Pitam te
Re: Pitam te
Oh, ne peglam, ja rijetko peglam. Masina kod nas susi na drukciji sistem, prosto je ko ispeglano..
S posla obicno stizem izmedju 4:30 - 5 pm. Brzo se istusiram, to svaki put prvo uradim. Odem ponekad u setnju, to ako sam stigla ranije.. Onda nesto pojedem, ako ima skuhano, ako nema, pripremam nesto. Obavljam vecernje molitve, nesto citam, popratim usput forum, ponekad nesto na tv pogledam, to je malo rjedje - sedmicno ili u 10 dana. Cujem se s kcerkicom svaku noc. Nazovem jednom sedmicno frendicu. A bar dva puta sedmicno oko 7 ili 8 pm pocinjem sredjivati po kuci - usisavam, brisem podove, stavljam ves u masinu, cistim kupatila..tako nekako doguram do 10 pm.
Jesu li danas pokloni i usluge stavrno pokloni ili dugovi - evo ti, pa mi vrati?
S posla obicno stizem izmedju 4:30 - 5 pm. Brzo se istusiram, to svaki put prvo uradim. Odem ponekad u setnju, to ako sam stigla ranije.. Onda nesto pojedem, ako ima skuhano, ako nema, pripremam nesto. Obavljam vecernje molitve, nesto citam, popratim usput forum, ponekad nesto na tv pogledam, to je malo rjedje - sedmicno ili u 10 dana. Cujem se s kcerkicom svaku noc. Nazovem jednom sedmicno frendicu. A bar dva puta sedmicno oko 7 ili 8 pm pocinjem sredjivati po kuci - usisavam, brisem podove, stavljam ves u masinu, cistim kupatila..tako nekako doguram do 10 pm.
Jesu li danas pokloni i usluge stavrno pokloni ili dugovi - evo ti, pa mi vrati?
-
bakterijasmarsa
- Stručnjak

- Reactions:
Ne poklanjam na taj način.
Poklanjam od srca i ne očekujem ništa za uzvrat.
Ali mi se čini da ima istine u pitanju.
Na putu, posao - kuća, srećete iste osobe pa se i počnete pozdravljati?
Poklanjam od srca i ne očekujem ništa za uzvrat.
Ali mi se čini da ima istine u pitanju.
Na putu, posao - kuća, srećete iste osobe pa se i počnete pozdravljati?
Legal Alien
Oh ne, ovo nije nista slicno zivotu kod nas. Prvo nema nikoga pjese da ide. Drugo to je hiljade ulica, hiljade auta. Ovdje ako ne dogovorite s nekim susret, vrlo je vjerovatno da se necete sresti nikada.
Volte li popit solju toplog mlijeka pred spavanje?
Volte li popit solju toplog mlijeka pred spavanje?
Citam nesto svaku noc.
Sta planirate za novu god?
Sta planirate za novu god?
-
bakterijasmarsa
- Stručnjak

- Reactions:
ne planiram
društvo s kojima smo dočekivali Novu godinu sada je manje za jednog člana, a još nismo spremni za takve promene
Vi ste nešto isplanirali?
društvo s kojima smo dočekivali Novu godinu sada je manje za jednog člana, a još nismo spremni za takve promene
Vi ste nešto isplanirali?
Legal Alien
Nisam.
Kafa vam vise stima vrela ili prohladjena?
Kafa vam vise stima vrela ili prohladjena?
-
bakterijasmarsa
- Stručnjak

- Reactions:
Toplu kafu pijem, i ne traje mi dugo
postoji izreka kod nas da takvi koji piju toplu kafu i brzo je ispiju, da se plaše svoje žene.
ja volim toplu i popijem dok je još topla
kod kuće pijem filter iz aparata pa je dolijem i tako mi potraje malo duže.
kakvu kafu naručujete u restoranima i kafićima?
postoji izreka kod nas da takvi koji piju toplu kafu i brzo je ispiju, da se plaše svoje žene.
ja volim toplu i popijem dok je još topla
kod kuće pijem filter iz aparata pa je dolijem i tako mi potraje malo duže.
kakvu kafu naručujete u restoranima i kafićima?
Legal Alien
Ovdje se zivot po svemu mnogo razlikuje od onog kod nas, tesko je opisati ko nije iskusio.
Nema tih kafica gdje ljudi idu sjediti i piti kafu, bar nema takvih kao kod nas. Ovdje vecina uzima kafu za ponijeti. A ti caffei sto vec postoje, moderniji su mnogo nego kod nas, ali i preskupi i za ovaj nas standard, nisu na svakom koraku, treba ti sjesti u autu i odvezti se makzuz, a za takve dangube ljudi ovdje nemaju vremena. Tako da ja negdje u nekom caffeu popijem kafu neka dva - tri puta godisnje. Trazim latte ili esspreso. Sad sam razmislila, samo sam jednom u zadnjih 10 mjeseci popila kafu negdje. Ono sjela da popijem. Nisam ni tu jednu do kraja cejifila, ponijela je, u startu sam i trazila kafu za ponijeti
A u restoranu, tamo idem da jedem, nakon sto jedem, ne trebam kafu.
Koliko cesto vi ispijate kafu negdje u kaficu ili restoranu?
Nema tih kafica gdje ljudi idu sjediti i piti kafu, bar nema takvih kao kod nas. Ovdje vecina uzima kafu za ponijeti. A ti caffei sto vec postoje, moderniji su mnogo nego kod nas, ali i preskupi i za ovaj nas standard, nisu na svakom koraku, treba ti sjesti u autu i odvezti se makzuz, a za takve dangube ljudi ovdje nemaju vremena. Tako da ja negdje u nekom caffeu popijem kafu neka dva - tri puta godisnje. Trazim latte ili esspreso. Sad sam razmislila, samo sam jednom u zadnjih 10 mjeseci popila kafu negdje. Ono sjela da popijem. Nisam ni tu jednu do kraja cejifila, ponijela je, u startu sam i trazila kafu za ponijeti
A u restoranu, tamo idem da jedem, nakon sto jedem, ne trebam kafu.
Koliko cesto vi ispijate kafu negdje u kaficu ili restoranu?
-
bakterijasmarsa
- Stručnjak

- Reactions:
nekoliko puta mesečno, možda i nedeljno
pre par dana sam otišao po suprugu na posao
seli popili kafu, razgovarali, popili sok i pošli
kod nas
2 x kafa
2 x šveps
1 voda oko 10$
U Beogradu i na turističkim destinacijama je nešto malo skuplje
Da li se kod Vas razlikuju cene u urbanim sredinama i u onim manje urbanim da ne kažem ruralnim
pre par dana sam otišao po suprugu na posao
seli popili kafu, razgovarali, popili sok i pošli
kod nas
2 x kafa
2 x šveps
1 voda oko 10$
U Beogradu i na turističkim destinacijama je nešto malo skuplje
Da li se kod Vas razlikuju cene u urbanim sredinama i u onim manje urbanim da ne kažem ruralnim
Legal Alien
Nekim stavrima da, neke uslige kostaju isto.
Vjerujete da se moze umrijeti od tuge?
Vjerujete da se moze umrijeti od tuge?
-
bakterijasmarsa
- Stručnjak

- Reactions:
Verujem
Dešavalo se
Mislite da može da se pretera sa prevencijom za rad zdravlja?
Dešavalo se
Mislite da može da se pretera sa prevencijom za rad zdravlja?
Legal Alien
Pa pretjera se kad se sve radi iz straha od bolesti i smrti.
Jer sam taj strah narusava nas, bez obzira koliko se svega ostalog drzali.
Trebalo bi sve biti zbog ljubavi, prema sebi, prema zivotu, prema drugima. Dakle da trajete i da ste zdravi, veseli i korisni, ne bolesni, i ne patnja nekome.
Slazete se?
Jer sam taj strah narusava nas, bez obzira koliko se svega ostalog drzali.
Trebalo bi sve biti zbog ljubavi, prema sebi, prema zivotu, prema drugima. Dakle da trajete i da ste zdravi, veseli i korisni, ne bolesni, i ne patnja nekome.
Slazete se?
-
bakterijasmarsa
- Stručnjak

- Reactions:
Slažem se
Biti umeren u svemu što meru traži
Šta se dešavalo sa haremom, kad umre sultan.
Da li naslednik nasledi i harem i sve (očeve) žene pa i svoju majku u njemu?
Biti umeren u svemu što meru traži
Šta se dešavalo sa haremom, kad umre sultan.
Da li naslednik nasledi i harem i sve (očeve) žene pa i svoju majku u njemu?
Legal Alien
Ne znam pouzdano. Mislim da su one slobodne
I sigurna sam da se one vrlo dobro finansijki obezbijede tokom sultanovog zivota, tako da mogu voditi lagodan zivot i nakon njegove smrti.
Odakle vam je to pitanje doslo?
I sigurna sam da se one vrlo dobro finansijki obezbijede tokom sultanovog zivota, tako da mogu voditi lagodan zivot i nakon njegove smrti.
Odakle vam je to pitanje doslo?
-
bakterijasmarsa
- Stručnjak

- Reactions:
Čitao sam neki članak kada je mladi sultan nasledio oca i tada je moralo da se nešto sprovede javno i da su fotografi paparaci željni senzacije zauzeli poziciju čekajući da se pripadnice harema pojave na vratima nečega.
Na kraju su bili razočarani jer ni blizu ne izgleda kako su zamišljali. Navodno se harem nasleđuje te je mladi sultan nasledio očev i sve ženu u njemu, a možda i one koje je otac nasledio.
Stvarno bi želeo pročitati nešto o tome.
Znate li neku literaturu a da nije roman neke starlete.
Na kraju su bili razočarani jer ni blizu ne izgleda kako su zamišljali. Navodno se harem nasleđuje te je mladi sultan nasledio očev i sve ženu u njemu, a možda i one koje je otac nasledio.
Stvarno bi želeo pročitati nešto o tome.
Znate li neku literaturu a da nije roman neke starlete.
Legal Alien
Znam samo za knjigu Ispovjest iz Harema.
Koliko je sada potrebno cetvetoclanoj porodici u vasoj zemlji da prezivi mjesec bez luksuza ali i bez patnje?
Koliko je sada potrebno cetvetoclanoj porodici u vasoj zemlji da prezivi mjesec bez luksuza ali i bez patnje?
-
bakterijasmarsa
- Stručnjak

- Reactions:
kontam da bi 2000$ bio solidan budžet
kontam
režije (grejanje, telefoni, struja komunalije) 300$
Stanarina ili kredit za stan 250-300$ (ko nema sopstveni stan ili kuću)
hrana 500-600$
kod Vas je hrana manja stavka?
kontam
režije (grejanje, telefoni, struja komunalije) 300$
Stanarina ili kredit za stan 250-300$ (ko nema sopstveni stan ili kuću)
hrana 500-600$
kod Vas je hrana manja stavka?
Legal Alien
Pa stambeni prostor je najveci trosak, za tim ide hrana.
Baca se kod vas hrana ?
Baca se kod vas hrana ?
-
bakterijasmarsa
- Stručnjak

- Reactions:
Vidim da je ljudima žao da bace hranu pa je ostave da je neko pokupi
eventualno neke ostatke daju kućnim ljubimcima
mada sam siguran da neko i baca hranu
reciklirate otbad i u kojoj meri?
eventualno neke ostatke daju kućnim ljubimcima
mada sam siguran da neko i baca hranu
reciklirate otbad i u kojoj meri?
Legal Alien
Imala sam period od par god kad sam sve razdvajala, ali onda su iz gradske uprave poslali vijest da nece recikliranu otpad odvoziti sedmicno, nego jednom u 15 dana.
I sada sve razvrstavam, ali desi se da je mnogo tog recikliranog i muz nekad to sve istrese s regularnim otpadom…Ono kao kad nije gradu i drzavi stalo, neces se ni ti zafrkavati. A meni zbilja nije teret to razdvajanje.
Koliko otpadi vasa porodica napravi za sedmicu?
I sada sve razvrstavam, ali desi se da je mnogo tog recikliranog i muz nekad to sve istrese s regularnim otpadom…Ono kao kad nije gradu i drzavi stalo, neces se ni ti zafrkavati. A meni zbilja nije teret to razdvajanje.
Koliko otpadi vasa porodica napravi za sedmicu?
-
bakterijasmarsa
- Stručnjak

- Reactions:
kako mi je kanta za smeće oko 200l, mi napunimo polovinu
I kod Vas je dnevna temperatura iznad prosečne za ovo doba godine?
I kod Vas je dnevna temperatura iznad prosečne za ovo doba godine?
Legal Alien
Pa kod mene je ovo normalno.
Pogledate nekad u sastojke nekog proizvod prije no sto ga kupite? Mislim zanimate li se tim od cega je neki proizvod?
Pogledate nekad u sastojke nekog proizvod prije no sto ga kupite? Mislim zanimate li se tim od cega je neki proizvod?
-
bakterijasmarsa
- Stručnjak

- Reactions:
Pogledam
jako sam se iznenadio kada sam video da u nekoj kafi deklarišu 30% prženog graška
i baza bundeve u nekim sokovima, kao i sastav nekih čajeva je sve samo ne ono što prodaju.
ima toga i kod Vas?
jako sam se iznenadio kada sam video da u nekoj kafi deklarišu 30% prženog graška
i baza bundeve u nekim sokovima, kao i sastav nekih čajeva je sve samo ne ono što prodaju.
ima toga i kod Vas?
Legal Alien
Da, ja koristim app, zove se yuka. Sceniram svaku stvar koju prvi put kupujem, tako znam sta kupujem.
I ja sam se iznenadila da u caju je npr tek nekim 50% cajnog bilja.
Ovdje je mnogo gore nego kod vas, hrana je mnogo preradjena. Pakiranje nekad super, na njemu pise nesto sto zvuci jako zdravo, ali kad ga skeniram, puno adativa.
Zato je najbolje kupovati nepreradjenu hranu.
Koje se namirnice trose kod vas u kucu najvise?
I ja sam se iznenadila da u caju je npr tek nekim 50% cajnog bilja.
Ovdje je mnogo gore nego kod vas, hrana je mnogo preradjena. Pakiranje nekad super, na njemu pise nesto sto zvuci jako zdravo, ali kad ga skeniram, puno adativa.
Zato je najbolje kupovati nepreradjenu hranu.
Koje se namirnice trose kod vas u kucu najvise?
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 326 Replies
- 18924 Views
-
Last post by Bella