Magazin
Re: Magazin
eto, nekoliko stotina ..prave buku po gradu.. kad sav normalan narod hoche da odmori...Nekoliko stotina učesnika
Protesti mladih u Sarajevu nezadovoljnih subvencijama za stanove: Prozivali Uka, traže više novca

raja ...................... da za par mjeseci u Njemachkoj .zarade dvosoban stan u Sarajevu..

.............................................................................................
jao . ublehe gori od hane

Privukao pažnju
Komentar bh. pjevača na Severininu situaciju dirnuo mnoge: Ja sam otac tri sina, ovo je nehumano
Ali kad bi se dogodilo da se raziđem sa suprugom (nadam se da se eto neće nikada desiti), NIKADA ih ne bih mogao oduzeti majci. Osim da je zaista neka najgora i najneodgovornija osoba na svijetu, što Severina zasigurno nije! Ovo je zaista nehumano", napisao je.
.............................................................................................
Sarajevo ko radnichko naselje ..

u Hrvatskoj RIjeka . svi koji su imali klimu. na fasadi prema ulici, morali premjestiti..

u Hrvatskoj RIjeka . svi koji su imali klimu. na fasadi prema ulici, morali premjestiti..
nemoj da i ja trazhim slike sarajsota

..vidi ovo
..
..pricha o uspjeshnom i kreativnom arhitekti .. ah da. on se sjetio drveta.. kako uklopiti u okolinu
vidi fasada i balkona.. i josh se hvale..
https://www.klix.ba/lifestyle/kucaiured ... /240123027"Arhitektonsko čudo"
Od uništenja do prostrane oaze: Zavjese ovog stana na Grbavici kriju drugačiju poslijeratnu priču
..
Stambena jedinica u zgradi iz socijalističkog doba postala je ne samo dom Vernesa i Lucy, već i njihov sopstveni model za poslijeratnu rekonstrukciju i stvaranje ekološki osvještenog okruženja.

..pricha o uspjeshnom i kreativnom arhitekti .. ah da. on se sjetio drveta.. kako uklopiti u okolinu
koliko se puta grlite .
chudno .. da se ovoliko grle... u moje vrijeme ..nisam primjetila tu kolichinu
Momo Kapor o znanju stranih jezika!
Kada mi se neki pisac hvali kako perfektno
govori šest jezika obično mu savetujem da se
zaposli na nekoj hotelskoj recepciji.
Tamo čeznu za takvima! Ja, lično, imam
velikih muka i sa maternjim. Jedva nađem reči
koje su mi potrebne za sva čuda koja nam se događaju.
Još u gimnaziji, redovno sam išao na popravne
ispite iz francuskog, ruskog i srpske gramatike.
Nikako da uhvatim jedno slobodno popodne i
naučim taj engleski!
Jedna nadobudna dama u nekom otmenom
diplomatskom društvu pokušala je da me uvredi:
“Kako nam to, vi, otkrivate Ameriku u svojim
knjigama, a ne znate engleski?”- pitala me je.
“Gospođo”, kazao sam, “Kolumbo je, takođe,
otkrio Ameriku, a nije znao ni reči engleskog!”
Siroti naši prevodioci! Koliko li je tek njima
teško kada pokušaju da prevedu neprevodivo.
Piše mi jedan iz Amerike:
“U vašoj priči, koju upravo prevodim, postoje
neki nejasni izrazi, pa vas molim da mi ih objasnite.
Pišete da je to koštalo kao "kajgana svetog Petra".
Odakle znate da je sv.Petar jeo omlete?
Ako je, pak, jeo, koliko je mogla da košta ta
kajgana kada je toliko skupa? Od koliko jaja?
U kojoj valuti je plačena? Da li bih taj izraz mogao
da prevedem kao: "St.Peter’s scrambled eggs"?
Kada smo kod jaja, kod vas sam pronašao izraz
"jaje na oko"? Šta je to? "Egg on eye"? Zašto bi
neko stavio jaje na oko? Da se možda, kod vas očna
oboljenja ne leče jajima? Unapred zahvalan itd…”
Jedan drugi me pita u pismu, šta to znači da je
mališan bio “pljunuti otac”? Ko mu je i zašto
ispljuvao tatu? Da li se kod nas pljuju očevi i
kojom prilikom? Zanima ga, takođe, izraz
“buni se k’o Grk u apsu”. Zbog čega je taj Grk
zatvoren kod nas i zašto je protestovao? I kako
je, uopšte, moguće da nekome “padne sekira u med”?
Otkud sekira u medu? Zar se med ne čuva u teglama
ili zatvorenim posudama?
Sa izrazom “spava k’o zaklan”, imao sam najviše
neprilika. Kako prevesti na civilizovani jezik,
da neko tako dobro i slatko spava, kao da su ga
preklali? Da li smo se kroz istoriju toliko dugo
klali da nam je pokolj već ušao u metaforične snove?
No, najviše pitanja dobio sam u vezi sa poetskom
slikom da je jedan tip “prdnuo u čabar”, to jest,
čabrirao, što je potpuno neprevodivo ni na kakav
jezik! Mada je i to teško, čovek bi, ipak, lakše
mogao da objasni kakav je neko, koga zovu “mrtvo puvalo”
(mrtav a puše) ali kako objasniti tipičan beogradski
izraz koji ima toliko skrivenih značenja, a ne
znači ništa – "landara pišore"! Ili kada je neko
pomalo bleskast, pa ga zovu "indi-mindi-saja-paja"?
Da ne pominjem stari izraz: "Šatro, Pera, Mika, Laza"!
Prevodioce zanima još i to zašto su za nas
toliko udaljena baš "Španska sela" (To su za mene
španska sela), kad ima mnogo udaljenijih, kao što su,
na primer, novozelandska ili peruanska?
Dobro je da se nisu setili da me pitaju šta znači
"rasturi ga k’o Bugarin ćurku", i zbog čega se neko
"smeje k’o lud na brašno? Šta ima smešno u brašnu?
Da li kod vas u pekarama rade ludaci?
Ipak lakše mi je da odgovorim na pitanje o rečima
i izrazima nego o stvarima u ovoj zemlji koje ni ja,
zaista, ne umem da objasnim.
Ukratko, da se poslužim rečima jedne
novokomponovane pesme:
"Ne plači mi na kućnome pragu
Da mi vrata ne povuku vlagu…"
Mislim da je zaboravio najvažniji
"Pijan k'o majka!"
Obzirom da ti volish Japance jesi li ikad ovo chitala?

:cc.
Kokoš pljuje pjetla druga,
Štakoru se pacov ruga.
Haris Džinović javio se za "Avaz": Evo šta je rekao o razvodu braka
Ne mogu vam ništa reći.
..

Antipatičan mi je.
Josh jedna koja se okoristila od brak i od mushkarca, iako mi je i on antipatičan.
Josh jedna koja se okoristila od brak i od mushkarca, iako mi je i on antipatičan.
I kad ove forumašice kazhu...pa nisu zhene kalashture...one su jako emotivne fine lijepe...aha 
kako se okoristila... mislim da je i ona neka 'dizajnerica' a on
Dizajnerica preko njegovog imena. Preko njega sve guzonje upoznala... preko njega do kuće od 2 miliona eura...
Nije imala za kifle kad ga upoznala a on vech bio izgradjena licnost...
Ona se najela hljeba preko njega. Živjela u Parizu, Beogradu. Godinama uživala i trošila njegove pare. Vidiš koji je to lopobluk...Sačekala prvo da kuću napravi pa onda razvod kao bračna stečevina...
Naivčina Hare ispade... :cc.
kakva naivchina... .. zbilja je 'omandzijao' mladu i lijepu.. al dobro . mozda joj je omogucio kontakt sa Slavica Eklston, take te 'fele' i sav svijet u okruzenju.. sve te veze su joj pomogle u ostvarivanju kreatorskog sna.. koji je tak;tak... kad dajesh dzaba de se nose.. koristi se to naravno...
sve u svemu.. ona mu je ipak digla neku pouzdanost... ko je i kakav je.
..pa dino merlin je za njega .. pojam.... nikad od njega nema nekih tabloidnih senzacija....
ma hajtemolimvas
Ko izgleda starije?
Kylie Jenner (26) pozirala s Jennifer Lopez (53) pa postala predmet ismijavanja zbog izgleda
e svashta.
...
shta che joj.... on
Bradley Cooper i Gigi Hadid konačno potvrdili svoju vezu: Par šetao držeći se za ruke

Koja je tajna nevjerovatno mladolikog izgleda Brada Pitta
no tajna je ta. i obavezno, nachalee
https://www.instagram.com/reel/C2abn5aM ... gn=loading
nja nja nja...plastichne ljepotice tak to 
Program pomoći građanima
Amira Medunjanin usred afere društveno poticane stanogradnje u Hrvatskoj, odustala od konkursa
Program društveno poticane stanogradnje trebao bi mladim ljudima omogućiti rješavanje stambenog pitanja, ali u Umagu se njime, čini se, koriste i oni koji već imaju nekretnine.

Novinari "Provjerenog" htjeli su provjeriti kriterije za dobivanje društveno poticajnih stanova čija je cijena 1300 eura po metru kvadratnom, dok se tržišne cijene u Umagu kreću po 4 i više hiljada eura.
koliko je njoj godina..Jedna od onih koja se našla na listi je i pjevačica Amira Medunjanin koja je ostvarila pravo na POS-ov stan od 67 metara kvadratnih, čija cijena iznosi 87 hiljada eura. Pravo je ostvarila time što je već neko vrijeme prijavljena u Umagu", naveli su u emisiji.
Stan u kojem navodno stanuje je dvosoban, veličine je 49 kvadratnih metara, u vlasništvu roditelja Slaviše Šmalca, umaškog Pročelnika za opću upravu i društvene djelatnosti, koji također žive u tom stanu.
Ekipa je nije zatekla u stanu, a komšinica je u emisiji tvrdila da ju nikada nije vidjela u blizini. Pjevačica se na kraju oglasila o cijelom slučaju te je za Novu TV kazala kako je odustala od konkursa.
..
52
Znaš šta . Mogla bi i ti aplicirati

Znaš šta . Mogla bi i ti aplicirati
pa dobro. 52. ti je nekadashnih 82