Samo da kažem
Re: Samo da kažem
Nije malo, nego dobro grub. Da me neko pita sta je po zanimanju, rekla bi - forumasBella wrote: ↑Sat Dec 02, 2023 1:28 amTako neshto ti je i Gudi napisao. ali mu je vokabular malo grub.. tj napisoo je. pusti kcherku neka se sama snalazi. kao shto si se ti u ta doba ...
. no. tvoje iskustvo ti govori. da nije bilo ugodno i zelish joj pomochi. da ne prodje isti scenario.
no . uvijek ima nesto. sto niso proshli. pa i roditelji od djece uche.
Jedan put, ljuta na muza sto sam negdje posla s njim kazem - kad si vidio da drugi ljudi vode svoje zene gdje god idu?
Vodili bi, kaze mi muz, kad bi bile inteligentnije i kad bi stvari mogle zavrsiti bolje od muzeva.
Neko je mene guro u startu, zato danas mogu zavrsavati stvari dobro.
A mijenjaju se vremena, svaki ce covjek, ma u kojem vremenu zivio, zatrebati neki vjetar u ledja u nekoj odredjenoj situaciji.
Mnogi mi to imamo, ali nismo toga svjesni.
Ako spavas u kuci koju su sagradili tvoji roditelji, dok se skolujes, i to je vjetar u ledja.
Ako nemas racuna za stan ili kucu, koju su ti sagradili roditelji, i to je vjetar u ledja.
Ako dodjes kuci, a ona topla i mirise na nesto za pojesti, i to je.
Ako smo svega toga nesvjesni, znaci da smo nezahvalni.
Ja se ne cudim Gudi, nista me ne moze zacuditiGudi wrote: ↑Sat Dec 02, 2023 1:33 amSve je to u redu i normalno da se i o sebi i porodici brine.
Pa nemoj se baviti drugim. Ko te tjera?! Iznosiš ovdje svoje privatne i porodične stvari, a koje ja fakat ne pratim i ne gledam već komentarišem post i to je to.
I to je "malo" nekulturno svoje privatne stvari javno iznositi. I dobre i loše. I ona se čuditi ako neko nešto komentariše.
Valjda nemaš kome u živo u RL da to kažeš pa ovdje na forumu podijeliš.
Bila sam na forumu i prije ovoga, sve sam to vec vidjela i dozivjela.
Ja samo branim svoj stav. I mislim da sam to nocas radila fer i civilizovano, za razliku od tebe.
Samo na forumu? Forum je kamilica u komparaciji sa RLPeace wrote: ↑Sat Dec 02, 2023 1:55 amJa se ne cudim Gudi, nista me ne moze zacuditiGudi wrote: ↑Sat Dec 02, 2023 1:33 amSve je to u redu i normalno da se i o sebi i porodici brine.
Pa nemoj se baviti drugim. Ko te tjera?! Iznosiš ovdje svoje privatne i porodične stvari, a koje ja fakat ne pratim i ne gledam već komentarišem post i to je to.
I to je "malo" nekulturno svoje privatne stvari javno iznositi. I dobre i loše. I ona se čuditi ako neko nešto komentariše.
Valjda nemaš kome u živo u RL da to kažeš pa ovdje na forumu podijeliš.Cak ni tvoje analize i dijagnoze.
Bila sam na forumu i prije ovoga, sve sam to vec vidjela i dozivjela.
Ja samo branim svoj stav. I mislim da sam to nocas radila fer i civilizovano, za razliku od tebe.
Ti braniš samo svoj ego i ništa drugo. Čak i rođeno dijete koristiš da hraniš ego kako si ti eto pametna a drugi ograničeni, nemoćni šta sve ne. Evo čak i muža isproziva.
Za razliku od tebe ja o svojim članovima porodice ne pričam po forumu. Ako imam nešto da im kažem to uradim tako što im se obratim a ne tračam ih okolo kako su vaki kako su naki.
OK furumas.
Kontam sad mozes ici spavati.
Kontam sad mozes ici spavati.
Gudi wrote: ↑Sat Dec 02, 2023 1:36 amČovjek uči na svojim greškama. I ja lično mislim da je to najbolja životna škola. I da to čovjeku najbolje i najviše oblikuje karakter. To ko si i šta si i kakav si.Bella wrote: ↑Sat Dec 02, 2023 1:28 amTako neshto ti je i Gudi napisao. ali mu je vokabular malo grub.. tj napisoo je. pusti kcherku neka se sama snalazi. kao shto si se ti u ta doba ...
. no. tvoje iskustvo ti govori. da nije bilo ugodno i zelish joj pomochi. da ne prodje isti scenario.
no . uvijek ima nesto. sto niso proshli. pa i roditelji od djece uche.

.............................................................................................
. jel najavish sastanak... za 'obrachanje'..
.............................................................................................
Tačno MunčowwweBella wrote: ↑Sat Dec 02, 2023 3:00 amGudi wrote: ↑Sat Dec 02, 2023 1:36 amČovjek uči na svojim greškama. I ja lično mislim da je to najbolja životna škola. I da to čovjeku najbolje i najviše oblikuje karakter. To ko si i šta si i kakav si.Bella wrote: ↑Sat Dec 02, 2023 1:28 amTako neshto ti je i Gudi napisao. ali mu je vokabular malo grub.. tj napisoo je. pusti kcherku neka se sama snalazi. kao shto si se ti u ta doba ...
no . uvijek ima nesto. sto niso proshli. pa i roditelji od djece uche.bolje bi bilo,da uchimo na tudjim greshkama.... ali. neki vrag neda....
![]()
.zbog record.a..naglasit chu..da Peace i nije bila fer.. pale su uvrede na Gudija
plitak potok/ bez iskustva 
Pijem kafu i dimim 

Nema one Munče sad da je gnjaf gnjaf hug hug

Tacno ljude dozivljam tako… Neke doboke i siroke ko oceane, neke ko rijeke, neke ko potoke, neke ko plitke potoke, neke ko ustajale mocvare, neke tek ko lokve, cas u njima ima vode, cas su suhi i prazni.
Mada potok je bistar i tece, tako da… moram sljedeci put bolje razmisliti …
Dobro jutro
Tu treba biti.. stalozen.... ne reagovati instinktivno..... pisana rijech vechi dojam ostavi . od razgovora 'u zivo'
. a vidish kako kaze ovaj tvoj 'guru'
Ako imaš problem sa ženom, najprije savjetuješ, savjetuješ, savjetuješ… I vidiš da ne ide? Nakon toga je kuranska metoda da se odvojiš od nje u postelji. Okreneš joj leđa i uskratiš joj intimu. A što ako je i dalje nepokorna? I dalje vrijeđa, psuje… Tek tada dolazi treća odgojna metoda. Neispravno je preskočiti prve dvije metode i odmah udarac – kazuje Pezić.
Slikovito objashnjeno... kako ti tako i drugi. ... neko je potochich .neko mochvara... itd...
Sinoch sam gledala dokumentarac .. Porto. Portugal. noch ranije Prag...
iznenadih se. da mi se nisu svidjeli. mozda zato .snimano je krajem zime.. bez lishca/ boja.. itd...
Chitam Orwela 1984. Chapter 7
Sad mace nahranio
Sad mace nahranio
Vjetar puše Kisha prolijeche tak tmurno nekako
Tako je. Za nekog sam ja potocic. Mogu to i sama zakljuciti, necije zivotno iskustvo je jace, necija je samokontrola bolja, necu se vrijedjati zbog toga.Bella wrote: ↑Sat Dec 02, 2023 2:21 pmSlikovito objashnjeno... kako ti tako i drugi. ... neko je potochich .neko mochvara... itd..... i treba to imati na umu i chuvati u privatnosti..
![]()
Kad kazemo nekom - to tako ne treba, i to nema smisla, to automatski znaci da ja znam kako treba i sta ima smisla.
No medjutim, izmedju toga da mi stvarno znamo i samo mislimo da znamo, udaljenost moze biti ko od zemlje do sunca… Ja nisam sigurna da znam, vodim se onako srcem.
A puteva je mnogo. Pet plus pet je deset, ali i sest plus cetiri, i tri plus sedam, i jedan plus devet…Necu nametati ljudima uvjerenje da je moj put jedini ispravan.
Sta jedino mozemo ljudima reci da je bolje, to je ono bolje naukom dokazano - ne pusiti, ne piti, ne prejedat se itd.
Kako je, nekome koga i ne poznajem, bolje da rijesava neke stvari… Jos pri tom si dam ulogu doktora, i proglasim bolesno stanje uma… To puno kaze o nama. Bas puno.
Kad nešto javno kaže čovjek onda treba da bude spreman i na kritike i na komentare. Isto kao što se ne ide po mahali pričati šta si kuhala za ručak tako isto i sa problemima. Jel bilo mesa ili je kljukuša. Ako čovjek neće da mu se bilo ko mješa u život treba da privatne i lične stvari zadrži za sebe i da ih strogo krije. Upravo iz toga što se radi o ličnim stvarima čovjek emotivnije doživljava i komentare i kritike. Inače niko ne voli da ga neko kritikuje pa ni oni najbliži. Sama si se žalila da ti sin ne voli kad mu babo govori šta kako treba.
Mozemo rechi
mozemo savjetovati.
ako nam to nije struka.. izgleda nametanje... pametovanje.. naravno..svaki pushach zna, da ono u chemu uziva je opasno za njegov zivot .tako utiche i za okolinu.. ali isti misle . kolika je shansa da se to meni desi.. i vaga
.poznajem dosta osoba. koji su do smrti pushili i to uz bocu kisika. dozivjeli 90 + ..
i tako primjera ima
nije Gudi nishta loshe mislio....no, da ima situacija da roditelji previshe ulaze u zivote i odluke djece, .... ima.
lichno imam primjer, vishe zena s djecom, koje su preuzele ulogu jedinog roditelja/ jedna je samohrana/ kcherka , srechom uspjela zavrshiti koledz. ali je tokom studiranja. non-stop bila na liniji s majkom. shta i kako..
i shta se desi. ta majka je veliki republikanac, i djeca bila ..dok se nisu odvojili od nje. i sada kcherka demokrata....
zena u shoku. ne moze da vjeruje da je kcherka koju je odgojila na svoj nachin . promjeni misljenje. i to vrlo osjetljivo podruchje.
. nakon par godina. vratila se majci. sad planiraju zajednichki biznis. kako che se to odvijati. hm..
itd..
.poznajem dosta osoba. koji su do smrti pushili i to uz bocu kisika. dozivjeli 90 + ..
nije Gudi nishta loshe mislio....no, da ima situacija da roditelji previshe ulaze u zivote i odluke djece, .... ima.
lichno imam primjer, vishe zena s djecom, koje su preuzele ulogu jedinog roditelja/ jedna je samohrana/ kcherka , srechom uspjela zavrshiti koledz. ali je tokom studiranja. non-stop bila na liniji s majkom. shta i kako..
i shta se desi. ta majka je veliki republikanac, i djeca bila ..dok se nisu odvojili od nje. i sada kcherka demokrata....
. nakon par godina. vratila se majci. sad planiraju zajednichki biznis. kako che se to odvijati. hm..
itd..
Munčologija 
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 53 Replies
- 6622 Views
-
Last post by Vanilla