Nasilje

Teme iz psihologije
Bella
Senior
Senior
Reactions:

Re: Nasilje

Unread post by Bella »

. gdje izachi u Sarajevu... :hm nisam sigurna da je i pijaca sigurno mjesto. niti pekara po 'Kifle' :D/

...sve vishe lichi na Medellin/Colombia
.............................................................................................Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

SVE PRIZNAO
Objavljujemo izjavu Sarajkića tužiocu: Kršu ubio iz straha, mislio da će on njega upucati, a razlog je žena
Kršo je s "suprugom" imao četvero djece, ali je njihov brak bio u krizi nakon što ga je ona prijavila za nasilje u porodici, zbog čega je bio u pritvoru u Zenici, više od tri mjeseca.

Međutim, kada je Kršo saznao da je Sarajkić u vezi s njegovom "suprugom", on mu je upućivao prijetnje. Prijetio je i nevjenčanoj supruzi.

U iskazu tužiocima, Sarajkić je priznao da je ubio Kršu. Kako je rekao, dogovorili su da se nađu na Vilsonovom šetalištu i riješe nesuglasice. Ali, kako je znao da je Kršo "problematičan", ponio je pištolj da se "zaštitii".

Kada su se našli na Vilsonovom šetalištu, sjeli su na klupu, a Kršo je zatim predložio Nihadu da kupe sok, što su i uradili.
Uhvatio se za torbicu

Otišli su do obližnje prodavnice i opet se vratili na klupu. Međutim, rasprava je prerasla u brutalno ubistvo.

Sarajkić je tužiocu rekao da je Kršu ubio iz straha. Tvrdi da je mislio da će on njega prvi upucati, jer je mislio da ima pištolj u torbici. Kada se Kršo, nakon rasprave uhvatio za torbicu, Sarajkić je počeo pucati jer je mislio da će izvući pištolj. Usmrtio ga je na licu mjesta.

Nije znao objasniti zašto je ispalio 16 metaka. Utvrđuje se koliko je metaka pogodilo Kršu.

Naime, utvrđeno je da je Kršina nevjenčana supruga, nakon što joj je prijetio angažirala Sarajića da joj postavio kamere u kući.

:/*
sumnjivo. bez dokaza da mu je prijetio/ pisane poruke..

.. strah, jer je pokushao heshto uzeti iz torbice.. :/* nije opravdanje.
....da zashtiti zenu. hm ...

.. neko ko prijeti. idesh u policju ne na 'klupu' da razgovarate..Image

.
.............................................................................................Image

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Skitnica »

Muškarca, koji je jutros sa povredama po cijelom tijelu pronađen na ulazu u Dom zdravlja u Bosanskoj Gradišci, pretukla je supruga koja je privedena u policiji na ispitivanje.

Kako nezvanično saznaje ATV policiji je prethodno prijavljeno nasilje u porodici, odnosno da je 49-godišnjak napao svoju suprugu. Nešto kasnije osumnjičeni nasilnik je postao žrtva.

Prvi rezultati istrage ukazuju da je 49-godišnjak prvo nasrnuo na svoju suprugu, te da mu je ona uzvratila. Nanijela mu je višestruke povrede, a potom ga dovezla na ulaz Doma zdravlja i izbacila iz vozila. Tu ga je pronašao portir koji je sve prijavio policiji. Njemu je pomoć ukazana u gradiškoj bolnici, a navodno je po tijelu imao i rane od noža.

”Pretučeni muškarac je odbijao da sarađuje sa istražnim organima, ali se operativnim radom došlo do saznanja da mu je povrede nanijela supruga. Ona je privedena i slučaj je zasada kvalifikovan kao nasilje u porodici”, kaže izvor blizak istrazi.

U PU Gradiška za ATV je potvrđeno da je slučaj prijavljen, te da je u toku rad kako bi se rasvijetlile sve okolnosti ovog događaja. O događaju je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci.

(Vijesti.ba)

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Skitnica »

Opet je bila sampa odvezla ga do isred doma zdravlja.. :DE

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:cc.
. nimalo nije simpa... ako je to bila rijech..

..da je preminuo. ona je ubica.... i ovako, bi je trebalo na ispitivanje..... :jbg on je prebijen dakle on je zrtva..

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Ženu u tramvaju pretukao nepoznati muškarac: Htio me ubiti, svi su samo stajali i gledali
... tetku nije udario... a ona che njemu lekciju ko je Rodjeni Sarajlija.. u tramvaju.. :/*
- On je sjeo na stolicu, raširio se i rekao je mojoj tetki: „Šta si se toliko raširila, seljanko. Ovo je grad Sarajevo, ovo je moj grad. Šljegli ste odozgo“. Tetka se izvinila i ućutala. Ja sam rekla: „Ti da si rođeni Sarajlija, a sigurno nisi, jer Sarajlije ne razgovaraju i ne ponašaju se tako prema ženama“. On je na te riječi ustao govoreći: „Ti si seljanka, odakle si“. Odgovorila sam mu da sam rođena Sarajka i da znam da Sarajlije nisu takve. Pljunuo me je, unio mi se u lice i udarao me šakama po glavi i vratu, dok je tetka vrištala da mi se pomogne. Niko da se pomjeri, meni se sve zacrnjelo od udaraca, jedan momak je samo priskočio, viknuo je: „Ne“ i tad sam vidjela nož, izvadio ga je da me ubije. Imam posjekotine po ruci – ispričala nam je S. S.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Najnoviji detalji ubistva u Sarajevu: Ledžiba rekla da je Nermina preminula kada je pala na oklagiju. Policija u stanu našla izmasakrirano tijele nesretne žene
:-?
Prema prvim procjenama Nermina je ubijena prije oko sedam dana, pa je čudno kako komšije nisu ništa primijetile.
Image

. shta je razlog.. :doh

Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Sun Jun 30, 2024 1:30 am
Najnoviji detalji ubistva u Sarajevu: Ledžiba rekla da je Nermina preminula kada je pala na oklagiju. Policija u stanu našla izmasakrirano tijele nesretne žene
:-?
Prema prvim procjenama Nermina je ubijena prije oko sedam dana, pa je čudno kako komšije nisu ništa primijetile.
Image

. shta je razlog.. :doh

Image

Ko je ubio neduznu devojku ? Ova zena sto je rekla da je pala na oklagiju ili neko drugi ?

Narod je totalno otisao u aut...Ja sam se u kriminalistici svacega nagledao

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

NecuZvakuHocuKusur wrote:
Sun Jun 30, 2024 10:36 am

Ko je ubio neduznu devojku ? Ova zena sto je rekla da je pala na oklagiju ili neko drugi ?

:-? jesi li imao sluchaj s 'oklagijom'

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Sun Jun 30, 2024 1:18 pm

Jesam da je zena udarila coveka u glavu oklagijom ali da je neko pao to nikada cuo nisam.

Sta se zaista desilo ?

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Sun Jun 30, 2024 1:32 pm
Bella wrote:

Jesam da je zena udarila coveka u glavu oklagijom ali da je neko pao to nikada cuo nisam.

Sta se zaista desilo ?
:rlys
navodno. muz je ubio ..sin od ove zene
.. :fpalm izgleda brutalnije .nego se pretpostavljalo

https://www.source.ba/clanak/Crnahronik ... sli-u-stan

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Sun Jun 30, 2024 1:42 pm
Sun Jun 30, 2024 1:32 pm
Bella wrote:

Sta se zaista desilo ?
:rlys
navodno. muz je ubio ..sin od ove zene
.. :fpalm izgleda brutalnije .nego se pretpostavljalo

https://www.source.ba/clanak/Crnahronik ... sli-u-stan
U vecini ovakvih slucajeva ispadne bolesna ljubomora u pitanju...ali koliko poremecen moras biti da izmasakriras nekoga.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hm
.. kako prepoznati . bolesnika.. .. djevojkama je zbilja buducnost crna..
:jbg mozda je i to razlog, da biraju .drugu zenu ..pored sebe..

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Sun Jun 30, 2024 2:03 pm
:hm
.. kako prepoznati . bolesnika.. .. djevojkama je zbilja buducnost crna..
:jbg mozda je i to razlog, da biraju .drugu zenu ..pored sebe..
Svaka nadolazeca generacija je sve zatupljenija iz razloga sto su okruzeni poremecenostima koje se predstavljaju kao normalne. Sve je to povezano jedno sa drugim. Njima polako i u skole uvode da je normalno imati dva oca,dve majke,da ako si cura mozes biti decak samo ako kazes da se tako osecas itd. Da ne nabrajam emisije koje se pustaju ljudima,reality smeca od programa. I onda kada odrastas uz takve stvari,koliko procenata ljudi ce ostati normalno? Naravno.cast izuzecima koji posvecuju vreme svojoj deci i uce ih pravim vrednostima...

Zene trebaju napustati muskarce cim prvi put podigne ruku na nju i primeti bolesnu ljubomoru...

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Sun Jun 30, 2024 2:14 pm

Svaka nadolazeca generacija je sve zatupljenija iz razloga sto su okruzeni poremecenostima koje se predstavljaju kao normalne. Sve je to povezano jedno sa drugim. Njima polako i u skole uvode da je normalno imati dva oca,dve majke,da ako si cura mozes biti decak samo ako kazes da se tako osecas itd. Da ne nabrajam emisije koje se pustaju ljudima,reality smeca od programa. I onda kada odrastas uz takve stvari,koliko procenata ljudi ce ostati normalno? Naravno.cast izuzecima koji posvecuju vreme svojoj deci i uce ih pravim vrednostima...

Zene trebaju napustati muskarce cim prvi put podigne ruku na nju i primeti bolesnu ljubomoru...
:rlys . ovaj nijo ubio 'partnera' vech 'partnericu'... .. ovakvih dogadjaja josh nema u istoplonim vezama.. mozda ima..ali su neznatni u %
.. niko ih ne tjera da gledaju . npr ti. jel' ti gledash te emisije.. :hm

Pekmeza
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Pekmeza »

Cim neko postavlja na FB sliku svoje zene i nesto se hvali ovako onako, znaj da tu ima neki problem

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Pekmeza wrote:
Sun Jun 30, 2024 3:27 pm
Cim neko postavlja na FB sliku svoje zene i nesto se hvali ovako onako, znaj da tu ima neki problem
Upravo sam ja to zeleo da napisem...

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Sun Jun 30, 2024 2:48 pm

:rlys . ovaj nijo ubio 'partnera' vech 'partnericu'... .. ovakvih dogadjaja josh nema u istoplonim vezama.. mozda ima..ali su neznatni u %
Naravno da ne gledam. U pravu si ti sa tim da ih niko ne tera ali sa svih strana se bombarduju time...Vidi muzika danasnja na sta lici,vidi sta propagiraju na svim televizijama maltene, vidi to prhvatanje parada sta donosi...U svakom segmentu imas kic i sund, retko sta normalno. Sve je manje kulturnih programa,danas su cak i vecinu predstava prretvorili u golotinju i to nazivaju umetnost. Golotinja sama po sebi ne izaziva poremecaj ali govorim u globalu,kada saberes sve ovo sto se nudi,covek je u zacarnom krugu. I ako nisi inteligentan ti podlezes pritisku i prihvatas to sto ti namecu. Uzecu ti primer kurona cirkusa. Ljudi nisu zeleli da prime vakcine i ozes misliti dali im vaucer od 3000 dinara i gomila njih je pristala. Sada ti meni reci,mogu li takvi da razmisljaju glavom?

Pekmeza
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Pekmeza »

Sun Jun 30, 2024 4:40 pm
Pekmeza wrote:
Kad volis u srcu je, sta me boli briga sta ce na to reci FB prijatelji. Samo je vazno kako ce se zbog moje ili necije druge ljubavi, osoba osjecati

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Pekmeza wrote:
Sun Jun 30, 2024 4:49 pm
Sun Jun 30, 2024 4:40 pm
Pekmeza wrote:
Kad volis u srcu je, sta me boli briga sta ce na to reci FB prijatelji. Samo je vazno kako ce se zbog moje ili necije druge ljubavi, osoba osjecati
Bas tako. Procitao sam ovu poruku sto je taj napisao...Tacno iz nje mozes izvuci da je tu nesigurnost neka...Vise zvuci kao nametanje necega...

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Sun Jun 30, 2024 4:45 pm
Bella wrote:

Naravno da ne gledam. U pravu si ti sa tim da ih niko ne tera ali sa svih strana se bombarduju time...Vidi muzika danasnja na sta lici,vidi sta propagiraju na svim televizijama maltene, vidi to prhvatanje parada sta donosi...U svakom segmentu imas kic i sund, retko sta normalno. Sve je manje kulturnih programa,danas su cak i vecinu predstava prretvorili u golotinju i to nazivaju umetnost. Golotinja sama po sebi ne izaziva poremecaj ali govorim u globalu,kada saberes sve ovo sto se nudi,covek je u zacarnom krugu. I ako nisi inteligentan ti podlezes pritisku i prihvatas to sto ti namecu. Uzecu ti primer kurona cirkusa. Ljudi nisu zeleli da prime vakcine i ozes misliti dali im vaucer od 3000 dinara i gomila njih je pristala. Sada ti meni reci,mogu li takvi da razmisljaju glavom?
:D/ . razmislili i skontali. za 3000 dinara... mogu rizikovati chipovanje.. :hahah
.. uvijek je bilo neobjashnjivih situacija, za neke..... i do nas je i do nashe sreche...kako to prezivjeti..

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Sun Jun 30, 2024 5:50 pm
Sun Jun 30, 2024 4:45 pm
Bella wrote:

:D/ . razmislili i skontali. za 3000 dinara... mogu rizikovati chipovanje.. :hahah
.. uvijek je bilo neobjashnjivih situacija, za neke..... i do nas je i do nashe sreche...kako to prezivjeti..

Super su razmislili :jee. :jee.

Naravno da je sve do nas...

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:_)
ti . zvuchish. kao da se nisi vakcinisao..za koronu

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Sun Jun 30, 2024 8:35 pm
:_)
ti . zvuchish. kao da se nisi vakcinisao..za koronu
Nisam i ne bih nikada. Mora samo da se umre i nista vise. Mrzim kada me neko necim uslovljava. Imao sam problema na poslu,napravio sam galamu 2-3 puta i tako da su me zaobisli sa smaranjem oko vakcine. Mnogi na poslu su primili i sada su vise na bolovanju nego na poslu. Bezbroj tuzbi protiv pfizera i ostalih ima u Nemackoj ali mislim da im je to dzaba jer su naterani da prime vakcinu ali su dali svoju saglasnost svojim potpisom.

Kamilica
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by Kamilica »

Sun Jun 30, 2024 9:12 pm

Nisam i ne bih nikada. Mora samo da se umre i nista vise. Mrzim kada me neko necim uslovljava. Imao sam problema na poslu,napravio sam galamu 2-3 puta i tako da su me zaobisli sa smaranjem oko vakcine. Mnogi na poslu su primili i sada su vise na bolovanju nego na poslu. Bezbroj tuzbi protiv pfizera i ostalih ima u Nemackoj ali mislim da im je to dzaba jer su naterani da prime vakcinu ali su dali svoju saglasnost svojim potpisom.
Tvoj stav, ok razumijem. Ja sam se dobrovoljno vakcinisala i nemam nikakvih problema, tako da je vrlo nespretno za sve okriviti vakcinaciju.

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Vršnjačko nasilje
    by Skitnica » » in Vijesti
    20 Replies
    1980 Views
    Last post by Kamilica
  • forumsko nasilje
    by fjaka » » in Psihologija
    20 Replies