Moja glasna razmisljanja
Re: Moja glasna razmisljanja
Njemu bi to bilo dosadno.
Sta znaci ovo “pustapoljina” to ne kontam
I sta ce nekome toliko foruma, ni to ne kontam
ima li ista uzivo radit
I od cega je umro Stari
I sta ce nekome toliko foruma, ni to ne kontam
ima li ista uzivo radit
I od cega je umro Stari
snijeg led jesi to ti?
Koliko je ljudi otislo u vjecnost u zadnje 2-3 mjeseca, ljudi u 50im… Uglavnom od srca.
Sta li radimo toliko pogresno
Sta li radimo toliko pogresno
ne idu na godishne prehglede... uglavnom zive zivot 30 - njaka..
.. u tim godinama se javljaju ozbiljniji problemi, ako do tada nisu tretirani..
i ja poznajem dosta nashih ljudi, koji su bash u tim godinama nestali..
.. u tim godinama se javljaju ozbiljniji problemi, ako do tada nisu tretirani..
i ja poznajem dosta nashih ljudi, koji su bash u tim godinama nestali..
.............................................................................................
I uglavnom su muskarci, ovi koje sam ja poznavala.
. da . i kod mene...
ah mushki . misle da su 'sila'
ah mushki . misle da su 'sila'
.............................................................................................
Da.
Alkohol, cigarete, meso, prejedanja, sjedenje nakon prejedanja, nepotrebno nerviranje, gluposti i strahote s tv…
Alkohol, cigarete, meso, prejedanja, sjedenje nakon prejedanja, nepotrebno nerviranje, gluposti i strahote s tv…
-
bakterijasmarsa
- Stručnjak

- Reactions:
Moj školski drug, trenutno načelnik jedne velike i istaknute bolnice nas je pripremao da će u doba od 50-60 mnogi (muškarci pretežno)početi da izostaju sa časova i da bi trebalo proslave godišnjice mature da organizujemo češće
Koliko je istine u njegovim grubim rečima
Legal Alien
Izgleda da je to istina do kraja.bakterijasmarsa wrote: ↑Tue Jan 09, 2024 8:55 pmMoj školski drug, trenutno načelnik jedne velike i istaknute bolnice nas je pripremao da će u doba od 50-60 mnogi (muškarci pretežno)početi da izostaju sa časova i da bi trebalo proslave godišnjice mature da organizujemo češće
Upoznadoh danas mladu zenu, ona, muz i dvije macke, ce krenuti na put i ostati cijelu god.
Skup im je kaze zivot, odlucili su prodati kucu i kupiti pokretni bus, s njim ce proputovati po cijeloj USA, kasnije ce vidjeti gdje ce se nastaniti.
Biljezit ce, kaze, na ig, ljudi vole takve stvari.
Upoznadoh i jednog doktora, rodjem 1949, jos u radnom odnosu.
Danas sam napravila gresku na poslu, propust od $1300. Skuzila sam odmah, i u procesu je ispravka.
Nisam do sada napravila ni jednu jeditu greskicu kad je oko novca. Pa kad nisam nista znala u vezi posla, ni tada nisam napravila gresku
I sad kad razmisljam o danasnjoj, pa ne mogu razumjeti sta mi se desilo.
Jednostavno blokada, zbog gubitka mace, stresa oko toga, izgubljenog apetita, kosmara u noci…
Nedostaje mi koncentracija. Kcerkica mi nocas veli da i njoj.
Nema vece utjehe kad tako napravite gresku pa je ispricate, a slusalac vas ne ismije i ne osudi, vec i sam-a isprica o tako nekoj svojoj greski….Pa da znate da niste sami, sta god je..
Ko radi taj i grijesi.
Ili je bolje reci ko zivi taj i grijesi.
Skup im je kaze zivot, odlucili su prodati kucu i kupiti pokretni bus, s njim ce proputovati po cijeloj USA, kasnije ce vidjeti gdje ce se nastaniti.
Biljezit ce, kaze, na ig, ljudi vole takve stvari.
Upoznadoh i jednog doktora, rodjem 1949, jos u radnom odnosu.
Danas sam napravila gresku na poslu, propust od $1300. Skuzila sam odmah, i u procesu je ispravka.
Nisam do sada napravila ni jednu jeditu greskicu kad je oko novca. Pa kad nisam nista znala u vezi posla, ni tada nisam napravila gresku
I sad kad razmisljam o danasnjoj, pa ne mogu razumjeti sta mi se desilo.
Jednostavno blokada, zbog gubitka mace, stresa oko toga, izgubljenog apetita, kosmara u noci…
Nedostaje mi koncentracija. Kcerkica mi nocas veli da i njoj.
Nema vece utjehe kad tako napravite gresku pa je ispricate, a slusalac vas ne ismije i ne osudi, vec i sam-a isprica o tako nekoj svojoj greski….Pa da znate da niste sami, sta god je..
Ko radi taj i grijesi.
Ili je bolje reci ko zivi taj i grijesi.
Sjetila sam se, ustvari ovaj put su me na neki način i prisjetili..
obećanja još od prošle godine.
Ja sam se obeselila sto te vidim Ina
Kako si? Kako svi tvoji? Kako zivot, kako sve ?
Kako si? Kako svi tvoji? Kako zivot, kako sve ?
Ima tako obicaja, dobrih, a koji umru s jednom generacijom, niko ih vise ne prakticira.
Rodila sam se i zivjela na selu, ali nije selo bilo na brdu, kako to u Bosni najcesce jesu sela. U istoj mjesnoj zajednici bila su druga sela, neka mnogo na visocijem polazaju od nas, i kad bi se oluja spremala, obicno bi prvo udarila na ta visocija sela, a mi smo mogli da vidimo i da cujemo kad dolazi, pa tako da se pripremimo.
Ako ti se ves susi vani, mozes ga skupiti prije kise, ili drva koja jos nisu slozena, mozes ih pokriti…
I nekad bi tako vidjeli i culi da dolazi s tih brda strasno nevrijeme, i pobozni ljudi u selu bi ucili ezan, da zaustave oluju…
Ne znam da li se to vise igdje prakticira, i ljudi bi mozda pravili humor od toga danas, ali ja sam se kroz to odrastanje toliko puto uvjerila da to stvarno radi…Toliko se puta oluja razbila, toliko puta vjetar smirio, toliko nas kisa zaobislo…
Ja sada nekad proucim ezan, posebno za vrijeme snaznih vjetrova, a ovdje su cesti…Takav je sinoc duvao, nosio je stvari vani, isprevrto stolove i stolica, nesto je lupalo po krovu, proucila sam ezan vani, i osjetila da se vjetar umirio.
I svaki put pomaze.
Rodila sam se i zivjela na selu, ali nije selo bilo na brdu, kako to u Bosni najcesce jesu sela. U istoj mjesnoj zajednici bila su druga sela, neka mnogo na visocijem polazaju od nas, i kad bi se oluja spremala, obicno bi prvo udarila na ta visocija sela, a mi smo mogli da vidimo i da cujemo kad dolazi, pa tako da se pripremimo.
Ako ti se ves susi vani, mozes ga skupiti prije kise, ili drva koja jos nisu slozena, mozes ih pokriti…
I nekad bi tako vidjeli i culi da dolazi s tih brda strasno nevrijeme, i pobozni ljudi u selu bi ucili ezan, da zaustave oluju…
Ne znam da li se to vise igdje prakticira, i ljudi bi mozda pravili humor od toga danas, ali ja sam se kroz to odrastanje toliko puto uvjerila da to stvarno radi…Toliko se puta oluja razbila, toliko puta vjetar smirio, toliko nas kisa zaobislo…
Ja sada nekad proucim ezan, posebno za vrijeme snaznih vjetrova, a ovdje su cesti…Takav je sinoc duvao, nosio je stvari vani, isprevrto stolove i stolica, nesto je lupalo po krovu, proucila sam ezan vani, i osjetila da se vjetar umirio.
I svaki put pomaze.
Zdravi i živi hvala Bogu. I radosti ima i bude a i neveselih oklopa. Što je inače sasvim i normalno.
Nadam se da si i ti/vi dobro.
Stigla sam do 10te stranice... Za sad
Nadam se da si i ti/vi dobro.
Stigla sam do 10te stranice... Za sad
mi kad smo djeca bili...pa kad kisha pada i kad puno grmi i sijeva...uchili eselatu veselamu...tao neshto...isto sam i ja na brdu...pa je znalo chesto da negdje u blizini grom udari...Peace wrote: ↑Wed Jan 10, 2024 4:10 pmIma tako obicaja, dobrih, a koji umru s jednom generacijom, niko ih vise ne prakticira.
I svaki put pomaze je tako.
kod tebe sad u mahali fali dzamija i munara
ja volim da kazhem...nema Sarajeva i Starog Grada nigdje na svijetu...mahale, dzamije, ezani svaki dan...poseban neki osjechaj a zhivio sam na raznim mjestima...
e, to mi je bilo gore chuti nego i sama greshka.. i po nekom pravilu. napravi je opet. vrlo brzo.. jer je proshao nekaznjeno ..
naravno da se grijeshi. ali, ne predstavljati kao neshto ochekivano
jel ovo neka nova rijec u Bosanskom jeziku. prvi put vidim..
Ja trazim da mi skinu od plate, ako se ne ispravi, ne zelim se osjecati lose, ne zelim to imati na ramenima, ne zelim da mi to bude kocnica…
Ako sutra budem imals razlog da se naljutim, osjecat cu da nisam u pravu jer imam tu gresku… Ako budem imala nesto da prigovorim direktoru, osjecam da ce me to sprecavati, ono ko sam da ista kazem kad sam tako pogrijedila… Ako odlucim da odem, necu da ostane nista lose po cemu bi me pamtili…
A pare su tu, potrebne, ne vidim u njima svetinju.
Volim svoj mir u dusi, vrijedi mi, ne moze se platiti.
Ali nasuprot mene je direktor koji misli kao i ja.
Ni on nece na svojoj dusi to da skine gresku radniku s plate.
Tako da za sada ostaje da se vidi kako ce se slucaj rijesiti
shvatila sa da si nashla novac i ispravila greshku.Peace wrote: ↑Thu Jan 11, 2024 2:39 am
Ja trazim da mi skinu od plate, ako se ne ispravi, ne zelim se osjecati lose, ne zelim to imati na ramenima, ne zelim da mi to bude kocnica…
Ako sutra budem imals razlog da se naljutim, osjecat cu da nisam u pravu jer imam tu gresku… Ako budem imala nesto da prigovorim direktoru, osjecam da ce me to sprecavati, ono ko sam da ista kazem kad sam tako pogrijedila… Ako odlucim da odem, necu da ostane nista lose po cemu bi me pamtili…
da, to je ispravno rjeshenje.. platiti greshku iz svog dzepa...
.. desilo se i u mom biznisu..da sam bila kracha za 400 doll.. druga strana je znala da je greshka i nije htjela nadokanaditi... , nisam ni zahtjevala..
to je bilo ok. greshka se mora platiti .onaj ko je i napravio...
U procesu je da se ispravi, posteno…Ali zena koja je bila ispred mene, vrlo je bila svjesna moje greske, to se vidi i na kameri.Bella wrote: ↑Thu Jan 11, 2024 3:05 amshvatila sa da si nashla novac i ispravila greshku.Peace wrote: ↑Thu Jan 11, 2024 2:39 am
da, to je ispravno rjeshenje.. platiti greshku iz svog dzepa...
.. desilo se i u mom biznisu..da sam bila kracha za 400 doll.. druga strana je znala da je greshka i nije htjela nadokanaditi... , nisam ni zahtjevala..
to je bilo ok. greshka se mora platiti .onaj ko je i napravio...
Ja trazim da snesem svoju gresku, da imam mir.
Ali moj direktor misli da ce se narusiti njegov mir ako mi to uzme. Dobar je covjek, drzi do dostojanstva i obraza.
Tako za obje strane bi najbolje bilo da se stvari okoncaju posteno s trecom stranom - koja se okoristila mojom greakom.
Ali, da je to lice bilo posteno, progovorilo bi, vec kod same moje greske, i ne bi ovoga ni bilo.
Tako…za sada cekamo. Ide ta ispravka preko banki.
Lice koje se okoristilo, tj to trece lice, moze da kaze da nije bilo svjesno, ili da laze u svoju korist..Mi imamo video snimak, ali banke stite svoje klijente, cak i kad lazu.
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 88 Replies
- 14655 Views
-
Last post by Ptica bijela
-
- 122 Replies