Kafa -kahva -kava-kahveh-caffe-café-qahioa
Re: Kafa -kahva -kava-kahveh-caffe-café-qahioa
I Kinezi. postashe ..kafedzije
.............................................................................................

.............................................................................................

NEMA ČESMOVAČE
Novi trend u kafićima: Donesu kafu bez vode, a kad je tražite, dobijete ovaj odgovor
Već par puta se desilo da na različitim lokacijama u gradu morate da podsjetite konobara da česmovaču i dalje ne naplaćuju
Na ljubazno pitanje da li mogu da donesu čašu vode (koju su zaboravili), dobili smo još ljubazniji odgovor da služe samo flaširanu.
Pošto vas već stavljaju pred svršen čin i očekuju brz odgovor da li ćete malu gaziranu ili negaziranu, vaš mozak brzo radi pa tako želite da "nadmudrite" njihov bezobrazluk te tražite veliku flašu vode.
Očekujući da će vas to nadmudrivanje koštati barem 600 dinara (oko 10 KM), račun stiže i pokazuje da ćete veliku flašu platiti 380 dinara.
Pa dobro, to i nije tako loše s obzirom na to da biste malu flašicu na nekoj od srpskih planina platili po cijeni velike?
Kako bilo, ovaj trend nam se nikako ne dopada.
. naravno, ako cesh iz chesme idi u wc i pij..
.za stolom se sve placha..
..meni se ovo dopada..
..
Najskuplji espresso sto sam platila je koštao 8€..
A hajd cejf nema cijenu ..
A hajd cejf nema cijenu ..
. da probam..
. nedeljom u dva..
dobra .
.jaka... ko espresso..

. nedeljom u dva..

jes to u Opatiji
Laganica borovnica / Keln / 2€ 
Ženama bi trebalo zabraniti kafu. Bože! Jel moguće da po cijeli dan možete sjediti i dangubiti, blebetati na nekom javnom mjestu
Nije do kafe doduše, već do javnog mjesta i žene
Mada ima i miškaraca istih… 
Nije do kafe doduše, već do javnog mjesta i žene
Joj zena bez kafe ne ide
Sreca pa kod mene je jedna dnevna samo
Sreca pa kod mene je jedna dnevna samo
Ja retko kada pijem kafu, jedino kada nekome pravim drustvo...Inacer nisam neki ljubitelj kafa... 
mushkarci duze sjede i vishe su prisutni na kafama.. primjer Sarajevo/ carsija.. prosto je zeni samoj/ili dvije.. neprijatno sjesti. koliko ih ima u grupi..
Zasto bi zenama bilo neprijatno sedeti na kafi jer su za susednim stolom muskarci? Najvaznije je sa kim si ti u drustvu i da je tebi dobro...a ko je okolo,bas te briga...Barem je tako normalno...Ne vodis se ti iz tudje glave i ne odredjujes sebi sta ces raditi na osnovu toga ko je gde, nego valjda na osnovu toga sta se tebi radi. U kaficima niko ne odredjuje koliko zeli muskaraca a koliko devojaka da mu sede....
navela sam primjer nashe carsije.... i da, naravno da se moze i sam sjediti ali .su to mjesta.gdje se zena kao i mushkarac zele osjecati ugodno i sigurno .....
. kod mene ima jedan starbucks u centru grada..
okupirali ga beskuchnici.. ima jedan dugachak sto. i uglavnom oni sjede tu.
jednom chu slikati tu scenu. 'mraka'. zombia .. naruche vodu, hlade se . temp . vrlo niska.... .jer je to dozvoljneo. shto mene strashno nervira... takva im politika. da zadovolje sve... :m.
e, ja tu ne idem. nije opasno, neche te napasti. itd. ali ne zelim takvu atmosferu..
. kod mene ima jedan starbucks u centru grada..
e, ja tu ne idem. nije opasno, neche te napasti. itd. ali ne zelim takvu atmosferu..
Moze se i ovako kafa popiti 
nikad nisam pila kafu. hodajuchi.. kafa mi je, sjedechi ritual..
Pa stavi jednu da je popijemo...
Otprilike znam na sta mislis kada govoris o tim likovima...Ali opet, jednostavno sednes i ne obracas paznju na okolinu
Otprilike znam na sta mislis kada govoris o tim likovima...Ali opet, jednostavno sednes i ne obracas paznju na okolinu
kako da ne obrachash paznju..
NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Sat Aug 10, 2024 8:24 pmOnda dozvoli meni da te odvedem na kafu![]()
Ne znam sta drugo da ti kazem![]()
. vidi ti Lutve i drinu sluzi..
Jesam li ti rekao vec da si mi simpatican likBella wrote: ↑Sun Aug 11, 2024 12:06 amNecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Sat Aug 10, 2024 8:24 pmOnda dozvoli meni da te odvedem na kafu![]()
Ne znam sta drugo da ti kazem![]()
. nishta specijalno.. moze neshto kao. hm interesantno
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 2 Replies
- 672 Views
-
Last post by Grofica