Samo da kažem

Virtuelni kafić.
Sve dok ozbiljno ne pripada ni jednoj drugoj kategoriji i podforumu - znači da pripada ovdje.
Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Re: Samo da kažem

Unread post by Gudi »

Bella wrote:
Fri Nov 24, 2023 1:37 am
Gudi wrote:
Thu Nov 23, 2023 3:52 pm

dobar ba :obr Munčoglu moj :cv :)

shta ima?
:hm u chemu je tajna ta 'dobrota'.. :H :hahah

:obr
pospano. tuka me smlatila.. :/&%
u Sarajsoti mislim :rlys :maad :hahah

popio energy drink fast i sad ne mogu spavati...tak to moj Munčowwwee :/* :obr

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Bella wrote:
Fri Nov 24, 2023 1:56 am
. kod mene zabranjeni protesti za Palestinu, zabranjeno kritikovati Izrael.. neshto kontam . pa i na Forumima je zabranjeno kritikovati. moderatore, urednike i ostalu .. :rolleyes :hahah .. :jbg a chudimo se drugima. cccccc
Diktature gdje god dodjesh moj Munčowwwe...Satro demokratija folovi golovi. Kazhes neshto bez posla ostanesh, imash problema u karijeri, ides po sudovima prijavljuju te...A godinama nas uvjeravaju da je Rusija, Kina, Iran, Sjeverna Koreja diktarura, a ovamo satro demokratija...Isto je i na bliskom istoku, ne smijesh pricati protiv kralja dinastija klinaca....Nema ovdje nikakve slobode, sve je diktatura, samo nas propagandom i medijima uvjeravaju u suprotno.

Vishe demokratije ima kod mene u Sarajevu nego kod tebe tamo :hahah Zivish u fashistickoj drzhavi SAD :fpalm :_)

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Zapadni svijet tone otvoreno u fashizam i nacizam. Do sada su koliko toliko putem propagande pokushavali da glume nekakvu demokratiju nekakva ljudska prava, a ono olosh najgori. Ovo u Palestini ih je ogolilo totalno. Kakva crna demokratija, kakva crna ljudska prava, klasicni imperijalizam, pljacka, otimacina.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:_)
mislim da taj energy drink ima neke baje.. prichalice...

Image :hihi :obr

Image

:cc.
pregledah dvije epizode..
🥱
.............................................................................................Image

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Bella wrote:
Fri Nov 24, 2023 4:29 am
:_)
mislim da taj energy drink ima neke baje.. prichalice...

Image :hihi :obr

Image

:cc.
pregledah dvije epizode..
🥱
dobar baenergy najblji sok :D

trebala bi i ti to da pijesh... :_) :obr

snijeg u Sarajevu

shta ima tak to :hihi :<33

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Gudi wrote:
Fri Nov 24, 2023 4:44 am

dobar baenergy najblji sok #%&@ :haa.

trebala bi i ti to da pijesh... ......*^$# :/*

snijeg u Sarajevu

shta ima tak to :hihi :<33
imash li josh 'slichure'.. :hahah

:__ :obr radno. petak.. hladno.. i Image :tim
.............................................................................................Image

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Bella wrote:
. kod mene zabranjeni protesti za Palestinu, zabranjeno kritikovati Izrael.. neshto kontam . pa i na Forumima je zabranjeno kritikovati. moderatore, urednike i ostalu .. :rolleyes :hahah .. :jbg a chudimo se drugima. cccccc

Pa nije ti zabranjeno, kritikuj.
A nije ni njima zabranjeno da brane svoj stav.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Gudi wrote:
Fri Nov 24, 2023 4:00 am
Bella wrote:
Diktature gdje god dodjesh moj Munčowwwe...Satro demokratija folovi golovi. Kazhes neshto bez posla ostanesh, imash problema u karijeri, ides po sudovima prijavljuju te...A godinama nas uvjeravaju da je Rusija, Kina, Iran, Sjeverna Koreja diktarura, a ovamo satro demokratija...Isto je i na bliskom istoku, ne smijesh pricati protiv kralja dinastija klinaca....Nema ovdje nikakve slobode, sve je diktatura, samo nas propagandom i medijima uvjeravaju u suprotno.

Vishe demokratije ima kod mene u Sarajevu nego kod tebe tamo :hahah Zivish u fashistickoj drzhavi SAD :fpalm :_)
Isto sam mislila ovih dana. Doduse ja znam kakva je ovo demokratija vec 20 god.
Ali kako su brukali Rusiju kad je poceo rat s Ukrajinom, te kaznili ovoga, te otpustili onoga… Sve se to sad isto desava u USA. Rat, koji nikad nije cist, jel, izmedju Rusije i Ukrajine, ipak nije rat protiv civila i djece, tamo se uglavom sukobljavaju vojske, obe dobro opremljene.
U Palestini imamo jedan napacen narod i jednu od najmocnijih vojski svijeta.
I da, ljudi dobiju otkaze, u fol najvecoj demokratiji, ako suosjecaju s Palestincima.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Peace wrote:
Fri Nov 24, 2023 4:37 pm
Bella wrote:

. pishes za Palestince ili urednishtvo..?

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Isto sam mislila ovih dana. Doduse ja znam kakva je ovo demokratija vec 20 god
:hm kao da se zalish.
no, za 'strance' mislim da je ovo najbolja zemlja/ tj narod
. narvno ima 'ispada' ali je i do pojedinanaca.. kako/shta i gdje reagovati..

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Bella wrote:
Fri Nov 24, 2023 5:34 pm

Isto sam mislila ovih dana. Doduse ja znam kakva je ovo demokratija vec 20 god
:hm kao da se zalish.
no, za 'strance' mislim da je ovo najbolja zemlja/ tj narod
. narvno ima 'ispada' ali je i do pojedinanaca.. kako/shta i gdje reagovati..
Dodjes, radis, sutis, placas racune, placas porez, postivas zakon… To ja mozda nemoguce da ostvarim u Afganistanu, i nekim ruralnim dijelovima Afrike.
Amerika je zemlja koja se namece za lidera, ali po pitanju brojnih istrazivanja, kad su u pitanju zivoti, prava, standrad, zdravstvo, daleko su od prvih.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Bella wrote:
Fri Nov 24, 2023 5:19 pm
Peace wrote:
Fri Nov 24, 2023 4:37 pm
Bella wrote:

. pishes za Palestince ili urednishtvo..?

Urednistvo.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Peace wrote:
Fri Nov 24, 2023 6:39 pm

Dodjes, radis, sutis, placas racune, placas porez, postivas zakon… To ja mozda nemoguce da ostvarim u Afganistanu, i nekim ruralnim dijelovima Afrike.
Amerika je zemlja koja se namece za lidera, ali po pitanju brojnih istrazivanja, kad su u pitanju zivoti, prava, standrad, zdravstvo, daleko su od prvih.
. uglavnom su to drzave EU .. no, koliko uzimaju od zaposlenog radnika.. mozda i nije dovoljno shta dobiju za uzvrat.
U tim zemljama je jako teshko kupiti nekretninu npr... pokrenuti biznis .. itd . nismo zivjeli u tim drz. pa nemamo ni jasnu sliku ..

..standard..zavisi od pojedinca. shta hoche ..... dostupno nam je sve i svasta.. i puno luksuznije od EU.

eto samo kad putujesh i na aerodromu udjesh u WC... :/* ne mozesh se okrenuti.. :hahah u Americi su to garsonjere..

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Bella wrote:
Fri Nov 24, 2023 7:16 pm
Peace wrote:
Fri Nov 24, 2023 6:39 pm

. uglavnom su to drzave EU .. no, koliko uzimaju od zaposlenog radnika.. mozda i nije dovoljno shta dobiju za uzvrat.
U tim zemljama je jako teshko kupiti nekretninu npr... pokrenuti biznis .. itd . nismo zivjeli u tim drz. pa nemamo ni jasnu sliku ..

..standard..zavisi od pojedinca. shta hoche ..... dostupno nam je sve i svasta.. i puno luksuznije od EU.

eto samo kad putujesh i na aerodromu udjesh u WC... :/* ne mozesh se okrenuti.. :hahah u Americi su to garsonjere..
Socijalna zaštita najbolja je u EU. Tačno je da su nekretnine skupe u EU ali to je uglavom u gradovima. Mislim da je ipak moguce priustiti neku nekretninu u manjim mjestima i selima. Ceste su dobre u EU i opcenito transport je dobro uvezan sad sto vecina ljudi ne moze sebi priustiti stan ili kucu u lupam Minhenu, Berlinu, Londonu, Parizu druga je stvar. Uostalom nije mi jasno gdje stotine hiljada crnaca i afrikanaca zivi u Parizu, a pun ih je Pariz? Isto je i sa Londonom gdje silni Indijci i Arapi žive u Londonu kad je tako lose ? Znam da konkretno u Njemackoj imaju milione socijalnih stanova, ono da se mozhe koristiti tokom zivota korisnika. Jedini je problem da se ne moze naslijediti tak to.

Ima još jedna stvar ljudi su danas gospoda, ne zna niko kupiti materijal pa zidati garažu a da ne govorim kucu. Hiljade naših od ovoga fini zivi u EU. Ko hoce da ima neshto mislim da nije neshto sto nije ostvarivo.

U EU radis 8 sati i ides kuci, a koliko u Americi od jutra do mraka machko :hahah Koliko sati ti dnevno radish ? Shta je sa vikendima ? Samo jedan dan slobodan nedjelja, da operesh vesh i da malo po kuchi raspremish i opet u ponedjeljak hajde rintaj.

Monca, jacha je Evropa i vecha je gospoda u Evropi nego u Americi. Da se razumijemo. U Americi brdo kochijasa skorojevica, zarade malo parica i odmah sve znaju o luksuzu i uzhivanjima. O kuhinji da ne govorim.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Gudi wrote:
Fri Nov 24, 2023 8:03 pm

.

Socijalna zaštita najbolja je u EU. Tačno je da su nekretnine skupe u EU ali to je uglavom u gradovima. Mislim da je ipak moguce priustiti neku nekretninu u manjim mjestima i selima. Ceste su dobre u EU i opcenito transport je dobro uvezan sad sto vecina ljudi ne moze sebi priustiti stan ili kucu u lupam Minhenu, Berlinu, Londonu, Parizu druga je stvar. Uostalom nije mi jasno gdje stotine hiljada crnaca i afrikanaca zivi u Parizu, a pun ih je Pariz? Isto je i sa Londonom gdje silni Indijci i Arapi žive u Londonu kad je tako lose ? Znam da konkretno u Njemackoj imaju milione socijalnih stanova, ono da se mozhe koristiti tokom zivota korisnika. Jedini je problem da se ne moze naslijediti tak to.

Ima još jedna stvar ljudi su danas gospoda, ne zna niko kupiti materijal pa zidati garažu a da ne govorim kucu. Hiljade naših od ovoga fini zivi u EU. Ko hoce da ima neshto mislim da nije neshto sto nije ostvarivo.

U EU radis 8 sati i ides kuci, a koliko u Americi od jutra do mraka machko :hahah Koliko sati ti dnevno radish ? Shta je sa vikendima ? Samo jedan dan slobodan nedjelja, da operesh vesh i da malo po kuchi raspremish i opet u ponedjeljak hajde rintaj.

Monca, jacha je Evropa i vecha je gospoda u Evropi nego u Americi. Da se razumijemo. U Americi brdo kochijasa skorojevica, zarade malo parica i odmah sve znaju o luksuzu i uzhivanjima. O kuhinji da ne govorim.
Prije svega. individualno je. Familije s djecom, ipak moraju zivot organizovati. blize shkolama/ obdanistima i sve shto ide uz taj uzrast.
Imigranti zive, gdje je jeftino/ dostupno... s tim ti ide i 'nesigurno' to je u tim vechim nabrojanim mjestima
Tako, nije kao u Bosni.da u dvosobnom stanu zivi familija s vishe djece /razlichitog pola. kao i taj stan/ tj vlasnik da li ce dozvoliti tako shto. Imas naselja gdje nije /friendly za familije.. i jednostavno ne mogu iznajmiti tako shto.
I ti nashi /shto grade po svijetu.. vecina ni u svojoj zemlji nisu nista sagradili..pa treba ti i novac ne samo znanje redati cigle i daske.. :D/
Gudi i u Americi. vechina poslova se radi u 8 sati..dnevno.Mali biznisi mozda imaju duze sate. a i mnogi radnici su sretni da to postoji.. jer imaju vremena i zelju da vishe zarade u odredjenoj zivotnoj dobi.
Kaoi za penzionere. u Bosni nerma te opcije /ovdje ima.. 4 sata mnogi zele raditi. imaju vremena/ nekima i treba taj prihod. nekima zbog tax olakshica. kao npr konsalting uredi. itd..
Ta EU 'gospoda' :doh dodje i kod nas. vidjela sam ih... ni blizu Americhke gospode :hahah
:hahah chuj njega . pominje kuhinju.. :DD doner momak/ :H :D/

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Bella wrote:
Sat Nov 25, 2023 12:04 am

Prije svega. individualno je. Familije s djecom, ipak moraju zivot organizovati. blize shkolama/ obdanistima i sve shto ide uz taj uzrast.
Imigranti zive, gdje je jeftino/ dostupno... s tim ti ide i 'nesigurno' to je u tim vechim nabrojanim mjestima
Tako, nije kao u Bosni.da u dvosobnom stanu zivi familija s vishe djece /razlichitog pola. kao i taj stan/ tj vlasnik da li ce dozvoliti tako shto. Imas naselja gdje nije /friendly za familije.. i jednostavno ne mogu iznajmiti tako shto.
I ti nashi /shto grade po svijetu.. vecina ni u svojoj zemlji nisu nista sagradili..pa treba ti i novac ne samo znanje redati cigle i daske.. :D/
Gudi i u Americi. vechina poslova se radi u 8 sati..dnevno.Mali biznisi mozda imaju duze sate. a i mnogi radnici su sretni da to postoji.. jer imaju vremena i zelju da vishe zarade u odredjenoj zivotnoj dobi.
Kaoi za penzionere. u Bosni nerma te opcije /ovdje ima.. 4 sata mnogi zele raditi. imaju vremena/ nekima i treba taj prihod. nekima zbog tax olakshica. kao npr konsalting uredi. itd..
Ta EU 'gospoda' :doh dodje i kod nas. vidjela sam ih... ni blizu Americhke gospode :hahah
E to za stanove je za ove koje zhele u grad da se sprcaju. Drazhe im da zhive u dva sobicka u centru nego da putuju na posao sat vremena. I u Bosni mnogi imaju rijesheno stambeno pitanje. Poznat je obichaj gradnje kucha na tri sprata da se na svakom moze po jedan sin ozheniti. :D Mislim o kakvom se standardu govori u USA kad se uglavnom prodaju montazhne kuche, daska folovi golovi, puhne vjetar oluja sve odnese :hihi :maad Ovdje u Bosni ti se smiju kad vide gdje ljudi zhive.

Mislim ti se udala dobro tamo pa o ovim stvarima ne morash da razmisljash. Mufin cura :maad :_) i ono malo mrkvice to joj je ruchak :hahah Kakvi amerikanci u cipelama po kuchi orgaju...fuj :pjuk Higijena nula. :rlys

Vishe je Evropa od Amerike. I kulturno i u svakom smislu Munčoglowwwe jedan :)

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Jutro raja :)

kafa cigara tak to...ogladnio sam :hahah

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Gudi wrote:
Sat Nov 25, 2023 7:26 am
Bella wrote:
Sat Nov 25, 2023 12:04 am

E to za stanove je za ove koje zhele u grad da se sprcaju. Drazhe im da zhive u dva sobicka u centru nego da putuju na posao sat vremena. I u Bosni mnogi imaju rijesheno stambeno pitanje. Poznat je obichaj gradnje kucha na tri sprata da se na svakom moze po jedan sin ozheniti. :D Mislim o kakvom se standardu govori u USA kad se uglavnom prodaju montazhne kuche, daska folovi golovi, puhne vjetar oluja sve odnese :hihi :maad Ovdje u Bosni ti se smiju kad vide gdje ljudi zhive.

Mislim ti se udala dobro tamo pa o ovim stvarima ne morash da razmisljash. Mufin cura :maad :_) i ono malo mrkvice to joj je ruchak :hahah Kakvi amerikanci u cipelama po kuchi orgaju...fuj :pjuk Higijena nula. :rlys

Vishe je Evropa od Amerike. I kulturno i u svakom smislu Munčoglowwwe jedan :)
folovigolovi..Image ;) kako si.. :obr

. chek da Image

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Au, Gudi, nisi nikad bio, nisi iskusio. Nisu fer s politikom, ali imaju svojih dobrih strana.
Te kuce npr. da, nisu od tvrdih materijala kao u Bosni, ali su hiljadu puta pratkticnije. Kuca npr koliko god da je mala, ima dva kupatila, jedno koje se veze samo za bracnu sobu. To je toliko dobra stvar za mene, za porodice koje drze do licne higijene. Hoces se okupati poslije sexa, ne moraju vasa djeca znati, udjes u svoje kupatilo i vratis se u krevet.
Zatim kuhinje. Uvijek smo se pitali sto nasa familija u Bosni mnogo manje kuha nego mi ovdje. Prosle god sam shvatila, nisu im velike i prakticne kuhinje. Kako ces kuhati, sav se zapetljas. Ovdje su kuce s ogromnom kuhinjama, gdje imas prostor za sve, bas sve, i ljepota je zenama kuhati.
Sve su kuce s duplim garazama. Sve kuce imaju bar 4 svoja parking mjesta ispred kuce. Sve su kuce klimatizovane, jednostanvo na jednom prekidacu podesavas i grijanje i hladjenje. Bojlere ne palis, podeseni su i ti uvijek i svugdje imas toplu vodu. Masina za ves im ne pere tri sata, podesena je da vuce vodu iz bojlera. Masina za susenje vesa susi toplim zrakom, cijele Evropa to nema, uzas kako se mi s te strane napatimo u Bosni.
Izbor hrane im je predobar, ukoliko si mozes priustiti. Javna usluga je bolja nego u bilo kojoj Evropskoj drzavi. Putevi su bolji. U Evropi, svakom velikom gradu, centri su top, ali ako izadjes izvan, ne razlikuje se to mnogo ni od Bosne. Ovdje sam od centra Atlante daleko 40 milja, ali imam sve, puteve, klinike, prodanvice, poste, banke, restorane, bolnice…
O urednosti…Oni nece baciti smece kroz prozor da bi cuvali urednost svog auta, i nece baciti smece u rijeku, samo da je njihovo dvoriste cisto…Mozda su evropljani uredniji u kucama, ali amerikanci su izvan kuca. Bar 80% ih se tusira svaki dan, i neces ih nikad osjetiti da se cuju na znoj ili duhanski dim…
Po kulturi u javnom zivotu…Kulturniji su od najkulturnih evropljana.
Ali da rade mnogo, da, s te strane samo se mogu porediti s japancima.

Polaris
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Polaris »

Pozdrav, nisam dugo bila ovdje

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Polaris wrote:
Sat Nov 25, 2023 11:30 pm
Pozdrav :cv

Stvarno nisi. Sto nisi?

bakterijasmarsa
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by bakterijasmarsa »

Polaris wrote:
:cv
Legal Alien

Polaris
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Polaris »

Peace wrote:
Sat Nov 25, 2023 11:43 pm
Polaris wrote:
Pozdrav :cv

Stvarno nisi. Sto nisi?
Ne znam, nesto nisam ulazila :tada

Polaris
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Polaris »

Fasovala sam tb ovo ljeto (mada doktori kazu mnogo ranije, i godinu prije mozda cak), bas mi fino bilo, 40 dana u bolnici := :0o :x

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Polaris wrote:
Sun Nov 26, 2023 1:38 am
Fasovala sam tb ovo ljeto (mada doktori kazu mnogo ranije, i godinu prije mozda cak), bas mi fino bilo, 40 dana u bolnici := :0o :x
Oh, kako to? Kako si primijetila? Kakve si simptome imala? Kako se danas tretira tb? Moras na stalne lijekove? Moraju li se ukucani paziti?

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Samo jedan odlazak u wc besplatan uposlenicima
    by Mina » » in Svijet
    53 Replies
    6622 Views
    Last post by Vanilla
  • Samo par sati …????
    by Skitnica » » in Brbljaonica
    8 Replies