Samo da kažem

Virtuelni kafić.
Sve dok ozbiljno ne pripada ni jednoj drugoj kategoriji i podforumu - znači da pripada ovdje.
Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Re: Samo da kažem

Unread post by Gudi »

Munčawww sad :slp

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Od ljeta nagovaram kcerku da trazi vecu platu. Nju je sramota, vec je na dobroj plati. Ali i na odgovornoj poziciji.
Strah je nju malo rizikovati, posao je od kuce, sjediste firme je u Minesoti.
I prije par dana uradim opet neki push.. Pitam je - zamisli da si ti poslodavac, da li bi se ti nadala da tvoj visoko pozicionirani uposlenik zatrazi povisicu plate?
I da li bi ti odbila zahtjev radnika kojem ne bi lahko nasla zamjenu?
Pa zlato moje, i oni se nadaju, ali ti cutis i radis, pa cute i oni.
Desila se inflacija, znaju oni, znaju i da mozes otici s tvojim znanjem i iskustvom kod nekog drugog i praviti vecu zaradu..

Danas me je poslusala. Trazila je onoliko koliko sam joj savjetovala… Ona sama je mislila zatraziti tri puta manje…Oni su uzeli pola sata da razmisle, nazvali je i pristali.
Nazvala me, srecna - mama sve si dobro rekla i znala… Dobro je da sam te poslusala..

Ti imas diplomu duso moja, mama zivotno iskustvo :tada

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Koju diplomu?
Shta che biti kad mame ne bude?! A treba medju vukovima se laktati. Mislim da je to pogreshno, za rucicu djecu(ljude) voditi i praviti od njih debile tako shto ih čovjek previshe stiti. Ko ne plati na mostu, platit che na chupriji davno su rekli. ;)

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Gudi wrote:
Fri Dec 01, 2023 8:44 pm
Munčawww sad :slp
:D/ Image
.............................................................................................Image

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Gudi wrote:
Fri Dec 01, 2023 11:30 pm
Koju diplomu?
Shta che biti kad mame ne bude?! A treba medju vukovima se laktati. Mislim da je to pogreshno, za rucicu djecu(ljude) voditi i praviti od njih debile tako shto ih čovjek previshe stiti. Ko ne plati na mostu, platit che na chupriji davno su rekli. ;)
Nije to vodjenje za rucicu, vec vjetar u ledja.
Svako treba nekoga ko ce mu u zivotu govoriti - hej pa vrijedis mnogo i mozes vise…
Obeshrabren je i ocajan covjek koji nema nikoga da vjeruje u njega.

Ja ne volim koristiti rijec debili za ljude :rolleyes
Ne svidja mi kad cujem ni od drugih.

A poklon koji sam ko mama/savjetnik trebala dobiti, izabrala sam sama - novac za Palestinu.
Za mamu nema veceg poklona od dijeta koje ce pomoci ljude u nevolji.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:DE
Peace je dobila vjetar u ledja.. :nevina . uvijek je lakshe druge gurati, nego sebe i svoj sluchaj....
. :qq super je naravno, da je dobila povishicu. da nije zasluzila .. ne bi..
.............................................................................................Image

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Peace wrote:
Sat Dec 02, 2023 12:04 am
Nije to vodjenje za rucicu, vec vjetar u ledja.
Svako treba nekoga ko ce mu u zivotu govoriti - hej pa vrijedis mnogo i mozes vise…
Obeshrabren je i ocajan covjek koji nema nikoga da vjeruje u njega.

Ja ne volim koristiti rijec debili za ljude :rolleyes
Ne svidja mi kad cujem ni od drugih.

A poklon koji sam ko mama/savjetnik trebala dobiti, izabrala sam sama - novac za Palestinu.
Za mamu nema veceg poklona od dijeta koje ce pomoci ljude u nevolji.
Zovi ti to kako hoćeš. Ali neko ko je dosta toga sam postigao bez roditelja i roditeljskog guranja, pomaganja i savjetovanja. Logično je da ja na to tako gledam. Ćuj mama savjetuje. Mislim nigdje veze. Hmm možda zato što je ćerka žensko u pitanju, ali djeluje mi kao previše blisko sa nekim ko bi trebao da bude koliko toliko samostalan u životu. Jesi ti izabrala i zeta ili je to njen izbor? Odgovoran posao ovo ono, a mama govori šta će i kako će da se bori kroz život za sebe i svoj interes. Mislim...Ono mi je malo priča čudna, šuhveli što se kaže.

Manjak samopouzdanja, psihološki problemi se rješavaju vjerom u dragog Boga, ibadetom.

Šta sam ja prošao, od konkursa, apliciranja, lažnih prijatelja, kolega. Ološa, iskorištavanja. Ubijanja u pojam. Mogu knjigu napisati. Kad te svi ispišaju, izgaze, isponižavaju onda budeš toliko lud da se kao psihopata boriš za sebe i da čovjek nikoga ne doživljava.

Valjda je tako krvavo kod nas koji smo morali i koji moramo da se sami probijamo kroz život bez ičije zaštite i oslonca. Jedino ono što znamo oko posla i života to nam je jedini štit.

Izvini ako sam malo grub, ali ovo kako se ti ponašaš mi djeluje njanjavo i djetinjasto.

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Bella wrote:
Sat Dec 02, 2023 12:37 am
Peace je dobila vjetar u ledja.. :nevina . uvijek je lakshe druge gurati, nego sebe i svoj sluchaj....
Šta ti i koga ti guraš Munčologu? :hahah

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Gudi wrote:
Sat Dec 02, 2023 12:41 am
Bella wrote:
Šta ti i koga ti guraš Munčologu? :hahah
:jbg podrzavam. svakoga... ako mi se chini razumno.. :DE

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Ti si Gudi plitak potok, pricas bez ikakvog iskustva, vodjen jedino zeljom da ispadnes mudar.
Shvatices za 20 god koliko zapravo nisi bio.

I grubost ti je oprostena. I to je nesto na cemu ljudi mogu poraditi, a hoces li, ja to ne znam.
Neko je kroz zivot hrani, stvar je odabira.

Da se predje iz plitkog potoka makar u rjecicu za pocetak ne bi bilo lose prestat davat savjete ljudima ako te oni nisu pitali za savjet :rlys
Kad ljudi osjete da si kadar dati savjet, sami ce te pitati, vjeruj mi.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Bella wrote:
Jesi li mi to nesto spontano porucila?
Da nisi osjetila da i meni treba vjetar u ledja?

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Kako sam shvatila. to je bi komentar na tvoj text... Peace tako neshto shavta kao 'savjet' :)

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Peace wrote:
Sat Dec 02, 2023 12:51 am
Bella wrote:
:hahah eto ti se sad ljutish... naravno da si ponosna shta si uradila i da je urodilo plodom. da je bilo obrnuto ne bi o tome ni znali...
. sve u svemu. ..ovo je lezerna konvezacija. i ne treba da se uzrujavash.. :DE

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

interesantan je sluchaj majke . koja je zeljela da ionako dobro dijete -buduchi student bude josh bolja od svojih vrshnjaka jer to moze

Felicity Huffman breaks silence about college admission scandal: "Undying shame''

https://www.cbsnews.com/news/felicity-h ... n-scandal/

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Peace wrote:
Sat Dec 02, 2023 12:49 am
Ti si Gudi plitak potok, pricas bez ikakvog iskustva, vodjen jedino zeljom da ispadnes mudar.

Da se predje iz plitkog potoka makar u rjecicu za pocetak ne bi bilo lose prestat davat savjete ljudima ako te oni nisu pitali za savjet :rlys
Kad se kaže istina u lice, onda te ljudi Gudi mrze i misle da ih vrijeđaš. Šta da se radi. Nije dovoljno biti pametolog u životu, treba imati i samopouzdanja. Sad kako se dolazi do samopouzdanja i kako se rješavaju psihološki problemi otok potom. Imaju stručnjaci za to i uzimaju tarifu od hođa do psihologa i Life coacha.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:_)
nije sve povezano sa psiholoshkim problemima.... svaka podrshka je dobra.. ako i sama osoba ima potencijala/ zelje .itd..

.. mozda i nije loshe .kad imash mali push.... :)

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Gudi wrote:
Sat Dec 02, 2023 12:57 am
Peace wrote:
Sat Dec 02, 2023 12:49 am

Kad se kaže istina u lice, onda te ljudi Gudi mrze i misle da ih vrijeđaš. Šta da se radi. Nije dovoljno biti pametolog u životu, treba imati i samopouzdanja. Sad kako se dolazi do samopouzdanja i kako se rješavaju psihološki problemi otok potom. Imaju stručnjaci za to i uzimaju tarifu od hođa do psihologa i Life coacha.
Svako svoju istinu ima Gudi, rece nas mudri Selimovic.

Eto jos jedne precice iz potoka u rjecicu - ne donositi sud dok ne znas cijelu stvar.
Nisi ni sudija, a ni doktor - pa da uspostavljas dijagnoze.

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Ti sebe da uzdigneš i da pokažeš kako si fina i brižna majka isprovaljuješ bona ćerku. Da Bog sačuva :plas :tctc

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Bella wrote:
Sat Dec 02, 2023 1:00 am
nije sve povezano sa psiholoshkim problemima.... svaka podrshka je dobra.. ako i sama osoba ima potencijala/ zelje .itd..

Imamo ih svi Munčo da se ne lažemo. Mnoge stvari koje vagamo i prosuđujemo, preispitujemo i koje nas muče.

Ja mislim da se ovdje radi o tome da se ona pohvali i da sebi ego zadovolji kako je ona fina i brižna mama i ništa drugo :D

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Gudi wrote:
Sat Dec 02, 2023 1:14 am
Bella wrote:
Sat Dec 02, 2023 1:00 am

Imamo ih svi Munčo da se ne lažemo. Mnoge stvari koje vagamo i prosuđujemo, preispitujemo i koje nas muče.

Ja mislim da se ovdje radi o tome da se ona pohvali i da sebi ego zadovolji kako je ona fina i brižna mama i ništa drugo :D
. ko nema 'papir' nea te bolesti :hahah :f
.. sve su mame takve... i tvoja tebe hvali.. josh kad dodje snaha.. aj. pazi mi sina... to je moj sin.. :D/ :))D

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Bella wrote:
Sat Dec 02, 2023 12:54 am
Peace wrote:
Sat Dec 02, 2023 12:51 am
Bella wrote:
:hahah eto ti se sad ljutish... naravno da si ponosna shta si uradila i da je urodilo plodom. da je bilo obrnuto ne bi o tome ni znali...
. sve u svemu. ..ovo je lezerna konvezacija. i ne treba da se uzrujavash.. :DE
Ne ljutim se, nego sam se zapravo sjetila necega sto cu evo sad ispricati.
Po samom dolasku u USA….Prvo ja sam dijete sa sela, i pripadamo gradicu koji ni dan danas nema niti jedan semafor u gradu, za tim nema potrebe.
I dolazim u multimlionsku sredinu, 23 mi je god, ne pricam engleski, ne vozim…nema mobtela, nema gps, svega se plasim…
Cekam da me neko negdje odveze, odlazim kod poznanice da nazove nesto za mene, odnosim da mi prevede papire…Svaki sam dan u potrebi za nekim.
Moj rodjak, na svaki moj strah je imao drukciju reakciju od svih drugih..On me je potsjecao na nesto sto sam mogla prije, na neke uspjehe, na neke pobjede. I to je stvarno bio vjetar u ledja. Ono da te neko zacudjeno upita - sta ? Ne mozes? Strah te? Ona pametnija od tebe? On moze, ti ne mozes? A da je to neko ko te stvarno zna, i ko stvarno vjeruje u tebe.
Jedan put sam ga pratila svojim autom na autoputu, 6 traka u jednom pravcu, nema mob, nema gps, i nesto mi je iz vida…On je vjerovao ja cu se snaci. Iskreno, plakala sam taj put, ali snasla sam se :hahah
Uz to njegovo pusanje, pocela sam sama svoje stvari da obavljam…I sada se desi neki push s njegove strane, on je takva persona, veoma je uspjesan, finasisjki…Nije lose da svako ima tog nekoga, znam to iz iskustva.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Gudi wrote:
Sat Dec 02, 2023 1:10 am
Ti sebe da uzdigneš i da pokažeš kako si fina i brižna majka isprovaljuješ bona ćerku. Da Bog sačuva :plas :tctc
Ja sam persona koja prica i zanima se o sebi, i svojoj djeci.

Za mene je “da Bog sacuva” situacija nesto drugo. To je vise kad se zanimas nekim ili necim drugim, od cega nemas dobra ni ti, a ni taj drugi.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Tako neshto ti je i Gudi napisao. ali mu je vokabular malo grub.. tj napisoo je. pusti kcherku neka se sama snalazi. kao shto si se ti u ta doba ...

. no. tvoje iskustvo ti govori. da nije bilo ugodno i zelish joj pomochi. da ne prodje isti scenario.
no . uvijek ima nesto. sto niso proshli. pa i roditelji od djece uche.

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Peace wrote:
Sat Dec 02, 2023 1:25 am
Gudi wrote:
Sat Dec 02, 2023 1:10 am
Ja sam persona koja prica i zanima se o sebi, i svojoj djeci.

Za mene je “da Bog sacuva” situacija nesto drugo. To je vise kad se zanimas nekim ili necim drugim, od cega nemas dobra ni ti, a ni taj drugi.
Sve je to u redu i normalno da se i o sebi i porodici brine.

Pa nemoj se baviti drugim. Ko te tjera?! Iznosiš ovdje svoje privatne i porodične stvari, a koje ja fakat ne pratim i ne gledam već komentarišem post i to je to.

I to je "malo" nekulturno svoje privatne stvari javno iznositi. I dobre i loše. I ona se čuditi ako neko nešto komentariše.

Valjda nemaš kome u živo u RL da to kažeš pa ovdje na forumu podijeliš.

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Bella wrote:
Sat Dec 02, 2023 1:28 am
Tako neshto ti je i Gudi napisao. ali mu je vokabular malo grub.. tj napisoo je. pusti kcherku neka se sama snalazi. kao shto si se ti u ta doba ...

. no. tvoje iskustvo ti govori. da nije bilo ugodno i zelish joj pomochi. da ne prodje isti scenario.
no . uvijek ima nesto. sto niso proshli. pa i roditelji od djece uche.
Čovjek uči na svojim greškama. I ja lično mislim da je to najbolja životna škola. I da to čovjeku najbolje i najviše oblikuje karakter. To ko si i šta si i kakav si.

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Samo jedan odlazak u wc besplatan uposlenicima
    by Mina » » in Svijet
    53 Replies
    6622 Views
    Last post by Vanilla
  • Samo par sati …????
    by Skitnica » » in Brbljaonica
    8 Replies