Zdravi bracni odnosi

Porodica, odnosi u porodici, odgoj djece, briga o roditeljima i slične teme
pamuk
Junior
Junior
Reactions:

Re: Zdravi bracni odnosi

Unread post by pamuk »

Vas dvoje malo...malo pa se složite. :DE

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:DD :fp zbilja spuki :-?
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Izgleda, obrni okreni devojka za mnogo toga ima pravo :)

pamuk
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by pamuk »

I pristalaaaa...

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Ja ne volim kad mi muz kaze da bi volio da budem ko neki drugi.
U nasem slucaju, taj neko drugi je moja frendica. Muz bi volio da ja budem ko ona zapravo samo u jednoj stvari, da sutim, ma sta da je on, i ma kako da se ponasa.
Ona suti, a muz ih upropascuje, psihicki i finansijski.
Dan poslije toga muz ce moj reci - ja ne mogu vjerovati da postoje toliko naivni ljudi kao ona.
Naivnost i to odobravanje vezani su ko prst i nokat. Vi ne mozete sutiti na svaku akciju vaseg partnera ukoliko niste duboko naivni. Znaci da bi sutila, moram biti naivna, a da sam bila naivna, ni mi ni djeca ne bismo bili tu gdje smo sad.
Ja ne trazim da on bude ko neko drugi. Ko npr nas prijatelj, koji pomaze zeni u kuci oko svega, zapravo on vise obavlja nego ona. U paketu s tom njegovom osobinom idu i druge, koje se meni ne svidjaju.

Evo iz osbonog iskustva govorim ovo - biti svjesan dobrih strana vaseg partnera umjesto sto stavljamo fokus na ono sto on ili ona nemaju.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ovo si dobro rekla na kraju... Inace ni ja ne bih voleo kada bi me devojkA/zena uporedjivala sa nekim drugim. Jednostavno volim kada sam svoj. Ne zelim da glumim nesto sto nisam niti da u nekom drustvu izigravam budalu da bih se dodvorio istima. Gde god da sam i kada god,ja sam uvek isti...Na kraju krajeva,kada izaberemo jedno drugo valjda smo se izabrali zbog sebe samih,svojih osobina,jer smo videli da bi mogli zajedno. Niti bih ja mogao tako reci zeni,budi kao ova...Verujem da velika vecina pomisli da se muskarcu dopada ta devojka. Da me ne shvatis pogresno, ne mislim to za tvog supruga,govorim uopsteno. I upravo o tom cutanju sam gore i pisao,da to uopste nije dobro. Zena treba da ima svoje misljenje i da kaze kada za nesto misli drugacije a ne samo da klima glavom i da potvrdjuje. Ja licno ne bih voleo da imam takvu zenu. Ja ne znam kome to moze biti interesantno osim onim ljubomornim i podmuklim ljudima.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Meni se svidjaju parovi koji se ne slazu u vezi svega samo zato sto su zajednica.
I njih drzim za funkcionalnije i uspjesnije.
Znaci nisam primorana biti ono sto nisam.
Mene bi mogli navesti da jedem jedan obrok dnevno, da to bude samo hljeb… ali da trazi neko od mene da budem ono sto nisam, to ne.
Nije sto ja to necu, jednostavno ne mogu.

I svidjaju mi se parovi koji su ko mi, s njims mi najvise lezi druzenje.
Ne svidja mi se kad zena ne moze ili ne smije iznijeti sta misli, osjeca i zeli.
Ako to ne mogu u braku, to je vise vec dovoljno da ga zavrsim.

Razumijem i da vecina muskaraca iznad 40ih nije jos na tom stepenu poimanja stvari.
Muskarci tih god jos u velikom broju vjeruju da oni moraju biti glavni.
Na mostu smo.
Mnoge zene nece proci. Bar ne zajedno sa njim.
Neke ce zaglavit na mostu, a neke pasti u rijeku. Zapravo bice gurnute.

Mislim da je pametno postupati pametno od pocetka, birati osobu slicnu sebi, slicnih interesovanja, vjerovanja i pogleda.
Sto je manje razlika,, manje ce kasnije biti nesporazuma.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ti kao da pises ono sto ja mislim...Nije fraza,najozbiljnije govorim...

Ja sam oduvek govorio da brak nije zatvor vec zajednica koju treba graditi,stvarati porodicu itd.

Ja ne bih nikada bio sa zenom sa kojom prvenstveno nemam zajednicki jezik...Hocu da kazem,ne bih kraj sebe da imam zenu koju moram da dresiram daleko bilo...Brak je krunisanje ljubavi...Znaci ne ulazis u brak jer je neko lep i ima skupa kola nego jer ti ta osoba prija...smatras da sa njom zajedno mozes ostariti snove...Muskarac ne sme biti glavni, to su nametnute gluposti...Muskarac treba da bude glava porodice,da stiti svoju zenu,sutradan decu,da daje maksimum da ih usreci...a zena je ta koja treba biti podrska u svemu...Onda kada cujem da brane zeni da ide negde bez njega,da se oko toga drami itd. Matori,ako nemas poverenja paljba, nisi vlasnik nicijeg zivota da ga upropascavas psihicki a na kraju obicno bude i fizicki...
Postoje i ljubomorne zene,naravno ni to ne podrzavam ali u vecini slucajeva muskarci su ti koji zamisljaju da su vlasnici svojih zena i da se oni pitaju za sve a to je zatucano razmisljanje nesigurnih ljudi...

Ja sam uvek voleo da moja devojka ima slobodu sto je i normalno, svi smo slobodu dobili po rodjenju i ko sam ja da neciju slobodu ukidam...Jer samo kada je partner u potpunosti slobodan mozes videti kakav/kakva je kao osoba. U suprotnom,dokle god je drzis konstantno uz sebe nikada neces saznati sta joj je u glavi.. Dakle ako ja imam devojku i ona izlazi bez mene sto je normalno da treba da se desava ali ako se ,ponasa neprimereno ili sta ti ja znam...ja lepo prekinem vezu,spasim sebe...To mi je logicno..

bakterijasmarsa
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by bakterijasmarsa »

Slažem se
Nisam tako rečit i ne želim sve ovo pretumbati i napisati na svoj način
samo bi dodao da problemi (a nastaće ) i nestaće ako se priča o njima i nađe rešenje kao dogovor dve normalne osobe.
Legal Alien

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Meni je najlakse pisati iz osobnog iskustva.
Mislim da je za dobar brak potrebno da se bracni drugovi dogovaraju. Znaci ne sa majkom, s bracom, sestrama, s prijateljima… Svima velki respekt.
Mogu s mamom dogovoriti plan koji ukljucuje samo mene, ne i moju djecu, ne i mog muza. I tada cu pitati sta oni misle.

Ovdje zivimo tako, nemamo ti bliske familije koje bi nam govorila sta trebamo. Ali kad odemo u posjetu u Bosni, to nam se poremeti. Ne samo meni, vecini porodica.
Odjednom bi svi planirali za vas.
U redu je da muz isplanira i bez mene nesto sa svojima, ali ako me nisi pitao jesam li i ja za, tada me iskljuci iz plana.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Kazu da se vecina brakova raspadne ukoliko zive sa necijim roditeljima...Pogotovu ako muskarac dovede zenu u kucu,zena u vecini slucajeva ima problema sa njima...Naravno,u pocetku ne dok se ne naviknu na zajednicki zivot ali nakon toga uvek pocne nesto...Roditelji govore sinu te kako se ona obukla,te gde li ide,te sa kim li prica,te koliko se dugo kupa i znas vec one glupe price ...Naravno da treba imati postovanja za roditelje i za sve i nikada se sa njima ne treba svadjati ali ako si u braku onda zivite sami...Naravno,ima tu i slucajeva gde roditelji zaista zavole snajku ali je to u znatno manjem broju...

Za bilo kakvo planiranje je potreban razgovor,mislim da se kaze sta i kako se planiralo, ne jer neko ima strah od svog partnera nego iz postovanja,red je takav ako su ljudi normalni...Ja znam ljude dodju u kafic i laprdaju,ma sta ima moja zena sa tim,ja kada kazem idem ja idem...hoce mangup da se napravi...Kao nemam sta ja nju da pitam...Mislim se , izvini smekeru nisam te prepoznao...

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

. najbolje prodju zene koje. oboje muzu charape. prilikom pranja. posijeku se u kuhinji... :hahah . automatski se vidi da nije za te 'poslove'.. dakle to preuzima. jacha strana... i tako sve krene.. :inlv :tim
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Fri Jul 05, 2024 5:25 pm
. najbolje prodju zene koje. oboje muzu charape. prilikom pranja. posijeku se u kuhinji... :hahah . automatski se vidi da nije za te 'poslove'.. dakle to preuzima. jacha strana... i tako sve krene.. :inlv :tim
Î dok pere sudove na ledjima da mu stoji lepeza da hladi zenu dok ona sedi na stolici i kontrolise da li je sudje dobro oprano ;)

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:/* neche ga kontrolisati, npt. biche upucheni komplimenti. kako je samo tako spretan. i brz.. :up

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Vec vidim tu zenu,gleda neku tursku seriju i vice sta da joj muz ponese iz kuhinje kada krene :) :) :)

Pekmeza
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Pekmeza »

Bella wrote:
Monchi zlato svaka ti je za 5

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Corape moze halaliti, obojit mu nesto skupo :hahah

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ja sam inace zavrsio kuvarsku skolu,cisto da se zna... Pa kome treba neko u kuhinji, nisam skup :jee. :jee. :jee. :jee. :jee. :jee. :jee. :jee. :jee. :jee.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Ovdje smo sve odlicne kuharice.

Sta jos znas? :D/

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Nije da se hvalim ali mnogo toga :D :D :D

Sredjujem kucu i dvorista, navikao sam sam na sve vrste poslova :jee.

Mogao bih i bazen da ti odrzavam :)

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Mogao bi.
Ali za zdrave bracne odnose to bas i nije pametno :hahah

pamuk
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by pamuk »

Bella wrote:
Zvuči manipulativno u teoriji. :hahah Funkcioniše li u praksi?

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

pamuk wrote:
Fri Jul 05, 2024 6:57 pm
Bella wrote:
Zvuči manipulativno u teoriji. :hahah Funkcioniše li u praksi?
. ti se nedash.. :jbg :hahah sad peri sam..
..zbilja je fenomen... zashto je to tako.. da zene preuzimaju izmedju ostalog i kuchne poslove.... ok ako nije zaposlena ..
. vrlo moguche a vechina i jeste.. da kod roditelja to nije radila.. kao i on... i tako.. upoznaju se. dogovore da zajedno zive, i eto ga. prvi jutro, ona muchka kafu.. :killm :/*

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Meni nije mrsko da radim u kuhinji...a i generalno u celoj kuci... Sam perem i susim ves recimo,usisavam,cistim prasinu...Nista mi nije strano...Ziveo sam ili sa zenom ja cu to raditi jer sam navikao...Uglavnom sam ziveo sam, tako da hteo ili ne morao sam da naucim iliti naviknem sve to da radim...Zena u kuci nije rob, treba joj pomoci oko svega... Ne govorim to da bih se nekome ulizivao vec je to moje misljenje oduvek...

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

.. :hm samim tim, kad se naglasi ...da zeni treba pomochi..... ochekuje se da je ona -ta- kao glavna fizichka snaga u kuchi..
.. :jbg samo se blamirate.. shto vishe pishete, sve je ociglednije . gdje sebe vidite u zajednici :/*

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Izraelsko-palestinski odnosi
    by Peace » » in Svijet
    282 Replies
    19474 Views
    Last post by Peace
  • Porodični odnosi : svekrve/snahe/ zetovi/ punice
    by Skitnica » » in Sve ostalo
    38 Replies