Porodični odnosi : svekrve/snahe/ zetovi/ punice
Re: Porodični odnosi : svekrve/snahe/ zetovi/ punice
....jesi li pratila dalje shta se desava ... pratioci mislili,,da zena 'ozbiljno' pricha..
...ista je snimila, novi video i objasnila ko je..
...ista je snimila, novi video i objasnila ko je..
.............................................................................................
u danasnje vrijeme raznih 'Karen' dama...zetovi su na raznju ,,ipak...
.............................................................................................
Jučer sjedim u društvu nekoliko svekrvi i razvezle one priču o snahama kakva je u koje..
Jedna poce da priča kakva joj je snaha bila kad se tek udala ..kako bojler tople vode potroši dok opere sude od ručka / večere ..kao naplataka sam se računa struje ihhhhaaaahaaaa…
Kazem joj : Kad ti se sin hrijeo ženiti a i vi ste znali da će doći mlada, trebali ste kupiti masinu za sude, jeftinije bi prošli …
Možda mlada nikad sude nije prala, a možda i jeste ali nije vodila računa niti znala da će neko pratiti kolko vode će potrošiti ..
Jeste li gledali koliko vode tople potroši i dok se tušira ..?
Kaže ona ah… sad je ok.. ne živi sa nama…
Hvala Bogu da se ne živi zajedno…
Pffff. Jaooo svekrva i priča … drugi put napišem još ..
Jedna poce da priča kakva joj je snaha bila kad se tek udala ..kako bojler tople vode potroši dok opere sude od ručka / večere ..kao naplataka sam se računa struje ihhhhaaaahaaaa…
Kazem joj : Kad ti se sin hrijeo ženiti a i vi ste znali da će doći mlada, trebali ste kupiti masinu za sude, jeftinije bi prošli …
Možda mlada nikad sude nije prala, a možda i jeste ali nije vodila računa niti znala da će neko pratiti kolko vode će potrošiti ..
Jeste li gledali koliko vode tople potroši i dok se tušira ..?
Kaže ona ah… sad je ok.. ne živi sa nama…
Hvala Bogu da se ne živi zajedno…
Pffff. Jaooo svekrva i priča … drugi put napišem još ..
Kako su to otuzni razgovori. Bas ne volim te balkanske obicaje 
Prave mahalusa i ja među njima.. :""
Ne volim ni ja takve razgovore prenositi ni na koji način al sjetih se ove teme.. 
Na selima se vise snahe i svekrve..
još ako obje nezaposlene a žive zajedno.. 
Status jedne svekrve:
Kraj zeta mi srce leži,
a kraj sina, kuja reži..

Kraj zeta mi srce leži,
a kraj sina, kuja reži..
Vrlo često dolazi do sukoba u odnosima svekrve i snahe jer svekrve mogu imati tradicionalna očekivanja od snahe (npr. da brine o kući, porodici ili njenom sinu na određeni način), dok snahe možda imaju savremeniji pogled na uloge u porodici. Ovo može vrlo cesto dovesti do nesporazuma...
Kada mamin sin započne život s partnerkom, majka može osjećati da gubi dio svoje uloge u njegovom životu.
Ovo vrlo cesto izaziva nesvjesno rivalstvo.
Snahe i svekrve često dolaze iz različitih porodica s različitim tradicijama, načinima komunikacije i običajima, što može izazvati takoder nerazumjevanje i verbalne sukobe..
Vrlo često svekrve pokušavaju previše da se uključi u odluke para, snahe to doživljavaju kao mješanje, dok svekrve to vide kao "pomoć".
Kada mamin sin započne život s partnerkom, majka može osjećati da gubi dio svoje uloge u njegovom životu.
Snahe i svekrve često dolaze iz različitih porodica s različitim tradicijama, načinima komunikacije i običajima, što može izazvati takoder nerazumjevanje i verbalne sukobe..
Vrlo često svekrve pokušavaju previše da se uključi u odluke para, snahe to doživljavaju kao mješanje, dok svekrve to vide kao "pomoć".
Mislim da je to danas, malo civiliziranije i kulturnije.... Ti odnosi.
Imam snahe i češće se čujem s njima nego sa sinovima. Što god treba njima-tu sam. I obrnuto
Imam snahe i češće se čujem s njima nego sa sinovima. Što god treba njima-tu sam. I obrnuto
Ne slažemo se uvijek i oko svega s našom rodbinom. No, nekad je te nesuglasice lakše riješiti, a nekad puno teže, posebno ako obje strane ustraju u svom stavu.
Kad postanemo roditelj, neko – duže – vrijeme članovi obitelji i prijatelji imaju potrebu kupovati našoj djeci razne stvari. Male slatke majičice, bodiji, preslatki ukrasi, košuljice… Tko bi ih mogao kriviti? Znamo i sami da se teško oduprijeti porivu da kupimo nešto od tih očaravajućih komada – ili bolje rečeno komadića – odjeće. No, nekad pogode naš ukus, a nekad baš i ne…
Jedna je mama na forumu (?)opisala svoju dilemu koju ima u vezi odjeće koju na poklon dobiva od svoje svekrve, odnosno bake svog djeteta. Svekrva, naime, neprestano kupuje djetetu odjeću koja se mami nimalo ne sviđa. Mama ne zna kako baki reći da ne želi da više kupuje takvu odjeću.
U čemu je problem? Baka unučici neprestano kupuje odjeću ukrašenu frazama poput „bakina najbolja prijateljica". Jasno je zašto jedna moderna mama može smatrati, kao što je i ovdje slučaj, da je takva odjeća pomalo – „cringe“. Druge je mame pitala kako reći svekrvi da ne želi dijete odijevati u odjeću s takvim „bezobraznim sloganima“ i načinjenu od „očito nekvalitetnog" materijala. „Umjesto da kupuje dječje stvari za koje smo rekli da nam se sviđaju ili da nam trebaju, ona stalno kupuje dječju odjeću sa ciljanim i bezobraznim sloganima 'baka zna najbolje' u koje mi je toliko neugodno odijevati je - pa to i ne radim", objasnila je. „Nemam pojma gdje pronalazi te gluposti. Namjerno se trudi kupiti takve stvari. Mnogo toga je očito nekvalitetno smeće s interneta." Žena je navela još neke fraze koje su bile na odjeći koju je njezina kći dobila od bake: „Baka: majka bez pravila“, „Dodaj me baki“, „Ako mama kaže ne, pitaj baku“ i „Nazovi baku: ona uvijek zna što učiniti!“ „Nije joj prvo unuče i do sada sam mislila da imamo dobar odnos, ali sada me malo iritira“, primijetila je.
Da stvar bude još bolja, svekrva neprestano pita zašto njezina unuka ne nosi nijednu odjevnu kombinaciju koju ona smatra smiješnom. Mama je tako odlučila od korisnika foruma zatražiti odgovor na pitanje – pretjeruje li i je li bezobrazno reći svekrvi da ne želi takvu odjeću, te da je smatra neukusnom. Jedna je mama ponudila jednostavno rješenje koje bi moglo umiriti sve uključene: „Fotografirajte bebu u toj odjeći, pošaljite joj fotografiju i odmah nakon toga skinite odjeću ako vam smeta", napisala je u svom odgovoru. Ta ista osoba pojasnila je bakino ponašanje: „Neukusna odjeća, ali ako nema bilo kakvog drugog ponašanja, ona je jednostavno uzbuđena zbog tog." No, neki su imali problema s izborom riječi mame koja je zatražila savjet. „Ako vam se ne sviđaju slogani, u redu, ali reći 'nekvalitetno smeće' zvuči snobovski - to morate preboljeti“, zaključila je jedna mama koja se nije složila s mamom koja je objavila .
Čudna ste sorta vi žene
Daleko manje je problema u sličnim relacijama između muškaraca.
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 282 Replies
- 19477 Views
-
Last post by Peace
-
- 56 Replies