Samo da kažem
Re: Moja glasna razmisljanja
Samo ga je jednom u pola godine obišli. Dok je bio u Domu.
Ni na dzenazi nigdje nikoga.
Ni na dzenazi nigdje nikoga.
Govorio mojem ocu prije mjesec dva kad ga je posjetio u domu. Nemoj zaboraviti na mene, dodji. 
Valjda se brinuo hoće li ga ko imati zakopati.
Valjda se brinuo hoće li ga ko imati zakopati.
obichaj je kod svih .. nije obaveza....shta on zna ko mu je doshao i iz kojih razlogaGudi wrote: ↑Sun Jan 21, 2024 8:46 pmObičaj kod muslimana Munčowwe jedna![]()
![]()
Jeste nasljednik prvi nasljedni red.
Zato što se bojala da nekome drugom ne pokloni. A ona je kao nešto malo slala para mjesečno. Iako su roditelji imali penzije i invalidninu.
Nije nikome drugom poklonio iako kad je otišao u dom prije pola godine nudio nama da pokloni. Zamjerio je kćerci i unukama što ga nisu bolje pazili obilazili. Proklinjao je kćerku. Iako joj je ostavio stan od 140 hiljada.
Grehota Boga mi.
. njega/ nje nema.. nista dalje nije bitno..
Ako se bojala, imala je razlog.... vjerujem...
Eto. i sam si napisao da ju je 'sa 18 ' otjerao od kuche. mislim. uchinio joj uslugu. . ali.. kako godine prolaze. nove okolnosti.. ona i nije mozda mogla dolaziti cheshche. posao /obaveze... bez obzira shto to vama izgleda da je samo 2 sata leta ....
pa. mogao je taj stan prodati. dok je bio 'prisebi' i rijeshiti svoju situaciju na nachin da sebi udovolji.. a ne ucjenjivati djecu s 'nasljedstvom'
.............................................................................................
Re: Samo da kažem
Vlasnik tetak, upisan u ZK, mi o njemu brinuli. Imali chak i rješenje od suda o starateljstvu. I mi tražili da se to poništi da nemamo nikakve odgovornosti o njemu. Saglasnost suda, centra za socijalni rad, svjedoci komšije, ostala rodbina. Naravno da smo mogli otići kod notara i ugovor potpisati.Bella wrote: ↑Sun Jan 21, 2024 8:24 pmnisi mogao 'chopiti' .. bez obzira shto vlasnik nije tu....shta je s tobom..
.ko che ti to sve odraditi.. advokat / notar..hoche li..
ima 'muchki' naravno. ali su to sluchajevi gdje postoje neki pisani dokumenti izmedju osoba ..
. prijateljici je brat prepisao stan na sebe (nekako). odmah nakon rata.. . jer je zivio s majkom.. a njih je bilo 4-5 djece zivih. i saznali su i pustitli. da ostane njemu.. familija. i taj che se mozda hvaliti da je pametan.nijeee. nego putili jadu.. i time se rijeshili i svojih obaveza . dobrovoljno... da mu nikad u zivotu vishe neche pomochi..
![]()
![]()
Ima i drugi način, još bolji, brži i bezbolniji, tužba sa ugovorom o poklonu i presuda zbog propuštanja. Dodje poštar na adresu, primiš pismo/tužbu i neodazoveš se na tužbu i sud donese presudu zbog propuštanja machko.
Znaš da na sudskim pismima ima rok za žalbu. Istekne rok i maši ušima. Upishes se u zk i prodash.
ovo che Peace ..prebaciti na drugu temu
.............................................................................................
Mogao je prodati stan i onda otici u državni dom. Al eto nije htio da bude djubre.Bella wrote: ↑Sun Jan 21, 2024 9:10 pmobichaj je kod svih .. nije obaveza....shta on zna ko mu je doshao i iz kojih razlogaGudi wrote: ↑Sun Jan 21, 2024 8:46 pmObičaj kod muslimana Munčowwe jedna![]()
![]()
Jeste nasljednik prvi nasljedni red.
Zato što se bojala da nekome drugom ne pokloni. A ona je kao nešto malo slala para mjesečno. Iako su roditelji imali penzije i invalidninu.
Nije nikome drugom poklonio iako kad je otišao u dom prije pola godine nudio nama da pokloni. Zamjerio je kćerci i unukama što ga nisu bolje pazili obilazili. Proklinjao je kćerku. Iako joj je ostavio stan od 140 hiljada.
Grehota Boga mi.
. njega/ nje nema.. nista dalje nije bitno..
Ako se bojala, imala je razlog.... vjerujem...
Eto. i sam si napisao da ju je 'sa 18 ' otjerao od kuche. mislim. uchinio joj uslugu. . ali.. kako godine prolaze. nove okolnosti.. ona i nije mozda mogla dolaziti cheshche. posao /obaveze... bez obzira shto to vama izgleda da je samo 2 sata leta ....
pa. mogao je taj stan prodati. dok je bio 'prisebi' i rijeshiti svoju situaciju na nachin da sebi udovolji.. a ne ucjenjivati djecu s 'nasljedstvom'
i ako ste imali ugovor. zashto ste odustali. to nije pljachka bila s vashe strane.. i ako ste se brinuli..o njemu...Gudi wrote: ↑Sun Jan 21, 2024 9:11 pmVlasnik tetak, upisan u ZK, mi o njemu brinuli. Imali chak i rješenje od suda o starateljstvu. I mi tražili da se to poništi da nemamo nikakve odgovornosti o njemu. Saglasnost suda, centra za socijalni rad, svjedoci komšije, ostala rodbina. Naravno da smo mogli otići kod notara i ugovor potpisati.Bella wrote: ↑Sun Jan 21, 2024 8:24 pmnisi mogao 'chopiti' .. bez obzira shto vlasnik nije tu....shta je s tobom..
.ko che ti to sve odraditi.. advokat / notar..hoche li..
ima 'muchki' naravno. ali su to sluchajevi gdje postoje neki pisani dokumenti izmedju osoba ..
. prijateljici je brat prepisao stan na sebe (nekako). odmah nakon rata.. . jer je zivio s majkom.. a njih je bilo 4-5 djece zivih. i saznali su i pustitli. da ostane njemu.. familija. i taj che se mozda hvaliti da je pametan.nijeee. nego putili jadu.. i time se rijeshili i svojih obaveza . dobrovoljno... da mu nikad u zivotu vishe neche pomochi..
![]()
![]()
Ima i drugi način, još bolji, brži i bezbolniji, tužba sa ugovorom o poklonu i presuda zbog propuštanja. Dodje poštar na adresu, primiš pismo/tužbu i neodazoveš se na tužbu i sud donese presudu zbog propuštanja machko.![]()
Znaš da na sudskim pismima ima rok za žalbu. Istekne rok i maši ušima. Upishes se u zk i prodash.![]()
pa isti ugovor je i ona imala/ kcherka zar ne... i naravno da bi doshlo do novog sluchaja u sudu... i sve nanovo..
. ja sam proshla kroz jedan sudski proces. po meni banalan ali procedura je bila komplikovana po mnei.. malo zbog advokata koji je milkao pare. malo i do procedure..da se sve strane u sluchaju moraju obavjeshtavati i dokle god neko ne odgovori .. sluchaj se ne zavrshava,
to je moje iskustvo. no. vjerujem da ima muchki... zbog toga je i mislhljenje advokata bilo da do kraja odradi kako treba. zbog mogucheg novog sluchaja.. tj da se druga strana pomami i opet tuzaka..
nije to razlog..
Nismo imali ugovor! Imali smo starateljstvo nad tetkom! Isto kao da roditelj ima starateljstvo nad djetetom.Bella wrote: ↑Sun Jan 21, 2024 9:20 pmi ako ste imali ugovor. zashto ste odustali. to nije pljachka bila s vashe strane.. i ako ste se brinuli..o njemu...
pa isti ugovor je i ona imala/ kcherka zar ne... i naravno da bi doshlo do novog sluchaja u sudu... i sve nanovo..![]()
. ja sam proshla kroz jedan sudski proces. po meni banalan ali procedura je bila komplikovana po mnei.. malo zbog advokata koji je milkao pare. malo i do procedure..da se sve strane u sluchaju moraju obavjeshtavati i dokle god neko ne odgovori .. sluchaj se ne zavrshava,
to je moje iskustvo. no. vjerujem da ima muchki... zbog toga je i mislhljenje advokata bilo da do kraja odradi kako treba. zbog mogucheg novog sluchaja.. tj da se druga strana pomami i opet tuzaka..
Ugovor o poklonu stana nam tetak nudio zbog ćerke moje rodice jer ga je zanemarivala i ona i njene kćerke unuke, ali smo to odbili zbog rahmetli moje tetke iako smo i o njoj brinuli.
A mi nismo htjeli nikakav ugovor o poklonu. Ne treba nam taj stan! Iako i ja imam dugova.
Sjećaš se onog mojeg slučaja prije par godina porodična kuća i to? Na tu foru bi mi najebali.
U komšiluku komšija tužio komšinicu prije 7-8 godina da mu je psovala vrijeđala ga. On je tuži, ona primi tužbu i nije se žalila i hop poslije mu morala masno platiti. Morala kredit dići da dug vrati plus još troškove advokata i sudske troškove.
Da se mi nismo pojavljivali dolazili obilazili drugi bi drpili stan.
Mali iz komšiluka se zanimao da ga obilazi pazi. Nametao mu se kao da ga on pazi.
Pa onda iz centra za socijalni rad obilazili da papire potpisuje.
Najebala bi dobro rodica u vezi stana.
Čim ljudi vide da se niko ne zanima ne obilazi nema porodice djece. Odmah da se otme ukrade.
Mali iz komšiluka se zanimao da ga obilazi pazi. Nametao mu se kao da ga on pazi.
Čim ljudi vide da se niko ne zanima ne obilazi nema porodice djece. Odmah da se otme ukrade.
Ja ne mislim tako. Ljudi, velika vecina, ne ulazi u brak da nekog opljacka.Gudi wrote: ↑Sun Jan 21, 2024 7:55 pmPa ja plaćam vraćam kredit što nas je otac uvalio. Doduše sreća pa se skoro 90% vratilo. Još malo ostalo. Mnogim su djeca i brak samo sredstvo da opljačkaju nekoga i da žive dzaba. Ima kuću stan neku imovinu. Ajmo ga/je opljačkati. :m.Peace wrote: ↑Sun Jan 21, 2024 4:23 amCitam negdje vijest - beba pd dvije god umrla od gladi, bila s ocem, a on je imo infarkt…Zadnji put su vidjeni zivi 28 Decembra, a 14 Januara su pronadjeni mrtvi…Majka kroz suze izjavila kako joj tesko zemisliti to kako je beba umirala…
Nisu javili gdje se slucaj zbio, po imenima rekla bi amerikanci su.
I vi ste se sigurno upitali gdje je majka bila…Znam samo ovo - ako u USA dijete dodijele ocu, s majkom nesto golemo ne stima.
Ali opat kako otac bebe nije imao nikog drugog u zivotu da se zapita o njemu, da ga nazove, mozda bi to spasilo bebu…
A kako je sada mnogo razvoda tako cujemo svakakvih prica…I ja razumijem da se ljudi razvedu, ali kad se ljudi osvecuju jedni drugima, pa jos kad imaju djecu…
Upoznata sam sa slucajem gdje je otac nakon razvoda odnio sav novac koji su ostavljali za skolu svoje djece.
I o slucaju oca koji je potpiso bankrot i digo sav novac sebi, dijete je ostalo za zenom..
I o majki koja je odvela dvoje djece na drugi kraj Amerike dok je jedno maloljetno dijete ostalo s ocem…Zasto bi sama otisla tako daleko od svog dijeta, i zasto bi tako odvojila djecu..? Koji insan ode tako daleko i ostavi za sobom maloljetnu djecu o kojima vise ne brine, prosto daje svijetu na uvid da se je od te persone i bilo pametno razvesti….
Kako se to kad vise nisi sam i dalje moze razmisljati kako bi bilo najbolje za tebe samog..
Eto tako te odvedu i odvoje pa umres ko ovaj covjek gore a za tebe nama niko pitati cijelih 15 dana.![]()
Evo mogao sam sad i bez braka chopiti stan od 140.000 maraka u Sarajevu od tetka/rodice :""
Ne živi u Bosni, nije tu. Mogu raditi šta hoću. Odradi se sve i prodam stan. Pa ti ganjaj po sudovima iz Njemačke.![]()
Ali bude tu svasta, par je “zaujede” i na kraju se ne vode vise zdravim razumum.
Bolan, pa nije ni u Bosni takvo bezakonje da se tek tako prisvoji neciji stan ili kuca
A vjerujem i da nema ljudi koji bi sebi to uradili.
Kazem s razlogom sebi.
Covjek je stvoren dobar, sve ruzno sto ucini, progobin ce ga u zivotu.
Vjerujem da se salis, ali za nekoga ko klanja pet puta dnevno… Ja se ne bi tako salila.
Većina ulazi u brak zbog materijalne sigurnosti. Da ima hljeba da jede, da ima neki oslonac i tako to.Peace wrote: ↑Sun Jan 21, 2024 10:01 pmJa ne mislim tako. Ljudi, velika vecina, ne ulazi u brak da nekog opljacka.
Ali bude tu svasta, par je “zaujede” i na kraju se ne vode vise zdravim razumum.
Bolan, pa nije ni u Bosni takvo bezakonje da se tek tako prisvoji neciji stan ili kuca![]()
A vjerujem i da nema ljudi koji bi sebi to uradili.
Kazem s razlogom sebi.
Covjek je stvoren dobar, sve ruzno sto ucini, progobin ce ga u zivotu.
Vjerujem da se salis, ali za nekoga ko klanja pet puta dnevno… Ja se ne bi tako salila.
Osjetljive socijalne kategorije, penzioneri, bolesni, neobrazovani, neupućeni, nemoćni, takvi ljudi jesu meta prevaranta lešinara. Ne samo u Bosni već svugdje u svijetu. Ako neko vidi mogućnost naravno da može da mu na um padne kako da nekoga prevari i da mu otme.
Da nisam ni ja bio po sudovima, policijama ne bih vjerovao, ali nažalost jesam. I susretao se sa svačim i doživljavao svašta.
Ti si imala neki fensi život, zaštičena bila. Fin možda brak, neka ledja oslonac imala? Ili možda samo sreću, nebitno.
Ne šalim se ni sekunde. Već samo znam kako ljudi razmišljaju. I koje namjere imaju, tako da ih skeniram ko rendgenom.
koliko sam upoznata. sada se trazi i mishljene .psihijatra ako je starija osoba i radi takve stvari.. potpisivanje ugovora/ testamenta otd..
Šta zna psihijatar ako neko nema dijagnozu? Nema historijat bolesti? Ne može psihijatar za 5-10 minuta skontati ima li neko dijagnozu.
Ne traži se ništa ako neko nema nikakve bliže srodnike. I ima pravo da da kome hoće svoju imovinu. Pogotovo srodnicima koji o njemu brinu.
Gudi wrote: ↑Sun Jan 21, 2024 10:20 pmŠta zna psihijatar ako neko nema dijagnozu? Nema historijat bolesti? Ne može psihijatar za 5-10 minuta skontati ima li neko dijagnozu.
Ne traži se ništa ako neko nema nikakve bliže srodnike. I ima pravo da da kome hoće svoju imovinu. Pogotovo srodnicima koji o njemu brinu.
pacijent zna bolje od njega..
Normalno. Idi kod 10 doktora i svaki će ti svoje drugačije rećiBella wrote: ↑Sun Jan 21, 2024 10:37 pmGudi wrote: ↑Sun Jan 21, 2024 10:20 pmŠta zna psihijatar ako neko nema dijagnozu? Nema historijat bolesti? Ne može psihijatar za 5-10 minuta skontati ima li neko dijagnozu.
Ne traži se ništa ako neko nema nikakve bliže srodnike. I ima pravo da da kome hoće svoju imovinu. Pogotovo srodnicima koji o njemu brinu.![]()
![]()
pacijent zna bolje od njega..sam zna shta mu je
naravno. oni su posebna fela.. sujeta... ja sam najboljiGudi wrote: ↑Sun Jan 21, 2024 10:41 pmNormalno. Idi kod 10 doktora i svaki će ti svoje drugačije rećiBella wrote: ↑Sun Jan 21, 2024 10:37 pmGudi wrote: ↑Sun Jan 21, 2024 10:20 pm
Šta zna psihijatar ako neko nema dijagnozu? Nema historijat bolesti? Ne može psihijatar za 5-10 minuta skontati ima li neko dijagnozu.
Ne traži se ništa ako neko nema nikakve bliže srodnike. I ima pravo da da kome hoće svoju imovinu. Pogotovo srodnicima koji o njemu brinu.![]()
![]()
pacijent zna bolje od njega..sam zna shta mu je
![]()
![]()
To ti kažem

Za koliko si tako ukradenih stanova cuo?Gudi wrote: ↑Sun Jan 21, 2024 9:46 pmDa se mi nismo pojavljivali dolazili obilazili drugi bi drpili stan.
Koliko hoćeš. Amiđi preko braka žena otela kuću i prodala. Opuhala ga. Još mu dovela vanbračno tudje dijete. A on bio momak.Peace wrote: ↑Sun Jan 21, 2024 11:19 pmZa koliko si tako ukradenih stanova cuo?Gudi wrote: ↑Sun Jan 21, 2024 9:46 pmDa se mi nismo pojavljivali dolazili obilazili drugi bi drpili stan.
Nama dao svoj dio kuće da njima ne ostane poslije njegove smrti.
Gudi nas moze neshto nauchiti..
Koliko je bio u braku .. to je ipak .duza pricha s chinjenicama...
Ja ne znam nikoga kome je ukraden stan ili kuca, nikad ni od koga nisam cula.
Smao Gudi je i u prosloj diskusiji dao do znanje da za njega nije ispravno ako on umre a njoj ostane stan ili kuce…Pa ona zivi.
Tako da je moguce da i to dozivljava ko pljacku
Smao Gudi je i u prosloj diskusiji dao do znanje da za njega nije ispravno ako on umre a njoj ostane stan ili kuce…Pa ona zivi.
Tako da je moguce da i to dozivljava ko pljacku
ima sluchajeva.... ucjenjivanja itd.. ja se ipak divim mushkarcima. da i dalje ulaze u brak...
.. zakon je kako se tumachi .za svakog suca .. na svoj nachin.. moze biti vishe opcija... svaki sluchaj za sebe.. tako da se nikad ne zna ..kraj...
.. zakon je kako se tumachi .za svakog suca .. na svoj nachin.. moze biti vishe opcija... svaki sluchaj za sebe.. tako da se nikad ne zna ..kraj...
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 53 Replies
- 6619 Views
-
Last post by Vanilla
-
- 8 Replies