Podjela imovine

Porodica, odnosi u porodici, odgoj djece, briga o roditeljima i slične teme
Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Podjela imovine

Unread post by Skitnica »

Velo često je slučaj da dođe do podjele imovine nakon smrti roditelja i onda tek u većini slučajeva problem nastaje. Ima slučajeva gdje se to podijeli bez problema a ima i onih koji se završe jako loše, ..

Neki roditelji odluče podijeliti imovinu još dok su živi, i mislim da to nije loše, tako nakon njihove smrti nema prepirki i zamjerki među djecom , kao i njihovih partnera koji se vrlo često umiješaju u sve to. :hm

Jeste li imali problema sa podjelom, jeste li nešto naslijedili od roditelja?

Moji pricaju o podjeli sada, misle kome šta pokloniti još dok su živi ..ne zbog toga sto misle da će biti kasnije problema neko se osjećaju dužnim da podjele svima “jednako”..

Revizor
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Re: Podjela imovine

Unread post by Revizor »

ja se nadam da moji nece to rjesavat dok su zivi, da probam da pokradem sestru
za mene senf je istina
po virslama je ispisan

Kamilica
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by Kamilica »

Svakako sam za to da za zivota napravim testament, i podijelimo djeci podjednako ovo sirotinjice sto imamo :D/

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

. poznajem familiju. s jednim sinom i nekoliko kcherki... sin je smatrao..da pod obavezno. sva imovina pripada njemu. jer je takav 'obichaj' jer je mushko... no. kcherke nashle svoju srechu.. odrekle se sve te imovine u opshtini. i odbile svako zahtjevanje oca da mu salju novac za odrzavanje imanja.. :hahah
. . svo imanje je bilo na oca. ne i na majku koja je bila domachica( nije radila van kuche ).. jer nije naravno ni razmishljala o tome..da ako ostane udovica. da nije glavni nasljednik . vech podjednako sa svom djecom...
sve je to ok.. ali, mnoge zene to nisu znale.. dok im se nije desilo.. :-?
.............................................................................................Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

. dakle..za vrijeme zivota, prepisati imovinu.... ne..
. testament se moze 'oboriti'.. ne znam koliko je i to pouzdano....
..u Americi. bogati ..rasprodaju sve.. zivot zavrshe u nekom luksuznom objektu(hotelu) za penzionere... sve ostalo je 'trust fund'-u .( u Bosni mislim da tako shto ne postoji) s naglasenim pravilima... i na taj nachin ispune svoje zelje
.............................................................................................Image

Kamilica
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by Kamilica »

Bella wrote:
Sun May 05, 2024 10:48 pm
. dakle..za vrijeme zivota, prepisati imovinu.... ne..
. testament se moze 'oboriti'.. ne znam koliko je i to pouzdano....
..u Americi. bogati ..rasprodaju sve.. zivot zavrshe u nekom luksuznom objektu(hotelu) za penzionere... sve ostalo je 'trust fund'-u .( u Bosni mislim da tako shto ne postoji) s naglasenim pravilima... i na taj nachin ispune svoje zelje
Prepisati ne, ali napraviti testament je pametno. Sto se mene licno tice, ako bi takva djeca bila da bi osporavali testament i moju zelju, to bi mi kao roditelju bio strasan poraz.

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Imovine politicara
    by Skitnica » » in Bosna i Hercegovina
    4 Replies
    126 Views
    Last post by Skitnica