Vaše preporuke ( restorane, slastičarnice ) gdje se dobro jede / pije?
Vaše preporuke ( restorane, slastičarnice ) gdje se dobro jede / pije?
Malo da pišemo o restoranima gdje ste jeli u BiH..pili također, otišli na sladoled i kolače ..pohvale, kritike također …
Možete i o cijenama pisati jesu li u skladu sa uslugom..?
Meni se dopada restoran u Banja Luci slap, širok izbor hrane. Lijep ambijent , na Vrbasu, mjesta uma u restoranu a i u basti, cijene pristupačne ..
Dopala mi se njihova riba 15 km..
U poredenju sa ćevapima nije skupa riba..ćevapi 12 km

Ćevapi u Banja Luci mi se ne dopadaju..
Mada ih i ne voli uzela jednim samo da ih probam .. i moje mišljenje o njima se nije promjenilo..previše suhi, žilavi - bez veze.

Možete i o cijenama pisati jesu li u skladu sa uslugom..?
Meni se dopada restoran u Banja Luci slap, širok izbor hrane. Lijep ambijent , na Vrbasu, mjesta uma u restoranu a i u basti, cijene pristupačne ..
Dopala mi se njihova riba 15 km..
U poredenju sa ćevapima nije skupa riba..ćevapi 12 km

Ćevapi u Banja Luci mi se ne dopadaju..
Mada ih i ne voli uzela jednim samo da ih probam .. i moje mišljenje o njima se nije promjenilo..previše suhi, žilavi - bez veze.

Re: Vaše preporuke ( restorane, slastičarnice ) gdje se dobro jede / pije?
Preporucujem restoran MOKUM u Beogradu. Restoran se nalazi na vrhu hotela. Osim sto je jelo odlicno,izvanredan je pogled na celi grad
.
Dopala mi se ova riba, dvije vrste ribe, po narudžbi je peče

Som, i Smuđ ..
Za predjelo je bila Riblja čorba
Začinjena
Total 240km sa pićem , kafom.. svi 7 odraslih osoba..nije puno..
Ne sjećam se sad imena, znam da je na obali Save, Brezovo polje.. prelijepo i predobra hrana ..
Pastrmaka mi se svidja. i cijena je ok ..
.. Som i Smudj. dobre ribe.ali ih ne volim pohovane u tom kukuruznom brashnu... i cijena za Brezovo polje .puno
.. Som i Smudj. dobre ribe.ali ih ne volim pohovane u tom kukuruznom brashnu... i cijena za Brezovo polje .puno
.............................................................................................
Gde je brezovo polje? 
.............................................................................................
.NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Sat Aug 10, 2024 8:50 pmPreporucujem restoran MOKUM u Beogradu. Restoran se nalazi na vrhu hotela. Osim sto je jelo odlicno,izvanredan je pogled na celi grad.
.brancin 1 kg.. 75,30 KM u Mokum-U ... u Sarajevu ..Luka restoran.. stoja.. ba
zavisi od vodostaja u crnoj bari...
Sta se sekiras kada te ja vodimBella wrote: ↑Sun Aug 11, 2024 5:48 am.NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Sat Aug 10, 2024 8:50 pmPreporucujem restoran MOKUM u Beogradu. Restoran se nalazi na vrhu hotela. Osim sto je jelo odlicno,izvanredan je pogled na celi grad.
![]()
.brancin 1 kg.. 75,30 KM u Mokum-U ... u Sarajevu ..Luka restoran.. stoja.. bakome
![]()
Cijene pokazuju. koliko su apsurdne u nekim dijelovima svijeta..
..chekamo na javljanje Skitnice i sljedeche destinacije s hranom..

..chekamo na javljanje Skitnice i sljedeche destinacije s hranom..
To ti je oduvek tako...Placas fakticki mesto a ne kvalitet hrane. Tako je u garderobi ili obuci recimo, placas marku a ne kvalitet.
ako je 'marka' onda je tu i kvalitet. to je bar poznato.
.... placha se mjesto..i uglavnom su to i bolja mjesta...ali i sa varijacijama..zbog individualnog ukusa...
tako Mokum je restoran u Hotelu.. ti restorani i nisu uvijek i kvalitetni... a i cijena je vidim pristupachna.
Luka je jedan od skupljih restorana u Sarajevu. tak. dobar je..ali nije neshto da se mora 'probati' tako mislim da je preskup...i meni nije vrijedno jesti tamo
.... placha se mjesto..i uglavnom su to i bolja mjesta...ali i sa varijacijama..zbog individualnog ukusa...
tako Mokum je restoran u Hotelu.. ti restorani i nisu uvijek i kvalitetni... a i cijena je vidim pristupachna.
Luka je jedan od skupljih restorana u Sarajevu. tak. dobar je..ali nije neshto da se mora 'probati' tako mislim da je preskup...i meni nije vrijedno jesti tamo
Kad plachate nekome izlazak u restoran, koja vam je smjernica. gdje? cijena. ambijent ili specificno jelo.?. negdje gdje ste vech bili ili.. pak mjesto gdje niste bili ?
Kraljice, u Beogradu imas restorane preskupe ali nije sve u ceni. Preporuka restorana bila je prvenstveno radi lepog pogleda...Nije restoran u hotelu nego na vrhu hotela,tacnije cini mi se da je sedmi sprat ako se ne varam...Vidi se celi grad,narocito je nocu lepo...Inace ako hoces preskupe restorane po Beogradu,glava bi te zabolela od racuna...Bella wrote: ↑Sun Aug 11, 2024 3:45 pmako je 'marka' onda je tu i kvalitet. to je bar poznato.
Luka je jedan od skupljih restorana u Sarajevu. tak. dobar je..ali nije neshto da se mora 'probati' tako mislim da je preskup...i meni nije vrijedno jesti tamo![]()
.. to jeste.. ugodno
u Sarajevu ima restoran . u Radom Plazi. na Alipasinom....okreche se. ne tako brzo da se manta..
.
. hrana tak.. .

u Sarajevu ima restoran . u Radom Plazi. na Alipasinom....okreche se. ne tako brzo da se manta..
. hrana tak.. .
Ja ne znam,je to doista do mene ili zaista jos nisam naisla na restoran gdje me odusevio sa hranom.
Cevape da ali ostalo ovo nesto slabo.
Cevape da ali ostalo ovo nesto slabo.
Salim se ja malo sa Bellom...Mene takodje retko gde odusevi hrana,vise mi je to nesto izvikano...Nalazimo se na nekom lepom mestu pa sami umislimo da sada jedemo nesto posebno a ustvari hrana kao hrana svuda slicno pripremljena. OK, ima nekakve razlike ali nisu to sada neke drasticne razlike. Tako da iz tog razloga i smatram da se vise placa mesto nego hrana.
Jer ipak postoje neki restorani koji nisu bas uredni i onda nas tako nesto tera da ako vec idemo u restoran,odemo u neki drugi koji je bolje opremljen.
A postoje i mesta gde je jeftino a hrana izvrsna,,,
. to jedino moze biti sluchaj.. kod kuche.. 
Meni chevapi, nikad nisu godili... mljeveno meso. mogi jesti u drugim kombinacijama..
. ali luk, somun. koji je meni nekako suv. josh gori, ako ga zaliju ili natope masnocom iz chevapa.
. eto . mi smo ponosni s tim jelom. od tri glavna sastojka..
al dobro je. ubijedili smo dosta naroda da je to neshto specijalo 
. ali luk, somun. koji je meni nekako suv. josh gori, ako ga zaliju ili natope masnocom iz chevapa.
. eto . mi smo ponosni s tim jelom. od tri glavna sastojka..
Nisu cevapi nista specijalno, imas ih svuda. Imas ih i u Srbiji kao na primer Novi Pazar i tamo su lepi. Ali u Bosni su nekako najlepsi. Mislim kako za koga. Za mene su bosanski najbolji iako su se u zadnje vreme malo iskvarili.Bella wrote: ↑Mon Aug 12, 2024 4:52 pmMeni chevapi, nikad nisu godili... mljeveno meso. mogi jesti u drugim kombinacijama..
. eto . mi smo ponosni s tim jelom. od tri glavna sastojka..al dobro je. ubijedili smo dosta naroda da je to neshto specijalo
![]()
Sta je u NJemeackoj kuhinji najukusnije,za tebe ?
Svabama se uglavnom sve svodi na meso,kobasice,slaninu ...Mada imaju neke svoje specijalitete koje ja bas i ne znam...Verovatno zato sto nisam odusevljen...
Od njihovog jela ja najvise jedem gulas supu... Ona je nesto slicno madjarskom gulasu...To volim pojesi kada je u pitanju njihova kuhinja...
Ljudi imaju 1000+ vrsta kobasica, to mi je bas pricao jedan lik koji na selu pravi to...
Ja sam ti inace ljubitelj ribe...
Od njihovog jela ja najvise jedem gulas supu... Ona je nesto slicno madjarskom gulasu...To volim pojesi kada je u pitanju njihova kuhinja...
Ljudi imaju 1000+ vrsta kobasica, to mi je bas pricao jedan lik koji na selu pravi to...
Ja sam ti inace ljubitelj ribe...
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 7 Replies
- 1777 Views
-
Last post by Vjetar
-