Nasilje

Teme iz psihologije
Bella
Senior
Senior
Reactions:

Re: Nasilje

Unread post by Bella »

.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Veruj mi da arapske porodice nisu iste kao ove koje emigriraju. Hocu reci, ni medju izbeglicama ne mora znaciti da su svi losi, ali vidim i po Nemackoj da ima dosta njih koji ne paze ninasta i ostavljaju haos za sobom. Ali arapi koji zive u svojim zemljama veoma su kulturni i uredni. Ovo konkretno govorim za Irak u kojem sam bio. OK,nemastina je velika u tim zemljama pa je dosta njih prinudjeno da zivi u lomu i nemastini ali ne svojom krivicom ali ljudi koji imaju za normalan zivot ili vise od toga zive veoma pristojno i cisto. Nazalost, mnogi kada cuju arapi odmah pomisle na lose stvari.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Fri Jul 26, 2024 8:02 pm
:-? ovo je uzass

https://www.instagram.com/wsvn/reel/CzHjkLEMTjV/
Ovu bih automatski poslao na dugogodisnju robiju. Budaletina narkomanska verovatno. Gomila njih se bori i trudi da imaju decu i ne uspeju a ovakvim skotovima se pruza prilika da budu roditelji.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

NecuZvakuHocuKusur wrote:
Fri Jul 26, 2024 8:03 pm
Veruj mi da arapske porodice nisu iste kao ove koje emigriraju. Hocu reci, ni medju izbeglicama ne mora znaciti da su svi losi, ali vidim i po Nemackoj da ima dosta njih koji ne paze ninasta i ostavljaju haos za sobom. Ali arapi koji zive u svojim zemljama veoma su kulturni i uredni. Ovo konkretno govorim za Irak u kojem sam bio. OK,nemastina je velika u tim zemljama pa je dosta njih prinudjeno da zivi u lomu i nemastini ali ne svojom krivicom ali ljudi koji imaju za normalan zivot ili vise od toga zive veoma pristojno i cisto. Nazalost, mnogi kada cuju arapi odmah pomisle na lose stvari.
:jbg jednostavno , ne ponahaju se po eu . nashim standardima.. mozda su u svojim zemljama ok. takva zemlja.. ne primjete se, ne iskachu iz mase.
... ali bahati su, prema tudjim stvarima.a vjerujem i prema svojim u kuchi..
kod mene su to pojedini latinosi, crnci. ( npr. prichaju na spikerfon, deru se, pushtaju muziku s phona, onu njihovu . nije ugodno slushati , od bijelaca kao i redneckova. riiijetko se to desi.)

arapa nema puno. vidjam ih u mallu.. :jbg ne odaju povjerenje neko..

:D/
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Za ove pridoslice niko ne moze garantovati i totalno su drugaciji od ljudi koji su ostali u svojim zemljama. Mislim na vecinu. Svuda ima problematicnih, tako i ovde u Nemackoj prave problem,ne postuju nikoga i nista. Narod se ovde poceo buniti jer na primer svi su zdravi i sposobni za rad a ne rade,vec primaju novac od drzave i sede,voze skupa kola,koriste skupe telefone,sve im je dzaba...Zbog toga ih nemci ne vole ali i kao sto rekoh dosta njih prave probleme nepostujuci zakon. Samo ja kada sam razgovarao sa nekima od njih, rekli su mi da NATO nije razorio nase zemlje i sve pokrao od nas mi sada ne bismo bili ovde vec u svojoj zemlji koju volimo. Sada neka nas trpe. To ce ti vecina od njih reci. I opet se vracamo na Ameriku koja svuda poseje mrznju i rat,skloni se sa strane i onda izbeglice svuda idu a u Ameriku ne. Mislim kada su arapi u pitanju. Amerika ih razori pokrade milijarde pa im navodno pomaze,salje milionsku pomoc.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hm
ko im to sve daje dzaba. nije logichno. :/*
ok . mozda mogu biti na socijalnoj pomochi. neko vrijeme... ali ne, redovan prihod..da ne moraju da rade. nikad..
i ta 'pomoch' je minimalna..
.izbjeglice koje su doshe u Ameriku( iz ex YU) ,u toku i nakon rata. sve shto su dobili na pochetku njih. boravka. morali su kasnije vrachati. na rate dodushe.. jer je to bila neka organizacija.. neshto kao crkva.. itd.. ne drzava Amaerika
. i Ukrajince primaju.. :jbg odmah se hvataju kakavog posla... itd.. dovoditi arape.. znajuchi ih .. malo procenat..
.. poznajem jednog Irachanina.. i zenu mu. imao je shop za prodaju polovnih auta....upao u krizu prije par godina.. kad se nije nishta prodavalo. sada vozi Uber... :hahah i on izbjegava crnce voziti u njih. erijama. uglavnom prima.. voznju za aerodrom .. :jbg zashto bi rizikovao.

ali ovaj tip gore. kojovic ... shto je zaustavio taxi za sebe.. pa ubacuje arape... :-? nega su ga 'ugruvali' :jbg

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ovde prime izbeglice e sada ne znam kako ih dele. Zato sto nekima daju stanove a neke smestaju po raznim halama ili naprave one limene kucice pa im daju da zive u njima. A sto se para tice,ovde se nemci bune jer drzava mesecno daje novac svakoj porodici. Smestaj ne placajju,mislim na te sto imaju stanove mada ni ovi drugi sto zive u tim limenim kucicama takodje ne placaju ali to se ne moze nazvati stanom. Sve u svemu ne placaju nista,ni struju ni gas,ni kiriju a pritom dobijaju novac od drzave, ne znam koliko im tacno drzava daje. Izracunaju koliko je potrebno po osobi. I plus dodatno za svako dete ide deciji dodatak 250 eura mesecno po detetu. Za sada se niko nije zaposlio mada se jedno vreme spominjalo da imaju odredjeni rok do kada moraju naci posao ili ce biti proterani ali ja nesto nisam video da se taj zakon primenio. Zato se ljudi zale jer rade.Povecan je porez da bi drzava mogla da daje izbeglicama. Taj neki fazon.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

. moguche da roditelje neche uspjeti'prevaspitati..ali njihovu djecu ..mozda hoche.. zavrshit che neki skolu/ zanat/ neko i fakultet. placat che porez . itd..
sjecham se, da je dosta izbjeglica u Ameriku doshlo bas iz Njemachke. jer nisu uspjeli nachi stalni posao. chak i vrlo obrazovane osobe. i bilo im je zao shto su morali napustiti... svidjelo im se tu..
izabrat che oni, koga misle da mogu iskoristiti, svabo je to.. :/*

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

To sam i ja pomislio. Znaju oni sta rade koliko god se nama cinilo da je ludost. Ima dosta arapa skolovanih ljudi,inzenjera,nisu nimalo glupi ljudi...Moj otac je iracanin ali je sa 18 godina dosao u Srbiju kasnije poceo da studira ali je planirao da se vrati u Irak. Zavrsio je rudarsko geoloski fakultet zbog nafte itd. Nije mogao da se vrati u Irak zbog ratnog stanja pa je upisao i prava, gde je upoznao moju majku. I tako ostane u Beogradu.Nakon 20-ak godina po Srbiji dodje u Nemacku. I ovde je sada vise od 25 godina. Inace otac mi govori sedam jezika. Ono sto je poenta je da mnogo njih takvih ima,nije on jedini.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Sat Jul 27, 2024 12:04 am
. moguche da roditelje neche uspjeti'prevaspitati..ali njihovu djecu ..mozda hoche.. zavrshit che neki skolu/ zanat/ neko i fakultet. placat che porez . itd..
sjecham se, da je dosta izbjeglica u Ameriku doshlo bas iz Njemachke. jer nisu uspjeli nachi stalni posao. chak i vrlo obrazovane osobe. i bilo im je zao shto su morali napustiti... svidjelo im se tu..
izabrat che oni, koga misle da mogu iskoristiti, svabo je to.. :/*
Pa gde si bre :) ? Nekako deluje prazno kada te nema :hahah

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hahah
trazim latinose ili zalutale arape da ih Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Sat Jul 27, 2024 3:42 pm
trazim latinose ili zalutale arape da ih Image
Kada te nema forum izgleda drugacije :hahah

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Sarajevo
Stanari na Alipašinom Polju u strahu zbog nasilnog komšije: "Policija čeka da neko pogine da bi reagovali"
:fpalm video je muchno gledati..

https://www.klix.ba/vijesti/bih/stanari ... /240727055
.. ne mogu vjerovati. da ovo niko ne zaustavlja :-? . na 'bilo koji nachin'

... :8x

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Policija dodje kada neko ne plati kartu u autobusu ili tome slicno...dok u ovim slucajevima dolazi tek kada se nesto ne daj Boze nesto dogodi. I posle se iscudjavaju.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

, donekle su u pravu. treba zashtiti biznise .koji plachaju porez. policija . prima platu od njihovih uplata .
ovdje. u stambenim jedinicama.. mora moch, imati .kuchni savjet.. ko moze kupiti stan ,da li ima dovoljno prihoda. velichina familije itd.
..nachi zakon .da ga se istjera.. tj da mora da seli. prije toga tuzbe za sve shtete koje je nanio objektu. i to sve napaltiti od prodaje njegovog stana... :jbg tako je i u Njemachkoj zar ne..?
.. do tada.. bi se trebao okliznuti niz stepenice.. :hahah

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Da,u Nemackoj je slicno. Gleda se koliko porodica ima clanova pa na osnovu toga uzimas stan, mada nekada neko dobije veci stan. Ali kada iznajmljujes stan proveravaju primanja,tacnije ovde se to zove SCHUFA, to je provera da li redovno placas racune itd. Retko ko ce iznajmiti stan a da nemas potvrdu od te SCHUFA-e. Inace stanar je zasticen, ne mogu te tek tako izbaciti ali ako pravis probleme mogu. Tesko je izbaciti iz stana nekoga sa malim detetom.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Pretučeni otac i sin iz Hrvatske na granici nakon što su krenuli zaobići kolonu, pogrešno su shvaćeni
.. ovih dana na jednoj cesti. gdje rade .kruzno kretanje. . jedna traka nestaje. i vidi se znak .strelica za ukidanje te trake, i opet pickapi idu do kraja.. i tu se ubacuju. i naravno. uvijek ih neko pusti.. :m.
.. no. da su dali 'zmigavac' da hoche lijevo. ne vjerujem da bi iko reagovao. :hm

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Na kojoj granici pretuceni? Izgleda da je svuda oko nas nasilje

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

. negdje u Hrvatskoj.. ali mislim da ih je neki srbin pretukao. jer .. oni ne voleu .kad ih neki pretichu.. :plas

:DD

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Opet srbin kriv :D :hahah

Pa nas ce uskoro da okrive za svetske poplave i vrucine,moguce i za zemljotrese :hahah

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

. puno igraate .. drmate. sve se tresebre

Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Opet ona "bre" 😁

Vidi se da se mnogo druzis sa mnom 🤣🤣🤣

Nebeski narod "bre" 😁🤣

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Mještane gradačačkog naselja Požarike uznemirilo je brutalno ubistvo komšinice Hazime H. koje je sinoć počinio 33-godišnji M. S..
:-? nekad je selo bilo..oaza mira....
..koja omladina. :fpalm

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

https://static.klix.ba/media/images/vij ... 20.jpg?v=1
Alarmantno
U posljednjih pet godina tužilaštvo podiglo čak 25 optužnica zbog bludnih radnji nad maloljetnicima
Pokrenuta peticija za izmjenu zakona zbog slučaja Kasumović: "Ova nepravda mora biti ispravljena"
https://www.klix.ba/vijesti/bih/pokrenu ... /240923120

Image

:hm rade na zakonu o ..javnoj registraciji pedofila.. ali.. ne bash javnoj.. narod neche moci vidjeti tu listu.. :fpalm ..

. biche da ima dosta 'poznatih' iz javnog zivota i djelovanja :/*

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Skitnica »

U organizaciji Inicijative građanki/na Mostar danas u 11 sati na Španskom trgu održat će se protest protiv femicida i nasilja nad ženama i djevojčicama.

Iz Inicijative su poručili kako protestuju jer je u Bosni i Hercegovini u posljednjih godinu dana "okrutno ubijeno još 12 žena."

Smatraju kako odgovorne institucije još uvijek nisu učinile dovoljno da pooštre kaznenu politiku niti da osiguraju primjenu neophodnih mjera zaštite kako bi se smanjio rizik ponovnog izlaganja žrtava nasilju, odnosno spriječilo ono najgore – da budu brutalno ubijene.

Navode kako se preko 80 posto slučajeva nasilja u porodici i intimnim vezama ne prijavi zato što se žene ne osjećaju sigurno kao i radi nepovjerenja u efikasnost pravosudnog sistema.

"Opet i iznova zahtijevamo hitnu i djelotvornu reakciju odgovornih institucija na svim nivoima u BiH", poručili su iz Inicijative građanki/na Mostara.

Protesti će se održati u nekoliko gradova širom BiH: Bijeljini, Trebinju, Banjoj Luci, Zenici, Tuzli.

Image

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Vršnjačko nasilje
    by Skitnica » » in Vijesti
    20 Replies
    1980 Views
    Last post by Kamilica
  • forumsko nasilje
    by fjaka » » in Psihologija