O cemu trenutno mozgate iliti razmisljate
Re: O cemu trenutno mozgate iliti razmisljate
.............................................................................................
Moze li mi neko objasniti (zaista ne razumem ), kako Bosna funkcionise? Zasto recimo ima bosanski,srpski i hrvatski predsednik i sva trojica vode drzavu? Bez ikakve sale,zaista to ne shvatam. I sada recimo Bosna ne moze nista da primeni ako se sa tim ne sloze srbin ili hrvat? Nevezano za ovu temu pitam uopsteno
Zato što koristimo Dejtonski mirovni sporazum kao Ustav što je po presudi "Zornić" koju nam je između još 6 poslao Evropski sud u Srazburu trebalo promijeniti jer se već sukobljava sa Evropskom konvencijom i zato što unutar vrha vlasti neki djeluju centrifugalno kao i prije 30 godina. Primaju platu od države, a rade protiv države. Trebaju nam evropski zakoni jer je u interesu i Srba i Hrvata i Bošnjaka i Ostalih, ali blokiraju na nekom nivou vlasti. I ovi pristupni pregovori sa EU su otvoreni, a da nismo ispunili svih 14 uvjeta. Usporavaju i evropski i NATO put koji bi nam doveli investitore. Svjesno su uništene brojne firme. Važniji su im interesi Beograda i Zagreba nego Hrvata i Srba u Bosni. Dokaz za to su hidroelektrane i hidropotencijali HE Zvornik, HE Bajina Bašta, Buško jezero, HE Buk Bijela u pokušaju itd....itd...
Srbija sve više prodire u BiH: Uz specijalne veze otcjepljenje RS-a nije ni potrebno
Drugi memorandum SANU-a: Upute za udar na BiH
Schmidt o otcjepljenju: Ne mislim da je to puka retorika, nego politička agenda s ciljem ugrožavanja BiH
Nekakav sličan udar na suverenitet Crne Gore trenutno dolazi iz jednog od ova dva centra moći mada su Srbi u CG zakuhali i sa Hrvatskom koja će Crnu Goru zbog njih kočiti na EU putu. Slično što rade Bugari Makedoniji.
ZAGREBAČKI MEDIJI PIŠE: "Na pomolu sukob Crne Gore i Hrvatske, problem je u rezoluciji o Jasenovcu, a u sve je upetljan Andrija Mandić"
Srbija sve više prodire u BiH: Uz specijalne veze otcjepljenje RS-a nije ni potrebno
Drugi memorandum SANU-a: Upute za udar na BiH
Schmidt o otcjepljenju: Ne mislim da je to puka retorika, nego politička agenda s ciljem ugrožavanja BiH
Nekakav sličan udar na suverenitet Crne Gore trenutno dolazi iz jednog od ova dva centra moći mada su Srbi u CG zakuhali i sa Hrvatskom koja će Crnu Goru zbog njih kočiti na EU putu. Slično što rade Bugari Makedoniji.
ZAGREBAČKI MEDIJI PIŠE: "Na pomolu sukob Crne Gore i Hrvatske, problem je u rezoluciji o Jasenovcu, a u sve je upetljan Andrija Mandić"
Au brate dragi ala su ga upetljali...I time stalno prave razdor medju ljudima umesto da se ljudi ujedine...
Političarima na sve tri strane je super. Izglasali su sami sebi zakone po kojima imaju dobre plate i penzije i još usputno kradu tako da im se može tako bahatiti. Kada ih se uhvati u kriminalu, oni preko noći zbrišu u susjednu državu kao što je makedonski premijer Nikola Zaev pobjegao u Mađarsku sakriven u gepeku auta. Jučer su kod nas otkrivena nedjela visoko pozicioniranog policajca koji treba da se hapsi zbog krupnog kriminala i zbrisao u Hrvatsku.
Zoran Galić je pobjegao od zakona, baš kako su bježale i sakrile se ubice Vedrana Puljića
Zoran Galić je pobjegao od zakona, baš kako su bježale i sakrile se ubice Vedrana Puljića
Ako ti je za utehu druze,ni Srbija nista bolja nije. Ona nema te tri podele ali ima nakaradnu vlast i laznu opoziciju koja saradjuje sa vlastima. I tako vec 12 godina jasu narod,osiromasuju ga,zakona nigde nema,isteruju ljude iz kuca,stanova,oduzimaju im imanja...Gde god zacrtaju da prave neke zgrade ili apartmane teraju ljude da se sklone sa svog placa...Hocu ti reci ponasaju se bahato jer znaju da opoziciju nemaju. Sve su organizovali da preveslaju ljude i do sada im je islo od ruke...Kada ce i da li ce se narod opametiti ja to ne znam. Zaposlajvaju se starlete po ministarstvima,svalerke...nepismeni odroni...Narod jos uvek cuti...Evo sada smisljaju kako da preveslaju ljude da pocnu sa kopanjem litijuma...Sve ih na istu foru rade
Poznajem relativno dobro situaciju i tamo. Živio sam deset godina na beogradskim adresama, a znao po nekoliko mjeseci ići na teren u Šabac, Požarevac, Smederevo, Niš, Prištinu...gdje sam isto imao adrese, a ove ostale gradove koje sam posjećivao ne mogu se svih ni sjetiti. Imam tamo još dosta prijatelja iz vremena studiranja i posjećujemo se. Sve manje i manje jer ljudi se rasipaju po bijelome svijetu. Idu za biznisima.
Ako je poznajes onda znas da je situacija odvratna...Jer samo onaj koji tamo provede vreme moze znati kako je i sta...Na televiziji se slusaje bajke za osobe sa IQ-om manjim od broja cipela koji nose...
. nije napisao to..
.. eto Njemachka je raj... sa tim svim 'migrantima'' na tako malom prostoru
.. eto Njemachka je raj... sa tim svim 'migrantima'' na tako malom prostoru
.............................................................................................
Nisam rekao da je Nemacka raj...ali da se ovde jos uvek moze normalno ziveti...A do kada ce biti tako,ja to ne znam...U svakom slucaju bolje je za zivot od Srbije iz milion razloga...Povraca mi se kada cujem nekoga da kuka na Nemacku a zivi ovde i ne vraca se dole...Migranata ima svuda,ne samo u Nemackoj...Ja sa njima nemam nista,imam svoj posao,svoj mir,mogu normalno da zivim i ja sam time zadovoljan...
Živio sam i u Njemačkoj 6-7 godina. Možda je tada kada sam bio ja bila i ljepša za život nego danas kada se čiste skloništa, priča o Rusima, o AfD i kada je potrošnja energenata ograničena. Vratio sam se i nisam se pokajao. Ovdje se može dobro živjeti ko hoće raditi, daleko od idealnog i svjesni resursa koje imamo, a neko nas u napretku koči sve više se budi akademska zajednica na svojim skupovima. Svi su na ovoj sesiji govorili mudro i korisno, ali izdvojio bih obraćanje bosanskog Srbina Mire Lazovića čiji govor od početka do kraja potpisujem.
Slazem se da i dole moze da se zivi dobro,ko hoce da radi i ume da se snalazi...Ja sam se odlucio za drugaciji metod...Radio,stedeo,ulozio u nekretnine i jednog dana kada odlucim da se vratim,imam neku bezbednost...Tamo ne bih nikada voleo da zavisim od nekakvog gazde ili Vuciceve propale fabrike niti da budem prinujedn da se uclanim u tu nakaradnu strank kako bih radio,napredovao i ostalo...Sto se Nemacke tice,takodje si u pravu...Ranije je bilo bolje za zivot nego sada ali je i sada ok...I dokle god je tako,problema nema...Ne sumnjam ja da su svuda u svetu politicari dobili naredjnje unistiti svoje drzave jer to je inace GREAT RESET koji spominju...Ne idu bez razloga svake godine na svetski ekonomski forum po uputstva...Sto se Bosne tice,ja takodje podrzavam sve ovo sto je covek rekao...Inace neko namerno drzi Bosnu u blatu,ne pomera je sa mesta vec i 30 godina nakon rata zive u tome...Razumem ljude koji su izubili svoje,normalno je da ce patiti do kraja zivota ali ne razumem ljude koji taj rat nisu ni osetili ali se predstavljaju bitnijim od ljudi koji su izgubili svoje voljene...Vec negde napisah komentar, da Bog da se 1000 puta gore vratilo svakom ko je ubijao neduzne ljude,zene,decu,silovao,krao,otimao...Nebitno je iz koje zemlje dolaze takvi ljudi, neka im se vrati 1000 puta gore...I tacno je da je Bosna najvise stradala u ratu jer se rat i vodio na njenoj teritoriji..Zavadili su jedan anrod da se ubija izmedju sebe,razrusili jaku zemlju i napravili vise siromasnih zemalja...
Jedan od strucnjaka koji je postavljen u drzavnu instituciju... Covek prosto zraci inteligencijom
Ovaj strucnjak je pobednik
drze ameri i svabe... sta njih dvojica rade.Inace neko namerno drzi Bosnu u blatu,ne pomera je sa mesta vec i 30 godina nakon rata zive u tome...
. a MIle je dobro rekao.. ne trabaju nam stranci,sami treba da se dogovorimo .
Ja odavno govorim da je NATO savez najveca zlocinacka organizacija...Drzave misle udju u nato i zasticene su a ustvari oni bi slali njih u rat. I zamisli sada ovo, Bosna trazi da se prizna zlocin u ratu u Bosni,da je napadnuta sto i jeste. I sada recimo udje u NATO, i amerikanci rese opet da napadnu Irak recimo. I tu bi bosanci morali svoj vojsku da posalju u tudju zemlju da ratuju sa njima. Kako bi onda na to gledali ? Amerikanci gledaju korist i cim vise koristi nemaju,oni se povuku. Tako je bilo u arapskim zemljama,tako ce biti na Kosovu,tako ce biti svuda...
A šta treba da se dogovorimo o mirnom razdruženju dva entiteta nastala u Dejtonskom mirovnom sporazumu?
Milošević je u ime RS-a, pošto ona nije imala međunarodni subjektivitet, potpisao da se NATO pobrine o daljoj sprovedbi mirovnog sporazuma.
Opći okvirni sporazum za mir u Bosni i Hercegovini
Ubrzaj sa Ctrl+F pretragu da vidiš na koliko se mjesta spominje NATO. Da li NATO od vojnika preko oružja do komandnog kadra popunjava EUFOR kao prvog ešalona u slučaju incidenta? Koje snage čekaju spremne u Briselu ako do tog incidenta dođe?
i onako je sve 'vjeshtachko' . neodrzivo. dokle ovako ... niko ne zna.....
..pa, kad jedan narod nazivash pogrdno.
..mislim da su boshnjaci pretjerali. pogoovo trenutni na vlasti. toliko neobrazovanog i pohlepnog i josh kriminalnog pedigrea..
Koji narod sam nazvao pogrdno, možeš li quotati?
Jel' Sarajevo bilo 4 godine pod opsadom? Jel' i Vijećnica gorjela i od nje ostao samo kostur? Jel se u njoj danas pjeva Bosni?
Jel' Stari srušen i potopljen u Neretvi? Jel' se 'vratio' da i dalje prkosi onima što ga rušiše?
I dalje momci sa njega skaču, i dalje ga turisti prelaze.
Uvijek ona kultura koja gradi pobijedi ubilačku, rušilačku i onu koja pali. ICTY je na osnovu arhiva koji sadrži hiljade dužnih metara fizičkih spisa i više od tri petabajta digitalnih podataka, uključujući karte, predmete, dokumente, fotografije, audiovizuelne snimke, baze podataka i druge vrste akata dao o tome vrlo konkretne presude.
Bilo nekad Rimsko carstvo i bili Rimljani u Bosni.
Danas nema Rimskog carstva, a ima Bosne.
Bilo nekad Osmansko carstvo i bili Osmanlije u Bosni.
Danas nema Osmanskog carstva, a ima Bosne.
Bila nekad Austro-Ugarska monarhija i bili Austro-Ugari u Bosni.
Danas nema Austro-Ugarskog carstva, a ima Bosne.
Bila nekad Jugoslavija i bili Jugosloveni u Bosni.
Danas nema Jugoslavije, a ima Bosne.
Hoće li još neko da okupira Bosnu?
Bujrum, samo neka zna, poslije ima da ga nema.
(Fahrudin Sinanović)
ah. tako si shvatio. no. nije upucheno tebi....moje uopshteno mishljenje, danshnje situacije ...
..da sve je to zabiljezeno. osudjeno.... no, kreira se situacija.. koja unosi nemir , nesigurnost..za stanovnike .o dstrane nekoliko ,samoproglashenih 'politichara', mada
boshnjaci takvih nikad nisu imali.. ah mozda par njih
..ogleda se u nasilju. kriminalu. saobrachajnoj kulturi .itd.. ne traba rat Bosni.. obrachunavaju se medju sobom..
..da sve je to zabiljezeno. osudjeno.... no, kreira se situacija.. koja unosi nemir , nesigurnost..za stanovnike .o dstrane nekoliko ,samoproglashenih 'politichara', mada
..ogleda se u nasilju. kriminalu. saobrachajnoj kulturi .itd.. ne traba rat Bosni.. obrachunavaju se medju sobom..
Aha, to. Imaju i zdrave snage, cirkulišem među ljudima stalno. Osluškujem od djeteta do starca i muškarce i žene. Svi su svjesni što reče i Miro Lazović u gornjem videu da ako nema Bosne nema više ni Bošnjaka. Proživljavali bi sudbinu Kurda ili Palestinaca. Sličnog mišljenja su i Crnogorci posljednjih godina. Možda mi samo bolje razumijemo knjigu Posljednji Mohikanac. Zato su danas u Srebrenici hiljade koje su prešle 100 km pješke po ovoj vrućini, došli na motorima i biciklima, autima i autobusima...Slivaju se rijeke ljudi u Potočare.

A da bi postojale zdrave snage svi oni koji su se ogriješili o državu i narod neka ih iza rešetaka pa bio to Novalić, Solak, Hodžić, Radončić, Skaka, Hadžibajrić....mada je lista iz svih naroda dosta duža.
zashto
zashto se i on na to osvche... zashto se uopste pojavio taj termin.... nije laz, ne smije se negirati . itd... shta stoji iza, svegaKristijan Šmit u Potočarima jasno poručio: Genocid u Srebrenici nije laž
Mi smo sinoc pogledali par videa s maratona.
Posaljem kcerkici.
Volila bi da se nekad pridruzimo.
Nisam sigurna da bi muz mogao preci 100 km, ali ja i djeca bi.
Posaljem kcerkici.
Volila bi da se nekad pridruzimo.
Nisam sigurna da bi muz mogao preci 100 km, ali ja i djeca bi.
Po vrucini kako je “teško “ sjediti u hladu, kako je tek onima koji rade na suncu .. 
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 13 Replies
- 249 Views
-
Last post by Peace
-
- 113 Replies