Magazin
Re: Magazin
Bosna i Hercegovina je jedina država na svijetu koja nema zakon o vanjskim poslovima niti strategiju vanjskopolitičkog djelovanja. Vanjska politika BiH zasnovana je na improvizaciji dokumenta od tri stranice koji je usvojilo Predsjedništvo BiH 2003. godine.
Javnost u BiH ostala je iznenađena nakon saznanja da se ne zna ko i na koji način ocjenjuje rad ambasadora i konzula BiH. Naime, imenovanje ambasadora i konzula BiH funkcionira po sljedećem principu: svaki od tri člana Predsjedništva BiH predlaže diplomatu nacije koju predstavljaju, a interni dogovor zahtijeva da druga dva člana Predsjedništva ne stvaraju probleme i da prijedlog bude jednoglasno usvojen.
S obzirom na ove činjenice, ostaje nejasno da li imenovani ambasadori i konzuli odgovaraju samo članu Predsjedništva BiH koji predstavlja njihov narod ili cijelom sazivu Predsjedništva.
.............................................................................................
ima kriminalaca u svim bivsim republikamaBella wrote: ↑Mon May 06, 2024 11:27 pm. chinjenica brt... nekako para ushi tako neshto..bahatost itd
.. evo druga stvar :
a politichari. u inostranstvo... bilo je takvih situacija i u YU.. ali ne ovako svirepoLiječi se ko ima novca
Onkološki pacijenti u BiH preskaču terapiju, za Taksol sedmično potrebno 540 KM
ima u citavom svijetu, ne kontam sto se to naglasava postojanje kriminalaca medju bosnjacima
za mene senf je istina
po virslama je ispisan
po virslama je ispisan
. naravno da ima.. ali ovakva dostignucha nam nisu poznata... od, da ne kazem.. muslimana.. da dodam. ne znachi da su oni zbilja Boshnjaci/ vjernici.... tako. nije svaka opska provokacija.. ili jeste. treba li to pod tepih . 'nashe' nestashluke
zemlja nam je Bosna, pishemo o deshavanjima vechinom u Bosni/ Balkanu
.............................................................................................
a eto i u bosni imas srba i hrvata kriminalaca koji se vode ko pravoslavci/katolici a veze sa vjerom nemajuBella wrote: ↑Tue May 07, 2024 12:04 am. naravno da ima.. ali ovakva dostignucha nam nisu poznata... od, da ne kazem.. muslimana.. da dodam. ne znachi da su oni zbilja Boshnjaci/ vjernici.... tako. nije svaka opska provokacija.. ili jeste. treba li to pod tepih . 'nashe' nestashluke![]()
zemlja nam je Bosna, pishemo o deshavanjima vechinom u Bosni/ Balkanu
za mene senf je istina
po virslama je ispisan
po virslama je ispisan
Akcija "Bulevar"
U okviru velike akcije SIPA-e pretresaju se stanovi na Stupu: Oduzet novac i uhapšeno 10 osoba
jesi vidjela sto se stup izgradio
sve se bogatasi naselili u taj bulevar
za mene senf je istina
po virslama je ispisan
po virslama je ispisan
. i sigurno je..
. koliko je .po kvadratu
MET GALA u NY
Dress code je bio "Bašta vremena", a najpoznatije modne kuće i svjetski priznati dizajneri bili su zaduženi da spomenutu temu interpretiraju i predstave na kreacijama koje su nosile poznate zvanice.

Dress code je bio "Bašta vremena", a najpoznatije modne kuće i svjetski priznati dizajneri bili su zaduženi da spomenutu temu interpretiraju i predstave na kreacijama koje su nosile poznate zvanice.

znam da ima jedan stan na prodaju
5000 po kvadratu
za mene senf je istina
po virslama je ispisan
po virslama je ispisan
.. evo se iznajmljuje/ 800KM
https://nekretninenex.ba/real-estate.php?id=931
za dvijeBella wrote: ↑Tue May 07, 2024 7:03 pm.. evo se iznajmljuje/ 800KMza jednu osobu stan..
https://nekretninenex.ba/real-estate.php?id=931
za mene senf je istina
po virslama je ispisan
po virslama je ispisan
maloprije citam imena uhapsenih i vidim da znam covjeka
uhapsili njega i citavu mu porodicu zbog pranja para, svi ti stanovi u koje su upali su njegovi
za mene senf je istina
po virslama je ispisan
po virslama je ispisan
jel i ovaj brico komsho🫤
..
.. ja bih radije ..starogradnju. na mirnijem mjestu..
ovaj je stan manji, veci stanovi su sigurno dosta jeftiniji. a sta bi ti, u sarajevu da ti gleda stan na big ben
za mene senf je istina
po virslama je ispisan
po virslama je ispisan
.Revizor wrote: ↑Wed May 08, 2024 8:42 amovaj je stan manji, veci stanovi su sigurno dosta jeftiniji. a sta bi ti, u sarajevu da ti gleda stan na big ben![]()
tako, Bosna je chudna. skupi stanovi po kvadratu, a jeftini po iznajmljivanju..
. neki pogled je ochekujuchi. zelenilo.. itd.. ne
Pitali smo građane je li skup kvadrat stana u Sarajevu i imaju li svoju nekretninu
.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/pitali- ... /240508106
..
i opet che 'neka' sa choporom da udje..
.. a novine/portali.. to daju na znanje.. da se proda shto vishe ulaznica..11. jula
Goran Bregović na godišnjicu genocida u Srebrenici pjeva u Ankari
U susret rezoluciji
Kako se BiH treba postaviti prema državama koje budu glasale protiv rezolucije o Srebrenici
Kakva buduchnost. trenutno se deshava u izraelu. i shta Svijet chini da to zaustavi. nishta. kad se sve zavrhi. bice incijative u UN ... kao ova o Srebrenici...Iznimna je važnost usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici u vidu globalnog poziva da se tako nešto spriječi u budućnosti bilo gdje. Zatim da se u obrazovni program uvrste činjenice o genocidu u Srebrenici te da se, između ostalog svake godine komemorira 11. juli u zemljama koje podrže rezoluciju. U tom kontekstu itekako je važno i što više zemalja podrži pripremljenu rezoluciju.
No, sada se nameće pitanje kako će domaći, probosanski političari reagirati, odnosno kako će se postaviti prema onim zemljama koje odbiju da stanu uz rezoluciju. Jer ignorisanje protivljenja ovom civilizacijskom činu nije nešto na što treba pristati. Posebno ako se u obzir uzme koliko su neke druge države, poput Njemačke, Velike Britanije, SAD-a i slično uložile truda da se okupi što više kosponzora kako bi rezolucija dobila što veću podršku.
Ukoliko je genocid u Srebrenici jedna od ključnih tački i crvenih linija onih koji se zaklinju u državu, onda bi i odnos nekih drugih zemalja prema ovom pitanju trebao odrediti neki budući odnos ili ga barem propitati.
No, glas protiv rezolucije u UN-u neke države ne mora nužno značiti da bi ta ista država odbila usvojiti takvu rezoluciju u domaćem parlamentu. To smatra profesor i dekan Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Sead Turčalo.
"Moje mišljenje je da u državama koje ne glasaju za rezoluciju u Generalnoj skupštini UN-a treba pokušati raditi na sličnoj rezoluciji u njihovim nacionalnim parlamentima. Razlozi glasanja nekih država protiv rezolucije u Generalnoj skupštini ne moraju nužno značiti da takva rezolucija ne bi bila prihvaćena na nivou nacionalnih parlamenata. Država se na globalnom nivou može odlučiti da iz strateških razloga odbije podržati rezoluciju koja osuđuje negiranje genocida i glorifikaciju zločinaca te komemoraciju genocida, dok na unutrašnjem planu može biti spremna podržati istu takvu rezoluciju u svom parlamentu", kaže za Klix.ba Turčalo.
..tachno. zashto se u Bosni . nije razgovaralo o rezoluciji s politichgarima, RC... nakon toga traziti i od UN . da zemlje to verifikuju...
.. kako trenutna vlast radi. ne vodi ka zblizavanju. pomirenju.......... stanja/ u Bosno. naprotiv. odgovara im 'ratno stanje'.. i shto duze da se zadrze na pozicijama vladanja..
jeremyja Clarksona obožavaju udane žene u Britaniji, proglasile ga najseksi muškarcem na svijetu

. glavna konkurencija
Boris
..
a dobro, nije im neka konkurencija u britaniji 
za mene senf je istina
po virslama je ispisan
po virslama je ispisan