Samo da kažem
Re: Samo da kažem
Koliko se ima vremena kad ste slobodni
Generalno sredila po kuci, odmicala namjestaj da ocistim iza i ispod, posteljinu oprala, otisla u shoping, frendica mi bila na kafi, napravila rucak, otisla u setnju od jedan sat, cula se s roditeljima, s djecom, s drugom frendicom…
Opet isla u onu trgovinu sto prodaju mlijeko s farme. Sad kupila 2 galona, sto znaci oko 8 litara. Sta cu od 4 litra?
Da napomenem, samo ja u kuci trosim mlijeko
Generalno sredila po kuci, odmicala namjestaj da ocistim iza i ispod, posteljinu oprala, otisla u shoping, frendica mi bila na kafi, napravila rucak, otisla u setnju od jedan sat, cula se s roditeljima, s djecom, s drugom frendicom…
Opet isla u onu trgovinu sto prodaju mlijeko s farme. Sad kupila 2 galona, sto znaci oko 8 litara. Sta cu od 4 litra?
Da napomenem, samo ja u kuci trosim mlijeko
GalonkaPeace wrote: ↑Sun Feb 25, 2024 2:00 amKoliko se ima vremena kad ste slobodni![]()
Da napomenem, samo ja u kuci trosim mlijeko![]()
Pij, pravi ručak, piru neshto slatko
Ispij to sve...kad si vech kupila...
.............................................................................................
Dobro jutro/dan, mir i spas Boziji neka je s vama
Izgleda da me naduvo vjetar jucer, osjecsj u glavi mi je ko da sam u avionu.
Radna mi nedjelja.
Izgleda da me naduvo vjetar jucer, osjecsj u glavi mi je ko da sam u avionu.
Radna mi nedjelja.
i meni ne godi vjetar....
.............................................................................................
. to je to.
.. inache i bolovi u vilici/ zubima se pojave
i ja moram ushi pokriti..kad god je vjetrich..
. nash se narod smije..kad je u javnom prevozu.. pa pojedini negoduju za otvaranje prozora..
a i njima se kasnije .. vilica ukochi.. 
.. inache i bolovi u vilici/ zubima se pojave
i ja moram ushi pokriti..kad god je vjetrich..
. nash se narod smije..kad je u javnom prevozu.. pa pojedini negoduju za otvaranje prozora..
Razlijem u flasice od vode i zamrznem.
Ovo mlijeko ne moze stajati duze od 3 dana ni u frizideru, nema nikakvih dodataka i pocne mijenjati ukus nakon tri dana.
Pitala sam se kako u trgovini moze, cak i organsko.
Nasla sam da ga prokuhaju tri secunde na nekoj veoma visokoj tem.
Tako eto, svaku drugu noc izvadim tu jednu flasicu, ostavim izvan fridera preko noci, i onda ide u frizider.
evo shta gogle kaze
Raw milk is milk that has not been pasteurized to kill harmful bacteria. Raw milk can be contaminated with harmful germs that can make you very sick. In fact, raw milk is one of the riskiest foods. People who get sick from raw milk might have many days of diarrhea, stomach cramping, and vomiting.
vidjala sam 'raw' mlijeko u whole foodsu. i pishe da nije za ljude .. vech mace...
Bella wrote: ↑Sun Feb 25, 2024 5:09 pmevo shta gogle kaze
Raw milk is milk that has not been pasteurized to kill harmful bacteria. Raw milk can be contaminated with harmful germs that can make you very sick. In fact, raw milk is one of the riskiest foods. People who get sick from raw milk might have many days of diarrhea, stomach cramping, and vomiting.
Pusti bona, ljudi su vjekovima trosili raw milk.
U zadnjih 30-40 god u USA skontali da ne valja.
Pa ne valja po novcanike tih sto sire te vijesti.
Treba ga obraditi, izvadit mu masnocu, pa je prodati za sladolede, za heavy cream, za sour cream, za butter. Zatim treba mu dodati vitamin D, da jos neko zaradi.
Znaci uzmu mu dusu, pa mu onda dodaju vjestacku.
A to dodavanje vitamina D datira iz vremena ropstva, kad su ljudi bili neuhranjeni i iscrpljeni zbog radu u polju.
Ja ne podnosim dobro to mlijeko, imam nadulost i bol u stomaku.
Frendica kupuje smart balans margarine, jer na njima pise to smart i jer su skupi.
Ali istina je da u vezi njih nije nista smart.
Ako googlas, pokazat ce ti sta u njima nema - fol nema masnoce, ali ti ne kaze sta u njima ima,
A ima uglavnom otpadi.
Ali istina je da u vezi njih nije nista smart.
Ako googlas, pokazat ce ti sta u njima nema - fol nema masnoce, ali ti ne kaze sta u njima ima,
A ima uglavnom otpadi.
Peace wrote: ↑Sun Feb 25, 2024 6:14 pmBella wrote: ↑Sun Feb 25, 2024 5:09 pmevo shta gogle kaze
Pusti bona, ljudi su vjekovima trosili raw milk.
U zadnjih 30-40 god u USA skontali da ne valja.
Pa ne valja po novcanike tih sto sire te vijesti.
Treba ga obraditi, izvadit mu masnocu, pa je prodati za sladolede, za heavy cream, za sour cream, za butter. Zatim treba mu dodati vitamin D, da jos neko zaradi.
Znaci uzmu mu dusu, pa mu onda dodaju vjestacku.
A to dodavanje vitamina D datira iz vremena ropstva, kad su ljudi bili neuhranjeni i iscrpljeni zbog radu u polju.
Ja ne podnosim dobro to mlijeko, imam nadulost i bol u stomaku.
.. jesu po selima . vjerujem, ali i to je upitno. obavezno se grijalo.. cijedilo. ne znam detalje.. zavisi kako su ga preradjivali ..sir pavlake...itd
. pa ne vade, ima punomasno mlijeko.. kao i sa dodacima. nauka napredovala.. dodaju neshto shto nam i pomaze.. i mi se mijenjamo
.. pa i danas .vecina mladih su mrshavi. 'neuhranjeni' ako su pri novcu ..dakle jedu kvalitetniju/ probranu hranu...pod nadzorom roditelja..kad se otisnu.. ..ima svashta...
.. no. interesantno je..da od tog mlijeka nemash nadimanje..
..
i ja kupujem neshto od -smart balans-a. meni se svidja ukus... miris. puter odavno ne jedem .jer je zivot. porijekla.. eto..tako ja skontala.( a i zbog cholesterola/ genetski povechan)) i kad ga probam.. bez ukusa mi je.. i dalje ga ne jedem..
.. ne znam za cijene..ali tu su negdje..
.. ne znam za cijene..ali tu su negdje..
Od kako je ta nauka napredovala, pa nam pocese sve vise i vise dodavati u hranu, postadosmo sve bolesniji i bolesniji.
Ja cu uvijek da vjerujem da je za covjeka najbolja ona izvorna hrana. Kakvom je Bog stvara.
I trudim se sto vise takvu trositi.
Ja cu uvijek da vjerujem da je za covjeka najbolja ona izvorna hrana. Kakvom je Bog stvara.
I trudim se sto vise takvu trositi.
. ne svi. duze se zivi.. to je bar evidentno..... a, ko zloupotrbljava dostignucha.. placha cijenu ..
..ipak se zna .sta je stetno za nas ljude.. neki u to ne vjeruju..i ok.. niko ih i ne tjera..
. ipak,ako slushamo nashe tijelo..i ako nam neshto ne godi, nakon konzumiranja.. pa. nechu ga opet kupiti ..
i tako u nedogled
..ipak se zna .sta je stetno za nas ljude.. neki u to ne vjeruju..i ok.. niko ih i ne tjera..
. ipak,ako slushamo nashe tijelo..i ako nam neshto ne godi, nakon konzumiranja.. pa. nechu ga opet kupiti ..
.izmjerim pritisak 93/56 
-
bakterijasmarsa
- Stručnjak

- Reactions:
. uglavnom je to moj pritisak. nekad je iznad 100 ako sam kod dr ..
tada svima 'skochi'..
joj Munche dzuturuma

. struchnjaku.. ja sam senior..
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 53 Replies
- 6622 Views
-
Last post by Vanilla
-
- 8 Replies