne bi bilo lose otici, onako samo radi opustanja. Nije preskupo da se neko bavi tobom citav sahat za $50
Ostavlja se i tip doduse.
Inace je to mnogo skuplje.
Zena koja sa mnom radi rece da je isla na neki tretman, imala je 8 posjeta, a platila je $3,800
Ne znam kakva joj je koze lica bila prije, prema onome sto se sada vidi, meni izgleda da je ona bacila pare bezveze.
Plus je kaze bolilo
Vlasnica svraca kod nas po neke usluge.
Jucer nam kaze da imaju popust 50%, sto znaci da je usluga trenutno $50. Pored lica, izmasiraju ti i vrat i ramena, ma sve do grudi
Nisam nikada isla, pa sinoc pitam kcerkicu, ona je isla jednom. Rade ti steaming, ciste dubinski lice, akne ako ih imate, umasiraju kremice, i nekoliko dana poslije osjecate to na licu.
Meni je koza savrsena. Nije do mene, ne hvalim se. Vjerovatno je do genetike, i onog sto unosim u organizam, i onog sto stavljam na kozu, a to je opet sve Bogom dano.
Ali ne bi bilo lose otici, onako samo radi opustanja. Nije preskupo da se neko bavi tobom citav sahat za $50
Ostavlja se i tip doduse.
Inace je to mnogo skuplje.
Zena koja sa mnom radi rece da je isla na neki tretman, imala je 8 posjeta, a platila je $3,800
Ne znam kakva joj je koze lica bila prije, prema onome sto se sada vidi, meni izgleda da je ona bacila pare bezveze.
Plus je kaze bolilo
.. ova maska mi je dobra.. jer je i za korijen kose. .. oko $10. i blag miris ima

.............................................................................................
Japanski proizvod: krema oko očiju....
kako lijepo upakuju...ne samo kozmetiku...i hranu

.............................................................................................
.kupih ovo za usne.. kao. biche napuchene kao kod instagramusha..
jaooo.. pishe ima cinamona.. mislim da ima .ljute paprike.. jako je przilo nekoliko minuta... onda osjechaj da su ukochene... kao i lice. reakcija crvenilo... ali je nestalo nakon pola sata..
.. ne kupovati. vracham u prodavnicu..

.. ne kupovati. vracham u prodavnicu..

Ja sam bas neko ko uziva u tome da vodi racuna o njegu koze i volim sve nesto novo da isprobam sto se tice kose
Kreme I serum za lice Estée Lauder,primjetila sam da mi i najbolje odgovara.
Kreme I serum za lice Estée Lauder,primjetila sam da mi i najbolje odgovara.
Koristi li neko od vas jos coconut oil za kosu?
Ja ti ne mogu dati odgovor na to,nemam kosu

. morash kozu njegovati. vishe zashtit.. spf..
u shopu sam probala ovo ulje.. jak miris..jasmina. mada ga u radnji nisam mogla odgonetnuti .. citam sastojke.
{Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Jasminium Sambac (Jasmine) Oil* and Phyllanthus Emblica (Amla) Fruit* }
. jednom sam probala Amla ulje. i nije mi se svidjelo.. kao i ovo.. slichno ... jako masno.. . toliko da , ruke treba oprati, nakon ..
coconut. vjerujem da je tu negdje.. pogotovo miris... ne svidja mi se.

olaplex. mi je za sada najbolji
u shopu sam probala ovo ulje.. jak miris..jasmina. mada ga u radnji nisam mogla odgonetnuti .. citam sastojke.
{Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Jasminium Sambac (Jasmine) Oil* and Phyllanthus Emblica (Amla) Fruit* }
. jednom sam probala Amla ulje. i nije mi se svidjelo.. kao i ovo.. slichno ... jako masno.. . toliko da , ruke treba oprati, nakon ..
coconut. vjerujem da je tu negdje.. pogotovo miris... ne svidja mi se.

olaplex. mi je za sada najbolji
i cipele su ..koza . probat chu ih peglat..
Dobijela sam sebi iz Bosne bademovu kremu, odlicna je za dubinsku hidrataciju.
VAŽNO JE VOLJETI SEBE
Kako postići blistav izgled bez skupe kozmetike
I kokosova krema ili ulje su dobri. Bar meni.
Uopšte ne trošim novac na neke "magične" kao kreme. Najviše volim ulja i med inače. Očistim fino lice i natobam navečer, držim neko vrijeme i posušim nepotpuno prije spavanja.
Odličan mi je i eos s ružmarinom iz vrta..
Isto uradim inače i prije šminke. Samo što tad posušim nešto više...
Kokosovo ulje mi je svaki dan u upotrebi za kozu. Obicno ga nanesem poslije tusiranja, koza tada bolje upija.
Dobro ga je smijesati s kasikom kafe, ili smedjeg secera pa izmasirati tijelo prije tusiranja.
Tako zadje duboku u kozu, i osjecas kozu mehkom nekoliko dana poslije.
Isto Ina i ja, ne trosim nista specijalno ni skupo.
Dobro ga je smijesati s kasikom kafe, ili smedjeg secera pa izmasirati tijelo prije tusiranja.
Tako zadje duboku u kozu, i osjecas kozu mehkom nekoliko dana poslije.
Isto Ina i ja, ne trosim nista specijalno ni skupo.
Da, i kafa je odlična u više kombinacija..
Mucila sam se ove zime sa suhom kozom.
Ne znam zasto
Cak sam jednom osjetila peckanje, sto mi se ranije nikad nije desilo
Koristila sam kokosovo ulje nakon svakog tusiranja.
Ne znam zasto
Koristila sam kokosovo ulje nakon svakog tusiranja.
Mogao je dodati još šta..
Peace možda si umanjila nesvjesno količinu vode.. Ili ti je sad potrebno više od onog inače..
Peace možda si umanjila nesvjesno količinu vode.. Ili ti je sad potrebno više od onog inače..
Pila sam manje vodu.
Ne jedem tako ni mesno, ni masno, ni slatko, valjda zato nisam nikad ni zedna.
Ne jedem tako ni mesno, ni masno, ni slatko, valjda zato nisam nikad ni zedna.
Preporuke kozmetike
Nadam se da nema slična tema
Zanima me šta su vaši kozmetički i make up favoriti? Šta to koristite svaki dan i šta biste preoručili formašima? Mogu biti generalno brendovi, a i neki specifični proizvodi koje volite
Zanima me šta su vaši kozmetički i make up favoriti? Šta to koristite svaki dan i šta biste preoručili formašima? Mogu biti generalno brendovi, a i neki specifični proizvodi koje volite
Per aspera ad astra 
Re: Preporuke kozmetike
Ja mnooogo volim Lush i generalno kad hoću sebe da počastim onda preferiram ekološki prihvatljivije opcije. Pa evo mini mini trenutne kolekcije
Prvo sapun, nisam sigurna koji je naziv, ali je ruža. Ja godinama koristim Lushove sapune za kupanje i ne postoji drugi način da se osjećam potpuno čisto osim ako koristim sapun pa poslije najčešće neki gel za tuširanje
Ovo se zovu massage bars, ali su u suštini maslaci za tijelo i imaju svrhu losiona, ali su dosta teži i masniji na koži. Meni odgovara s obzirom da poslije sapuna treba nešto teže da se stavi, a uz to prelijepo mirišu. Ova mi je nova, koristila sam i prije neke, ali zasad sam s ovom najzadovoljnija. Samo se ne treba ispirati, začepit će odvod
Nanijeti poslije tuširanja i koža bude najhidratantnija i najmirišljavija ikad
Lip scrub iz prošlogodišnje Halloween kolekcije sa mirisom slatke tikve. Okej mi je, ali stavim jednom mjesečno jer mi ne treba na redovnoj bazi ništa što para usne
Prvo sapun, nisam sigurna koji je naziv, ali je ruža. Ja godinama koristim Lushove sapune za kupanje i ne postoji drugi način da se osjećam potpuno čisto osim ako koristim sapun pa poslije najčešće neki gel za tuširanje
Ovo se zovu massage bars, ali su u suštini maslaci za tijelo i imaju svrhu losiona, ali su dosta teži i masniji na koži. Meni odgovara s obzirom da poslije sapuna treba nešto teže da se stavi, a uz to prelijepo mirišu. Ova mi je nova, koristila sam i prije neke, ali zasad sam s ovom najzadovoljnija. Samo se ne treba ispirati, začepit će odvod
Nanijeti poslije tuširanja i koža bude najhidratantnija i najmirišljavija ikad
Lip scrub iz prošlogodišnje Halloween kolekcije sa mirisom slatke tikve. Okej mi je, ali stavim jednom mjesečno jer mi ne treba na redovnoj bazi ništa što para usne
Per aspera ad astra 
I nešto što sam prije godinu dana zapikirala da ću uzeti. Napokon sam jučer to i uradila. Jesu ambalaže čudne, kao da je sredstvo za čišćenje, ali meni su slatke.
Ako ikada budete planirali kupiti njihov sprej za tijelo preoručujem da ih ne testirate u radnji na onim papirićima. Vrlo vjerovatno da ćete odustat jer im treba par minuta da odstoje da bi izašao pravi miris na površinu.
Meni je Dirty najbolji i nekako osvježavajuć, mada malo vuče na muške parfeme jer je jači, ali imaju i sprejeve slađih nota koji su isto lijepi. Ja ga osjetim i danima poslije ako se zakači na odjeću
Koristila sam i njihove shampoo bars. To su oni tvrdi šamponi u obliku sapuna i super su mi bili. Traju sto godina, ali otkako sam ofarbana ne smijem da tretiram kosu sa "sapunima za kosu"
Ako ikada budete planirali kupiti njihov sprej za tijelo preoručujem da ih ne testirate u radnji na onim papirićima. Vrlo vjerovatno da ćete odustat jer im treba par minuta da odstoje da bi izašao pravi miris na površinu.
Meni je Dirty najbolji i nekako osvježavajuć, mada malo vuče na muške parfeme jer je jači, ali imaju i sprejeve slađih nota koji su isto lijepi. Ja ga osjetim i danima poslije ako se zakači na odjeću
Koristila sam i njihove shampoo bars. To su oni tvrdi šamponi u obliku sapuna i super su mi bili. Traju sto godina, ali otkako sam ofarbana ne smijem da tretiram kosu sa "sapunima za kosu"
Per aspera ad astra 
Ja imam jako osjetljivu kožu i uz to i suhu… a problem je sto je moram hraniti a ne podnosim ništa masno…
Ne znam koliko sam krema probala, dok nisam našla od The Body Shop proizvode . Krema za lice super mi godi, nakon nje ne osjećam svrab, peckanje i onaj osjecaj masnoće …
Mlijeko za tijelo isto mi godi…
Za pranje i održavanje tijela sapun od magarecijeg mlijeka i sapun za piling… extra …
Negdje sam pisala već o ovome samo ne znam gdje…
Ne znam koliko sam krema probala, dok nisam našla od The Body Shop proizvode . Krema za lice super mi godi, nakon nje ne osjećam svrab, peckanje i onaj osjecaj masnoće …
Za pranje i održavanje tijela sapun od magarecijeg mlijeka i sapun za piling… extra …
Negdje sam pisala već o ovome samo ne znam gdje…
Ja isto imam osjetljivu kožu, ali je samo mjestimično suha, odnosno na mjestima gdje mi dermatitis eksplodira.Skitnica wrote: ↑Wed Feb 26, 2025 3:48 pmJa imam jako osjetljivu kožu i uz to i suhu… a problem je sto je moram hraniti a ne podnosim ništa masno…![]()
Za pranje i održavanje tijela sapun od magarecijeg mlijeka i sapun za piling… extra …![]()
Negdje sam pisala već o ovome samo ne znam gdje…![]()
The Body Shop je isto okej, opet na strani malo skupljih brendova. Budget friendly opcija mi je nivea. Ja preko dana na lice stavljam garnierov spf, a naveče niveu, ali ne onu plavu, već u bijeloj posudi i super mi je. I njihov tamno plavi losion mi je isto vrh, ali doduše masnjikav
Per aspera ad astra 
Probala sam i od Niveinih ali, ne odgovara mi bas taj masni osjecaj… ne mogu da izdržim ni 5 min… moram skidati …biljka wrote: ↑Wed Feb 26, 2025 3:56 pmJa isto imam osjetljivu kožu, ali je samo mjestimično suha, odnosno na mjestima gdje mi dermatitis eksplodira.Skitnica wrote: ↑Wed Feb 26, 2025 3:48 pmJa imam jako osjetljivu kožu i uz to i suhu… a problem je sto je moram hraniti a ne podnosim ništa masno…![]()
Za pranje i održavanje tijela sapun od magarecijeg mlijeka i sapun za piling… extra …![]()
Negdje sam pisala već o ovome samo ne znam gdje…![]()
The Body Shop je isto okej, opet na strani malo skupljih brendova. Budget friendly opcija mi je nivea. Ja preko dana na lice stavljam garnierov spf, a naveče niveu, ali ne onu plavu, već u bijeloj posudi i super mi je. I njihov tamno plavi losion mi je isto vrh, ali doduše masnjikav![]()