Ideje za dorucak
Re: Ideje za dorucak

Moze i kriska sa domacim ajvarom i malo sira
Ko je ajvar pravio?
volio bih nekada ajvar domaci da napravim. znam da se ono nesto ukuhava, mijesa tak to 
onaj ajvar na mojim slikama.. je pravljen...u food processoru :dakle na rostilju uradis paprike i patlidzan.. paprike . ostavis da odstoje poklopljene. ogulis ih .patlidzan isto. i sve stavi i procesor. ..dodash soli. i dok processor radi dodajesh maslinovo ulje. ne puno.... on ..off..
. meni je na ovaj nacin napravlljen, vrlo ukusan. sladak od patljidzana .. vjerujem i od paprika...
.............................................................................................
ok mislio sam da j komplkovanijeBella wrote: ↑Sun Oct 08, 2023 12:22 amonaj ajvar na mojim slikama.. je pravljen...u food processoru :dakle na rostilju uradis paprike i patlidzan.. paprike . ostavis da odstoje poklopljene. ogulis ih .patlidzan isto. i sve stavi i procesor. ..dodash soli. i dok processor radi dodajesh maslinovo ulje. ne puno.... on ..off..
. meni je na ovaj nacin napravlljen, vrlo ukusan. sladak od patljidzana .. vjerujem i od paprika...
.............................................................................................
Gdje je kupis?
Ma ja sam puno aktivna, potrosi se masnoca
Ma ja sam puno aktivna, potrosi se masnoca
. mislim da je ima sada i u Publix.. kao i Sprouts... whole foods ..itd..
.taj cholesterol je i nasljedan.. ako nije familijarni problem.... vjerovatno neces ni ti imati...
te masnoce se taloze . tamo gdje i ne bi htjeli,,
.taj cholesterol je i nasljedan.. ako nije familijarni problem.... vjerovatno neces ni ti imati...
te masnoce se taloze . tamo gdje i ne bi htjeli,,
Troje.
Puno?
Puno?
meni da.. jedno ili samo bjelanca 1/3 cup.. . to je tradicija, za nedeljni rucak.. 
nekad u Jugoslaviji

Ovih jutara
Zobena kaša/ sirup od datula/ mljeveni bademi/ malo cream...a
~~~~~
Zobena kaša/ sirup od datula/ mljeveni bademi/ malo cream...a
~~~~~

To mala djeca jedu :cc.

-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 33 Replies
- 1993 Views
-
Last post by Peace