Hladne & tople salate..
Re: Hladne & tople salate..
Ja prelive za salate,nikad ne kupujem, volim ih pripremiti, kao ni majoneze..
Ovo sam se igrala malo..
A super ukusna kombinacija
image host
Ovo sam se igrala malo..
image hostRe: Hladne & tople salate..
..Kod me je-- arugula i romaine - zelenish.... so i kap ulja...
~~~~~~~

.............................................................................................
..krompir salate...... mislim da su s tunom iz konzerve...
~~~~~~
~~~
~~~~~~

~~~

.............................................................................................
Sjedeći put kad budem pravila, sjetiti ću te se i okrenuti jaja.

Kako je ukusno kad je iz moje baste. Samo posolim i to je to

Odlicno Peace..
Lunch. Cesto jedem
..avacado.. kao dresing..
~~~~
..avacado.. kao dresing..
~~~~

...nemam slike al mogu opisat :narežem domaći svježi sir al nije uvjt na kocke jednog centimetra otprilike isto tako rajčicu polijem maslinovim uljem i domaćim origanom(fala ti bože da ga imam)...pa skoro svaku treću večer bude.. 
Zadnjih nekoliko dana uzivam dodajuci cilantro salati.
Ja ne znam kako se kod nas zove cilantro, googlala sam i prevod kaze persun, ali to nije isto.
Cilantro ima jaci i drukciji miris.
Izrezem paradajz, kupujem kvalitetan, krastavice, s korom, u to dodam sitno nasjeckani cilantro iz moje baste…kasika - dvije maslinovog ulja, kasika- dvije bijelog vinegara, kasiku kisela pavlake…Kako je to dobar mix
Ja ne znam kako se kod nas zove cilantro, googlala sam i prevod kaze persun, ali to nije isto.
Izrezem paradajz, kupujem kvalitetan, krastavice, s korom, u to dodam sitno nasjeckani cilantro iz moje baste…kasika - dvije maslinovog ulja, kasika- dvije bijelog vinegara, kasiku kisela pavlake…Kako je to dobar mix
Najslicniji persunu je korijander. Vjerujem da je to.Peace wrote: ↑Sat Jun 03, 2023 5:36 pmZadnjih nekoliko dana uzivam dodajuci cilantro salati.
Izrezem paradajz, kupujem kvalitetan, krastavice, s korom, u to dodam sitno nasjeckani cilantro iz moje baste…kasika - dvije maslinovog ulja, kasika- dvije bijelog vinegara, kasiku kisela pavlake…Kako je to dobar mix![]()
Mozda je korijander. Mi to nismo uzgajali a ni kupovali u Bosni, tako da ne znam.
A list mu se malo razlikuje od persuna, i svjetlije je boje
host pictures
A list mu se malo razlikuje od persuna, i svjetlije je boje
host picturesRe: Hladne & tople salate..
To je.
. meni ja 'jak' miris.. mexikanci ga dosta koriste u salsama.... a u Bosni se nije uzgajalo.. ne sjecham se da smo ga imali ..
Vjerujem da ga sad ima, kuhari ga koriste, ali nije nesto rasirena upotreba.
Jao kako ga je volim.. U sedvic
U salatu 
Jao kako ga je volim.. U sedvic