Samo da kažem
Re: Samo da kažem
nishta ba...ona coolerka
:m.
.............................................................................................
Pozz 
Otisli po novi frizider danas. Uzeli trucka od prijatelja…dovezli…komsija priletio da pomogne unijeti u kucu…Morali skidati vrata…premrzli se..
Kcerka je za to vrijeme ispraznila stari…Nismo ga stigli jos izbaciti iz kuce, moraju mu se neke rucke poskidati da moze izaci na vrata….
Muz nije imo vremena…
Poslozila svu hranu u frizider…I divno, mogao bi neko pomisliti…
Vec 5 sati poslije frizider nije ohladio…Zovem prodavnicu…kazu da treba 24-28 h…
Nisam luda zena, nije mi prvi put da kupujem tv, kako lose pravite mijenjam ih svaki 5-6 god…
S obzirom da smo sami dovezli svoj frizider sami ga moramo i vratiti, i zamijeniti…A sami smo ga dovezli jer njihova dostava kosta $250.
Vristi mi se vjerujte.
Kcerka je za to vrijeme ispraznila stari…Nismo ga stigli jos izbaciti iz kuce, moraju mu se neke rucke poskidati da moze izaci na vrata….
Muz nije imo vremena…
Poslozila svu hranu u frizider…I divno, mogao bi neko pomisliti…
Vec 5 sati poslije frizider nije ohladio…Zovem prodavnicu…kazu da treba 24-28 h…
Nisam luda zena, nije mi prvi put da kupujem tv, kako lose pravite mijenjam ih svaki 5-6 god…
S obzirom da smo sami dovezli svoj frizider sami ga moramo i vratiti, i zamijeniti…A sami smo ga dovezli jer njihova dostava kosta $250.
Vristi mi se vjerujte.
. zashto niste probali samo sijalice zamjeniti..
i zashto taj vrachas?
i zashto taj vrachas?
.............................................................................................
Bella frizider je mrtav.
Ovaj nov ne hladi. Tem unutra 62, i takva je i 6 sati nakon sto je ukljucen.
Ljuta sam ko ris.
Kako ti mogu prodati neispravam frizider. Nisu znali? Sto ne provjere stvari po dolasku
Mi jednostavno nemamo vremena za takve zajebancije.
Ovaj nov ne hladi. Tem unutra 62, i takva je i 6 sati nakon sto je ukljucen.
Ljuta sam ko ris.
Kako ti mogu prodati neispravam frizider. Nisu znali? Sto ne provjere stvari po dolasku
Mi jednostavno nemamo vremena za takve zajebancije.
aha. dakle nikakve zvukove nije pushtao.
. provjerite .. jeste li novi dobro 'nashtimali'' programirali..
a, ne mogu ga u prodavnici provjeravati.. bilo bi da je korsihten.
. provjerite .. jeste li novi dobro 'nashtimali'' programirali..
a, ne mogu ga u prodavnici provjeravati.. bilo bi da je korsihten.
Ja znam da frizideri kod nas imaju bas dugu garanciju minimum 5 godina i vishe
Kod frižidera..
Ili ti se pokvari sijalica
ili iscuri GAS za hladjenje...freon...amonijak...shta vech..
ili ode motor..
nema tu nekakve elektronike nechega...bog zna shta
Da je iscurio gas. Osjetila bi jak miris smrad
a motor Bgm teshko da se on pokvari...prije che biti do sijalice
Ja sam imao frizider stariji od mene. neki prijeratni ima mu 35-40 godina
i samo mu se sijalica mijanjala i to je to 
Ili ti se pokvari sijalica
ili iscuri GAS za hladjenje...freon...amonijak...shta vech..
ili ode motor..
nema tu nekakve elektronike nechega...bog zna shta
Da je iscurio gas. Osjetila bi jak miris smrad
a motor Bgm teshko da se on pokvari...prije che biti do sijalice
Ja sam imao frizider stariji od mene. neki prijeratni ima mu 35-40 godina
Raja poleti da kupuje ove kurčevite kuchne stvari..
digitalno...led...programirano...modovi ovi oni...nema shta nema...kakvih opcija nema...
Ma najobichniji kupi frizider i nema problema...Pusti mi to...ima 100 modova djijda midja...tokad se pokvari..mozesh ga odmah na smeche...
najobicnhniji kupish i gotovo...
digitalno...led...programirano...modovi ovi oni...nema shta nema...kakvih opcija nema...
Ma najobichniji kupi frizider i nema problema...Pusti mi to...ima 100 modova djijda midja...tokad se pokvari..mozesh ga odmah na smeche...
najobicnhniji kupish i gotovo...
nema ih... kupiti...
nije u Bosni
Upravo tako kako Bella kaze.
Nemas vise izbora u ponudi.
Slazem se da su najobicniji bili bolji.
Meni je u kuci najduze trajala masina za susenje vesa, koristena je vise od 20 god, svaki dan susi. To su stari modeli.
Sve drugo mijenjam svakih 5-6 god, pec i cesce
Nemas vise izbora u ponudi.
Slazem se da su najobicniji bili bolji.
Meni je u kuci najduze trajala masina za susenje vesa, koristena je vise od 20 god, svaki dan susi. To su stari modeli.
Sve drugo mijenjam svakih 5-6 god, pec i cesce
Dobro vam jutro/dan 
Pozz 
Chao 
Ohladi je preko noci. Vidjet cu kad se vratim kuci kakvo je stanje.
Re: Moja glasna razmisljanja
Prvostepeni sud
Drugostepeni sud
Vrhovni sud
Prođe 10 godina i vuk izjeo magarca
Nit para ni stana.
Drugostepeni sud
Vrhovni sud
Prođe 10 godina i vuk izjeo magarca
Nit para ni stana.
Gudi pishe
nisi mogao 'chopiti' .. bez obzira shto vlasnik nije tu....
shta je s tobom..
.ko che ti to sve odraditi.. advokat / notar..
hoche li..
ima 'muchki' naravno. ali su to sluchajevi gdje postoje neki pisani dokumenti izmedju osoba ..
. prijateljici je brat prepisao stan na sebe (nekako). odmah nakon rata.. . jer je zivio s majkom.. a njih je bilo 4-5 djece zivih. i saznali su i pustitli. da ostane njemu.. familija. i taj che se mozda hvaliti da je pametan.
nijeee. nego putili jadu.. i time se rijeshili i svojih obaveza . dobrovoljno... da mu nikad u zivotu vishe neche pomochi..

deshava se i to... potraje malo. vrati se kredit. i dalje s planovima..Pa ja plaćam vraćam kredit što nas je otac uvalio. Doduše sreća pa se skoro 90% vratilo. Još malo ostalo. Mnogim su djeca i brak samo sredstvo da opljačkaju nekoga i da žive dzaba. Ima kuću stan neku imovinu. Ajmo ga/je opljačkati. :m.
Evo mogao sam sad i bez braka chopiti stan od 140.000 maraka u Sarajevu od tetka/rodice :""
Ne živi u Bosni, nije tu. Mogu raditi šta hoću. Odradi se sve i prodam stan. Pa ti ganjaj po sudovima iz Njemačke.
![]()
nisi mogao 'chopiti' .. bez obzira shto vlasnik nije tu....
.ko che ti to sve odraditi.. advokat / notar..
ima 'muchki' naravno. ali su to sluchajevi gdje postoje neki pisani dokumenti izmedju osoba ..
. prijateljici je brat prepisao stan na sebe (nekako). odmah nakon rata.. . jer je zivio s majkom.. a njih je bilo 4-5 djece zivih. i saznali su i pustitli. da ostane njemu.. familija. i taj che se mozda hvaliti da je pametan.
i taj hodza je prefrigan.. trebala mu publika .. za shta... .Gudi wrote: ↑Sun Jan 21, 2024 7:49 pmPa eto moja rodica se svetila svojem ocu. Što je sa 18 otjerao u Njemačku da se uda.
Bruka i sramota da nismo ja i otac otišli na dzenazu. Isto kao oni koji nemaju nigdje nikoga pa ih opština sahranjuje.![]()
Ili Isto kao u mafijaškim filmovima kad nekoga ubiju lopatom, pa ga tajno sahrane da sakriju da je mrtav. Takav mi je nekakav osjećaj bio dok sam bio na dzenazi.
Hodža govori...To be Jarabi to be Stagfirullah...šta je ovo nigdje nikoga
Sad se brine kako će šta će oko stana od oca. Oko ostavinske rasprave. A imala je i ima i sada ugovor o poklonu(izdržavanju oca) stana. Sa ugovorom o poklonu plaća se porez 10% ili oko 10.000 maraka. Nismo joj ni trebali govoriti da ima ostavinska rasprava. Pa nek plaća porez 10 hiljada.![]()
vech sam pisala. ne razumijem ljude koji obilaze sahrane a da i ne znaju umrlog..
Gudi ona je nasljednik kao dijete .. zashto je imala taj ugovor?
Običaj kod muslimana Munčowwe jedna
Jeste nasljednik prvi nasljedni red.
Zato što se bojala da nekome drugom ne pokloni. A ona je kao nešto malo slala para mjesečno. Iako su roditelji imali penzije i invalidninu.
Nije nikome drugom poklonio iako kad je otišao u dom prije pola godine nudio nama da pokloni. Zamjerio je kćerci i unukama što ga nisu bolje pazili obilazili. Proklinjao je kćerku. Iako joj je ostavio stan od 140 hiljada.
Grehota Boga mi.
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 53 Replies
- 6619 Views
-
Last post by Vanilla
-