Stan ili kuća

Kuća i stan, vikendica, iskustva, preporuke, savjeti, uređenje
Peace
Senior
Senior
Reactions:

Re: Stan ili kuća

Unread post by Peace »

Kuca.
Zivjeli smo prve 4 godine u USA u stanu, meni se to nije svidjalo.

Kamilica
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by Kamilica »

Ja ozbiljno planiram, kada odem u penziju, da skroz preselim u vikendicu. Stan djeci ili izdavati. Sve zavisi gdje ce djeca tada biti.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Stanovi su, u pretprodaji, dostupni po cijeni od 6.400 KM sa PDV-om od 17% po m2 , garažna i vanjska parking mjesta po cijeni od 40.000 KM, odnosno 50.000 KM sa PDV-om.

Način plaćanja podrazumijeva uplatu avansa od 30% dok ostatak u vidu obročne otplate, do definisanog datuma za useljenje.
na Mejtasu.. :-? .. uzbrdo/nizbrdo.. :/*
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Kuca je zakon... :)

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

..jeste, ako si sreche da su i komshije ok.... i da nije na brdu.. :-?
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Nemam komsije i nisam na brdu...Prvi komsija mi je na 300 metara...Okruzen sam sportskim objektima :)

U Srbiji imam komsije...Super sam sa svima...

:D

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:_) i ti , u nekom selu
a ja. dok ne eksplodira jednog jutra.. :jbg bio je tako miran i povuchen. ..odakle mu top.. :maad

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ja sam ziveo nedaleko od centra grada ali mi je bilo dosta buke sto od automobila,tramvaja,autobusa,gomile ljudi...Izasao iz grada,iznajmio kucu,imam svoj mir...Svi veci gradovi su mi na dohvat ruke ovde,tako da kada mi treba guzva zacas skoknem...Ali kao sto rekoh,u kuci imam svoj mir..Kada sam ziveo u stanu i gledao ligu sampiona u fudbalu, igrala Crvena Zvezda za koju navijam, naravno da sam bio glasniji..Jedna baba me prijavila 48 puta policiji... Zidovi bili tanki :D :D
Pozvali me na razgovor u policiju,onaj tamo se smeje covek...Kaze gospodja nas je zvala 48 puta :DD

Zato je kuca zakon :)

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Skitnica »

Za penzionere stan je ok.. porodici sa djecom kuća , dvorište .. još ako imaju kućne ljubimce idealno.. Djeca i životinje nisu za stana.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bas tako...Ja sam mnogo srecniji u kuci nego sto sam to bio u stanu...Oseca se visak slobode...Nema komsije da gleda sta radis,kada dolazis,da mu smeta ako je glasno ili ako ti neko dodje itd. U kuci radim sta god hocu...

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Skitnica »

Da to i još ne bih mogla podnijeti trku djece , kuckanje štikli iznad glave..nakon radnog dana svi želimo svoj mir i slobodu.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

I to je razumljivo svakako... Svako voi da ima mir a ujedno i da radi sta god pozeli...

Zato sam ja trazio kucu...

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

NecuZvakuHocuKusur wrote:
Thu Jul 18, 2024 7:29 am
Ja sam ziveo nedaleko od centra grada ali mi je bilo dosta buke sto od automobila,tramvaja,autobusa,gomile ljudi...Izasao iz grada,iznajmio kucu,imam svoj mir...Svi veci gradovi su mi na dohvat ruke ovde,tako da kada mi treba guzva zacas skoknem...Ali kao sto rekoh,u kuci imam svoj mir..Kada sam ziveo u stanu i gledao ligu sampiona u fudbalu, igrala Crvena Zvezda za koju navijam, naravno da sam bio glasniji..Jedna baba me prijavila 48 puta policiji... Zidovi bili tanki :D :D
Pozvali me na razgovor u policiju,onaj tamo se smeje covek...Kaze gospodja nas je zvala 48 puta :DD

Zato je kuca zakon :)
:_)
jel se desio 49 poziv policiji

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Desio bi se da se nisam preselio...Veruj mi,tacno 48 puta je zvala,ne isto vece naravno...Nego sto zbog malog deteta sto zbog mog fudbala iliti lige sampiona...Naravno,za malo dete nista nisu ni rekli a baba iz Kazahstana ili tako neke zemlje,nikada nije radila,drzava joj placa stan i daje novac jer se vadi da je bolesna...a nije bolesna da sopinguje po radnjama...Imala je dve cerke tu koje su se odselile ali su ostale prijavljene na njenoj adresi da joj ne bi dali manji stan. I nisam hteo da budem bezobrazan da je prijavim iako sam mogao...Njoj samoj drzava placa trosoban stan...

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hm
. problem je buka... mogla je to biti i mladja osoba. ne zena kojoj drzava placha stan... nikakav ti je argument....

. :jbg shto ne znachi da treba da trpi galamdjije iz stana kojeg sami plachaju.. :fp

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Nisam ni rekao da mi je to argument nego da je neko drugi bio na mom mestu i da je zeleo da bude bezobrazan prijavio bi je da je izbace iz stana jos bi i kaznu platila. Razumem za buku,tanki su zidovi...Svako hoce svoj mir i od tada sam trazio kucu...Cim sam je pronasao preselio se...Sada mogu da radim sta hocu,zato kazem da je kuca bolja od stana :)

Ti zivis u stanu ili u kuci?

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hahah
. argument je da je zena zvala policiju 48 puta.. nevidjeno .... i da je ona ta koja pravi 'buku' jer manipulishe s pomochi od drzave..,, i mirna .. tj postuje pravila suzivota u zgradi...
. ti( bilo ko ) da razumjjesh 'buku'. nebi bilo 48 poziva mozda dva max, ili 3... :hahah
mislim , da i u kuchi tj oko kuche ne mozes radiliti shta hochesh .. uopsteno recheno..

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

U ovoj kuci gde sam sada mogu, nema nigde nikoga u okruzenju...Mogu zurke svaki dan da organizujem ako to zelim :hahah :hahah

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:jbg
eto. kazna ipak radi.. izabrao su 'nedodjiju'. komshije ti medjedi i lisice... shto opet i nije neki rahatluk :hahah :-?

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Gresis bona ;)

Sportski tereni su mi oko kuce,idealno za mene i moje dete...

Kuca,cetri sobe,terasa od 25 kvadrata, posebna soba za pranje i susenje vesa na terasi,takodje na terasi soba za alat itd. ispod njih se nalaze dve sobe podruma... Veliki garten takodje je tu... :)

Imam svoj mir, opusteno se osecam,nikakav stres,naboj itd. I to nije suma jer sam na pet minuta od grada ;)

Uzgred,kucu placam jeftinije od stana...dobih je od grada dok sam se bavio kriminalistikom pod povoljnom cenom...Cena se ne menja dok ne udje drugi stanar...mogu u par godina da popnu za 10-20 eura ali do sada cena od 480 eura nije menjana ;)

Trosoban stan sam placao 760

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

.. :-? to je zbilja prihvatljiva ciena iznajmljivanja.. ne vidim razlog za kupovinu .. :hm
a to da je do grada 5-6 minuta. nikad to nije to vrijme. nije ni osjechaj da si u gradu .. :/* ako ne mozesh pjeshke doci.. na selu si.. :hahah

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Uvek nadjes neku manu 🤣

Naravno da je prihvatljiva cena. Normalno,ovakve kuce se izdaju za 15 eura po kvadratu sto znaci da je realna cena za ovu kucu 1275 eura jer ima 85 kvadrata 😊

Nisam bio u Americi,ne znam kako je kod tebe ali ovo gde sam ja je mali gradic. Cak i najmanji gradici su povezani autoputem. Sve je blizu. U krugu od dva sata kolima su mi gradovi poput Brisela,Amsterdama,Roterdama,Den Haaga.Ajndhovena, Briza,Antwerpena,Genta koji se nalaze u Belgiji i Holandiji. Sto se Nemacke tice tu su mi Düsseldorf,Dortmund,Duisburg,Bielefeld,Münster,Bochum,Mönchengladbach,Köln,Bon,Leverkusen,Wupertal itd. Ovo ti pisem jer hocu da ti kazem da mi nikada nije monotono i nikada se ne vrtim po istom gradu. Cak i ogroman Outlet centar Roermond (Holandija ) mi je na pola sata kolima. Aerodrom Düsseldorf mi na 15 minuta od kuce. Sta ces lepse od toga? Imam svoj mir a kada mi treba guzva imam je u svim navedenim mestima.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Izadjem kroz terasu,prodjem 20 metara i ovde sam 😁

Trening je moja inspiracija 😊

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

. zavisi shta nam je prioritet..

. normalno, familije s djecom. biraju gdje mogu priushtiti, kao i 'pravila' mjesta gdje kupe kuchu kao i stan....
gdje ja zivim. nema djece. jer pravila su takva... da nema mjesta za aktivnosti... kao i ostale nepogodnosti .. shto nije prihvatljivo za takve porodice..

.. sjecham se stanovanja u stanu. u Bosni, kao i gdje sam sada..... :fpalm teshko bih se navikla na tu atmosferu... :-?

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bolje da ne pricam kako sam ja ziveo kao klinac. Veruj mi, mir nema cenu. Mada siguran sam da to i sama znas i da ga imas.

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Crno-bijela fotografija, vaša ili posuđena:)
    by Kamilica » » in Fotografija
    90 Replies
    11289 Views
    Last post by Skitnica
  • Šta ne volite ili volite kombinovati
    by Kamilica » » in Gastronomija
    36 Replies
    3199 Views
    Last post by Kikirikiniki
  • Izgled-bitan ili ne?
    by dezire » » in Veze, brak, ljubav i seks
    85 Replies