Zdravi bracni odnosi

Porodica, odnosi u porodici, odgoj djece, briga o roditeljima i slične teme
Peace
Senior
Senior
Reactions:

Zdravi bracni odnosi

Unread post by Peace »

Za koji brak se moze reci - uspjesan?
Kako stvari treba da funkcionisu?

Da sam radila anketu pitala bih - zele li bas svi muzevi da se njegova zena u drustvu slaze sa njim. :??

Ako ste muskarac koji se odluci ostaviti ovdje upis, sta je vama stvaro vazno kod vase partnerice?
Ako ste zena, sta je vama vazno da bude i radi vas partner?

Pekmeza
Junior
Junior
Reactions:

Re: Zdravi bracni odnosi

Unread post by Pekmeza »

Zelimo da nas voli da bude podrska i da je pametan, da nas ne bruka

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Meni je najvaznije postovanje i poverenje. Moje misljenje je da brak bez toga ne moze funkcionisati. I ono sto ne volim jeste da sve sto ja kazem zena samo klima glavom i potvrdjuje moje reci. Volim da zena ima svoj stav,svoje razmisljanje pa makar se ono kosilo sa mojim. Takodje mi je vazno da ne postane monotono, da se svakoga dana sve svodi na isto itd. Inace sam svestan da u svakom braku ima i nesuglasica, verovatno ni sam brak ne bi bio interesantan da je uvek sve idealno.

pamuk
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by pamuk »

Jedno je šta očekujemo, a drugo je šta dobijemo. Razočarenja su proporcinalna očekivanjima. Ja sam se umorio. :doh

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

pamuk wrote:
Mon Jul 01, 2024 11:23 am
Jedno je šta očekujemo, a drugo je šta dobijemo. Razočarenja su proporcinalna očekivanjima. Ja sam se umorio. :doh
Vidim ljude koji su toliko zaokupirani svojim ocekivanjima, da prosto zaboravljaju da i druga strana ima ocekivanja…

Razmisljamo li dakle o ocekivanjima druge strane?
Moze li iko misliti - ja nisam zadovoljio ocekivanja mog bracnog druga?

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

NecuZvakuHocuKusur wrote:
Mon Jul 01, 2024 5:30 am
Meni je najvaznije postovanje i poverenje. Moje misljenje je da brak bez toga ne moze funkcionisati. I ono sto ne volim jeste da sve sto ja kazem zena samo klima glavom i potvrdjuje moje reci. Volim da zena ima svoj stav,svoje razmisljanje pa makar se ono kosilo sa mojim. Takodje mi je vazno da ne postane monotono, da se svakoga dana sve svodi na isto itd. Inace sam svestan da u svakom braku ima i nesuglasica, verovatno ni sam brak ne bi bio interesantan da je uvek sve idealno.
Sta se desava kada si ti jedini u vasem drustvu kojim zena ne klima glavom?
Recimo da ona iz mnogih oblasti ima sire znanje od tebe?
Uvijedis svakoga u svoju pricu, i bas te tvoja zena pobija?

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Peace wrote:
Mon Jul 01, 2024 3:26 pm
Mon Jul 01, 2024 5:30 am
Sta se desava kada si ti jedini u vasem drustvu kojim zena ne klima glavom?
Recimo da ona iz mnogih oblasti ima sire znanje od tebe?
Uvijedis svakoga u svoju pricu, i bas te tvoja zena pobija?
Pa dobro, ne bih bas voleo da se moja zena tako ponasa u drustvu. Normalno je ako nesto pricam sa drustvom a ona je prisutna,da ima prava da kaze svoje misljenje. I normalno je da se u drustvu ne ponasamo kao kada smo sami. A kada sam rekao da ne volim zenu koja samo klima glavom i potvrdjuje,mislio sam uopsteno. Ja bih se osetio glupo tada. Zamisli samo da ja sta god da kazem ona kaze tako je,vazi. Pa kazi nekada da nije tako majka mu stara :-) .

pamuk
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by pamuk »

Peace wrote:
Mon Jul 01, 2024 3:24 pm
pamuk wrote:
Mon Jul 01, 2024 11:23 am
Vidim ljude koji su toliko zaokupirani svojim ocekivanjima, da prosto zaboravljaju da i druga strana ima ocekivanja…

Razmisljamo li dakle o ocekivanjima druge strane?
Moze li iko misliti - ja nisam zadovoljio ocekivanja mog bracnog druga?
Kako? Kada... :aaww

Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ja bas o tome i govorim, da i druga strana treba da ima svoje ja, svoje razmisljanje...To se odnosi i na ocekivanja...Ja kao muskarac imam prava na svoja ocekivanja isto kao i zena sa kojom sam. Brak i ne moze opstati ako je u njemu bitna samo jedna strana. Svako od nas ima svoj tip osobe sa kojom bi bio,stvarao porodicu...Kako muskarci,tako i zene...I svako od nas i kada udje u brak ulazi u njega sa nekim ocekivanjima,a nesto sasvim drugo je da li ce se ocekivanja ostvariti ili ce brak doziveti krah. U bilo cemu gde vlada jednoumlje, tu uspeha nema. Za brak se i kaze da je zajednica. Mada smo stigli do vremena u kom brak predstavlja obican potpis i nikakva garancija nije da ce neko zauvek ostati zajedno. A razlog lezi uglavnom u tome jer se dvoje odlucuju na brak nakon par meseci veze,neki cak i krace a ni ne poznaju se dovoljno. Povraca mi se kada vidim na tik toku ili bilo gde snimak vencanja u kome se izvodi neki cirkus,nekakve koreografije,samo da bi se snimio za neku od drustvenih mreza i brojao lajkove. Sve pretvaraju u cirkus. Cast izuzecima naravno kakvih ima.

Pekmeza
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Pekmeza »

u braku treba postovati i granice. Ne mozemo sve zajedno raditi i biti non stop skupa.
Takodjer moramo znati gdje nam je mjesto.
Glupo je vidjeti zenu kako gleda bas ascare citavu fudbalsku utakmicu sa muzevim drustvom i jos nesto komentarise, psuje ko kocijas i zalijeva se pivom.

Moze ona malo pogledati i sjesti sa njima, a ostatak vremene nek pipremi iznese nesto muskom drustvu, napravi ustipke i malo meze, malo ih pripazi i pocasati. Tako bi ja da imam muza ili partnera.

pamuk
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by pamuk »

Pekmeza wrote:
Tue Jul 02, 2024 12:01 am
u braku treba postovati i granice. Ne mozemo sve zajedno raditi i biti non stop skupa.
Takodjer moramo znati gdje nam je mjesto.
Glupo je vidjeti zenu kako gleda bas ascare citavu fudbalsku utakmicu sa muzevim drustvom i jos nesto komentarise, psuje ko kocijas i zalijeva se pivom.

Moze ona malo pogledati i sjesti sa njima, a ostatak vremene nek pipremi iznese nesto muskom drustvu, napravi ustipke i malo meze, malo ih pripazi i pocasati. Tako bi ja da imam muza ili partnera.
Gdje si se ti skrivala do sada? Takav neko je meni trebao. :_)

Pekmeza
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Pekmeza »

Hejjj pamuk , zar si ti ON ??

Ja nemam partnera pa tako to sve zamisljam, cista idila :aaww

pamuk
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by pamuk »

Nekada sam bio skoro pa ON, a umorio se više od NJEGA. :DE Nema idile.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Idealni brakovi su retki...Sve je to poremetilo ovo brzo vreme u kojem zivimo...

Pekmeza
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Pekmeza »

Idealan brak ne postoji ali idealan dogovor postoji.
Moramo biti cvrsto na nogama i biti svjesni svoje nesvijesti.

Ako smo mladi i tek startamo i nemamo sredstava i zivimo mozda sa jednim roditeljem, trebamo pod tim uslovima organizovayi zivot.
Nikako prevelike zelje i htijenja a uslovi nikakvi.
Mozemo biti mastoviti oko kuhanja, kupovine skupih stvari i ostalih luksuza.
Tako ide pravi dogovor

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Tue Jul 02, 2024 10:32 pm
Idealni brakovi su retki...Sve je to poremetilo ovo brzo vreme u kojem zivimo...
:hm a shta je razlog za 'stara ' vremena... zashto su zene i tada patile... . mozda i pokoji mushkarac.. :hahah
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Tue Jul 02, 2024 11:57 pm
:hm a shta je razlog za 'stara ' vremena... zashto su zene i tada patile... . mozda i pokoji mushkarac.. :hahah
Patilo se uvek,pa i u starim vremenima ali mnogo,mnogo manje nego sada. Uopste nije za porediti tadasnje i sadasnje vreme. Inace stoji da nikada nije bilo idealno

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Ako se uvijek patilo, pitanje je zasto i dalje pokusavamo :??

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Verovatno jer verujemo da i pored svega upravo nas brak moze biti nalik manjini koja je idealna...Mada ovo ''Idealna'' bih stavio pod znacima navoda jer mislim da ne postoji brak u kome se barem nekada oko necega dvoje ne posvadjaju,makar to bila i obicna glupost...ali uglavnom verujem da postoji brak bez prevara,bez nasilja,bez pomisli na nesto sto bi narusilo poverenje itd.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Wed Jul 03, 2024 5:44 am
Bella wrote:
Patilo se uvek,pa i u starim vremenima ali mnogo,mnogo manje nego sada. Uopste nije za porediti tadasnje i sadasnje vreme. Inace stoji da nikada nije bilo idealno
. nagadjanje . da je manje.. . ne vjerujem. nije bilo FB,IG, da se to objelodani.... mislim da je bilo gore, za zene. vishe familjarno maltretiranje...
. sama chinjenica,da je razvod bio .skoro nemoguc. izbora nisu imale.. svejedno. te iste zene su odgajale . nasilne sinove... neobjashnjivo do dana danashnjeg..

.. moderno doba : zene se ponosno razvode.. uzimaju kapital 'dijete'. i sad one maltretiraju drugu stranu :D/ :jbg kazunijenichijadozore :hahah
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Wed Jul 03, 2024 5:36 pm
Wed Jul 03, 2024 5:44 am
Bella wrote:

. nagadjanje . da je manje.. . ne vjerujem. nije bilo FB,IG, da se to objelodani.... mislim da je bilo gore, za zene. vishe familjarno maltretiranje...
. sama chinjenica,da je razvod bio .skoro nemoguc. izbora nisu imale.. svejedno. te iste zene su odgajale . nasilne sinove... neobjashnjivo do dana danashnjeg..

.. moderno doba : zene se ponosno razvode.. uzimaju kapital 'dijete'. i sad one maltretiraju drugu stranu :D/ :jbg kazunijenichijadozore :hahah
Kada procitam ovo sto si napisala imas u necemu pravo. A to je da nije bilo drustvenh mreza, snimanja telefonom itd.pa se verovatno manje i znalo. Eto, na to nisam obratio paznju. Ali sa druge strane,dok nije bilo drustvenih mreza i svega toga manje su se ljudi opterecivali da oduseve nekoga...manje mu je padalo na pamet da nadje neku makar i na jedno vece...Nekada je bilo znatno teze i prici devojci a danas se sve svelo da na internetu odglumis smekera, kacis najlepse slike,misice i ostale gluposti pa gde upali...Tako i cure sa dekolteima,oblace se za grad da bi se slikale za internet a ne jer im je ugodno u tome...Gomila devojaka/muskaraca na jednom mestu (internet) i veca verovatnoca da ces do cilja doci ako ti je za cilj da nadjes neku/nekoga...Svako vreme nosi nesto svoje,,,,I ukoliko je muskarac los,tacnije nasilan naravno da zena treba otici i povesti dete sa sobom...Ali imas ti zena udaju se za nekoga jer ima mnogo para recimo,rodi mu dete pa mu onda uzme dete i koristi ga,to recimo ne podrzavam...Gomilu slucajeva znam gde zena ucenjuje muza iako covek nista kriv nije... Ma svacega ima, treba se u ovom ludilu naci srodna dusa...to je bingo :)

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Wed Jul 03, 2024 5:48 pm

Kada procitam ovo sto si napisala imas u necemu pravo. A to je da nije bilo drustvenh mreza, snimanja telefonom itd.pa se verovatno manje i znalo. Eto, na to nisam obratio paznju. Ali sa druge strane,dok nije bilo drustvenih mreza i svega toga manje su se ljudi opterecivali da oduseve nekoga...manje mu je padalo na pamet da nadje neku makar i na jedno vece...Nekada je bilo znatno teze i prici devojci a danas se sve svelo da na internetu odglumis smekera, kacis najlepse slike,misice i ostale gluposti pa gde upali...Tako i cure sa dekolteima,oblace se za grad da bi se slikale za internet a ne jer im je ugodno u tome...Gomila devojaka/muskaraca na jednom mestu (internet) i veca verovatnoca da ces do cilja doci ako ti je za cilj da nadjes neku/nekoga...Svako vreme nosi nesto svoje,,,,I ukoliko je muskarac los,tacnije nasilan naravno da zena treba otici i povesti dete sa sobom...Ali imas ti zena udaju se za nekoga jer ima mnogo para recimo,rodi mu dete pa mu onda uzme dete i koristi ga,to recimo ne podrzavam...Gomilu slucajeva znam gde zena ucenjuje muza iako covek nista kriv nije... Ma svacega ima, treba se u ovom ludilu naci srodna dusa...to je bingo :)
.. ok, mozes svashta kachiti ali u RL se to ipak sve pojasni.......a zavisi i od pratioca..koji tip zeli. slika kao slika. da neko ' mishljenje'.... pa se i tu selekcija obavi..

.. sve u svemu.. koliko god da je osoba pri sebi i oprezna.. iznenadjenja ima..... i tako se treba i postaviti i zashtiti ..koliko je moguche..

i ti s ' parama' , nisu oni s krushke pali.. :hahah pa da to sve tako prokockaju. , a ima ih .. svidjaju im se odredjeni tipovi zena ...koje to iskoriste.

..
ne mislim na ove sadashnje '' bildere sa' skupim' autima a ne rade.. :hm . taj nivo nije za kometarisanje..

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Wed Jul 03, 2024 7:01 pm
Wed Jul 03, 2024 5:48 pm

.. ok, mozes svashta kachiti ali u RL se to ipak sve pojasni.......a zavisi i od pratioca..koji tip zeli. slika kao slika. da neko ' mishljenje'.... pa se i tu selekcija obavi..

.. sve u svemu.. koliko god da je osoba pri sebi i oprezna.. iznenadjenja ima..... i tako se treba i postaviti i zashtiti ..koliko je moguche..

i ti s ' parama' , nisu oni s krushke pali.. :hahah pa da to sve tako prokockaju. , a ima ih .. svidjaju im se odredjeni tipovi zena ...koje to iskoriste.

..
ne mislim na ove sadashnje '' bildere sa' skupim' autima a ne rade.. :hm . taj nivo nije za kometarisanje..
Ovde se slazem od reci do reci sa tobom...Tacnije poklapaju nam se razmisljanja...

Imas i onu sortu ljudi koji recimo ovde u Nemackoj rade na gradjevini sto je posten posao naravno ali kada ide na odmor uzima renta car,auto od 70-80 hiljada eura i dole se izmednja devojaka (glupih) samo radi toga...Da me ne shvatis pogresno,ne vredjam zenski rod i sam imam sestru koju volim vise od sebe,daleko od toga...Govorim o toj vrsti lakih devojaka. Dok je takvih lakih devojaka bice i tih ljudi koji nece jesti samo da bi uspeo iznajmiti skup auto na mesec dana i otisao dole na odmor...Uzivanje mu je da glumi baju 3-4 nedelje :D

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hm
sad me zabrinjavash.. chuj slazem se

:DD :cc.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Pa moramo se valjda u necemu i sloziti :)

Nisam ti ja toliko los koliko me ti zamisljas kao negativca nekog :jee. :jee. :jee.

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Izraelsko-palestinski odnosi
    by Peace » » in Svijet
    282 Replies
    19474 Views
    Last post by Peace
  • Porodični odnosi : svekrve/snahe/ zetovi/ punice
    by Skitnica » » in Sve ostalo
    38 Replies