Šta ste jeli danas
Re: Sta ste jeli danas
pa nema.. oslich , kao i druge bijele ribe.
kao i tuna.. ko drvo za potpalu.
.............................................................................................
danas za lunch : zelena salata/pola jabuke./ komadich shunke/ kuvano jaje/ malo hleba/ hemp ulje .so.. chaj od dzumbira. samo razmutila prashak. vrelom vodom..
e da shaka vitamina
.............................................................................................
biche za vecheru. ona ..napravljena u nedelju..

@zvaaka
. koje je popularno Iracko jelo?
. koje je popularno Iracko jelo?
Njihova jela su ti uglavnom sacinjena od pirinca kao i vecini azijata. Ne bih znao da ti kazem koje je njihovo najpoznatije jelo, pitacu oca sutra pa da ti javim
. Ja sam jeo kube na primer...to su loptice od pirinca i jaja a unutra mleveno meso,luk i neki njihov zacin...Cak sam jedno vreme i spremao to jelo,jer sam se odusevio...
Oni uzmu serpicu malu u kojoj sipaju malo ulja,kada se zagreje sipa se pirinac da malo pozuti na ulju, ne da pregori...kada pozuti sipa se voda...i dalje se normalno kuva pirinac...Kada se pirinac skuva stavi se na nesto,dodaju su 2-3 jaja, sjedini se sa rizom i pusti se da se skroz osusi. Dok se ta riza susi mleveno meso,luk i zacin se prze....Kada sve to bude gotovo u ruku uzimas otprilike suvu rizu i kasikom se zahvati to przeno mleveno meso i luk sa tim zacinom,stavi se u sredinu rize i napravi se kugla...Kada napravis sve te kugle one se prze na tiganju po 2-3 minuta sa jedne i druge strane ne na jakoj vatri...
Ne umem ja to strucno da ti napisem ali verujem da si me razumela...Mozda ih sutra napravim pa da ti slikam...Nisi svesna kako je ukusno...To i jogurt
.
Sada sam se setio, jedno od popularnih jela u Iraku se zove Berijani, ne znam tacno kako se pise ...ali opet je i to jelo sa pirincom
Oni uzmu serpicu malu u kojoj sipaju malo ulja,kada se zagreje sipa se pirinac da malo pozuti na ulju, ne da pregori...kada pozuti sipa se voda...i dalje se normalno kuva pirinac...Kada se pirinac skuva stavi se na nesto,dodaju su 2-3 jaja, sjedini se sa rizom i pusti se da se skroz osusi. Dok se ta riza susi mleveno meso,luk i zacin se prze....Kada sve to bude gotovo u ruku uzimas otprilike suvu rizu i kasikom se zahvati to przeno mleveno meso i luk sa tim zacinom,stavi se u sredinu rize i napravi se kugla...Kada napravis sve te kugle one se prze na tiganju po 2-3 minuta sa jedne i druge strane ne na jakoj vatri...
Ne umem ja to strucno da ti napisem ali verujem da si me razumela...Mozda ih sutra napravim pa da ti slikam...Nisi svesna kako je ukusno...To i jogurt
Sada sam se setio, jedno od popularnih jela u Iraku se zove Berijani, ne znam tacno kako se pise ...ali opet je i to jelo sa pirincom
kube ili je to chefta
Ja to zovem kube tacnije moj otac ih tako zove...Moguce da se na njihovom jeziku i zovu Chefta ili kako si vec napisala...Uglavnom savrseno je...I naravno,dosta njih sada dodaje sta zeli i ubacuje u rizu,,..Sve u svemu je prelepo...

Sta mi je Bella ruckala 

jednostavno ...ukusno.. topla preporuka..
Daj da probamo, da se uverimo u kvalitet 
:cc.
jednom chastish.. gotovo..
vishe se ne 'vata' za novchanik
jednom chastish.. gotovo..
zakljuchila sam .da je bilo previshe unosa hrane preko dana.. za veceru.: shaka rigatone tjestenine..naribano malo permezana i ulje hemp..koje nije upila tjestenina...pa sam morala i komadcih hljeba, dodati....da obrishem zdjelu..

Pravila sam kvrgusu prije nekih sat vremena.
Tako da mi je to i vecera ne jedem vise nista
Tako da mi je to i vecera ne jedem vise nista
. opet se prejedo.. sirnica .koju sam pravila u nedelju..
Bome burek za dorucak, sa 'somborkama' i paradajzom
Prijatno ti bilo Bjelka 
Ja upravo narucih pommdöner posle ko zna koliko vremena
Ja upravo narucih pommdöner posle ko zna koliko vremena
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-