Samo da kažem
Re: Samo da kažem
sheta
to si ti nauchila u Bosni da kopash i da oresh...krompier...luk...paradajz...tak to...
da si neka mogla bi i onu Munčowwwu poduchiti...pa kad dodje u ovamo...da ponese shta u goste
super
Vidish Monča kako je ova Piece vrijedna zhenica...a ne samo mafin...nekakav nja nja...mrkvica...folovi golovi...izvlakusha

halloba
dzesss....
..
.............................................................................................
. a zashto ne sjedish. na kauchu / fotelji...
...
.. gobra ti je supa.... nemacheganema..
.............................................................................................
chao chao
sad iz grada...bio u kupovini...
toplo danas...pun grad turista...guzhva...
Htjela me u marketu zapaliti 15-17 KM...Dva puta mi pokushala obrachunati tudju kafu, plus moju
na charsiji k'o na Tursko Iranskoj granici...auto iz 10 pravaca...ishao pjeshke...nisam bio sa autom...
ne gleda niko ni pjeshacki ni semafor...ma nishta...stade na sred ulice....naje*bah im se matere seljachke...i ko im dade vozachku dozvolu..papci pogani... :m.
tak to
pa sjedim na kauchu...
nestalo kafe...tri mi kafe pokushala danas naplatiti...dvije tudje..i moju :m.
supa je prava ono shto se kazhe masala...jelde...onih tvojih zezalica tralala ima dosta...
tak to.....shta chu kad sam jako maleshna...nja nja
. Re: Samo da kažem
.. narod ih kao zali. teshko rade. ako je manjak. moraju nadoknaditi. i tako.Gudi wrote: ↑Sat Feb 17, 2024 3:18 pm![]()
chao chao
sad iz grada...bio u kupovini...
toplo danas...pun grad turista...guzhva...
Htjela me u marketu zapaliti 15-17 KM...Dva puta mi pokushala obrachunati tudju kafu, plus moju![]()
![]()
na charsiji k'o na Tursko Iranskoj granici...auto iz 10 pravaca...ishao pjeshke...nisam bio sa autom...
ne gleda niko ni pjeshacki ni semafor...ma nishta...stade na sred ulice....naje*bah im se matere seljachke...i ko im dade vozachku dozvolu..papci pogani... :m.![]()
tak to
. dodje situacija . da kradu, bez svijesti... uvijek ide pitanje. 'imate li sitno''
. zato. najbolje u Crvenu jabuku. sam naplatish.. cijene istaknute..
. ne gleda ..to su uglavnom , Bliski istok ..turisti a i dimachi brt.
. mada nije manje ni pjeshacima...
brate imaju platu...moja Munčowwe..heeej 2 puta kafu plus mojuBella wrote: ↑Sat Feb 17, 2024 4:44 pm.. narod ih kao zali. teshko rade. ako je manjak. moraju nadoknaditi. i tako.
. dodje situacija . da kradu, bez svijesti... uvijek ide pitanje. 'imate li sitno''itd.
. zato. najbolje u Crvenu jabuku. sam naplatish.. cijene istaknute..![]()
. ne gleda ..to su uglavnom , Bliski istok ..turisti a i dimachi brt.
. mada nije manje ni pjeshacima...![]()
nisu Bgm bliski istok, ima dosta Hrvata, Engleza, Turaka...svega...ali nashi ugavnom ovdje voze auta u SG...Valjda subota lijepo vrijeme pa izashao narod..
Htio sam na trenutak da budem kao oni iz Hamasa...shto su isli sa automatom i sve jedno za drugim u autu rokali na onom festivalu
Spreman kao Hamas repetiram kalaš
ma bolan...pjeshacki...nema tu samafora....mora tu stati...prije mjesec su zhenu udarili...dolazila policija, uvidjaj...haos ba...hitna,,,
chobani teshki...ne znam kako je kod tebe...ali ovdje u Sarajevu...Ovdje samo tenk ili kakav kamion treba voziti. pa se onda svako sklanja sa puta...da ge ne ubijesh...zgnjechish ko bubu...
tak to...moj Munčawww
kakva si mi ti ? shta ima i tako to ?
Pecem neki kolac, neka patismanja, , mama mi dala recept.
Jest dobro sto sam jucer radila u dvoristu, danas hladno, ne bih mogla.
Jest dobro sto sam jucer radila u dvoristu, danas hladno, ne bih mogla.
.. imaju . ali jedinstvena shansa i da se ukrade. i da se ne primjeti..Gudi wrote: ↑Sat Feb 17, 2024 6:18 pm
brate imaju platu...moja Munčowwe..heeej 2 puta kafu plus mojuShatro da neki starija zhena iza mene samo vidi cijenu na snizenju...i tako ostane na kasi i ta njena cijena i moji artikli
![]()
nisu Bgm bliski istok, ima dosta Hrvata, Engleza, Turaka...svega...ali nashi ugavnom ovdje voze auta u SG...Valjda subota lijepo vrijeme pa izashao narod..seljachki narod... :m.
Htio sam na trenutak da budem kao oni iz Hamasa...shto su isli sa automatom i sve jedno za drugim u autu rokali na onom festivalu![]()
![]()
Spreman kao Hamas repetiram kalaš![]()
ma bolan...pjeshacki...nema tu samafora....mora tu stati...prije mjesec su zhenu udarili...dolazila policija, uvidjaj...haos ba...hitna,,,![]()
chobani teshki...ne znam kako je kod tebe...ali ovdje u Sarajevu...Ovdje samo tenk ili kakav kamion treba voziti. pa se onda svako sklanja sa puta...da ge ne ubijesh...zgnjechish ko bubu...![]()
tak to...moj Munčawww
kakva si mi ti ? shta ima i tako to ?![]()
bude toga i kod mene.. ali zbilja rijetko...
..ako je pjeshachki.. otkud auti ... i to da voze brzo. neshto mi chudno ..
... i kod mene ,pjeshaci u samom centru grada.. nogu pred nogu..
. . i tako. svejedno. biciklisti ginu.. ne vide ih iz kamiona, tj pickup-a
.. ali, subota je, takav dan. svi vani.. kao i penzoneri.. cijelu sedmicu imaju za shoping. jok ono naviklo subotom.
. ko ne podnosi guzvu ..ne izlazi
Vidi je koliko ima iskustva u svemu ovomeBella wrote: ↑Sat Feb 17, 2024 7:02 pm.. imaju . ali jedinstvena shansa i da se ukrade. i da se ne primjeti..Gudi wrote: ↑Sat Feb 17, 2024 6:18 pm
brate imaju platu...moja Munčowwe..heeej 2 puta kafu plus mojuShatro da neki starija zhena iza mene samo vidi cijenu na snizenju...i tako ostane na kasi i ta njena cijena i moji artikli
![]()
nisu Bgm bliski istok, ima dosta Hrvata, Engleza, Turaka...svega...ali nashi ugavnom ovdje voze auta u SG...Valjda subota lijepo vrijeme pa izashao narod..seljachki narod... :m.
Htio sam na trenutak da budem kao oni iz Hamasa...shto su isli sa automatom i sve jedno za drugim u autu rokali na onom festivalu![]()
![]()
Spreman kao Hamas repetiram kalaš![]()
ma bolan...pjeshacki...nema tu samafora....mora tu stati...prije mjesec su zhenu udarili...dolazila policija, uvidjaj...haos ba...hitna,,,![]()
chobani teshki...ne znam kako je kod tebe...ali ovdje u Sarajevu...Ovdje samo tenk ili kakav kamion treba voziti. pa se onda svako sklanja sa puta...da ge ne ubijesh...zgnjechish ko bubu...![]()
tak to...moj Munčawww
kakva si mi ti ? shta ima i tako to ?![]()
ne mogu da odole .. . jedini spas je .kupovati par artikala. tako si u kontroli pljachke...
bude toga i kod mene.. ali zbilja rijetko...
..ako je pjeshachki.. otkud auti ... i to da voze brzo. neshto mi chudno ..
... i kod mene ,pjeshaci u samom centru grada.. nogu pred nogu..i to krenu ..dijagonalno preko ceste.. shta da radish . chekash . polako vozish ... da im sirenu pustish ..
ne chuju...
..
. . i tako. svejedno. biciklisti ginu.. ne vide ih iz kamiona, tj pickup-a
.. ali, subota je, takav dan. svi vani.. kao i penzoneri.. cijelu sedmicu imaju za shoping. jok ono naviklo subotom.
. ko ne podnosi guzvu ..ne izlazi..tako ja radim..
![]()
![]()
Nema sve folove golove zna
I to americhke...
Tak to mawwa
Nisam luda da uzimam to neko seosko prezime
slijedece mora biti samo Smith Johnson Trump tako to
slijedece mora biti samo Smith Johnson Trump tako to
Nakon nekoliko toplih dana, danas opet zastudi.
Nisu najavili, ili ja nisam dobro upratila.
Svejedno sam iza podne izasla iz kuce i bavila se dvoristem.
Ozebla da valja.
Pripremila drva da nam vatru u kaminu spotaknem.
Na znam sto mi naviru ovi stari izrazi, samo mi naviru..
Skuhala danas grah, ispekle polucrne somuncice, ispekla kukuruzu, i uzvarila ono mlijeko s farme
A patispanja po maminim receptu je preslatka za moj ukus.
Ozebla da valja.
Pripremila drva da nam vatru u kaminu spotaknem.
Skuhala danas grah, ispekle polucrne somuncice, ispekla kukuruzu, i uzvarila ono mlijeko s farme
Peace wrote: ↑Sun Feb 18, 2024 12:30 amNakon nekoliko toplih dana, danas opet zastudi.
Ozebla da valja.
Pripremila drva da nam vatru u kaminu spotaknem. // Ne znam da se ljudi ovako izražavaju![]()
kako Gudi podrzava.. kad zensko radi poslove. koje su od postanka. mushkarci radili..
Jeste ravnopravne? Jeste
Imate li nasljedstvo imovinu? Imate
Idete li u školu, fakultete? Idete
Imate li titule, znanja i zvanja? Imate
Imate li dobro plaćene poslove? Imate
Jeste samostalne neovisne ? Jeste
I ja brate kuham. Pa šta.
Raspremim po kući i očistim.
Operem svoje suđe.
Operem veš i osušim ga.
I sve ko sebi što se kaže.
Danas sam bio u marketu malo da napunim kuhinju hranom da ne letaju muhe.
Tak to
Radi neshto pametno Monča
Da si kakva Monča sama bi onu klimu promijenila. A ne nekakvi mushki da ti mijenjaju

idem prvo . da jedem..

Upravo gledam
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 53 Replies
- 6621 Views
-
Last post by Vanilla