Samo da kažem
Re: Samo da kažem
.............................................................................................
Gudi wrote: ↑Thu Jan 18, 2024 2:40 pm
Evo sad sa dzenaze. Išao zakopati tetka. Malo kiša padala, ali dobro je sve završilo. Jeste malo blatnjavo bilo ali nema veze. Bio ja i otac, dvoje hodza i dvoje radnika iz Bakija. Mislio sam da ce nam biti teško nositi tabut, ali hvala Bogu nije. Sve da lakoćom završili. Klanjali dzenazu, spustili tabut u mezar, ona drva polagali i zakopali zemlju lopatama.
To je to![]()
ah Gudi... imao je srechu .da ima Vas.
..Dobro ti to odradish...
.............................................................................................
Peace. imaju tablete iron. trebash piti.. 
Gudi .zashto moraju biti prisutni dvojica hodza.. 
Pazili smo se dok su bili živi i tetka i tetak. Rođak(sin) poginuo 1992. godine, kćerka vani živila i sad živi. Mi smo im prihizmetili ovo pred kraj života. Neka smo halalolsum. Nije htio da zovemo i da objavljujemo u novinama smrtovnicu. Tako, u tišiti su živjeli, tako su i umrli. Tako da ni mi nismo tu želju mijenjali ili nešto po svom. Da se skuplja narod.
Moja nane sa mamine strane (majka) i njegova žena (moja tetka) je bila udata za njega. Tom linijom smo familija...Znači od familije samo ja došao i zakopao ga...
Eto sve sa lakoćom. Nije kiša padala, malo nešto sitno prolijetalo.
I meni se tako svidja... samo neophodni chlan, da bude prisutan...Gudi wrote: ↑Thu Jan 18, 2024 3:03 pm
Pazili smo se dok su bili živi i tetka i tetak. Rođak(sin) poginuo 1992. godine, kćerka vani živila i sad živi. Mi smo im prihizmetili ovo pred kraj života. Neka smo halalolsum. Nije htio da zovemo i da objavljujemo u novinama smrtovnicu. Tako, u tišiti su živjeli, tako su i umrli. Tako da ni mi nismo tu želju mijenjali ili nešto po svom. Da se skuplja narod.
Moja nane sa mamine strane (majka) i njegova žena (moja tetka) je bila udata za njega. Tom linijom smo familija...Znači od familije samo ja došao i zakopao ga...
Eto sve sa lakoćom. Nije kiša padala, malo nešto sitno prolijetalo.
ima naroda .samo ide po tim sahranama.. shta im to treba..
pokushavam shvatiti ko je za koga bio udat.
chuj svedok. zar ima nekih 'prevara'
Pa ok. Meni lično to zaista nije bitno. Ako hoće da dođe, a ko neće. Ok
Od moje nane rahmetli sestra bila udata za ovog mojeg tetka što smo ga danas zakopali.
Moj Munčoglu hoćeš li i ti vjersku sahranu dzenazu ili onako ateistički kao na zapadu?
nisam vjernik. .mislim da je najeftinije spaljivanje. i humano brt..
to je ok . ako je usluga besplatana. a ima ih . koji to moraju platiti. pa . nije da su 'skromni'
I ka je čas čas je... ali sahrane su uvijek tužne.
idem da jedem.
a mislim da ti komentar nije .. svetski..
shta da ja tebi napishem .. znash vej koji opis.
ne znam niti se iko hvali . u shta vjeruje.
jedino Islamci , naglashavaju na svaki moguchi nachin.. mislim, nekada nije ugodno. ne znash kako da se ponashash, pogotovo ako ti je gost.. u kuchi itd..
To jedino ako ti nisi muslimanka tj. Islamske vjeroispovijesti. Machko. I to šta ti to znači "hvali" ?Bella wrote: ↑Thu Jan 18, 2024 5:28 pmne znam niti se iko hvali . u shta vjeruje.
jedino Islamci , naglashavaju na svaki moguchi nachin.. mislim, nekada nije ugodno. ne znash kako da se ponashash, pogotovo ako ti je gost.. u kuchi itd..
privatna stvar pojedinaca i ne bih da neko nameche neke 'svoje folove' u svakodnevnom zivotu i okruzenju..
Ko su ti islamci? To isto da ja tebe npr. Nazovem djecoubicom jer živiš u državi koja trenutno pravi i podržava genocid nad djecom u Gazi.
Što tebi smeta vjera nečija ? Ja sam musliman vjernik. Meni ne smeta ni katolik ni pravoslavac koji vjeruje u svoje. Čak naprotiv jako cijenim da neko drži do vjere. Treba se neko stiditi da ima nekakav sram jer ide u crkvu ili dzamiju? Ti si klasičan primjer onih koji se stide ko su i šta su. Što bi se reklo asimilirala se tamo među ateistima amerikenjcima.
Koji su tvoji folovi. Use na se i podase? Ko životinja živiš. Što bi mi u Bosni rekli ni hođom učeno ni popom kršteno.
Gudi wrote: ↑Thu Jan 18, 2024 5:47 pm
To jedino ako ti nisi muslimanka tj. Islamske vjeroispovijesti. Machko. I to šta ti to znači "hvali" ?
Ko su ti islamci? To isto da ja tebe npr. Nazovem djecoubicom jer živiš u državi koja trenutno pravi i podržava genocid nad djecom u Gazi.
Što tebi smeta vjera nečija ? Ja sam musliman vjernik. Meni ne smeta ni katolik ni pravoslavac koji vjeruje u svoje. Čak naprotiv jako cijenim da neko drži do vjere. Treba se neko stiditi da ima nekakav sram jer ide u crkvu ili dzamiju? Ti si klasičan primjer onih koji se stide ko su i šta su. Što bi se reklo asimilirala se tamo među ateistima amerikenjcima.
Koji su tvoji folovi. Use na se i podase? Ko životinja živiš. Što bi mi u Bosni rekli ni hođom učeno ni popom kršteno.
eto ti cijenish .Vlahaluk
. sta se treba neko ponositi s tim shto vjeruje u 'neshto/ nekoga' . ili stiditi ako ne. hallo. sama ova diskusija mi je smijueshna.
ko djeca................. chiji je tata jachi..
.. za ovu konverzacije ne ubacuj Gazu , jer ne pisheno o tome..
Čuj spaljivanje ljudi tj leševa? Bože sačuvaj. Nego šta je nego vlahaluk. Nešto što je nepoznato na našim prostorima čak i među pravoslavnim i katolika. Kod nas se ljudi kopaju u grob. Tamo kod tebe u Americi možda pale ljude, ovdje ih ne pale!Bella wrote: ↑Thu Jan 18, 2024 5:56 pmeto, ne trebam ti nishta odgovoriti ..sam se ukopa.
eto ti cijenish .Vlahalukjel ovako napisano. neki respekt . ili shta.. ko nije u tvom toru...
. sta se treba neko ponositi s tim shto vjeruje u 'neshto/ nekoga' . ili stiditi ako ne. hallo. sama ova diskusija mi je smijueshna.
ko djeca................. chiji je tata jachi..![]()
Spominješ tor? I ti si u cionističkom toru, onaj koji trenutno pravi genocid.
Znam ja da se vama dunjalčarima diže kosa na glavi kad je smrt u pitanju. Kao da vas neko u živac dirne.
barem mozesh pitisnuti google..Gudi wrote: ↑Thu Jan 18, 2024 6:03 pmČuj spaljivanje ljudi tj leševa? Bože sačuvaj. Nego šta je nego vlahaluk. Nešto što je nepoznato na našim prostorima čak i među pravoslavnim i katolika. Kod nas se ljudi kopaju u grob. Tamo kod tebe u Americi možda pale ljude, ovdje ih ne pale!Bella wrote: ↑Thu Jan 18, 2024 5:56 pmeto, ne trebam ti nishta odgovoriti ..sam se ukopa.
eto ti cijenish .Vlahalukjel ovako napisano. neki respekt . ili shta.. ko nije u tvom toru...
ko djeca................. chiji je tata jachi..![]()
Spominješ tor? I ti si u cionističkom toru, onaj koji trenutno pravi genocid.
Znam ja da se vama dunjalčarima diže kosa na glavi kad je smrt u pitanju. Kao da vas neko u živac dirne.![]()
India, Japan, the United States, the United Kingdom, Canada, and many others. itd.. I Balkanske zemlje mislim da je i Bosna imala tu opciju u YU.
zar nije diskriminacija da se Bosanac/ katolik ne moze spaliti po svojoj tradiciji/ zelji . vech ih moraju voziti u Htvatsku
opet ti 'genocid' ne morash u svakoj temi.. eto sad ne smijem ni hranu postati. biche opet neka opaska na ' genocid'
nechemo vishe o tome.. .............................................................................................
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 53 Replies
- 6619 Views
-
Last post by Vanilla
-
- 8 Replies