Samo da kažem
Re: Samo da kažem
Ali nasla sam ih negdje za $6.99 per lb.
Javit cu da li su valjali
Javit cu da li su valjali
.............................................................................................
a tako. njegujesh nostalgicnu tradiciju.....
hm.. nekad se kiseli kupus uzivao samo zimi... ja ga jedem ljeti.
...lubenicu .jos niti jednu nisam pojela... a prodje ljeto. . dodushe kupih chaj .izmedju ostalog i lubenica -u- i kad ga pripremih.. ukus mu uzasan.. kao da sam ga skuvala u serpi u kojoj se kuvalo neko masno varivo.. pa ta ista serpa se nije dobro oprala'/ isprala..
...lubenicu .jos niti jednu nisam pojela... a prodje ljeto. . dodushe kupih chaj .izmedju ostalog i lubenica -u- i kad ga pripremih.. ukus mu uzasan.. kao da sam ga skuvala u serpi u kojoj se kuvalo neko masno varivo.. pa ta ista serpa se nije dobro oprala'/ isprala..
.............................................................................................
Ja bas ocejifim svaku sezonu s onim sto ona donosi.
U rano proljece sam uzivala u mladoj salati i zelenom luku iz baste. Kasnije sam uzivala u blitvi i korijanderu, pa onda paradajz i paprike. Mislim da sam nekad jela na dan 1 kg paradajza. Pa stigle tresnje, nikad ih nisam vise jela…, lubenice, sljive…Pa smokve iz baste, uh sta sam ih pojela…Pa sad kruske, kestenje, tikve. Zimi ce biti vatra, jabuke, narance, toplo mlijeko uvece sa safranom. Sad je svaku noc caj od bilja iz baste, neki keksici s cajem…
Bili predobri kestenovi. Gulile smo i pricala sam usput kcerki kako je to nekad bilo, bez interneta, ono sta smo ko mladi radili…
U rano proljece sam uzivala u mladoj salati i zelenom luku iz baste. Kasnije sam uzivala u blitvi i korijanderu, pa onda paradajz i paprike. Mislim da sam nekad jela na dan 1 kg paradajza. Pa stigle tresnje, nikad ih nisam vise jela…, lubenice, sljive…Pa smokve iz baste, uh sta sam ih pojela…Pa sad kruske, kestenje, tikve. Zimi ce biti vatra, jabuke, narance, toplo mlijeko uvece sa safranom. Sad je svaku noc caj od bilja iz baste, neki keksici s cajem…
Bili predobri kestenovi. Gulile smo i pricala sam usput kcerki kako je to nekad bilo, bez interneta, ono sta smo ko mladi radili…
. imas li zimi snijega ?
Ne svake godine. Jednom u 3-4 godine bude.
Ti te stvari ne jedes?
Ti te stvari ne jedes?
-
bakterijasmarsa
- Stručnjak

- Reactions:
Ta bi mi priča bila interesantna, ja mojoj ne mogu objasniti ni da nismo ni telefon imali do moje 17te.
ona me gleda kao da smo živeli u pećini
Legal Alien
Lijep vam dan 
.jedem, par stravi s tvoje liste, ...
ali ne gledam na sezonu... i ne u 'tim kolicinama'..
aa .. osim lubenice.. kad je prepolovim. gotova je. zato je i ne kupujem.
ali ne gledam na sezonu... i ne u 'tim kolicinama'..
moj Gudi,,
-
bakterijasmarsa
- Stručnjak

- Reactions:
kupio kestenje
oko 700 din/kg oko 7$
u narednim danima kad se skupimo, ispećićemo na žaru
oko 700 din/kg oko 7$
Legal Alien
Nije bas ni kod vas jeftino.bakterijasmarsa wrote: ↑Thu Oct 19, 2023 7:47 pmkupio kestenje
oko 700 din/kg oko 7$
Ja ponijela na posao, njima ne valjaju. Naucili na junk food
Petak. Kisan, oblacan, pohladan i slobodan.

Sta vam he danas, umukli skroz 
.radi narod.
..ja odmaram .pred veceru.
na tv cnn. pa fox..
ne znam ..ko je gori... za informacije
..ja odmaram .pred veceru.
na tv cnn. pa fox..
Evo. Bujrum. Pita iz arhive

-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 53 Replies
- 6624 Views
-
Last post by Vanilla
-
- 8 Replies