Moja glasna razmisljanja
Re: Moja glasna razmisljanja
Živjeti u BiH u Evropi, a biti povezan poslom sa inostranstvom je po meni najbolja kombinacija. Još ako dvoje imaju neki dobar fakultet. Onda je ovdje ko bubreg u loju.Peace wrote: ↑Tue Jan 30, 2024 2:14 amPodrzavam i ja povratak. Stanje je takvo da se moze zaraditi i u domovini za pristojnog zivota, ako dvoje radi, za lijepog zivota.
Ovdje postaje golo prezivljavanje za 80% ljudi.
A meni se cak svidja to kako se ovdje asimiliraju.
Podjele i ukazivanje na razlike nisu nikad donijele dobro. Trebalo bi vise raditi na jedinstvu i slicnostima..
Josh ako mozhes raditi neki Remote posao, obzirom da imaš državljanstvo. Možda možeš imati više slobodnog vremena ovdje, i još američku satnicu ovdje gdje je niži životni standard.
. plachas telefonom/ to je ''kartica'' -- kesh je kad plachash papirnom novchanicama/ kovanicamaPeace wrote: ↑Tue Jan 30, 2024 12:01 amNe vjerujem u tu analizu.
Ne placam kesom godinama, a ne vadim ni karticu vise, zapravo nikad ne vadim novcanik iz torbe.
Placam telefonom, apple pay.
Ali kad ste fokusirani na ono sto stvarno trebate, neces trositi vise…
Kad sam nesto i novcem placala, zapravo sam samo htjela da izgleda da manje trosim.
Jer nema na to pregleda kasnije.
. izvadish iz dzepa/ novchanika/ njedara..
.. placham i ja kafu app.. na starbucks karticu. polozim doll... i meni tada nishta nije skupo..
.............................................................................................
Prosle sedmice je dosao kod nas Jeff.
Bio je teacher, sada je preacher.
Matematiku je predavo dugo god, kaze da je posao ucitalja, zapravo posao svaki dan, svo tvoje budno vrijeme. Sad drzi predavanja nedjeljom u nekoj baptistickoj crkvi. U slobodno vrijeme se bavi volonterskim radom.
Izuzetno fin covjek i kulturan.
Danas je sa mnom bio od jutra.
Uputila sam ga u proces startanja.
Kako se uljudno zahvalio na kraju dana
Kaze da sam rodjeni trener, imam strpljenja i objasnim do u detalje..
Ne znam jesam li zbilja, samo znam kako je to kad nemate strpljivu i ljubaznu osobu…Pa trudim se biti svima koji prodju kroz nas centar puna podrska i pomoc.
Bio je teacher, sada je preacher.
Matematiku je predavo dugo god, kaze da je posao ucitalja, zapravo posao svaki dan, svo tvoje budno vrijeme. Sad drzi predavanja nedjeljom u nekoj baptistickoj crkvi. U slobodno vrijeme se bavi volonterskim radom.
Kako se uljudno zahvalio na kraju dana
Ne znam jesam li zbilja, samo znam kako je to kad nemate strpljivu i ljubaznu osobu…Pa trudim se biti svima koji prodju kroz nas centar puna podrska i pomoc.
Znash kako je kad covjek ide za bilo kakvim poslom ili obavezama. I koliko je veliko kad ti neko ne podapinje nogu da te maltretira ili voza hajde tamo hajde ovamo, oduzima ti vrijeme i tako to. Vech te odmah uputi ili zavrsi sve bez ikakvih problema i pitanja za ovo ili ono.Peace wrote: ↑Tue Jan 30, 2024 11:25 pmProsle sedmice je dosao kod nas Jeff.
Bio je teacher, sad je preacher.
Kako se uljudno zahvalio na kraju dana![]()
Znam.
Znam i kakva nervoza spopada svakog u pocetku novog posla.
Ne znas, i nesiguran si zbog toga. Uvijek u nekom strahu da ces nesto zeznuti.
Znam i kakva nervoza spopada svakog u pocetku novog posla.
Ne znas, i nesiguran si zbog toga. Uvijek u nekom strahu da ces nesto zeznuti.
ko radi .taj i zezne.. nema nervoze..
.............................................................................................
E ne mogu vjerovati da od tebe to cujem.
Danas na poslu covjek se srusi ispred mene, iznenada, na ledja, ko da ga je neko povukao za majicu, samo tako pade.A opet ko da ge je neka sila cuvala, nije zalijepio, i nije se povrijedio, nije izgubio svijest, vec jednostavno balans. Sta je uzrok ne znam, po pokretima i disanju, vidi se da pati od necega.
Noge mi otkazala od soka, pomaci se nisam mogla.
Pomogli mu da ustane, zavrsio covjek stvari i ode kuci ko da nista nije bilo.
Sav mi Januar prodje u nekim sokovima i stresu.
Ali dobro je opet, hvala Bogu.
Noge mi otkazala od soka, pomaci se nisam mogla.
Pomogli mu da ustane, zavrsio covjek stvari i ode kuci ko da nista nije bilo.
Sav mi Januar prodje u nekim sokovima i stresu.
Ali dobro je opet, hvala Bogu.
Mislim da su velike sanse da Trump pobijedi na sljedecim izborima.
Negdje sam jednom procitala nesto ovako, neko je predvidio nasu buducnost - moci cete birati, al nista od ponudjenog nece valjati.
Kad malo bolje pomislis, ovo i ne mora samo da se odnosi na predsednika, vec skoro i na sve drugo u zivotu.
Dobro ne na kafu. I ne na cokoladu. I ne na ljubimce, sretni ste, pa imali macu ili cuku.
Zvala nocas da napravim neke ispravke s telefonima, ostadoh sat i po na vezi.
Usluga telefonska iz Indonezije
Slomis se psihicki dok zavrsis, sto zbog njihovog engleskog, sto jer je to zbilja glavobolja…Oni ce ti usput pokusati uvaliti, da prostite, nesto drugo. Neces ni znati dok ne podjes placati.
Cudo jedno koliko su velike korporacije nepostene u Americi, valjda zato i jesu velike.
Nema covjeka bez loseg iskustva, nema covjeka koji nije bio prevaren. Zapravo - dobro izvaran.
Negdje sam jednom procitala nesto ovako, neko je predvidio nasu buducnost - moci cete birati, al nista od ponudjenog nece valjati.
Kad malo bolje pomislis, ovo i ne mora samo da se odnosi na predsednika, vec skoro i na sve drugo u zivotu.
Dobro ne na kafu. I ne na cokoladu. I ne na ljubimce, sretni ste, pa imali macu ili cuku.
Usluga telefonska iz Indonezije
Cudo jedno koliko su velike korporacije nepostene u Americi, valjda zato i jesu velike.
Nema covjeka bez loseg iskustva, nema covjeka koji nije bio prevaren. Zapravo - dobro izvaran.
Moje misljenje je sto je firma kompanija veca to je sve veca korupcija u pitanju.Peace wrote: ↑Fri Feb 02, 2024 4:17 amMislim da su velike sanse da Trump pobijedi na sljedecim izborima.
Usluga telefonska iz IndonezijeSlomis se psihicki dok zavrsis, sto zbog njihovog engleskog, sto jer je to zbilja glavobolja…Oni ce ti usput pokusati uvaliti, da prostite, nesto drugo. Neces ni znati dok ne podjes placati.
Sistematski uce kako da izvaraju kupce ili klijente.
Meni su iskreno manje i srednje velicine firme OK.
-
bakterijasmarsa
- Stručnjak

- Reactions:
radio sam i u maloj a radim i u velikoj
Ne mogu zaboraviti onu kolegijalnost iz male firme
Ne mogu zaboraviti onu kolegijalnost iz male firme
Legal Alien
Poslovno smo i mi vezani za velike firme. Ali je manja firma u pitanju. Doduse sa dosta stabilnim finansijama.
Kako sam navikla na crni ili polucrni hljeb…
Ako se desi da ga nemam (sto je posve rijetko) i moram jesti bijeli (koji muz kupuje) nevjerovatno kako je bez ukusa, ko neka spuzva…nista.
Ako se desi da ga nemam (sto je posve rijetko) i moram jesti bijeli (koji muz kupuje) nevjerovatno kako je bez ukusa, ko neka spuzva…nista.
naletih na ovaj recept.
i napravih ga... jeste spuzvast.. ali ukusan.. kao crni hljeb.... dodushe .nakako suv. treba ti mlijeko ili voda..
da se ne ugushish..

i napravih ga... jeste spuzvast.. ali ukusan.. kao crni hljeb.... dodushe .nakako suv. treba ti mlijeko ili voda..

Hmm, interesantno.
Nesto mi ovih dana prolazi kroz glavu kako bez druzenja s drugim ljudima covjek uopste ne bi znao na cemu je on sam..
Poslije druzenja/razgovora mislim da bi covjek posve zdrave psihe morao analizirati sam sebe, svoj zivot, svoje poglede, razmisljanja i zanimanja.
Ja uglavnom budem zadovoljna.
Poslije druzenja/razgovora mislim da bi covjek posve zdrave psihe morao analizirati sam sebe, svoj zivot, svoje poglede, razmisljanja i zanimanja.
Ja uglavnom budem zadovoljna.
bijeli hljeb mi je dobar.
crni hljeb, oni sa 100x nekih psenica zitarica. To mi onako malo vise i ne baca na hljeb. vise na neshto drugo.
crni hljeb, oni sa 100x nekih psenica zitarica. To mi onako malo vise i ne baca na hljeb. vise na neshto drugo.
. i 'crni' hljeb . treba imati postotak bijelog brashna.. zbog treksture..
ni meni se ne svidja s dodavanjem, kojekakvog zenevlja.samo mljeveno..
ni meni se ne svidja s dodavanjem, kojekakvog zenevlja.samo mljeveno..
I Februar pocinje sa sokom, ovaj nije samo moj, nego citave nase zajednice.
Frendica je jutros otisla u pekaru, zove me i kaze - nesto se ovdje desava, brojna policijska auta, sve je u zutim trakama…
A taj corner je pun bisnisa koje drze ljudi s nasih prostora. A smjesten samo nekih 500 metara od policijske stanice.
Za pet min me ponovo zove i kaze - ubijen sin vlasnika Fejzic pekare. Odmah me zatim zove i kcerka - mama jesi li cula…?
Drze tu pekaru godinama, dobro posluju, kod njih kupuju svi, od ljudi s Balkana do ljudi iz Juzne Amerike…Porodicu svi volimo, najcesce su tu bili majka i sin. Sinoc je majka otvorila, a sin je stigao jutros da pomogne oko prodaje. Docekao ga je neko na parkingu i upucao. Majka je cula pucanje, istrcala i nasla svog sina ubijenog. Ubica nije uhvacen. Motiv nije poznat.
Ozenjen, ima malu bebu, 37 god, iz Doboja su. Cestiti, posteni i dobri ljudi.
Svi smo danas u soku…
Kad je neko umijesan u kriminal, tada nista iznenadjeni, ali kad strada posten insan, koji ljudima pece hljeb…hej hljeb…pomislis covjece, kakav je ovo svijet…
Poznajem majku dobro, znam kako su je pogadjale nesrece drugih ljudi, razmisljam samo kako ce prezivjeti svoju..
Frendica je jutros otisla u pekaru, zove me i kaze - nesto se ovdje desava, brojna policijska auta, sve je u zutim trakama…
A taj corner je pun bisnisa koje drze ljudi s nasih prostora. A smjesten samo nekih 500 metara od policijske stanice.
Za pet min me ponovo zove i kaze - ubijen sin vlasnika Fejzic pekare. Odmah me zatim zove i kcerka - mama jesi li cula…?
Drze tu pekaru godinama, dobro posluju, kod njih kupuju svi, od ljudi s Balkana do ljudi iz Juzne Amerike…Porodicu svi volimo, najcesce su tu bili majka i sin. Sinoc je majka otvorila, a sin je stigao jutros da pomogne oko prodaje. Docekao ga je neko na parkingu i upucao. Majka je cula pucanje, istrcala i nasla svog sina ubijenog. Ubica nije uhvacen. Motiv nije poznat.
Ozenjen, ima malu bebu, 37 god, iz Doboja su. Cestiti, posteni i dobri ljudi.
Svi smo danas u soku…
Kad je neko umijesan u kriminal, tada nista iznenadjeni, ali kad strada posten insan, koji ljudima pece hljeb…hej hljeb…pomislis covjece, kakav je ovo svijet…
Poznajem majku dobro, znam kako su je pogadjale nesrece drugih ljudi, razmisljam samo kako ce prezivjeti svoju..
zbilja uzass..
. neko ga je poznavao..
Kakav je zakon tamo kod tebe ? Smiju li prodavci da imaju oruzje sa sobom ?
Kako nema video nadzora 0-24 izvana, unutra ?
Ovo je neka pekara pored ceste ?
Ne znam Bgm ko god ima neki business tako da je direktan odnos sa kupcima treba da bude naoruzan.
Od reketaša, budala. Ko zna šta je tu u pitanju.
Kako nema video nadzora 0-24 izvana, unutra ?
Ovo je neka pekara pored ceste ?
Ne znam Bgm ko god ima neki business tako da je direktan odnos sa kupcima treba da bude naoruzan.
Od reketaša, budala. Ko zna šta je tu u pitanju.
Ma svi obliznji objekti su pod video nadzorom.
Desilo se jutros malo prije 7 am, jos se u ta doba ne svane kod nas. Desilo se sa strane pakare gdje on ostavlja auto. Ispred pekare je camera, a oni taj prostor ispred ostavljaju za musterije.
Pretpostavljam da nicija camera nije uhvatila broj tablice.
Desilo se jutros malo prije 7 am, jos se u ta doba ne svane kod nas. Desilo se sa strane pakare gdje on ostavlja auto. Ispred pekare je camera, a oni taj prostor ispred ostavljaju za musterije.
Pretpostavljam da nicija camera nije uhvatila broj tablice.
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 88 Replies
- 14661 Views
-
Last post by Ptica bijela
-
- 122 Replies