A, gdje cete na odmor?
Re: A, gdje cete na odmor?...2024
SUPERIOR ROOM, BALCONY SEA VIEW
✓ Capacity: 1-2 persons
✓ Size (sqm): 18
✓ Size (feet): 194
✓ Bed type: king size
✓ Service type: Bed & breakfast
AVERAGE RATE / NIGHT249€
Hvar

✓ Capacity: 1-2 persons
✓ Size (sqm): 18
✓ Size (feet): 194
✓ Bed type: king size
✓ Service type: Bed & breakfast
AVERAGE RATE / NIGHT249€
Hvar
CAPACITY:
1-3 persons
ROOM TYPE:
Guest room
QUANTITY:
4
SIZE (SQM):
40
SIZE (FEET):
430
BED TYPE:
King size
SERVICE TYPE:
Bed & breakfast
AVERAGE RATE / NIGHT
326€
AMENITIES:
✓ air conditioning
✓ cable / satellite TV
✓ telephone
✓ in-room safe
✓ hair dryer
✓ free Wi-Fi
✓ room service
HOTEL POLICIES:
Check in time: 15:00h
Check out time: 11:00h

1-3 persons
ROOM TYPE:
Guest room
QUANTITY:
4
SIZE (SQM):
40
SIZE (FEET):
430
BED TYPE:
King size
SERVICE TYPE:
Bed & breakfast
AVERAGE RATE / NIGHT
326€
AMENITIES:
✓ air conditioning
✓ cable / satellite TV
✓ telephone
✓ in-room safe
✓ hair dryer
✓ free Wi-Fi
✓ room service
HOTEL POLICIES:
Check in time: 15:00h
Check out time: 11:00h
neka idu #novokomponovani.. ono shto nude.. je precijenjeno..mislim na smjeshtaj... okolina je ok..
..obala je dovoljno velika..da se moze nachi, lijep kutak.. miran. u mjesecu septembru.
.............................................................................................
cijene u Neumu
cijena kao u starbucksu.
..
Deset ćevapa sa pomfritom u grill-picerijama su 15-16 KM, koliko morate platiti i za pileći file ili pizzu capricciosu.
Cijena hamburgera je 13 KM, a u nekim objektima čak 18 KM. Lignje na žaru su 24 KM. Kada su u pitanju pića, espresso kafa je od 4 do 5 KM, točeno pivo od 5 do 9 KM, a flaša vode 3 KM. Iznajmljivanje ležaljki je 10 KM, a suncobrana 5 KM po danu.
..
.............................................................................................
Turisti u šoku: '‘Za sedam dana na Jadranu mojoj porodici treba oko 2500 eura, čak je i voda skupa‘
Imam nekoliko prijatelja sa svojim obiteljima sa područja ex Jugoslavije koji godinama žive u Austriji ili Njemačkoj. Oni imaju iznadprosječna primanja čak i za Austriju ili Njemačku. I iskreno mi govore da ljetuju u drugim državama jer je HR preskupa. Jer ne žele da im niko uzima novac, a za to nemaju protuuslugu. Bez obzira na prirodne ljepote!"
.. pa zar nisu ..prirodne ljepote na prvom mjestu..
Nijemci izračunali: Ljetovanje u Hrvatskoj skuplje od Grčke i Španije |
U Hrvatskoj moraju platiti prosječno 18% manje za te usluge. Puno više od prosjeka za Njemačku turisti iz te zemlje moraju platiti tijekom turističkog boravka u Švicarskoj ili na sjeveru Evrope. Hrvatska je, dakle, prema navodima njemačkih statističara, skuplja zemlja za turiste od velikih južnoevropskih konkurenata Turske, Grčke, Portugala i Španjolske. Skupa Švicarska Što se tiče turističkih destinacija na jugu i jugoistoku Evrope, njemački statističari tvrde da su cijene najviše u Italiji. Ali i te cijene su još uvijek niže nego u Njemačkoj – za 5% u prosjeku.
Najjeftinije se može ljetovati u Bugarskoj i Albaniji. U Bugarskoj noćenje u hotelu i jelo u restoranu koštaju prosječno 55% manje nego u Njemačkoj, a u Albaniji 54% manje. Cijene su niže i u nekim susjednim zemljama. U Francuskoj u prosjeku za dva posto, a u Austriji za tri posto.
Još se manje mora izdvojiti za iste usluge u Poljskoj (19%) ili Češkoj (36%). No za Nijemce je odmor u Skandinaviji skuplji nego kod kuće. U Danskoj za iste usluge moraju izdvojiti trećinu više novca, u Norveškoj 23%, a u Švedskoj dva posto više.
Uvjerljivo najskuplje je u Švicarskoj, gdje njemački turisti za jelo i noćenje plaćaju prosječno 49% posto više nego kod kuće.
Nijemci i nisu neki 'pozeljni turisti'... oni troshe dozirano. tako.. mogu i na najskuplje mjesto.... uskrate sebi ne ke usluge i imaju lijep provod..
Cheap European city breaks: The 10 most affordable destinations for 2024
Vilnius, Lithuania. George Pachantouris//Getty Images.
Lisbon, Portugal. Education Images//Getty Images. ...
Lille, France. Bruce Yuanyue Bi//Getty Images. ...
Krakow, Poland. ...
Athens, Greece. ...
Riga, Latvia. ...
Budapest, Hungary. ...
Bratislava, Slovakia. ...
Skitnice . kakav je ovaj Lille... 
Cheap European city breaks: The 10 most affordable destinations for 2024
Vilnius, Lithuania. George Pachantouris//Getty Images.
Lisbon, Portugal. Education Images//Getty Images. ...
Lille, France. Bruce Yuanyue Bi//Getty Images. ...
Krakow, Poland. ...
Athens, Greece. ...
Riga, Latvia. ...
Budapest, Hungary. ...
Bratislava, Slovakia. ...
Ramallah Resort, otvoren u blizini Bugojna
Mozda bi bilo ispravno pitati - a gdje cete ove god na umor?
ja nisam nista prico sa sefom za odmor
po zakonu ne bi smio do novembra na godisnji, al gdje bi mi bili kad bi slijepo slijedili zakone...
po zakonu ne bi smio do novembra na godisnji, al gdje bi mi bili kad bi slijepo slijedili zakone...
za mene senf je istina
po virslama je ispisan
po virslama je ispisan
pa o chemu ste prichali.
.. hm... trebao ti je rechi. mada da s kod mene ne bih ti to naglasila...
a gdje bi i ishao..
Ljeto u Grčkoj se polako prestaje vezati uz odmor iz snova, a više izaziva zabrinutost za život i zdravlje. Nakon što su mediji izvještavali o smrti turista iscrpljenih vrućinom u junu, ovaj mjesec je donio nove prijetnje.
Meni su sestra i zet sa decom u Grckoj...Tacnije na Krfu ..Kazu da im je super
ne prate vijesti i situaciju...
Da znas da je skupo, bez zajebancije...
Pazi ovo, sedam dana hotel samo sa doruckom 2900 eura za njih cetvoro...
Hotel jeste sa pet zvezdica ali brate mili,puno je...
Jos otisli kolima, gorivo ce ih izaci minimum 500-600 eura ako ne i vise...
Placaju rucak i veceru i sta vec...
Bez 6-7 hiljada nece proci...
Ja na Majorku vodim sina all inclusive 10 dana,hotel cetri zvezdice za 1700 eura sa sve avionskim kartama i transferom od aerodroma do hotela i nazad do aerodroma kada se budemo vracali...
Pazi ovo, sedam dana hotel samo sa doruckom 2900 eura za njih cetvoro...
Hotel jeste sa pet zvezdica ali brate mili,puno je...
Jos otisli kolima, gorivo ce ih izaci minimum 500-600 eura ako ne i vise...
Placaju rucak i veceru i sta vec...
Bez 6-7 hiljada nece proci...
Ja na Majorku vodim sina all inclusive 10 dana,hotel cetri zvezdice za 1700 eura sa sve avionskim kartama i transferom od aerodroma do hotela i nazad do aerodroma kada se budemo vracali...
Zbog cega bi pratili medije ? Znamo sta ce reci...Vrucine, pa ce posle da smaraju sa pricama o globalnom zagrevanju itd.
-
bakterijasmarsa
- Stručnjak

- Reactions:
Čekirali smo Grčku
hotelski smeštaj
Sitonja
Septembar 9-19
hotelski smeštaj
Sitonja
Septembar 9-19
Legal Alien
.. ah, vjerujem.. da se mora prochi sve to.. troshiti na gluposti..itd.
... dok jednog dana ne pukne pred ochima..
...zashto ne iznajmiti stan. pogotovo familije s djecom...
..
NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Sat Jul 13, 2024 11:41 pmZbog cega bi pratili medije ? Znamo sta ce reci...Vrucine, pa ce posle da smaraju sa pricama o globalnom zagrevanju itd.
opet ti o 'nekima' pa izadji vani .shetaj.. zemlja vri... ovo ljeto je zbilja iznad normala.. otkazuju se letovi.. i shta ches s djecom tada... u takvim okolnostima
Moras da pratis sve da bi znala 
Ljudi se bave glupostima...Ovde su avioni sarali nebo...Kako izadje sunce,pojavi se 10-15 aviona koji ostavljaju duge tragove i prave vestacke oblike...I tacno se zna,kada je suncano oni izadju i za pola sata postane oblacno iz cista mira...Ovde je padala kisa mesec dana i vise uzastopno i to sigurno nije prirodna pojava. Tako i te vrucine...Jos pre toga na balkanu su sekli zelenila....Sve su pretvorili u beton,nigde hladovine nema...Gomilu parkova unistili...I naravno da ne mozemo nigde sa decom kada su takva vremena ali ja mislim da oni namerno prave problem pa ce da ponude resenje kao i za sve...Videces,bice smaranja o globalnim zagrevanjima,zatvarajte se u kuce bla bla bla. Pa nije dzaba Nemacke instalirala alarm da svakom stanovniku zvoni telefon kada je neka nepogoda ili sta ti ja znam sta...Pa naravno da ce da koriste taj alarm...Procitana knjiga odavno...
Znam da ti ispadam kao neki cudak jer ovde govorim takve stvari, ispada kao da se u sve razumem...Nije potrebno nikakvo znanje da se ukapira sta se desava...
Ljudi se bave glupostima...Ovde su avioni sarali nebo...Kako izadje sunce,pojavi se 10-15 aviona koji ostavljaju duge tragove i prave vestacke oblike...I tacno se zna,kada je suncano oni izadju i za pola sata postane oblacno iz cista mira...Ovde je padala kisa mesec dana i vise uzastopno i to sigurno nije prirodna pojava. Tako i te vrucine...Jos pre toga na balkanu su sekli zelenila....Sve su pretvorili u beton,nigde hladovine nema...Gomilu parkova unistili...I naravno da ne mozemo nigde sa decom kada su takva vremena ali ja mislim da oni namerno prave problem pa ce da ponude resenje kao i za sve...Videces,bice smaranja o globalnim zagrevanjima,zatvarajte se u kuce bla bla bla. Pa nije dzaba Nemacke instalirala alarm da svakom stanovniku zvoni telefon kada je neka nepogoda ili sta ti ja znam sta...Pa naravno da ce da koriste taj alarm...Procitana knjiga odavno...
Znam da ti ispadam kao neki cudak jer ovde govorim takve stvari, ispada kao da se u sve razumem...Nije potrebno nikakvo znanje da se ukapira sta se desava...

avioni .. nisu patke..
.. u svim naprednim zemljama. ima taj servis. .. ako se dijete ili neko izgubi..policija zove... ako je nevrijeme.. sduga sluzba ako je snjizenje paprika. menadjer samoposluge..
Sarajevo ima dosta drveca.. parkova.. okolne planine..
Ne govorim ti o avionima koji prevoze putnike... 
NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Sun Jul 14, 2024 12:38 amNe govorim ti o avionima koji prevoze putnike...![]()
nije isto brdo iza.aaa prrevara
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 102 Replies
- 10466 Views
-
Last post by Peace
-
- 141 Replies